Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Alonzo napisał:

Curry cieszy się z mistrzostwa, ale pamięta że został pozbawiony supermaxa na ostatniej prostej. Jak dla mnie będzie chciał maxymalnego możliwego kontraktu, czyli 4-letniego maxa z PO w ostatnim roku i 15% TK gdyby znowu klub go próbował w którymś momencie gdzieś wymieniać (bo NTC nie może). I przy jakichkolwiek próbach kombinowania Lakers, raczej nie będzie miał problemu z wybraniem sobie innej destynacji. 

Ciekawie też wygląda sytuacja Duranta, który może iść właściwie wszędzie. Pytanie, który team u nas go podpisze z automatu stając się contenderem? Poprzednia walka o Duranta na FA zwiastuje interesującą pierwszą turę FA. 

W jaki sposób został pozbawiony supermaxa?

Curry może dostać od Lakers identyczny kontrakt jaki mu został w real - ok. 215/4, pozostałe zespoły mogą mu dać ok. 211/4, więc różnica jest naprawdę niewielka, zwłaszcza, że u nas pewnie to LeBron by zgarnął kolejne finals MVP (bo jest LeBronem) i Steph prawdopodobnie został kolejny raz okradziony z tej nagrody. Także na pewno tytuł w real mu lepiej smakuje niż tytuł w LA.

Konkretnie - o czym niby nie mam pojęcia?

Curry po wydymaniu z maxa bierze najlepszy możliwy kontrakt. Jak mu agent podpowie żeby brał gdzieś maxa 1+1PO to weźmie taki.

Ten przepis o wieku 38 lat oczywiście weźmie pod uwagę chcąc jak najwięcej zarobić jeszcze.

Więc Jasiu nie ściemniaj bo Curry nie da się znów wydymać Lakersom.

3 minuty temu, karpik napisał:

W jaki sposób został pozbawiony supermaxa?

Nie rozumiem pytania..

Przez deal rok temu Warriors z Lakers.

Teraz, Alonzo napisał:

Teraz nie mam czasu liczyć.

No spoko, daj znać jak znajdziesz chwilę.

Jeśli stracił jakieś pieniążki na tym transferze (moim zdaniem nie, tak jak mówiłem - Steph u nas może dostać identyczną kasę jak w realu, zatem logika podpowiada, że Dubs w realu też go wydymali), to i tak większe pretensje miałbym do GMa, który zgodził się go oddać, a nie do tego, który po niego się zgłosił. Ale to tylko moje zdanie.

7 minut temu, karpik napisał:

No spoko, daj znać jak znajdziesz chwilę.

Jeśli stracił jakieś pieniążki na tym transferze (moim zdaniem nie, tak jak mówiłem - Steph u nas może dostać identyczną kasę jak w realu, zatem logika podpowiada, że Dubs w realu też go wydymali), to i tak większe pretensje miałbym do GMa, który zgodził się go oddać, a nie do tego, który po niego się zgłosił. Ale to tylko moje zdanie.

Właśnie sprawdziłem, że w rl tyle samo dostał co może u nas - z tego co piszesz.. Ciekawe.. Myślałem, że straci na tym  $$$$$.

1 minutę temu, january napisał:

Jedyny wyruchany na maxie gracz u nas to dalej Donovan Mitchell, więc spokojnie;) 

Dostał maxa i pewnie dostanie supermaxa.

Ale trzeba mieć w sobie dużo buty żeby dymać Butlerów, Ingramów czy Russelli i jeszcze takie bzdury pisać.

Durant w Warriors chociaż został MVP. U nas Curry - jak słusznie zauważył Karpik - raczej by nie wygrał MVP grając z LeBronem.

Tytuł kolejny ma. Myślę, że teraz wolałby gdzieś indziej powalczyć jako lider a nie jeden z dwóch Robinów LeBrona.:)

42 minuty temu, january napisał:

Dostał w RL maxa 4+1 PO.

U nas go wydymales i dałeś 5y bez maxa. Jest to jedyny taki przypadek w historii begm (w RL gracz na maxie podpisał już korzystną umowę, a nas został juz po tym wydarzeniu wydymany przez GMa i dostał gorszy deal)

Takie są fakty, a reszta to farmazony.

Fakty są takie że jesteś perfidnym kłamcą jak całemu BeGM mówi co dziennie D'Angelo Russell.

Butler i Curry już się nie mogą doczekać kiedy opuszczą obłudnego GMa Lakers.

Jesteś cały czas zakłamanym hipokrytą i twoja bezczelna obłudna tylko rośnie z każdym wydymaniem gracza i głosujących na ciebie GMów.

Lowry za minimum do Lakers albo za przynajmniej 22mln od kogoś innego.. 

Ciekawe jak długo ludzie dają ci się jeszcze tutaj dymać..

Czy Jared Butler to myto które musiał zapłacić Marcus za to że prowadziłeś za niego Pels?

Edytowane przez Alonzo

1. Fakty:

1a Wydymanie Russella na dziadowskim kontrakcie + obietnica niesprzedawania go naturalnie niedotrzymana - poleciał za assety bo przecież miał super kontrakt.

1b żonglowanie Jimmie Butlerem z kombinacją s&t za McColluma

1c Kombinowanie z niższym kontraktem Ingrama, gdy było zagrożenie że może mieć poważniejsze problemy zdrowotne.

1d pozyskanie Looneya i Jareda Butlera którego sam January wybrał w drafcie dla Pels za zrzucenie Snella, Ellingtona i 4 bieda 2nd picki..

2. Klasyczne wyśmiewanie kogoś kto nie boi się tu napisać prawdy.

2 godziny temu, Alonzo napisał:

1. Fakty:

1a Wydymanie Russella na dziadowskim kontrakcie + obietnica niesprzedawania go naturalnie niedotrzymana - poleciał za assety bo przecież miał super kontrakt.

