Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie pójdę po Cousinsa, bo chłopak za frytki to easy ;-)

+ Randle'a bym nie przesądzał jeszcze, są reoferty, Wizz mogą wyrównać... Zobaczymy, ale nie oddam chudszego i ciepającego pullup3 Juliusa komuś za 11 baniek rocznie

https://www.reddit.com/r/nba/comments/92jonz/julius_randle_out_here_looking_like_harden/

a gdzie 30 min dla gasola?

1. Tak. Nie

2. Tak

Dzięki Flubi

Każdy może dać ofertę w momencie kontrofert. Nawet roczne minimum można było oferować.

Coś nie doczytałeś zasad i dyskusji :smile:

Czytać, czytałem tyle że wszyscy wiemy, że co innego teoria, co innego praktyka. 

Ale luz, pytania zadaję tylko raz. Nie będę ich ponawiał bo dostałem wyczerpujące odpowiedzi za co wielkie merci. 

1. Josh Richardson 18/2 (9/9)

2. DeMarcus Cousins 18/2
3. Julius Randle ® 57.4/4 (14/14/14.7/14.7)
4. Derrick Favors 18/2*
5. Kelly Olynyk 18/2*
6. Kyle Anderson 37.8/4 

*warunkowo - podpisuję maximum 2 graczy (specjalnie dla bezlebronowego flubera).

Możesz mi to rozjaśnić? Napisałeś, że podpisujesz maximum 2 graczy ale przy Randle'u i Andersonie nie ma *

Po kontrofertach wiadomo, że Exum w Grizz, Gibson w Cavs, ale także Wiggins w Bulls (pytanie, czy QO czy nie ;)). Wygląda na to, że Smart zostanie w Bostonie (chyba, że ktoś sypnie większą kasą), Jabari będzie chyba się wahał między QO a 40/4 (u Pacers jest ostatnim priorytetem, a oferta najlepsza) i Josh czeka na decyzję 76ers (podwyższenie oferty lub wyrównanie). Z Randle'm jest ciekawa sytuacja, bo zanosi się na lepszą ofertę od Pacers via Wiz (snt), a jak nie, to ew. Wiz będą myśleli nad wyrównaniem oferty LAL :P

Z FA kilka ciekawych głosowań nas czeka - czy Barton weźmie 2 bańki rocznie więcej i przeprowadzi się do Indiany, czy zostanie w Denver za mniejszą kasę? Tu chętnie wysłucham GM-ów odnośnie roli w zespole ;)

Favors przy 1+PO od LAL według mnie na te 18 baniek powinien wybrać ich nad GSW. W obu ekipach zanosi się na podobną rolę startera (?) i obie ekipy walczą o misia, więc kasa chyba zdecyduje ;) Olynyk i Cousins jeszcze czekają na reoferty zanim podejmą decyzję ;)

Jestem ciekawy, jak patrzycie na Bradley'a i Collisona (jeszcze Rocekts mogą polepszyć ofertę) - czy dłuższe oferty za trochę mniejszą kasę na rok są dla nich korzystne? ;) obaj gracze dostali zapewnienie od GM-a Jazz o ważnej roli w zespole (w najgorszym przypadku role player/6th man, a być może miejsce w S5) :)

Jestem ciekawy, jak patrzycie na Bradley'a i Collisona (jeszcze Rocekts mogą polepszyć ofertę) - czy dłuższe oferty za trochę mniejszą kasę na rok są dla nich korzystne? ;) obaj gracze dostali zapewnienie od GM-a Jazz o ważnej roli w zespole (w najgorszym przypadku role player/6th man, a być może miejsce w S5) :smile:

Ja Bradleya chyba bardziej w rockets. 

w rockets lepsza rola. s5 chyba ?

poczekajmy z reofertą jeszcze ;) ale w Nuggets w sumie też może mieć miejsce w S5 - znaczy nie wiem jeszcze, jak tam LBS planuje, ale z Harrisem jako SF i ew. Bartonem z ławki, Bradley by mógł grać w S5 ;)

E: w sumie Ingles na PF by wtedy chyba grał, trochę szaleństwo, ale póki nie ma KP, to kto na PF ma grać? :P

Edytowane przez MJ1

Iguodala

właśnie nie wiem ;P teoretycznie i tak u Bradley'a nie mam głosu, ale pytam, bo to dość istotne dla głosujących chyba ;) rozumiem, że Barton z ławki? Jeśli Indiana zaoferuje mu miejsce w S5, to raczej no-brainer z większą kasą :P

