Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, zaraz nadrobię cała dyskusje bo dopiero z pracy wracam i spojrzałem tylko po łebkach ze jakaś inba (i polajkowalem korzystne interpretacje xd) ale w skrocie:

1) Byłem przekonany ze wyjątki są stałe, a nie ruchome i - poprawcie mnie jeśli się mylę- zdaje się ze do tej pory cały czas tak to funkcjonowało 

2)Pisałem nawet do Karpika czy ta oferta jest ok, bo początkowo to było 3/3,3(PO)- myślałem ze jest standardowo 10% wzrost, Karpik mnie poprawił ze musi być 5%, co tez uczyniłem (Eld masz pewnie nawet wgląd w edycje gdzie będzie taki zapis)

3)Alonzo, ja nie liczyłem tego dokładnie, byłem wówczas na blantach i rzuciłem 3-3,15 zeby nie używać kalkulatora, jakbym wiedział ze tu muszę coś czarować dodatkowo bo nastąpiły jakieś zmiany to pewnie bym złożył te ofertę następnego dnia- choć to akurat chyba najmniej istotne xd 

Z mojej strony:

1)Nie było moim celem wprowadzanie kogokolwiek w błąd, jeśli takie zmiany odnośnie wielkości wyjątkow tez następują to dobrze by było jakby zostało to trochę bardziej nagłośnione, a tu, poprawcie mnie jeśli się mylę, nie było o tym wspominane 

2)Jeśli uznacie ze to mój błąd to cóż, posypie głowę popiołem i się dostosujemy w Minnesocie, bo choć czasem może sprawiać to inne wrazenie w tym dziale ta gra to tylko gra forumowa a nie kwestia śmierci i życia :D 

Także sami zadecydujecie, my nie będziemy sędziami we własnej sprawie 

8 minut temu, Qcin_69 napisał:

3)Alonzo, ja nie liczyłem tego dokładnie, byłem wówczas na blantach i rzuciłem 3-3,15 zeby nie używać kalkulatora, jakbym wiedział ze tu muszę coś czarować dodatkowo bo nastąpiły jakieś zmiany to pewnie bym złożył te ofertę następnego dnia- choć to akurat chyba najmniej istotne xd 

Czasem przy wprowadzaniu nowych zapisów, które mają nam ułatwić grę pojawiają się różne interpretacje ;) 

Wydaje mi się, że kwestię KCP mamy wyjaśnioną i zostaje on w Wolves, a podczas tej operacji na żywym organizmie chyba przy okazji doprecyzowaliśmy ten punkt na przyszłość. :) Jutro wprowadzę w temacie Kontraktów częściowo gwarantowanych odpowiednie poprawki i wtedy będziemy mieli już wyjaśnione wszelkie niejasności. 

9 minut temu, Alonzo napisał:

Wydaje mi się, że kwestię KCP mamy wyjaśnioną i zostaje on w Wolves, a podczas tej operacji na żywym organizmie chyba przy okazji doprecyzowaliśmy ten punkt na przyszłość. :) Jutro wprowadzę w temacie Kontraktów częściowo gwarantowanych odpowiednie poprawki i wtedy będziemy mieli już wyjaśnione wszelkie niejasności. 

No to masz co robić tylko pamiętaj aby dodać, że zmiany funkcjonują od nowego sezonu i w przypadku kolejnych waivers należy pamiętać o tym. A tym wszystkim co złorzeczą Wolves pamiętajcie, że KCP nie kosztuje Wilków 3M, ale znacznie więcej bo są w podatku x3 :P.

1 godzinę temu, Eld napisał:

No to masz co robić tylko pamiętaj aby dodać, że zmiany funkcjonują od nowego sezonu i w przypadku kolejnych waivers należy pamiętać o tym. A tym wszystkim co złorzeczą Wolves pamiętajcie, że KCP nie kosztuje Wilków 3M, ale znacznie więcej bo są w podatku x3 :P.

Tytuły bywaja drogie

• 1 miesiąc temu...

W porównaniu z rl NBA, nasze FA wygląda świetnie. O ile graczy z TOP 10 praktycznie nie ma( Beal, Dame) to ilość klasowych role playerów UFA wygląda niesamowicie. Rose, Powell, Gallinari, Caruso, Conley, KCP, Howard, Ingles, Randle, Payne, Nurkic, Porter, Gay?, Noel, Zeller, Lopez, Oladipo, Capela, Theis, Gasol, Bojan, Millsap, Fournier, Wiggins, Wood, Warren, D.Green, Boucher, DeRozan, Hardaway, Adams, Tucker, Melo, Rondo, White, Schroder, Dinwiddie + cała masa RFA. Zespoły typu Clippers powinny się obłowić w mega fajnych graczy.

Edytowane przez LONGER01

2 godziny temu, january napisał:

Przy Durexie głosowałem za Heat, przy Davisie twardo za krótszą umową byłem. Giannis to pech większy (złe decyzje tego lata, umowa dla B. Lopeza dramat).

Coś czuję, że offseason 2022 to może być u nas szał jak chodzi o wymiany SS.

Już coś wisi w powietrzu ale ktoś jest uparty.

• 2 tygodnie później...
1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

@Eld 

A pamiętasz to? 

