Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak Jaska nalezy chwalic na draft, tak cos mi podpowiada, ze znajac jego historie wymian, i tak to spierdoli (taki odwrocony Danny Ainge)

Tak obiektywnie rzecz ujmując, to Jasiek za sukces uznaje pozyskanie gracza za 10 milionów, dla którego jedyna kontroferta wynosiła 5, a za porażkę uznaje pozyskanie gracza za 10 milionów, któremu oferowano 15:)

Ja rozumiem jaranie się advanced stats, ale są powody dla których Olynyk i Favors w RL NBA nie dostają średnio nawet połowy minut w meczu, gdy Jazz i Heat są zdrowi:) 

Tak obiektywnie rzecz ujmując, to Jasiek za sukces uznaje pozyskanie gracza za 10 milionów, dla którego jedyna kontroferta wynosiła 5, a za porażkę uznaje pozyskanie gracza za 10 milionów, któremu oferowano 15:)

Ja rozumiem jaranie się advanced stats, ale są powody dla których Olynyk i Favors w RL NBA nie dostają średnio nawet połowy minut w meczu, gdy Jazz i Heat są zdrowi:)

pewka, Olynyk to kasztan choc nie wiem czemu ma dobra prase na Forumku, Favors z kolei gra jeden dobry mecz na 3 przechodzone ( do tego nie grozi rzutem i nie broni nic poza 4/5) a imo, wypadnie z s5 jak nie w RS to na PO , niemniej, na dzisiaj uwazam pozyskanie Favorsa za najlepszy ruch w tej rundzie, Olynyka nie, bo to kasztan

pewka, Olynyk to kasztan choc nie wiem czemu ma dobra prase na Forumku, Favors z kolei gra jeden dobry mecz na 3 przechodzone ( do tego nie grozi rzutem i nie broni nic poza 4/5) a imo, wypadnie z s5 jak nie w RS to na PO , niemniej, na dzisiaj uwazam pozyskanie Favorsa za najlepszy ruch w tej rundzie, Olynyka nie, bo to kasztan

Favors rok temu był dla mnie kompletnie przegranym graczem i w sumie się zdziwiłem, że Jazz dali mu tyle kasy. Pod nieobecność Goberta trochę sobie podrasował statystyki, ale rok temu Favors robił 9 punktów na efg wynoszącym 49%, dokładając do tego 6 zbiórek i 1 asystę. A jak Gobert będzie zdrowy, to będzie to wyglądać dokładnie tak, jak rok temu. 9 punktów, 6 zbiórek i 1 asysta. Ba, w play-offs, gdzie Gobert już grał Favors robił... 9 punktów, 5 zbiórek i 1 asystę:)

Olynyk dobrze się wpisuje w nowoczesną NBA, może grać na centrze i rzuca za 3, coraz lepiej podaje ( choć trzeba przyznać, że dość często traci piłkę). Tutaj jest potencjał, żeby było lepiej, choć trzeba pamiętać o tym, że Stevens i Spoelstra potrafią wyciągnąć z graczy coś więcej niż inni trenerzy i Olynyk sporo na tym korzysta, że grał najpierw pod Stevensem, a potem pod Olynykiem. Poza tym akurat zainteresowanie Olynykiem na rynku było duże, co oznacza, że nasi GM-owie cenią go wysoko.

Ja tam powoli już skończyłem wymienianie się ;-)

Ja tam za 22 mln pozyskałem Favorsa+Olynyka, Ty za wyższą kwotę wstępnie Gibsona+Warrena. Cóż, owszem dla mnie sukces ;P

Ja na gibsona i warrena wydałem 22.8 miliona. Obaj grali w nba w swoich teamach po 33 minuty na mecz i byli kluczowymi graczami swoich ekip. Favors gral 28, olynyk 23.

Favors nie gral polowy minut w sezonie 16/17. Wtedy kiedy gobert byl zdrowy.

O tym jak gracze wygladaja przekonamy sie w sezonie regularnym 18/19. Teraz nie ma co spekulowac. Nikt nie wycenil favorsa i olynyka na wyzsza kwote niz Ty to zrobiles a to pozostalych 29 gmów bedzie oceniac ich poziom:)

Hassan podobno miał "świetna rozmowę" z trenerem i GM-em, do tego Bam, minuty dla Olynyka mogą spaść

Russell i Ingram jak na razie są tylko koszmarem dla swoich drużyn w ataku bo nie są zbyt efektywni(tak wiem końcówka sezonu Ingrama była dobra)

Jak dla mnie wielkim wygranym rundy są Pacers, tylko mogli poszukać jakiegoś Snt z LaVinem.

No i oczywiście Bulls wygrani bo podpisali swojego gracza za rozsądna kwotę, jak się nie rozwinie to nie jest problem dla budżetu(ewentualnie transferu) a jak się rozwinie to czysty profit.