Właśnie january - zapomniałem się odnieść do extension D'Lo jeszcze - będzie starterem czy nie? Bo w Media Roomie chyba pisałeś, że tak, a na sygnaturze jest jako back-up ;P w sumie jako rezerwowy to z jednej strony nie pokaże tak wiele, ale z drugiej strony by się wkurzył na GM-a i nie przedłużył :P

Moim zdaniem Wiggins i Parker to raczej nie mają co się zastanawiać tylko brać pewna kasę

1 został olany ciepłym moczem przez innych Gm'ów i oprócz Bulls nikt mu nie złożył oferty a drugi jest po dwóch poważnych kontuzjach.

Lepiej grać za mniejsze pieniądze i sobie później odbić niż zostać z ręką w nocniku jeśli w twoim decydującym sezonie zlapiesz jakoś kontuzje czy po prostu miniesz się z formą.

To może ja tak informacyjnie, proszę się nie oburzać.

Smart - weźmie największą kasę i tyle

Lou Williams - j/w czyli na ten moment wahałbym się między ATL i Miami, Celtics zdecydowanie najsłabiej

Josh Richardson - Bucks poszli grubo i żeby ich przebić to trzeba ich serio PRZEBIĆ

Wiggins - nie wiem, 2+1 to chyba taka bezpieczna oferta od Chicago dla obu stron

TJ Warren - weźmie najwyższy kontrakt i będzie czekał czy Grizzlies to wyrównają

Barton - trudne, ale różnica 8 mln przez 4 lata nie jest nie do przeskoczenia grając w mocnym teamie na zachodzie. Widziałbym go w Denver dalej wciąż o ile Pacers nie dadzą jeszcze więcej

Jabari - z uwagi na historię kontuzji bardziej sklaniallbym sie do tej umowy na 4 lata, ale to 2+1 podobnie jak w przypadku Wigginsa jest takim posrednim rozwiazaniem ktore penie by rozwazyl, 

Ariza - easy, Bucks na ten moment. kasa + perspektywy ale moze byc podbicie zapewne z obu stron

DMC - Rockets, bo więcej kasy

Brook - z pewnoscią chęętnie zostałby w Millwaukee na tej umowie

Randle - snt z Pacers, no gdzie do Lakers jak go od razu się pozbyli i on ich? phi Chociaz gdyby Miami podbilo stawke do najwyzszej oferty to moze i Miami

Bradley - 1+1 PO od Rockets na odbudowanie po slabym sezonie chyba ok, ale za trochę większą kasę żeby luźno odrzucił Jazz bo tera takie 70/30 a różnie bywa

Collison - jak wyżej

Exum - bierze kase i dzwoni podziękować Cambiemu :D

Olynyk - chyba Suns. 4x11 dla Kellego to fair deal i obie strony powinny być happy

Favors - na ten moment Bucks>>>GSW>Lakers jak Lakers podbiją mu pensje i dadza PO w drugim roku to wtedy sie zgodze, ze te 20kilka milionow wezmie i podziekuje, ale jakies tam grosze to tez w sumie bedzie taka sztuka dla sztuki i gra na nosie, co wkurza graczy

Anderson - Lakers pozniej Suns wiadomo.

Edytowane przez Tomek9248

To może ja tak informacyjnie, proszę się nie oburzać.

Smart - weźmie największą kasę i tyle

Lou Williams - j/w czyli na ten moment wahałbym się między ATL i Miami, Celtics zdecydowanie najsłabiej

Smart pełna zgoda.

Celtics szykują bardzo ciekawą ofertę dla Sweet Lou w re-ofertach. 

Nie chce mi się bawić w próżni January więc wyślij swoją ofertę i w weekend czy tam po weekendzie zobaczymy.

To też nie jest kwestia na pierdyliard pustych postów, tylko na 1 konkretny, żółnierski wpis. Tak, tak i tak. Kropka. Więc bez sensu się teraz szturchać i tracić czas na głupoty.

Rollman+off rebounder przy LeBronie to chyba też spoko opcja?

Bo jednak umowy Mozgova i TT były delikatnie mówiąc lepsze niż centrów ex-Warriors (Zaza, McGee, Bogut) jak chodzi o podbicie wartości przy CY.

Lakers to dobra opcja, ale wyobraź sobie staty Favorsa przez 25-30 minut gdy obok ma Curry'ego, Duranta, Evansa i Greena.

Nie wiem czy de facto 3 miliony mniej to rekompensują.