Screenshot_20210629_234245.thumb.jpg.dfa7cee65d1cd73e9a459515c9207e03.jpg

i swój głos w tej sprawie? Przypomnę, że byłeś na nie :P

Do dzisiaj nie mam pojęcia, dlaczego społeczność odrzuciła extension dla niego. Bdb ofertę dostał wtedy od karpika. 

+1 - to i odrzucenie PO od Portland przez Caleba k**** Swanigana to dwie największe tajemnice naszego FA xd

1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

@Eld 

A pamiętasz to? 

Screenshot_20210629_234245.thumb.jpg.dfa7cee65d1cd73e9a459515c9207e03.jpg

i swój głos w tej sprawie? Przypomnę, że byłeś na nie :P

Do dzisiaj nie mam pojęcia, dlaczego społeczność odrzuciła extension dla niego. Bdb ofertę dostał wtedy od karpika. 

No, a teraz pewnie się skończy się tak, że koleś nawet QO nie dostanie, zostanie UFA i jakiś tanker przygarnie go za 2+1TO za śmieszny grosz.

Bogowie koszykówki są niesprawiedliwi. Ale jeszcze bardziej są nieprzewidywalni. 

2 minuty temu, karpik napisał:

http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q111

Szykuje się kolejna kara dla GMa Thunder (kolejna, bo wciąż chyba nierozwiązana pozostaje kwestia #57).

#57 to nie moja wina. Nie brałem w tym udziału, a obrazki to każdy sobie może wklejać.

Jak wkleję LeBrona w koszulce OKC to też dostanę karę?

A jak wkleję Guershona Yabuselele to również?

3 minuty temu, Eld napisał:

#57 to nie moja wina. Nie brałem w tym udziału

To w takim razie kto ten pick wymienił do Nets, skoro nie brałeś w tym udziału? :)

5 minut temu, Eld napisał:

a obrazki to każdy sobie może wklejać.

Nie może: "Tampering is when a player or team directly or indirectly entices, induces or persuades anybody (player, general manager, etc.) who is under contract with another team in order to negotiate for their services."

8 minut temu, karpik napisał:

To w takim razie kto ten pick wymienił do Nets, skoro nie brałeś w tym udziału? :)

Pytanie powinno brzmieć inaczej - kto wcześniej zawalił. Jednocześnie należało by ukarać wszystkich którzy ten pick mieli przed pomyłką której znaleźć nie możemy bo w końcu handlowali czymś, czego nie mieli.

8 minut temu, karpik napisał:

Nie może: "Tampering is when a player or team directly or indirectly entices, induces or persuades anybody (player, general manager, etc.) who is under contract with another team in order to negotiate for their services."

Jrue już skończył sezon to raz, a dwa nie przypominam sobie abym w sztabie miał Shamsa.

Pytanie powinno brzmieć inaczej - kto wcześniej zawalił. Jednocześnie należało by ukarać wszystkich którzy ten pick mieli przed pomyłką której znaleźć nie możemy bo w końcu handlowali czymś, czego nie mieli.

No przecież to jest dawno wyjaśnione, Blazers wysłali pick, którego nie mieli do Thunder, a potem Thunder do Nets.

Jrue już skończył sezon to raz, a dwa nie przypominam sobie abym w sztabie miał Shamsa.

Jrue jest do 1.08 pod kontraktem z Nuggets, a jeszcze jest Myles Turner - pod kontraktem z Pacers. Kasowanie postów w internecie to czasem za mało, żeby pozbyć się śladów zbrodni.

Edytowane przez karpik

10 minut temu, karpik napisał:

No przecież to jest dawno wyjaśnione, Blazers wysłali pick, którego nie mieli do Thunder, a potem Thunder do Nets.

To dlaczego czepiasz się tylko mnie? Zadaj pytanie Blazers skąd go mieli i dlaczego handlowali czymś czego nie mieli.

11 minut temu, karpik napisał:

Jrue jest do 1.08 pod kontraktem z Nuggets, a jeszcze jest Myles Turner - pod kontraktem z Pacers. Kasowanie postów w internecie to czasem za mało, żeby pozbyć się śladów zbrodni.

75% GMów chwali się wymianą po gentelman agreement więc nie widzę tu nic dziwnego.

I co niby zostało skasowane?

8 minut temu, Eld napisał:

To dlaczego czepiasz się tylko mnie? Zadaj pytanie Blazers skąd go mieli i dlaczego handlowali czymś czego nie mieli.

Ja się nie czepiam, oczekuję po prostu, że jako Radny doprowadzisz sprawę do końca i albo zrekompensujesz Nets to, że dałeś im coś czego nie miałeś i analogicznie zrobią Blazers Thunder albo poniesiecie kary finansowe (tzn ja uważam, że i tak się Wam należą, bo fajnie się nakłada kary takim Knicks, ale sobie to już ciężej i ma się nadzieję, że sprawa ucichnie i burza przeminie).

8 minut temu, Eld napisał:

75% GMów chwali się wymianą po gentelman agreement więc nie widzę tu nic dziwnego.

Moje sauces mówią, że aby Turner trafił do Thunder, to musi wyrazić na to zgodę jeszcze jedna osoba, na razie jest zgoda z dwóch stron, a potrzeba z trzech. Nothing set in stone.

Edytowane przez karpik