Reikai Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, RonnieArtestics napisał: 129/4 dla Sabonisa tez szok Nom, Camby poszedł po całości i miałem nadzieję rzucic Sabonisowi trochę mniej, a tu trzeba było iść na noże. Probuje odobruchac Hardena który nie bardzo ma ochotę grac dla tankera, skoro w RL poszedł w paycut dla wygrywania, ale imo Camby poszedł w złym kierunku idąc all in w Sabonisa bez planu B na 1 turę. Chyba, że planem był Sabonis, albo nic i sprzedaż Hardena i solidny tank, jeśli nie to nie rozumiem braku alternatyw. Na szczęście mialem prawa Birda i mogę dać mu 5 sezon plus trade kicker, młody core w primie zaklepany na te same lata itd. Więc mam bardzo dobre argumenty, ale i tak napsul mi trochę krwi. No, ale to chyba topka fanów Sabonisa na forum, więc spodziewałem się ataku. Edytowane 18 Lipca 2022 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 No to Pelicans myślę ładnie dopieścilli Sabonisa w to FA. Od początku nastawieni tylko dla Niego, zaoferowali w pierwszej rundzie najlepszą ofertę. Warriors stawkę wyrównali, a tymczasem Pels jeszcze dołożyli do puli. Mamy 32,5 za sezon vs 28 od Warriors. Domantas! Zapraszamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, MarcusCamby napisał: No to Pelicans myślę ładnie dopieścilli Sabonisa w to FA. Od początku nastawieni tylko dla Niego, zaoferowali w pierwszej rundzie najlepszą ofertę. Warriors stawkę wyrównali, a tymczasem Pels jeszcze dołożyli do puli. Mamy 32,5 za sezon vs 28 od Warriors. Domantas! Zapraszamy! Raczej 129 od Pelicans vs 139 od Warriors Sabonis już kilkukrotnie zmieniał klub, myślę że mógłby chcieć stabilizacji. Zwłaszcza, że 4+1, z trade kickerem, core wchodzący z nim w prime, więc może spać spokojnie jeśli chodzi o przyszłość. No i nie po to wstaje rano i trenuje całe wakacje z Lethal Shooterem, żeby pograć rok z Hardenem/tankować/patrzeć na trade request Hardena i grać z Harrellem czy Wisemanem. Edytowane 18 Lipca 2022 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) rozumiem, ze oferta indiany dla bridgesa jest niewazna, bo tam c*** wie czy to "+1" oznacza PO, TO, SRO czy inne gowno? Edytowane 18 Lipca 2022 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 6 minut temu, człowiek...morza napisał: rozumiem, ze oferta indiany dla bridgesa jest niewazna, bo tam c*** wie czy to "+1" oznacza PO, TO, SRO czy inne gowno? Reoferta odnosi się do oferty. To jest 3 plus po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 6 minut temu, człowiek...morza napisał: rozumiem, ze oferta indiany dla bridgesa jest niewazna, bo tam c*** wie czy to "+1" oznacza PO, TO, SRO czy inne gowno? Nie sraj żarem. Nie dopisałem w reofertach PO. Już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Chyba w większości przypadków finalne rozwiązania znane i 3 sytuacje do większej rozkminy. co zrobi Durant i z kim będzie i gdzie chciał grać bo to nadal jedna z największych ryb i jego przyszłość może rzutować na sytuacje CP3 i tego czy będzie zniżka dla Pacers czy wycieczka do Nets a jak woli Doncicia to Heat już gotowe i CP3 wybiera ostatni temat to extension Hardena czy Sabonis to będzie dla niego wabik do pozostania czy da Pels czas i zobaczy co się dzieje, swoją droga kolejny raz mamy sytuacje transfer i od razu extension, dla mnie dziwne byłoby gdyby gracze tak podpisywali no ale może Camby się z nim dogadał czekam na wymiane na argumenty odnoście Litwina, będzie ciekawie Edytowane 18 Lipca 2022 przez shevcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 10 minut temu, shevcu napisał: Chyba w większości przypadków finalne rozwiązania znane i 3 sytuacje do większej rozkminy. co zrobi Durant i z kim będzie i gdzie chciał grać bo to nadal jedna z największych ryb i jego przyszłość może rzutować na sytuacje CP3 i tego czy będzie zniżka dla Pacers czy wycieczka do Nets a jak woli Doncicia to Heat już gotowe i CP3 wybiera ostatni temat to extension Hardena czy Sabonis to będzie dla niego wabik do pozostania czy da Pels czas i zobaczy co się dzieje, swoją droga kolejny raz mamy sytuacje transfer i od razu extension, dla mnie dziwne byłoby gdyby gracze tak podpisywali no ale może Camby się z nim dogadał