Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli to wszystko co napisałem nie ma żadnego znaczenia? Liczy się tylko minimalnie większa kasa od nieznanej drużyny, nieznanego trenera w nieznanym otoczeniu, od drużyny, która jest obiektywnie słabsza i która daje większą kasę graczowi z pozycji Josha?

To, że jest u mnie i osiągnął to co osiągnął, że mój zespół go ukształtował, że ma kolegów to nie ma żadnego znaczenia. To, że wierzyłem w niego przez ten cały czas też nie ma żadnego znaczenia. To, że mój zespół jest mocniejszy też nie ma żadnego znaczenia też nie ma żadnego znaczenia.

Po prostu spójrz na to ze strony zawodnika ;)

Gdyby to nie byli Bucks (ekipa na top4 Wschodu) tylko powiedzmy Nets czy Mavs(z całym szacunkiem, chodzi mi o poziom rosteru na ten moment), to oczywiście bym wybrał 76ers, żeby nie ryzykować przyszłości w słabszej ekipie. Podobnie gdybyś np. starał się w tej turze o innego gracza, wzmocnienie, to na miejscu Josha bym rozważył Twoją ofertę i pomógł wzmocnić ekipę, ale jest jak jest, czyli już skład masz praktycznie pełny i po 1.roku jesteś na plus, to Josh też chce wyjść trochę na plus ;) jeśli wybierze 76ers od razu, to traci kasę i nie sprawdza zaufania GM-a (jak wyżej uzasadniałem - tylko, że np. w Nets to by się mógł czuć wkopany, ale w Bucks to raczej będzie mu dobrze :)).

Tecu - fajnie, że zaoferowałeś Joshowi więcej niż w 1.turze i on to ceni i gdyby był FA to bym się poważnie zastanowił, ale będąc RFA wybiera 4 mln więcej nie ryzykując wylądowanie w organizacji tankującej tylko w ekipie na 2.rundę PO, a może i więcej :)

14-15 mln

Rozumiem pokraczną matematykę i "piszę co myślę" (hehe, tu nie), ale aż taka to już jednak przesada, a potem się dziwisz, że tak mega łatwo wyłapać kiedy próbujesz tylko i wyłacznie coś dla siebie ugrać :)

9>5

20>11

Wybierz jedno z tych, ale porównywane (i zapewne kolejne pokrętne tłumaczenia :) ) pełnej umowy do 1 roku to po prostu klasyk CM ;)

Dla mnie Richardson bierze ofertę Bucks. Lepsza finansowo, jest ryzyko że Sixers nie wyrównają ale taki scenariusz to nie jest dla niego żadna tragedia bo Bucks są silną ekipą. A jak wyrównają (w co ma prawo wierzyć) to będzie grał w tych 76ers którzy zdaniem Tecu tak wspaniale go ukształtowali, gdzie ma kolegów i gdzie mu tak dobrze. I to za lepszą kase niż gdyby podpisał z nimi od razu.

Tecu poszedł w znaną nam już, zero-jedynkową narrację "czyli X nie ma żadnego znaczenia?" - oczywiście, że X może mieć i pewnie ma znaczenie, po prostu nie zawsze tak duże, by przeważyć $

Edytowane przez Bogut

Ty jako 1/29 Josha musisz sobie na to odpowiedzieć czy w określonych warunkach jest to duża różnica czy nie.

Jeżeli duża to biorę ofertę Bucks, a jeżeli mała to biorę ofertę Bucks:) Więc rozwiązywanie dylematu, czy te 4 miliony to dużo, czy mało nie należy do mnie:)

RFA nie biorą paycutów. Jeżeli jakikolwiek gracz bierze paycut to w jakimś konkretnym celu np. LeBron wziął paycut, żeby można było podpisać Haslema. Co da Ci paycut Josha Richardsona? Oszczędności. A występujesz w roli GM-a najbogatszego zespołu w całej naszej lidze i próbujesz przekonać Josha do paycutu z powodu oszczędności:)

Chętnie wysłucham opinii na temat extension dla Butlera 138/5 (119/4 od przyszłego sezonu).

Za rok jego max to 190/5, właściwie nie wiem jakich opinii się spodziewasz:)

A ja jestem zaskoczony że tak łatwo daliście się złapać na narrację, w której jeden z dwóch Favors/Olynyk (wg stopki u jaśka ten drugi) godzi się na bycie backupem dla Favorsa, gdzie ewentualnie minuty na PF musiałby dzielić z LBJ-em i Theisem. Ja jako agent także na to zwracam uwagę i wolałbym, by mój klient trafił w lepsze otoczenie. Dla Olynyka chyba najlepszą opcją byłoby trafić do Houston, gdzie ma szansę na s5 + zajebiste otoczenie + możliwość po dobrym sezonie na rezygnację z PO by wejść na rynek i zebrać większe pieniądze. 

Przy Joshu mam duże znaki zapytania bo przekonują mnie oba środowiska, z tym, że trafiając do Bucks mam s5, w Philly nie. 

A ja jestem zaskoczony że tak łatwo daliście się złapać na narrację, w której jeden z dwóch Favors/Olynyk (wg stopki u jaśka ten drugi) godzi się na bycie backupem dla Favorsa, gdzie ewentualnie minuty na PF musiałby dzielić z LBJ-em i Theisem.

Olynykowi bycie backupem chyba jakoś bardzo nie przeszkadza, w RL poszedł do Heat gdzie był nie sprawiający wtedy kłopotów Whiteside. Lakers w BeGM są w stanie dać Favorsowi i Olynykowi do podziału 48 minut na C i 10 na PF co powinno ich obu zadowalać.

