Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Fluber jak zwykle mija się z prawdą, ale nie mam teraz czasu, więc extension dla DLO sobie odpuszczę w tej turze (czekając na następne).

DLO według Was jednak dość mocno ryzykuje w realiach naszego rynku, że sezon zamiast walki o tytuł w Lakers zakończy w jakiejś budzie pokroju Kings, Hornets etc ;-)

Czyli 22-latek weźmie rabat na 4-letnim kontrakcie, żeby koniecznie teraz powalczyć o mistrzostwo, zamiast trafić do jakiejś budy z o połowę większą wypłatą?:)

I w czym się mijam z prawdą? W tym, że dałeś większy kontrakt Olynykowi niż Russellowi w poprzedniej turze?:) W tym, że Barton dostał 64/4? W tym, ile kasy mogą sobie otworzyć wymienione przeze mnie drużyny w przyszłorocznym offseason?:)

mmm jaki rabat, jak jego wartość po sezonie tu była opisywana jako okolice minimum?

Rozumiem, że usilnie próbujesz zrobić sobie krzywdę dając 56 milionów gościowi wartemu minimum, a my wszyscy nie pozwalamy Ci spełnić Twoich masochistycznych fantazji?:)

By odejść z big marketu i contendera jeśli będzie grał na dobrym poziomie

W takim razie wszyscy ryzykują, bo ja nie bardzo kojarzę 22-latków, którzy podpisują extension za 12% SC:) 

Czyli jak nie przyjmie Twoich 14 milionów i zagra zajebisty sezon, to na tym straci?:) Dobre:) 

w tym, że podałeś 3 razy kłamliwe liczby (bardzo często to robisz)

O jakich liczbach mowa?:)

w tym że próbujesz robić demagogię z niektórymi ofertami (ja też mogę pisać, że oferuję mu większy hajs niż dostał starter ASG na zachodzie w zeszłym sezonie, etc etc)

Masz na myśli tego, który nie może grać, bo ma zerwane ścięgno Achillesa?:) Russell docenia Twoją szczodrość, że cenisz go bardziej niż ludzi, którzy nie mogą grać w koszykówkę i nie wiadomo, czy kiedykolwiek wrócą do zdrowia:)

Będę miał czas to to rozpiszę, ale raczej w 5 rundzie. Teraz nie mam czasu na fluberowanie.

Nie sądzę byś miał cokolwiek nowego do powiedzenia w tej sprawie:) Russell chętnie poczeka na przyszłoroczne eldorado w wolnej agenturze:)

By odejść z big marketu i contendera jeśli będzie grał na dobrym poziomie, by stracić hajs jak się połamie lub nie zagra na dobrym poziomie.

Myślę, że w obliczu ostatnich słów GM-a Lakers to podpisanie kontraktu z LA to niemal gwarancja odejścia z big marketu i contendera:

D'Angelo Russell – nie będę układał laurek o DLO tym razem. Niemniej – 22 latek na RC wciąż może wystrzelić (szkoda tej INJ w Nets), a nie muszę wspominać, iż podczas sezonu to w razie czego zajebisty trade asset. GM LAL wciąż w niego wierzy, ale DLO już untouchable nie jest

No sorry, ale nie możesz walcząc o LBJ-a nazywać Russella trade assetem, a teraz wyjeżdżać z narrację, że podpisanie extension przez Russella gwarantuje mu grę w kontenderze na wielkim rynku przez 5 lat:) 

Jak już mówiłem fluber, nie mam teraz na prostowanie nieustannych kłamstw (kolejne w kolejnych liczbach, to już naprawdę znając Twój zawód zastanawia) czasu, więc extension Russella w 3 turze odpuszczam.

Sorry Russell, nie podpiszę z Tobą nowej umowy, bo mnie Gm Cavs zdenerwował:)

Fluber jak zwykle mija się z prawdą, ale nie mam teraz czasu, więc extension dla DLO sobie odpuszczę w tej turze (czekając na następne).

DLO według Was jednak dość mocno ryzykuje w realiach naszego rynku, że sezon zamiast walki o tytuł w Lakers zakończy w jakiejś budzie pokroju Kings, Hornets etc ;-)

Sam jesteś buda... Kings postarają się umilić życie Twoim Lakersom w czasie FA. Akurat DAR to kasztan i musiałby zagrać kozacki sezon by Kings na niego spojrzeli. Ale z innymi graczami będę umilał życie. Gdyby James nie wybrał Lakers w realnba to u nas też raczej byś mógł o nim marzyć. No ale nastawiam się na inne kroki bo w odróżnieniu od Ciebie wsparcia ze strony Sacramento mieć nie będę.