Edytowane przez MMM2121

Hassan podobno miał "świetna rozmowę" z trenerem i GM-em, do tego Bam, minuty dla Olynyka mogą spaść

Russell i Ingram jak na razie są tylko koszmarem dla swoich drużyn w ataku bo nie są zbyt efektywni(tak wiem końcówka sezonu Ingrama była dobra)

Jak dla mnie wielkim wygranym rundy są Pacers, tylko mogli poszukać jakiegoś Snt z LaVinem.

I olynyk i favors moga miec problem z graniem wiekszych minut. Russell i ingram to ciagle niewiadome. Lakers maja duzy potencjal ale jest duzo "jeśli" w tej druzynie. Duzy wplyw na ocene lakers tutaj bedzie miala gra prowadzonych przez lebrona i ingrama lakers z rl nba.

Dobrze rozumiem, że skoro Pacers mają Bartona to nie liczą się już w walce o Jabariego?

1. Will Barton 64/3+1 PO

2. Kelly Olynyk 34,5/2+1 PO *tylko jeżeli 1 nie
3. TJ Warren 45/2+1 PO * tylko jeżeli wyższe nie 
4. Jabari Parker 35/2+1 PO (11,66/11,66/11,67) *tylko jeżeli wyższe nie

Jeśli się nie mylę to zostaje Suns vs QO i jeśli dobrze liczę to jest 15 głosów na Phoenix i 5 na QO czyli chyba wszystko jasne. Będę wdzięczny jeśli ktoś to potwierdzi albo wyprowadzi mnie z błędu

Ciekawą mnie też głosy QO > Suns, real life trudno to usprawiedliwiać bo tam dostał 40mln/1+TO czyli jednak coś zupełnie innego niż niecałe 5mln QO a 40 gwarantowanych milionów + szansa walki o podwyżkę za 3 lata to w moim odczuciu dużo lepsza opcja dla gracza z taką historią kontuzji. Chętnie poznam Wasze opinie.

Serio Ariza wybrał Rockets? Miało to jakiekolwiek uzasadnienie?

Zdecydowanie Bulls za mega steal z Wigginsem są najbardziej wygranymi rundy. To ciągle bardzo dobry gracz, doskonałe warunki fizyczne, sezon w sezon gra kosmiczne minuty i ciągle jest bardzo rozwojowy i z wielkim talentem. Powinien dostać koło 20mln przynajmniej. MMM2121 trafił idealnie z ofertą.

Za 2 lata skończy się kontrakt Hassana, Lonzo jescze na debiutanckim kontrakcie, ostatni rok Demara będzie, jeśli Wiggins się poprawi chętnie dam mu duży hajs, nie będzie to też problem dla budezetu.

Najbardziej pomogło jednak chyba brak innych ofert dla Wigginsa, jestem szczerze zdziwiony taka sytuacja (bo oferty Cavs nie liczę) sądziłem że ktoś może mu rzucić duży hajs ale na 2 letniej umowie.

Za 2 lata skończy się kontrakt Hassana, Lonzo jescze na debiutanckim kontrakcie, ostatni rok Demara będzie, jeśli Wiggins się poprawi chętnie dam mu duży hajs, nie będzie to też problem dla budezetu.

Najbardziej pomogło jednak chyba brak innych ofert dla Wigginsa, jestem szczerze zdziwiony taka sytuacja (bo oferty Cavs nie liczę) sądziłem że ktoś może mu rzucić duży hajs ale na 2 letniej umowie.

Jednym słowem: gratulacje.

Jesteś niewiele dłużej niż ja w beGM i fajna sprawa Ci wyszła z tym Wigginsem.

Meh Lonzo w tym sezonie mam nadzieję że wskakoczy na średnia ligowa skuteczność, trafia już 2 trójki na mecz prawie więc nie martwię się o niego.

Demar pod Popem też procenty poprawi #wierzę

Jedyne co to mogę się martwić o Wigginsa, ale tutaj wystarczy że wróci do swoich procentów z 3 sezonu.

Dużo jeśli ale przyszłość niesie dobre perspektywy. Demar w SAS wskakuje na lepszy poziom pod Popem, pozytywny wpływ Brona na Lonzo i Butler odchodzacy Minnesoty dający więcej miejsca Wigginsowi. Tak widzę nadchodzący sezon

Wstępnie lista top 15 FA przed 3 turą.

Bigs :

J.Nurkić ®

B.Lopez

P.Gasol (zostaje w LA?)

A.Baynes

M.Harrell ®

Wings/Forwards

R.Gay

T.Lyles

M.Belinelli

W.Ellington

M.Hezonja

Guards

JJ Redick (zostaje w LA?)

D.Collison

Z.LaVine

R.Rondo

I.Thomas

Szykuje się ciekawa walka o wysokich i o klasowych obwodowych, bo takich już niewielu zostało ;-)

Stresuje mnie fakt, że znów podczas kolejnej tury przewijają się nazwiska z moich cap holdów...