A ja jestem zaskoczony że tak łatwo daliście się złapać na narrację, w której jeden z dwóch Favors/Olynyk (wg stopki u jaśka ten drugi) godzi się na bycie backupem dla Favorsa, gdzie ewentualnie minuty na PF musiałby dzielić z LBJ-em i Theisem. Ja jako agent także na to zwracam uwagę i wolałbym, by mój klient trafił w lepsze otoczenie. Dla Olynyka chyba najlepszą opcją byłoby trafić do Houston, gdzie ma szansę na s5 + zajebiste otoczenie + możliwość po dobrym sezonie na rezygnację z PO by wejść na rynek i zebrać większe pieniądze. 

Przy Joshu mam duże znaki zapytania bo przekonują mnie oba środowiska, z tym, że trafiając do Bucks mam s5, w Philly nie. 

dlaczego w 76ers ma nie otrzymać s5?

a olynyk rownie dobrze ta kase o ktorej mowisz, mogl dostac teraz. nie dostal, wiec po co dywagacje? 

Z taką historią kontuzji nie widzę Parkera podejmującego taką decyzję

Tutaj pełna zgoda, kto po 2 tak poważnych kontuzjach bralby QO?

Przecież jak się polamisz to kaplica.

Jak się wcielam zawodnika to staram się spojrzeć jego perspektywa. Na rynku wielu chętnych nie było, mogę mieć kontuzje, jak przyjmuje ten kontrakt to faktycznie jeśli z nogami będę miał okej to będę grał poniżej wartości ale jeśli jednak coś pójdzie nie tak a jest na to duża szansa, no to mam przejebane, w dolarach już nigdy nie będę mógł się wykąpać.

Dlatego lepsze 40 mln w kieszeni niż marzenia ściętej głowy.

Co do Arizy - tu chodzi o to, że będzie dużo kasy na rynku, a umowy skończą się głównie pacanom typu Mozgov, Deng. Myślę, że ma szansę na wysoką roczną umowę. (wyższą znacznie niż te 8 mln).

W zeszłym roku tylko Zach Randolph z graczy 35+ dostał co najmniej 8 mln, w tym roku jak dotąd nikt. Poza tym Ariza zejdzie w realu z radaru grając w lottery teamie. Za 2 lata będzie wchodził w 17. sezon i tax payer weźmie z pocałowaniem ręki.

Krótko o rolach jakie przewiduje dla moich FA oraz dlaczego powinni oni trafić do pacers a nie gdzie indziej.

Snt Julius Randle :

- powinien docenić ze oddaje za niego back up centra oraz future 1st, w momencie kiedy nikt nie chciał dać mu więcej niż 15 mln na sezon.

- lakers w zeszłym sezonie go wytransferowany, wiec ma z nimi lekki beef na pewno, nie mówię ze już nigdy nie wróci do lakers ale na pewno rok po tym jak w niego nie wierzyli i oddali rany są jeszcze nie zagojone, i na tym etapie kariery za wcześnie na comeback

- inne oferty nie są na tym samym pułapie co moja i lakers

- zagra oczywiście w s5 na PF, będzie tez grał czasem na C w small ball lineupie. Także minuty ma zapewnione.

- chciałem dać mu 2+1 i możliwość szukania lepszej kasy po pokazaniu się u mnie po dwóch latach, ale snt niestety na to nie pozwala.

Randle wiedział ze jesteśmy nim zainteresowani, byliśmy gotów nie robić snt i walczyć o niego oferując mu własny kontrakt, jednak pojawiła się możliwość zrobienia snt i Julius sam przyznał, ze lepiej wydać tą kasę na kolejne solidne wzmocnienia z FA.

- randle bedzie miał możliwość być nawet pierwsza opcja w ataku w niektórych meczach, bo w pacers nie ma wyraźnego lidera ataku. Ma wiec możliwość lepszego wykazania się w statach chociażby, niż miałby idąc do contendera. A my szorować dna tez nie będziemy.

Will Barton :

- 10 milionów baksów, niby to mało, powiecie, przy tym co chlopak do tej pory zarobił to naprawdę może być xfactor. W NBA raczej nie ma lojalności, kolesie jak Pierce czy Nowitzki są podziwiani właśnie dlatego ze na ogol jej nie ma.

Barton nie był tam żadna twarzą organizacji.

- rola w zespole to na plus u mnie pójdzie. Barton był 6th maneż, energizerem z ławki w nuggets. Ja natomiast Przewiduje dla niego miejsce na SG w pierwszej piątce każdej nocy - Matthews z Batumem zagrają na SF wymiennie, zależnie od formy, a gorszy z nich mianowany bedzie 6th manem. Ponadto znowu przypominam, ze naprawdę mam pięciu kolesi na poziomie 15 pog w skladzie, i żadnego lidera - wiec przy dobrych wiatrach i sezonie, Will ma szanse u mnie iść krok wyżej w szczeblach kariery i zacząć robić ponad 20 ppg, kto wie, może jesli Fultz nie wypali, może to Barton zostanie liderem tej drużyny. Także tu perspektywy na przyszłość ma przezajebiste. Jasne w Nuggs są lepsze kadrowe perspektywy czyli zespołowe, natomiast indywidualnie znacznie więcej może pokazać w Pacers.

- Kelly Olynyk

- rola : pierwszy z ławki jako wysoki jeśli randle zostanie ściągnięty z Wizards, jesli nie być moze nawet w s5 na PF.

Kelly Olynyk będzie mógł zagrać w lineupie zarówno z turnerem, jak i randle, prócz momentów gdy przeciwnik będzie grał naprawdę small ball oczywiście. Także 25 minut na mecz spokoojnie.

- Uważam ze będzie zajebiscie pasował ze swoim skillsetem - potrzebuje stretch C zawsze, gdy na boisku biegac bedzie randle.

Edytowane przez RonnieArtestics