Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę ukrywał, że jestem zaskoczony małą aktywnością i słabymi ofertami w II turze. Mogę tylko gdybać, co by było, jakbym miał więcej cap space - w real NBA niektórzy gracze poszli po 10+, a u nas nie dostali oferty w II turze, w tym Redick. Ale z Was sknery - nikt nie chce przepłacać ;p mam pytanie odnośnie kontraktu T-Wolves dla KCP - 2+1TO+1PO - jest coś takiego możliwego? Bo chyba w real NBA nigdy nie widziałem takiego kontraktu - rookasy mają TO+To i potem RFA, ale TO+PO, to tak jakby nie wiem, jak do tego podchodzić - drużyna odrzuca opcję, a gracz by chciał rok później wykorzystać - ma prawo czy nie? Nieważne chyba, bo i tak oferta Suns lepsza, ale z ciekawości pytam, jak miałoby to wyglądać.

Edytowane przez MJ1

Nie będę ukrywał, że jestem zaskoczony małą aktywnością i słabymi ofertami w II turze. Mogę tylko gdybać, co by było, jakbym miał więcej cap space - w real NBA niektórzy gracze poszli po 10+, a u nas nie dostali oferty w II turze, w tym Redick. Ale z Was sknery - nikt nie chce przepłacać ;p mam pytanie odnośnie kontraktu T-Wolves dla KCP - 2+1TO+1PO - jest coś takiego możliwego? Bo chyba w real NBA nigdy nie widziałem takiego kontraktu - rookasy mają TO+To i potem RFA, ale TO+PO, to tak jakby nie wiem, jak do tego podchodzić - drużyna odrzuca opcję, a gracz by chciał rok później wykorzystać - ma prawo czy nie? Nieważne chyba, bo i tak oferta Suns lepsza, ale z ciekawości pytam, jak miałoby to wyglądać.

musiałbym sprawdzić, ale wydaje mi się, że oferta Wolves jest nieprawidłowa - są obustronne team i player option, ale jedna i druga muszą być na ostatnim roku, a o pierwszeńśtwie wykonania opcji decydują ustalone terminy

a co do małej aktywności - ja się tego właśnie spodziewałem i nie jestem zdziwiony - poruszamy się w tej turze w obszarze drugiego garnituru graczy, których łatwo można przepłacić i chyba wiele osób się tego obawiało

Jestem zadowolony z Clarka, jego wartosc w przyszlym sezonie powinna podskoczyc. Zastanawialem sie wlasnie nad nim czy Hardawayem, ale Clark to lepszy fit dla contenderow.Wolalem zaryzykowac i wziac na krotkim kontrakcie goscia, ktory moze wypalic i zaskoczyc, niz np. takiego Teagua czy Reddicka ktorych wartosc bedzie spadac.

A z tym Covingtonem to wtopilem, bylem przekonany ze jest FA

Czyli LAF Reddickowi teraz może sypnac mle w całości nawet na 4/5 lat i dzięki protestowi grupy guru tej gry zaoszczędzi 17 baniek plus podatki?

LAF jest over the tax więc jego wyjątek to 5 mln jak u Ignazza. I 3 lata kontraktu.

Wciąż każdy może mu dać więcej niż 5 mln :D 

Golden State podobno patrzą na Redicka łaskawym okiem ze swoim capspace :)

czy możemy uznać już przez aklamację, że wyniki tej rundy są oczywiste i nie ma co marnować guzików w klawiaturze na ctrl c ctrl v?

czy GM Minnesoty wyrównuje ofertę za kcp?

Tak naprawde to mamy jedna niewiadoma. Czy kcp zostanie wyrownany. Reszta ofert ma wszedzie tak lidera, ze jak wiekszosc jest za to szkoda czasu.

Tak naprawde to mamy jedna niewiadoma. Czy kcp zostanie wyrownany. Reszta ofert ma wszedzie tak lidera, ze jak wiekszosc jest za to szkoda czasu.

Ja już wklepałem Inglesa do naszego Excela ;) nie sądzę, że coś się zmieni - tylko na KCP czekamy - resztę chyba można już śmiało wpisać do Excela ;) to kiedy 3.tura - kolejna niedziela czy wcześniej?

LAF ma chyba full MLE, a nie taxpayer.

Ja to jestem trochę zagubiony przed tą III turą. Czy można oferować tutaj już minimum?

Jak jest ponad podatkiem już to jak może mieć pełne? Przecież jak przekracza pod kontraktami ludzi to już jest ponad, tak samo nie można wtedy już korzystać z Bi-Annual

Ale przecież liczy się to co było przed I turą. Pokazywałem ostatnio Wam przedruk z ESPN.

Karpiu, zamiast lajkować głupoty, byś wyłożył zasady trzeciej tury.

NON-TAXPAYER MID-LEVEL EXCEPTION -- This exception is available only when a team is below the "Apron" (see question number 20). This determination is made after the exception is used, so a team below the Apron cannot use this exception if doing so takes it above the Apron.

Co do trzeciej tury, to się nie znam.

Zasady : Oferty o dowolnej wartości (zgodne z CBA). Umowy przynajmniej dwuletnie gwarantowane (czyli może być PO, ale nie TO). Można złożyć ofertę gwarantowaną na jeden rok, ale musi być powyżej 10 mln.

a nie miało być już teraz free for all i bez dolnych granic ofert? bo ja chcę wreszcie odnaleźć moich kandydatów na wskrzeszenie kariery w arizonie i kontrakt typu "Hinkie special", ale widzę, że mam czekać do IV tury?

a nie dobra, specjał Hinkiego mogę dać nie doczytałem dokładnie...tylko nadal nie wiem po co ten wymóg przy jednorocznych...

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

a nie miało być już teraz free for all i bez dolnych granic ofert? bo ja chcę wreszcie odnaleźć moich kandydatów na wskrzeszenie kariery w arizonie i kontrakt typu "Hinkie special", ale widzę, że mam czekać do IV tury?

Czemu mają służyć kolejne ograniczenia? W takim systemie to nikt się z gówna za szybko nie wygrzebie, ani nie będzie miał szansy błysnąć. Czemu przeciągamy znów? Chyba nie o to nam chodzi, prawda? Czy to symulacja będzie CCCP?