Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, fluber napisał:

Alonzo wygrał głosowanie na Tuckera na 2way bo obiecał mu umowę po sezonie po czym nie przedstawił mu umowy po sezonie. 

A tego nie kojarzę. ja to zapamiętałem tak, ze po prostu go nie sprzedam - jak obiecałem mu gwarantowaną umowę to poproszę o dowód, ale przy tym cyrku, który tu ma miejsce gdzie gracze latają z klubu do klubu jak kanistry z benzyną na stacjach na Orlenie w pierwszym dniu wojny na Ukrainie te teksty o Rayjonie są zabawne. I jeszcze taki January, który dyma graczy na prawo i lewo łącznie z Butlerem (halloł McCollum i Jimmie lider pierwsza druga trzecia opcja drużyny) i Currym (żegnaj supermaxie - January ma czyściutkie rączki), albo C_M, który ze składu z poprzedniego sezonu ma już tylko Melo Anthonego piszą te brednie i są autorytetami, to naprawdę zabawne. Bawcie cię chłopcy dobrze. 

Full House Reaction GIF

10 minut temu, january napisał:

@Alonzo Ty ogarnij co to jest lapu-capu, bo na pewno nie wrzucanie niezwiązanych z sobą (jak to zrobiles) jakichś postów i wypisywanie dodatkowo jakichś idiotyzmow.

Gebbelsizm spełnia te kryteria idealnie.

3 minuty temu, Regis napisał:

Brakuje oferty od Rockets dla Stanleya Johnsona, a to przecież no brainer jest - o czym zresztą już pisałem tutaj. 

nie bardzo brakuje, bo jej fizycznie nie ma ;) twoja edycja spowodowała nieważność ofert - było pisane w komunikatach

1 minutę temu, january napisał:

Po prostu znowu tryskasz żółcią że wszystkich otworów i to jeszcze pisząc bzdury.

Tuckerowi obiecales w głosowaniu przed 2t przekonwertowanie w 3t na normalną umowę, po czym po 2t go sprzedałeś czy wywaliłes. 

Żółcią? :) - nie te czasy. Żółć i komplexy to twój głos przy C_M na Cama. Artestics to kolejny pewniak. 

Z przeconvertowaniem mogło tak być - choć pewności nie mam.

Przeconvertowałem za to kontrakty Silvy, Pelle i Quickleya. 

No i fajnie, że Rayjon Tucker sprzed 3 lat z mojego pierwszego sezonu gry ma tu takie znaczenie - czy za dekadę tez będziesz włączał tą samą płytę.

18 minut temu, Regis napisał:

Kto o tym zdecydował? Przecież to idiotyczne. 

Już o była o tym dyskusja i nie ma sensu jej powtarzać. Polecam na przyszłość pisać nowy post zamiast edytować stary

2 godziny temu, człowiek...morza napisał:

czyli kwestia oszukania ravyoa tuckera przez magic nie ma zadnego znaczenia? przypomne, ze wtedy takze knicks walczyli z magic o glosy.

Magic byli jedyną ekipą, która zainteresowała się Krutwigiem. Dobrze wiemy, że gdyby Alonzo nie wstawił publicznej oferty dla niego ty byś go olał

4 minuty temu, ozzy110 napisał:

Już o była o tym dyskusja i nie ma sensu jej powtarzać. Polecam na przyszłość pisać nowy post zamiast edytować stary.

Jakbym wiedział, że ktoś może wpaść na taki pomysł, to tak pewnie bym zrobił. Myślałem, że się wyrobię, nie zdążyłem i ok, ale nie widzę powodu dla którego oferta Stanleya ma być nieważna. 

33 minuty temu, ozzy110 napisał:

Magic byli jedyną ekipą, która zainteresowała się Krutwigiem. Dobrze wiemy, że gdyby Alonzo nie wstawił publicznej oferty dla niego ty byś go olał

Dokładnie Ozzy - i po głosach na Cama będzie widać jak tu u nas jest z racjonalnością przy głosowaniu.

January zresztą poległ już w momencie pojawienia się oferty 2way dla Cama, gdyż jak podczas IV tury FA z nim naprawdę wtedy wqurwiony dyskutowałem o tym, to jego argumentem (mścił się za to, że nie głosowałem na jego graczy - taki jest.. wiadomo nie od dziś) było też to, że jak Krutwig gra w Europie, to nie przyjedzie tu na żadne campy na niegwarantowany kontrakt. Dla Cama zresztą oglądałem kilka meczy Telenet Giants Antwerp. Cam jest naprawdę świetnym energizerem i życzę mu z całego serca, żeby ktoś dał mu szansę na obozie przedsezonowym w rl NBA.. Trochę mi Shavlika Randolpha przypomina. 