1b żonglowanie Jimmie Butlerem z kombinacją s&t za McColluma

1c Kombinowanie z niższym kontraktem Ingrama, gdy było zagrożenie że może mieć poważniejsze problemy zdrowotne.

1d pozyskanie Looneya i Jareda Butlera którego sam January wybrał w drafcie dla Pels za zrzucenie Snella, Ellingtona i 4 bieda 2nd picki..

2. Klasyczne wyśmiewanie kogoś kto nie boi się tu napisać prawdy.

Put this in the Louvre. 

Straszna potwarz z tym Jaredem Butlerem. To jest zarzut o celowe działanie na niekorzyść mojego klubu. 

To jest @Alonzo mocne zniesławienie w tym momencie mojego dobrego imienia w grze.

A Jasiek się wielokrotnie super zachował. Fakty są takie, że za Looneya nikt nie chciał dać spadającego i dwóch second rounderów po za Nim, co świadczy tylko o Was.

Bez pozdrowień. 

Godzinę temu, january napisał:

1a Ode mnie otrzymał ofertę extension od RL Nets nie. Nie miał takiej obietnicy, wszyscy wiemy, że jedyną osobą która złamała oficjalną obietnicę zlozona podczas FA dla gracza (Rayjon Tucker) jest GM Orlando Magic.

1b bajdurz dalej. Butler od 5 lat gra u mnie na maxie.

1c Ingram nie dostał w RL żadnej oferty extension. Ode mnie mimo problemów zdrowotnych dostał. A rok później podpisał identycznego maxa jak w RL.

1d Oskarzasz teraz o coś czy co?  Bo nie wiem.

2 Nope, fakty się dalej nie zmieniają. Oszukales Rayjona Tuckera, wydymales Donovana Mitchella, nie masz prawa pisać pół słowa o hipokryzji, bo to Twoje drugie imię.

ja podałem fakty, a ty jak zawsze dorabiasz do tego swoje pseudointerpretacje - mam nadzieję, że nikt się już na to nie nabierze.

Godzinę temu, MarcusCamby napisał:

Straszna potwarz z tym Jaredem Butlerem. To jest zarzut o celowe działanie na niekorzyść mojego klubu. 

To jest @Alonzo mocne zniesławienie w tym momencie mojego dobrego imienia w grze.

A Jasiek się wielokrotnie super zachował. Fakty są takie, że za Looneya nikt nie chciał dać spadającego i dwóch second rounderów po za Nim, co świadczy tylko o Was.

Bez pozdrowień. 

Nikt nie wymienia rookich wybranych w I rundzie draftu po kilku miesiącach za bieda 2nd picki, chyba że klub uważa taki wybór za pomyłkę. Co ciekawe - jak zawsze po promocyjnej cenie kupił go nie kto inny jak January, który wybrał go w drafcie.. dla Pels - co jest podwójnie nieetyczne. Nie powinieneś chwilę po tym jak January za Ciebie wybrał graczy w drafcie oddawać mu za darmo tego za którym ślinił się najbardziej.. - dla mnie wygląda to albo na Twój głupi ruch, albo na myto za prowadzenie wtedy Pels.

ja też się względem Ciebie zawsze fair zachowywałem - dostanę Moodyego za 2 bieda  2nd picki? 

Może zrobiłeś po prostu chu##wy deal. Nie wiem Marcus.. ja jak zawsze Ciebie o jakiegoś gracza pytałem to miałeś wygórowane wymagania. 

Marcus zawsze ma ogromne wymagania w rozmowie wymiany. Skąd tamten deal i to tak szybko nie wiem. Daleki jestem tu od zarzutów nielegalności ale ten fakt wyboru w drafcie mógł podpowiedzieć ze GM ceni gracza. I to jest zawsze dobra okazja aby podwyższyć cenę. Tu rzeczywiście dziwna sprawa. Ale raczej przeoczenie niż działanie nie fair. Tym bardziej ze GM Pels to klasa sama w sobie wiec nie zasługuje ta Osoba na oczernianie. 

Jakie tam poszły 2rd?

Pick pickowi nierówny. 

13 minut temu, MarcusCamby napisał:

Panowie agenci. Jakiej umowy oczekuje od mnie James Harden? 

@january @karpik @tangiers @Braveheart22 @Alonzo i reszta.

Planowałem dać dwuletniego maksa z PO. Podobny scenariusz jak w RL NBA, tylko bez zniżki. Ale jeśli James jest zainteresowany umowa może być dłuższa. 

Harden chce grać o tytuł, więc zanim mu złożysz ofertę extension, pokaż mu, że w NOLA potrafisz mu sklecić zespół jakiego on oczekuje. Krótko mówiąc - najpierw wzmocnienia, a potem możemy pogadać o nowym kontrakcie.

Edytowane przez karpik

7 godzin temu, karpik napisał:

Harden chce grać o tytuł, więc zanim mu złożysz ofertę extension, pokaż mu, że w NOLA potrafisz mu sklecić zespół jakiego on oczekuje. Krótko mówiąc - najpierw wzmocnienia, a potem możemy pogadać o nowym kontrakcie.

Po twoich genialnych radach ostatnimi czasy straciłem Davisa, więc w sumie bezcelowo Cię oznaczałem. Zawsze jedna dewiza - byle przeciwko mnie. 

55 minut temu, MarcusCamby napisał:

Po twoich genialnych radach ostatnimi czasy straciłem Davisa, więc w sumie bezcelowo Cię oznaczałem. Zawsze jedna dewiza - byle przeciwko mnie. 

Ale tu niestety ma rację. Broda ma dość przegrywania. A u nas ma jeszcze o wiele gorsze wyniki w karierze