Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chciałbym tylko dopowiedzieć, że jeśli Boston nie wyrówna oferty Suns Jusuf na pozycjach 4-5 będzie miał: JJJ, Chrisa, Bendera, Greena, Parkera. Dodatkowo Jackson prędzej czy później będzie grał jako fulltime center. W Detroit może dostaje te 6,5 mln mniej w przeciągu 3 lat, ale ma większe szanse na PO i gwarancje dużej ilości minut

Manu Ginobili dostaje ode mnie jak widać pozycję zmiennika DLO. W kontekście niepewnej formy DLO, w kontekście jego problemów zdrowotnych - to zaraz może skończyć jako starter w contenderze (choć planuję jak pisałem dla niego rolę zmiennika). Spoko chyba opcja?

O matko bosko po takich słowach to Manu chyba zawalu dostał jak powiedziałeś że może być starterem, nie ten wiek nie te zdrowie.

Nie chcę być niemiły, ale co niby lepszego od LAL oferują mu Byczki ;-) ?

Ano to że Manu Ginobli nie jest Alenem czy Rondo. W real nba wolałby chyba zakończyć karierę niż przejść do Lakers.

U mnie dostanie minuty proporcjonalne do jego wieku i róli.

Manu to cichy i spokojny gość jeśli bierzemy pod uwagę fakt że Los Angeles to kolebką skandali, większej uwagi mediów niż gdziekolwiek i dużo większej presji to nie wiem czy Manu chciałby tam grać.

Więc tak moim zdaniem miasto w kontekście tego zawodnika jeat na moją korzyść.

Rola i minuty na moją korzyść.

Historia zawodnika, jego dobre relacje z Popem i legenda San Antonio która ma ostatni spędzić w La? Nie widzę tego.

Nie trzeba być nie miłym wystarczy merytorycznym w końcu to zabawa na argumenty :smile:

/Ps porównanie Rondo do Manu :o trochę nie ta sama półka bycia legendą swojego klubu. 

Edytowane przez MMM2121

Greg Monroe w Boston Celtics może liczyć na naprawdę solidne minuty. Szykowana mu jest rola zmiennika i w wielu ustawieniach ofensywnych będzie odgrywał znaczącą rolę. Boston daje mu gwarancje gry w playoffs na wysokim poziomie, udziału w odświeżonej organizacji gdzie brylować będą postacie Russella Westbrooka i Paula George. 

Wracając do minut, mój imiennik Grzegorz który wciąż jest dość młodym zawodnikiem ( 27 lat ) spokojnie może liczyć na okolice 15-20 minut co mecz. Jego zagrywki w pomalowanym będą eksponowane, chociaż by przez fakt przebywania jednocześnie na boisku z kimś z trójki RW0/PG13/Sweet Lou którzy niewątpliwe uwydatnią jego największe zalety. Rozciągnięcia gry, minięcia 1 on 1, dynamika, doświadczenie to to, czego Greg Monroe najbardziej teraz potrzebuje aby w przyszłym roku móc dostać większą wypłatę.

IMG_0221.jpg

Jeśli Greg natomiast wybierze Cavaliers, będzie do końca grał o play-offy. Oczywiście życzę im dostania się do nich, ale zapewne w trakcie sezonu przyjdzie moment, gdzie będą zmuszeni grać poważne minuty s5, gdzie automatycznie ograniczy to czas Grega na boisku.

Poza tym znaczącym faktem jest jeszcze jedna rzecz. Cavs na 5 mają gościa, któremu 95% ligi może pozazdrościć zdrowia. To również nie rokuje za dobrze dla jego minut. Dodać należy również to, że Cavs będą poszukiwać jeszcze jednego centra, co w skrajnym przypadku dla Grega może się skończyć raptem paroma minutami na boisku będąc tym trzecim...

ja tam bym raczej próbował zrobić wszystko by monroe jednak nie przyszedł.

ale skoro twe życzenie inne, to proszę bardzo. 

Ile miałbym dać niby turnerowi żeby podpisał na bank ? Bo tobias harris dostał u nas na lajcie extension za ta kasę a Myles który jeszcze nic nie udowodnił miałby nie wziąć ?

Myles ma potencjał na top20 grajka. 

gwoli scislosci - potencjal. bo ostatni sezon to totalne rozczarowanie. niemniej jeden dodatkowy sezon szansy wskazany. 

Ale co Ty masz do Grzesia?

jest kasztanem nad kasztanami.

Edytowane przez człowiek...morza

Ja chciałbym tylko dopowiedzieć, że jeśli Boston nie wyrówna oferty Suns Jusuf na pozycjach 4-5 będzie miał: JJJ, Chrisa, Bendera, Greena, Parkera. Dodatkowo Jackson prędzej czy później będzie grał jako fulltime center. W Detroit może dostaje te 6,5 mln mniej w przeciągu 3 lat, ale ma większe szanse na PO i gwarancje dużej ilości minut

Mam paru fajnych graczy pod koszem ale nie wyobrażam sobie by tak dobry gracz jak Nurek brał 6-7 mln (czyli jakieś 17-20%) mniej ze względu na wymienione nazwiska. Zwłaszcza, że to gracze bardziej na pozycję PF i tylko JJJ rodzi nadzieje, że będzie starting centrem. No ale to po pierwsze melodia przyszłości (i to wcale niepewnej, nawet rookies z czołówki draftu bywają niewypałami) a po drugie gracz, który w razie czego ze swoim potencjałem jako perimeter defender i z dobrym rzutem za 3 może grać obok Nurka. 

Parkera ściągnąłem tanio ale kij ma dwa końce, obawiam się dalszych problemów ze zdrowiem. Green, Bender i Chriss to są gracze którzy raczej powalczą o minuty które zostaną, nie zagrażający Bośniakowi.

Żeby jeszcze Pistons byli jakimś contenderem by się godzić na to zejście z kasy.

Edytowane przez Bogut

zbierasz owoce poprzednika.

zycie

Panie Gm miło że pan edytował swój post ;)

Gino być może w realnym życiu nie wybrałby żadnej oferty niż któraś z tych. Jednak mamy co mamy.

Po prostu uważam że porównywanie Allena czy Rondo do Manu jest nie trafione bo z przekazu medialnego jaki do mnie trafia ci zawodnicy mają zupełnie różny typ charakteru.

Na dodatek żaden z nich nie był tak związany z Bostonem jak Manu z Spurs zupełnie inna skala :)

Oczywiście moje stanowisko zapewne jest nie obeiektynwe i mam tego pełna świadomość ale no czy argument że Rondo podpisał kontrakt w La za duży hajs gdzie nigdzie indziej by nie dostał jest dobrym przykładem na to że Manu chce mieć skaze na swoim wizerunku?

No kurcze nie sądzę

Edytowane przez MMM2121