Nie, aczkolwiek trochę mówią na temat ich potencjalnej wartości. Ponadto za rok wolnej gotówki na rynku będzie więcej niż było w tym roku, nie tylko w RL NBA, ale również tutaj. Sporo ekip szykuje się na ostre wejście w wolną agenturę 2019.

W karierze opuścił jakieś 20% meczów. Parker i Exum, którzy opuścili po jakieś 50% dostali oferty na poziomie 10 milionów rocznie przy salary równym 101, zatem czy opuszczający 20% meczów Russell dużo ryzykuje odpuszczając 14 milionów przy salary wynoszącym 108 milionów?

Na naszym rynku w przyszłym roku będzie bardzo dużo wolnej kasy. Kings mogą mieć jakieś 80 milionów, Nets 50 milionów, Raptors 80 milionów, Ty będziesz miał ponad 20 milionów, Pacers koło 40 milionów, Hawks ponad 20, Hornets ponad 20, Heat ponad 60, Magic ponad 20, Nuggets ponad 20, Timberwolves ponad 20, Blazers ponad 20, Grizzlies około 20, Suns ponad 20, nawet Clippers będą mieć jakieś 15 milionów wolnej kasy. A to przy założeniu, że lakers, knicks i bucks zrobią extension swoich supergwiazd, bo jeśli nie, to te drużyny też będą mieć wolną gotówkę.

Ogólnie nie licząc mid leveli i innych pierdół na rynku będzie ponad pół miliarda do wydania na graczy. Pół miliarda. I to tylko tej kasy do wydania poniżej progu SC! To będzie absolutna rzeźnia:)

Flubciu Kings będą mieć coś w granicach 70-75 mln do wydania i jest to kwota PEWNA. 80 baniek nie wyczaruje... Edytowane przez shevcu

Zakladajac 108-109 i gracza z draftu 2019 w top9 plus podpisanie 2 x 2nd rounderow to mi tak z grubego palca wychodzi na 11 graczy 33-34 mln minimum, co daje 75 baniek na FA. Pierwsza runda to walka o grube ryby i kompletnie nie kupuje czemu Sacramento ma być dyskredytowane bo to Kings...energie na pisanie zostawiam na kolejny rok, mnie przedziwne wyniki glosowania kompletnie nie zdziwia...;-)

Zakladajac 108-109 i gracza z draftu 2019 w top9 plus podpisanie 2 x 2nd rounderow to mi tak z grubego palca wychodzi na 11 graczy 33-34 mln minimum, co daje 75 baniek na FA. Pierwsza runda to walka o grube ryby i kompletnie nie kupuje czemu Sacramento ma być dyskredytowane bo to Kings...energie na pisanie zostawiam na kolejny rok, mnie przedziwne wyniki glosowania kompletnie nie zdziwia...;-)

To wszystkich przeszacowałem o kontrakty z 1 rundy draftu:)

@Shevcu

Jeszcze niedawno rowniez zastanawialem sie czy nie zrobic miejsca na 2 maxy za rok, ale doszedlem do wniosku, ze niektorym predzej kaktus na rece wyrosnie niz pozwola na podpisanie powiedzmy Irvinga i Butlera z FA. beGm basketball reasons ;]

Nie prawda. Irving i Butler to kumple w rl co widać było np na olimpiadzie czy to jak sobie wspólnie śpiewali, czy jak cisnęli bekę z Melo.

Gdyby ktoś chciał ich razem pozyskać, na pewno miał by mój głos. Casus RW0 i PG13. 

No brainer jak dla mnie i jeśli tylko ktoś ma możliwości, powinien śmiało próbować powtórzyć to co ja zrobiłem.

dżizas flu, T.Harris właśnie u nas klepnął 74/4, w RL odrzucił 80/4.

A DLO nie dostał nawet oferty extension od Nets, a jak mantrę powtarzasz ile to on oczekuje po chuowym sezonie.

Podoba mi się Twój sposób negocjowania z graczem, "podpisz extension za tyle, ile proponuję, bo zagrałeś chuowy sezon" :)

To jest negocjacja "stary, w tej lidze GMowie uważają Cię za gówno warte minimum, a ja Ci oferuje 50+ baniek"

W lidze, w której wyniki zależą od oceny jakości graczy przez innych GM-ów, Ty zamierzasz zaoferować 50+ baniek za gówno warte minimum?:) Nie wiem, po co próbujesz robić z GM-ów idiotów, którymi nie jesteśmy:)

Z Nowego Jorku się nie odchodzi.

Tutaj się tylko przychodzi. 

A tak na marginesie.

Jakimiż to ewentualnymi argumentami na swoją korzyść mogą dysponować tutejsi pretendenci po moich najlepszych grajków?

Edytowane przez człowiek...morza