Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, january napisał:

Dobra, bo trochę się powygłupiałem patrząc jak CM się irytuje, ale bez żartów.

To FA to jest jakaś jedna dziwna wielka chora kombinacja, a powinno być prosto jak 2+2=4.

Butler->Lakers
Kawhi -> NYK 
Durant -> Heat

Koniec i bez dyskusji.

Jeżeli Durant pójdzie do Heat, a Butler do Lakers, to Leonard wyląduje w Knicks tak czy inaczej:)

Dobra, bo trochę się powygłupiałem patrząc jak CM się irytuje, ale bez żartów.

To FA to jest jakaś jedna dziwna wielka chora kombinacja, a powinno być prosto jak 2+2=4.

Butler->Lakers
Kawhi -> NYK 
Durant -> Heat

Koniec i bez dyskusji.

Miałeś się już nie wygłupiać przecież.

1 minutę temu, Lucas napisał:

Co może świadczyć o tym, że uprawia tu propagandę lub ma dziwne spojrzenie na koszykowke. Zespół z tylko Butlerem jako #1 nie ma prawa wygrać z Knicks, którzy mają Irving-Kawhi-Davis. Butler w zespole mistrzowskim to może być drugim co najwyżej najlepszym graczem, coś jak George w przyszłorocznych Clippers. 

Oj nie 

trio defensywne Murray Brogdon Jimmy może zatrzymać nawet Knicks 

6 minut temu, człowiek...morza napisał:

najpierw pierdoliliscie o davisie w kings, ze ulalala jaki argument. shevcu wykonal ruch po gwiazde jak west w clippers.

Do mnie nie powinieneś mieć pretensji, bo ja od początku mówiłem, że Kawhi nie chce grać w superteamie i głosowałem na Kings, a jednocześnie nie głosowałem na Kings w żadnym z innych przypadków, właśnie dlatego, że to mogłoby taki superteam stworzyć.  

licze na sporo veteranow za minimum w knicks, pomimo ofert na poziomie 5-10 mln z innych druzyn. 

wlasnie robie liste

1 minutę temu, fluber napisał:

Do mnie nie powinieneś mieć pretensji, bo ja od początku mówiłem, że Kawhi nie chce grać w superteamie i głosowałem na Kings, a jednocześnie nie głosowałem na Kings w żadnym z innych przypadków, właśnie dlatego, że to mogłoby taki superteam stworzyć.  

czyli sprowadzasz zystuacje do absurdu.

albowiem sugerujesz sprzedaz gwiazdy. 

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, january napisał:

No ale przecież ja po Kawhiego nie bez powodu nie startowałem z priorytetem, beka z CMa trochę była (trochę se też nagrabił, na FA będzie miał taką cenzurę teraz przy wszystkich sprawach, że niech uważa), ale ja sam bym na siebie na Leonarda tu nie zagłosował vs NYK xD

W takim razie ja przesuwam Knicks na 2 miejsce po Leonarda, a Lakers na 3 miejsce. 

3 minuty temu, january napisał:

No ale przecież ja po Kawhiego nie bez powodu nie startowałem z priorytetem, beka z CMa trochę była (trochę se też nagrabił, na FA będzie miał taką cenzurę teraz przy wszystkich sprawach, że niech uważa), ale ja sam bym na siebie na Leonarda tu nie zagłosował vs NYK xD

I wszystko dobrze ale ten KD wciąż w Heat nie Wizards dalej jest absurdalnie bez sensu

1 minutę temu, człowiek...morza napisał:

czyli sprowadzasz zystuacje do absurdu.

albowiem sugerujesz sprzedaz gwiazdy. 

Nie, w żadnym wypadku. Aczkolwiek możesz odczytywać jako absurd fakt, że wolałbym jako Leonard zostać w Knicks z Gobertem, a nie z Davisem. Bo jeżeli tak jak piszesz Leonard chce być TOP 10 w historii, to ma na to o wiele większe szanse z Gobertem niż z Davisem.

2 minuty temu, ignazz napisał:

Pytanie brzmi kto zatrzyma Collinsa 

Anthony Davis?

9 minut temu, ignazz napisał:

LMA to bardzo dobry podkoszowy 

oj wielu przeprosi Johna w tym roku 

Ignazz z całym szacunkiem.

Od trzech lat dzwonimy do siebie z Sebastianem Hetmanem - taki gość, fachura od NCAA - i "obrona Johna Collinsa" to jest jednen z najostrzejszych możliwych punchlineów

Edytowane przez Wooden

3 minuty temu, ignazz napisał:

LMA to bardzo dobry podkoszowy 

oj wielu przeprosi Johna w tym roku 

Collins jako gość nie do zatrzymania w finałach NBA. Jestem ciekawy czy ktoś to kupi. 

Co do LMA to jest wartościowym zawodnikiem, ale nie jest jakimś plastrem na topowych graczy. Davis jest wyraźnie gorszy od Jokicia, ale jeśli reszta będzie skupioną na wyłączeniu Irvinga i Kawhiego to sobie spokojnie poradzi. Serb jadł mimo podwojen i potrojen i całej D skupionej na nim 

1 minutę temu, Eld napisał:

Davis Cię wtedy zniszczy w iso a Ty co postawisz na nim?

Po pierwsze LMA potrafi ustać 

po drugie trzeba umieć dograć pod kosz a tego akurat pozostałe gwiazdy NY nie potrafią 

A Davis to w finałach monstrum 

1 minutę temu, Lucas napisał:

Collins jako gość nie do zatrzymania w finałach NBA. Jestem ciekawy czy ktoś to kupi. 

Co do LMA to jest wartościowym zawodnikiem, ale nie jest jakimś plastrem na topowych graczy. Davis jest wyraźnie gorszy od Jokicia, ale jeśli reszta będzie skupioną na wyłączeniu Irvinga i Kawhiego to sobie spokojnie poradzi. Serb jadł mimo podwojen i potrojen i całej D skupionej na nim 

Jok jest jeden

Oby nie trafił do NY za rok 

Oj tam oj tam.

Russell-Butler-Ingram-LeBron-Dedmon i się nie boję tych pizdeczek z NYK :) 

Czyli jeden gracz, który nigdy nie zagrał w play-offs, drugi który zagrał w nich 97 minut w karierze i trzeci, który wg advanced stats zagrał jedne z najgorszych play-offs ever zatrzymają najbardziej utalentowaną drużynę w historii BeGM, ok...

Nie widzę go idącego do Hardena teraz. Nie taki był jego cel.

Cel to był nowy jak najmocniejszy zespół z ziomkiem, szanse na tytuł i nowy team + nowy rynek biznesowy + marketing i sprzedaż butów i koszulek.

Harden to dodatkowy bonus od Nike za atak na główną gwiazdę Adidasa - jeśli ktoś nie wierzy że to dokładnie tak działa dla Nike to niech pogada z paroma osobami z lub z przeszłością w NBA. (To że Russ jest u Hardena teraz a nie na jakimś rynku Nike to też efekt presji Nike tak BTW).

Bardziej legitne wydaje Ci się, że ~top10 gracz ligi zrobi różnice w finalach, zwłaszcza przy obronie skupionej na jego dwóch gwiazdorskich partnerach, czy to że zrobi to gość nie będący w setce najlepszy w lidze, którego lider byłby zajechany obrona Kawhiego?