czekam na wymiane na argumenty odnoście Litwina, będzie ciekawie Trudno mi jest sobie wyobrazić, że Durant woli grać z Doncićem niż z Paulem. Zwłaszcza, że u nas też był mistrzem z dream teamem Warriors,a potem zaliczył nieudany epizod z Hardenem, więc jego motywacje tutaj powinny być podobne Extension dla Hardena jest nie do przyjęcia. Na pewno nie w momencie gdy Harden nie wie, jak bedzie wyglądał skład. Moim zdaniem, jeżeli chciałby się już wiązać z drużyną taką jak Pelicans, to wziałby najdłuższego możliwego maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 @shevcu Valanciunas w zeszłym roku zaraz po transferze podpisał przedłużenie z Pelicans, ale tylko dlatego, że spodobała mu się drużyna i potencjał na przyszłość a przecież było to jeszcze przed transferem CJa. @fluber jeszcze z czego pamiętam Harden w końcu na styku wszedł do PO, więc extension od razu odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 2 minuty temu, ozzy110 napisał: @shevcu Valanciunas w zeszłym roku zaraz po transferze podpisał przedłużenie z Pelicans, ale tylko dlatego, że spodobała mu się drużyna i potencjał na przyszłość a przecież było to jeszcze przed transferem CJa. @fluber jeszcze z czego pamiętam Harden w końcu na styku wszedł do PO, więc extension od razu odpada Weźcie tam jakoś z radą spróbujcie złożyć jakiś komunikat o tych protekcjach zdrowotnych. Czy można takie składać w ofertach? Ja mam problem z tym głosowaniem Ziona, nawet jeżeli takie klauzule są legalne, bo właściwie to nie wiem na co głosuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 4 minuty temu, fluber napisał: Weźcie tam jakoś z radą spróbujcie złożyć jakiś komunikat o tych protekcjach zdrowotnych. Czy można takie składać w ofertach? Ja mam problem z tym głosowaniem Ziona, nawet jeżeli takie klauzule są legalne, bo właściwie to nie wiem na co głosuję. Mam wrażenie ze nas Zion to sam nie wie jaka ofertę dostał… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 8 minut temu, fluber napisał: Weźcie tam jakoś z radą spróbujcie złożyć jakiś komunikat o tych protekcjach zdrowotnych. Czy można takie składać w ofertach? Ja mam problem z tym głosowaniem Ziona, nawet jeżeli takie klauzule są legalne, bo właściwie to nie wiem na co głosuję. Dla mnie nie ma u nas żadnych protekcji zdrowotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Teraz, ozzy110 napisał: Dla mnie nie ma u nas żadnych protekcji zdrowotnych To wykreśl je proszę z szablonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Ja osobiście poczekam na argumenty po pierwsze istotna jest decyzja CP3 - jeśli pójdzie do nets @kolader (a hajsu nie żałował) to KD pójdzie za nim w moim mniemaniu. Jeśli wybierze Indianę @RonnieArtestics to tu też KD może pójść do CP3 - to będzie najbardziej istotna konkluzja i argumentacja. CP3 lubi grube hajsy i jakoś nie kojarzę z jego historii, żeby dawał zniżki swoim zespołom więc lukratywne pieniądze od Nets mogą mieć tu spore znaczenie, zwłaszcza że za nim może pójść tam KD - a wtedy mamy bardzo ciekawą historie. Albo pozostanie za mniejszy hajs, lekki afront przez brak oferty, ale jednak w sprawdzonym już zespole. No ciekawie się tu szykuje Druga sprawa czyli Sabonis - Pels rozbili bank dla niego - miło, ale GSW nie pozostało daleko w tyle. Hajs to jedno, ale tam dostaje 5 rok gwarantowany + TK10% no i zdecydowanie bardziej sprawdzony core (Lavine, Ingram + pewnie Dort). Harden póki co nie uważam, że byłby przekonany do podpisania extension od ręki - tu będzie spora rozterka, bo jednak to gwarantowana kasa, ale w RL Nba pokazał, że bardziej liczy na pierścień niż na sam hajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 1 minutę temu, Szulim napisał: Ja osobiście poczekam na argumenty po pierwsze istotna jest decyzja CP3 - jeśli pójdzie do nets @kolader (a hajsu nie żałował) to KD pójdzie za nim w moim mniemaniu. Jeśli wybierze Indianę @RonnieArtestics to tu też KD może pójść do CP3 - to będzie najbardziej istotna konkluzja i argumentacja. CP3 lubi grube hajsy i jakoś nie kojarzę z jego historii, żeby dawał zniżki swoim zespołom więc lukratywne pieniądze od Nets mogą mieć tu spore znaczenie, zwłaszcza że za nim może pójść tam KD - a wtedy mamy bardzo ciekawą historie. Albo pozostanie za mniejszy hajs, lekki afront przez brak oferty, ale jednak w sprawdzonym już zespole. No ciekawie się tu szykuje No w sumie to Paul ma do wyboru granie z Durantem i FVV w Pacers albo granie z Durantem i Herro w Nets. Tylko, że w Nets za 10 milionów więcej. 