Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, MarcusCamby napisał:

Po twoich genialnych radach ostatnimi czasy straciłem Davisa, więc w sumie bezcelowo Cię oznaczałem. Zawsze jedna dewiza - byle przeciwko mnie. 

Tak szczerze myślałem, że po naszej wymianie ruszysz po jakiś solidnych zawodników żeby zapewnić walkę o wynik  swojej drużynie także wciąż czekam :)

Edytowane przez Sylvinho.

18 godzin temu, MarcusCamby napisał:

Panowie agenci. Jakiej umowy oczekuje od mnie James Harden? 

@january @karpik @tangiers @Braveheart22 @Alonzo i reszta.

Planowałem dać dwuletniego maksa z PO. Podobny scenariusz jak w RL NBA, tylko bez zniżki. Ale jeśli James jest zainteresowany umowa może być dłuższa. 

Na miejscu Hardena nie podpisalbym z toba teraz extension tylko poczekal jak sie ulozy sezon w Pelicanach. Za rok masz cap space na drugiego all stara i wtedy bylbys faworytem do podpisu Hardena long term. 

16 minut temu, bogans2 napisał:

Ktos mi rozjasni co tu trzeba zrobic?😅 i fajnie by bylo jakby jakas sciagawka byla przyklejona gdzies kto ma jaki team

Edit. Juz wyslane

Weź przede wszystkim ściągnij sobie na telefon na stałe link do excela gdzie masz każdy zespół rozpisany od nicka GM u góry pod nazwa klubu po wybory draftu na 5 lat do przodu. Poznaj ten plik. Zobacz kto ma nadmiar lub niedobór danych graczy. Cap space lub za mało manewru. 
W dobrym tonie warto zobaczyć kto może jakie mieć potrzeby. Nic mnie nie wkurza bardziej niż skrajnie egoistyczne oferty wymian GM którzy nawet nie patrzą na potencjalne potrzeby klubu z którym dealuja. To fatalny sposób na zły start negocjacji. A w tym pliku wszystko masz pod ręka. 

Mam kazda strone oddzielnie przypieta. Tabelke, dzial begm i to samo z simką i forum zeby mi sie nie mieszalo ale na telefonie ciezko szukac w tej tabelce bo tego jest kilka stron. Latwiej by bylo jakby byl temat przypiety i jak ktos wysyla wiadomosc i nie mowi jaki team prowadzi to zawsze moznaby to sobie szybko sprawdzic a nie szukac w tabelce lub po tematach w begm.

To otwórz tylko 1 kanał z każdym rozmówca z tematem OKC - SPURS itp. Nie wychodź z niego bo wtedy zamykasz rozmowę tylko podtrzymuj go z tymi aktywnymi. Z czasem powinieneś skojarzyć kto kogo prowadzi łącznie z faktem czy ktoś jest aktywny w wymianach  ( LAF Pablo ) zbiera assety na przyszłość (Ashi) czy praktycznie jest nieobecny ( lbs)… z czasem dodasz do tego nazwy klubów z automatu … 

Ale zacząłbym od porządku w PM.