38 minut temu, LAF napisał:

Ja czekam na jakieś sensowne argumenty @człowiek...morza oraz @Alonzo aby ich walka nabrała rumieńców 

Musze Ciebie rozczarować, ale nic z tego :( 

24 minuty temu, Tecu napisał:

Tak gwoli krótkiego sprostowania to Stanley gra w tym sezonie 99% czasu na PF/C i tak chcę go głównie wykorzystywać. Będzie mógł się wykazać, choć oczywiście nie gwarantuję mu wielkich minut. 

Chciałem go podpisać już w poprzednim okienku (jako jedyny),ale ze względów proceduralnych (żona) spóźniłem się parę sekund. 

Gwoli ścisłości, to Stanley nie gra w tym sezonie jako C ;)

To jest skrzydłowy, w Lakers gra jako small ball 4 w ataku, a w obronie jako point of attack. I tak właśnie bym go chciał wykorzystać w Mavs, bo akurat zabraknie mi Herba w PO. 

Teraz, cvbe napisał:

Gdzie takie mecze oglądasz? Bo właśnie ja szukam europejskiej koszykówki trochę ale bardzo mało tego znajduję...

Na youtube trafiłem live. Jakoś w styczniu i lutym. Co ciekawe razem z nim w drużynie jest Jaylen Hands, którego tez swojego czasu wybrałem w drafcie. :) 

.. ale są tez cały czas z odtworzenia:

34 minuty temu, karpik napisał:

Gwoli ścisłości, to Stanley nie gra w tym sezonie jako C ;)

To jest skrzydłowy, w Lakers gra jako small ball 4 w ataku, a w obronie jako point of attack. I tak właśnie bym go chciał wykorzystać w Mavs, bo akurat zabraknie mi Herba w PO. 

https://www.basketball-reference.com/players/j/johnsst04.html

Na tym się opierałem. 55% PF 44% C. 

Ja rozumiem motywacje, ale nie da się ukryć, że nie będziesz miał Herba na własne życzenie. Mogłeś, nie masz. I gracz nie zarobi w tym sezonie a mógłby, bo zasłużył. 

Godzinę temu, Alonzo napisał:

Na youtube trafiłem live. Jakoś w styczniu i lutym. Co ciekawe razem z nim w drużynie jest Jaylen Hands, którego tez swojego czasu wybrałem w drafcie. :) 

.. ale są tez cały czas z odtworzenia:

Ja to czasami sam w siebie nie wierzę - przeszukałem najgłębsze odmęty torrentów, niemal już do darkwebu ruszyłem a na youtube'a nie wszedłem... Dzięki!

Godzinę temu, Tecu napisał:

https://www.basketball-reference.com/players/j/johnsst04.html

Na tym się opierałem. 55% PF 44% C. 

Polecam jednak jakieś wiarygodne źródło, a najlepiej raz na jakiś czas zerknąć po prostu na Lakers. Wg tej stronki LeBron w tym sezonie rozegrał na C 6% minut, a jest przecież podstawową 5 LAL przez jakieś pół sezonu. 

Także jeśli szukasz kogoś na pozycje 4/5, to Stanley Johnson to raczej zły adres ;)

2 minuty temu, karpik napisał:

Także jeśli szukasz kogoś na pozycje 4/5, to Stanley Johnson to raczej zły adres ;)

Nie 🙂

Szukam defensywnego 3/4 a kimś takim jest Stanley. Kimś takim jest też Herb Jones btw 😉

Bardziej chodziło mi o to, że wymieniłeś masę graczy z pozycji 2/3 i o innym profilu. 

Stanley będzie miał mniejsze lub większe szanse na powstrzymanie, mam nadzieję, kilku dobrych graczy i szanse na pokazanie się w, mam nadzieję, długim runie w PO. 

Nadzieja matką głupich, ale też umiera ostatnia. Nadzieja, nie matka 😀

Ja uwierzyłem w niego, jako jedyny, już w poprzednim okienku, niestety nie wyszło, mój błąd. 

14 minut temu, karpik napisał:

Polecam jednak jakieś wiarygodne źródło, a najlepiej raz na jakiś czas zerknąć po prostu na Lakers. Wg tej stronki LeBron w tym sezonie rozegrał na C 6% minut, a jest przecież podstawową 5 LAL przez jakieś pół sezonu. 

to skąd bierzesz takie dane do opisów?