1 minutę temu, Szulim napisał: Druga sprawa czyli Sabonis - Pels rozbili bank dla niego - miło, ale GSW nie pozostało daleko w tyle. Hajs to jedno, ale tam dostaje 5 rok gwarantowany + TK10% no i zdecydowanie bardziej sprawdzony core (Lavine, Ingram + pewnie Dort). Harden póki co nie uważam, że byłby przekonany do podpisania extension od ręki - tu będzie spora rozterka, bo jednak to gwarantowana kasa, ale w RL Nba pokazał, że bardziej liczy na pierścień niż na sam hajs. Ten 5 rok gwarantowany w przypadku Sabonisa jest znikomym, atutem. Bardzo wątpliwe, żeby Sabonis go nie odrzucił. Zwłaszcza, że zarabiał do tej pory poniżej wartości, dzięki temu że odpowiednio wcześnie podpisałem z nim extension. A bez tego 5 roku to tam jest ze 20 milionów różnicy na korzyść Pels. To dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Wystarczy, że sabonis po 4 roku podpiszę za MLE i wyjdzie nawet lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Teraz, ozzy110 napisał: Wystarczy, że sabonis po 4 roku podpiszę za MLE i wyjdzie nawet lepiej Za 4 lata to pewnie Tax MLE. Edytowane 18 Lipca 2022 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 zabawne, ze ronnie dal wiekszy hajs bridgesowi niz paulowi. ciekawe co o tym sobie mysli sam cp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 2 minuty temu, fluber napisał: No w sumie to Paul ma do wyboru granie z Durantem i FVV w Pacers albo granie z Durantem i Herro w Nets. Tylko, że w Nets za 10 milionów więcej. Nets mają jeszcze sporo assetów do poprawy zespołu, zakładając przyjście CP3 pewnie Levert poleci dalej za inne pozycje, jest jeszcze Hunter, wybrany Murray (wciąż żałuje że kolader nie chciał sprzedać mi tego picku bo to najbardziej ready zawodnik aktualnie do NBA), Sengun. Z capholdów może wrócić Harris, a RFA to Walker IV i Gafford. Wbrew pozorom Nets wcale nie mają słabego potencjału, choć na pewno póki co gorszą historię. Pacers na pewno wygrywają tym, że walczyli w PO i byli o kontuzję CP3 od finałów konfy. Minus taki, że sytuacja Bridgesa się skomplikowała co też zmniejsza potencjał Indiany - jakby nie to, to bym się pewnie tak nie zastanawiał co jest lepsze. 2 minuty temu, fluber napisał: Ten 5 rok gwarantowany w przypadku Sabonisa jest znikomym, atutem. Bardzo wątpliwe, żeby Sabonis go nie odrzucił. Zwłaszcza, że zarabiał do tej pory poniżej wartości, dzięki temu że odpowiednio wcześnie podpisałem z nim extension. A bez tego 5 roku to tam jest ze 20 milionów różnicy na korzyść Pels. To dużo. True, aczkolwiek w obu przypadkach ten kontrakt może dostać nowe extension już po 2 latach. Więc pytanie tylko co dla zawodnika będzie ważniejsze - hajs na już i gra w póki co przeciętnym zespole, czy gwarantowany, ale mniejszy hajs na dłużej z perspektywą walki o wyższe cele szybciej. Różnica jest jedna, istotna - to GSW będą mogli dać mu max extension po 2 latach (bo będą mieć full Birdy jeśli dobrze czytam CBA "The basic idea is that a player must play for the same team for three seasons for his team to gain full Bird rights (two seasons for Early Bird rights). It can be a single three-year contract, a series of three one-year contracts, or any combination that adds up to three seasons" Pels dopiero po 3 sezonie - także rodzi się pytanie o motywację, wartości sportowe, kasę i wizję zawodnika. Ja póki co nie mam jasnego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 @tangiers Fajnie, że wrzuciłeś argumenty. Może kogoś przekonają, mnie na pewno nie. Zwłaszcza, że sam jesteś świadomy tego problemu: Cytat Luka jako topowy kreator w lidze jest w stanie dac okno Durantowi na 2 może 3 mistrzostwa Luka zrobił u nas dwa razy finały, to jest TOP 2 gracz w lidze obok Giannisa. Durant będzie tym drugim, a nie chce nim być, co wiemy z tego gdzie chciał trafić z Nets. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi