Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ale z Was luje. Zamiast powkręcać Qcina ze mną to już hurr durr durr.

Oczywiście, że Wolves dostają KCP.

Ale Mac się złapał :P.

5 minut temu, Lucas napisał:

Sam nie głosowałem na Wolves, ale unieważnienie tego to byłoby grubsze WTF. Eld się dziś nudzi i trolluje

Ty czekaj bo właśnie wziąłem się za wprowadzanie waiversów, zwolnionych i transferów. Ciekawe na co jeszcze wpadnę 🙃.

13 minut temu, fluber napisał:

Ale wiesz ze są dziesiątki ofert z fa gdzie przy ofercie nie jest napisane full mle ani taxpayer mle tylko po prostu mle? :)

Dla mnie oferta jest nieważna. 

Właśnie wyliczałem kwoty i Qcin i Mac nie mają tych obiecanych 3mln. dla KCP. Z taxMLE po odliczeniu Tatea wychodzi nieco ponad 1,6mln. Chyba że to było full MLE to chyba 2,7mln. czy 2,8mln. - a to i tak nie jest obiecane 3mln.Robcie z tym co uważacie - tak czy inaczej Sota nie mogła dać KCP 3mln. w tym sezonie. 

Teraz, Alonzo napisał:

Właśnie wyliczałem kwoty i Qcin i Mac nie mają tych obiecanych 3mln. dla KCP. Z taxMLE po odliczeniu Tatea wychodzi nieco ponad 1,6mln. Chyba że to było full MLE to chyba 2,7mln. czy 2,8mln. - a to i tak nie jest obiecane 3mln.Robcie z tym co uważacie - tak czy inaczej Sota nie mogła dać KCP 3mln. w tym sezonie. 

A to już zupełnie inna para kaloszy:) 

3 minuty temu, Alonzo napisał:

Przestań. 

9 minut temu, Alonzo napisał:

Alonzo przed chwilą liczyliśmy to na radzie i jest wszystko ok.

Mieli tax payera w wysokości 5,7M. Na Tate wykorzystali 900k więc zostało im 4,9M, a KCP dali 3M. To się nie dzieli na trzy jak na trzy trymestry tylko po prostu dostaje pełną kwotę. Podobnie jak ja Cameronowi Payenwi. Miałem cap space, dałem mu cały - czy miałem dzielone na trzy? Nie.

Tematu nie ma.

1 minutę temu, Eld napisał:

Alonzo przed chwilą liczyliśmy to na radzie i jest wszystko ok.

Mieli tax payera w wysokości 5,7M. Na Tate wykorzystali 900k więc zostało im 4,9M, a KCP dali 3M. To się nie dzieli na trzy jak na trzy trymestry tylko po prostu dostaje pełną kwotę. Podobnie jak ja Cameronowi Payenwi. Miałem cap space, dałem mu cały - czy miałem dzielone na trzy? Nie.

Tematu nie ma.

wg mnie 1/3 to 1/3 ale jak uważacie. 

9 minut temu, january napisał:

Z tax payera nie mogli. Mieli full-MLE przecież.

W dniu 21.12.2020 o 00:08, Eld napisał:

OFERTY na IV turę FA:

Minnesota Timberwolves:

1.J.Tate - 3letnie minimum (1 i 2 rok gwarantowane, 3 rok opcja zespołu) z taxpayera 

2. D.Exum - 1+PO vet min 

3.D.Dedmon - 2lata vet min 

4.T.Ariza - 1y vet min

5.K.Bazemore - 1y vet min (tylko jeśli nie podpiszemy Arizy) 

6 B.Caboclo 1+TO vet min

Uwagi - podpisujemy maks 2 graczy 

Cytat

MORATORIUM

Minnesota Timberwolves:

Team salary: $ 118 836 019

Cap space:

Max cap space: $ (9 696 019)

Exceptions: Taxpayer

Capholds:

George Hill $ 31 500 000

Georges Niang

Frank Jackson

Chris Boucher

Jarrell Brantley (TW) $ 1 445 697 (RFA)

Gary Payton II (TW) $ 1 445 697 (RFA)

Ups....

Edytowane przez Eld

5 minut temu, MarcusCamby napisał:

Ale tu nie ma co interpretować. Wolves mieli te pieniądze i po prostu zaoferowali. Przelicznik 1/3 nie musi być wykorzystany, jeśli klub tego nie chce.

Teraz już nie ma możliwości aby Wolves wykorzystali sobie nagle przelicznik 1/3 w tym momencie. Gdyby zrobili to przed złożeniem oferty - spoko, ale wtedy by pewnie KCP nie wygrali.

Tak czy siak dla mnie KCP w Wolves.

6 minut temu, january napisał:

Nie no wyjątki, podobnie jak minimum też są pro-rated, nie masz przez cały sezon pełnego wyjątku jak coś (sukcesywnie spada).

Zapomniałem o tym Tate, myślałem, że mieli full-MLE. (w sensie całkiem nienaruszone). 

Ale tym sam dawałeś Dinwiddie full MLE w połowie sezonu.

Także nie możemy karać Wolves za niedopracowanie nowej reformy Alonzo.

6 minut temu, Eld napisał:

Teraz już nie ma możliwości aby Wolves wykorzystali sobie nagle przelicznik 1/3 w tym momencie. Gdyby zrobili to przed złożeniem oferty - spoko, ale wtedy by pewnie KCP nie wygrali.

Tak czy siak dla mnie KCP w Wolves.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Ale tym sam dawałeś Dinwiddie full MLE w połowie sezonu.

Także nie możemy karać Wolves za niedopracowanie nowej reformy Alonzo.

Jak dla mnie nie ma problemu - z duchem gry KCP w Wolves - ale wydawało mi się, że definicja 1/3 kontraktu jest oczywista. Nie liczyłem tego wcześniej, bo 3mln mi pasowały na oko do 1/3 fullMLE (zapomniałem o Tate) i sądziłem, że Qcin i Mac to sobie dokładnie wyliczyli. 

Ustalmy jeszcze, czy Wolves korzystali z fullMLE, czy taxMLE? 

Teraz, january napisał:

Żeby nie było - mnie tam nie interesowało to co Eld na początku napisał (tax-MLE czy full-MLE, czy brak wpisu jaki wyjątek, bo to były bzdury), ale jak po przeliczeniu wyjdzie, że Wolves nie mogli rzucić tych 3 mln z MLE, bo już ich nie mieli to jest zupełnie inna bajka jak chodzi o legalność oferty.

Właśnie to napisałem powyżej - mieli około 2,8mln z fullMLE (jak mieli to full a nie tax). ja bym to w tym sezonie juz zostawił bo 2,8mln. niewiele różni się od 3mln. i pewnie i tak by Qcin i Mac wygrali. To pierwszy nasz sezon gdzie dzielimy te kontrakty podczas sezonu na 1/3 czy 2/3 sumy - zatem tu bym wykazał nieco dobrej woli.

Natomiast troche nie fair jest pisanie, że czegoś nie dopracowałem. Rzucamy tu różne zaawansowane statsy z których połowy nie rozumiem, a pojawił sie wobec mnie zarzut, że ktoś ma problem z podstawowymi ułamkami - 1/3, czy 2/3 danej kwoty.