Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

To już zależy od tego, czy w realu zostanie w HOU.

Jeśli odejdzie lub weźmie QO to jego wartość mocno spadnie i może być drugom Noelem tej ligi.

Więc dziwne, że te 4 mln na rok robi różnicę na moją niekorzyść przy Capeli, podczas gdy nie robi różnicy na moją korzyść prz LMA.

Zobacz ile lat będzie miał Capela na koniec kontraktu, a ile LMA.

Dopiero początek głosowania.

Ja też najpierw myślałem, że LMA nie miałby po co się ruszyć ze Spurs, ale na ten moment sytuacja wygląda tak, że:

- Spurs mają wtopę za poprzedni sezon na poziomie - 40 mln i wygrzebac się z tego będzie trudno

- w tym roku jeśli chcieliby wejść w luxury tax to płacą za każdego wydanego dolara ponad lux x3 

- 2 powyższe w połączeniu raczej bardzo mocno ograniczają ich ruchy, bo z samym LMA to już payroll na 130 mln

- wciąż nierozwiązana została sytuacja z KL i to dla mnie było wisienką na torcie

To finałowe 3:4 to najbardziej przekłamany wynik, z jakim się tu spotkałem od czasu gdy pojawiłem się w zabawie. Wpływ na to miało wiele czynników: nieobecność Tomka, niechęć niektórych do GSW, próba pokazania że beGM może żyć własnym życiem, odrealnionym od wyników z rl na których GŁÓWNIE bazujemy. Fluber wie, że na tym wyniku może wiele ugrać, przedstawiając to tak, że z LeBronem i DeAndre byłby faworytem do mistrzostwa. Nie, nie byłby. Jak zobaczyłem niektóre głosy, typu 4:1 dla Cavs to prawie się oplułem w momencie czytania. Serio? Klay miałby tak wielki wpływ na wynik z rl? A może to CJ to taki niepozorny zawodnik dzięki któremu z 4:0 z rl mamy głos 1:4? Niesłychane. Łapiecie się na teksty flubera jak muchy na lep. Póki trójca Curry-Durant-Green jest w GSW, żaden z nich nie łapie kontuzji, czy wielkiego spadku formy to dalej będą faworytem do mistrza i dołączenie Jamesa do LAL czy HOU niewiele w tej kwestii zmieni. Proszę was o nie podchodzenie emocjonalnie podczas głosowania, tylko na spokojnie, sami oceńcie co wg was zrobiłby zawodnik. Nie kierujcie się sympatiami, antypatiami czy też twierdzeniami typu że przykładowy january bez LBJ-a i tak sobie to jakoś poukłada a tak to będziemy mieli ciekawszą zabawę. 

ale fakt jest taki, ze wynik to 4:3 i tyle i tylko taki powinienes brac pod uwage

sam swoim wpisem pokazales, ze poddales sie emocjom

Edytowane przez człowiek...morza

LaMarcus jest z Texasu i ma tam niższe podatki.

Podatki to są niewielkie różnice, bo chodzi jedynie o podatek stanowy, a nie ogółem o podatki.

+ podatki rozlicza się w NBA z miejsca uzyskania dochodu jeśli sie nie mylę więc jadąc na mecz do NY rozlicza się według stawki z NY

ale fakt jest taki, ze wynik to 4:3 i tyle i tylko taki powinienes brac pod uwage

sam swoim wpisem pokazales, ze poddales sie emocjom

Czyli wg ciebie wynik 4:3 jest adekwatny do tego co działo się w rl i do tego jakimi składami dysponowały drużyny? 

Ja nie mam żadnego interesu w tym, żeby chwalić GSW, Cavs czy kogoś innego. Reaguję tylko na to, jak zostało to przekłamane względem rl. Emocjonalnie zareagowałem trochę bo chyba co niektórzy zapomnieli na czym ta gra polega.

Czyli wg ciebie wynik 4:3 jest adekwatny do tego co działo się w rl i do tego jakimi składami dysponowały drużyny? 

a jakie to ma znaczenie?

patrzę na wynik.

bez emocji

szanuje werdykt i glosy innych.

Edytowane przez człowiek...morza

LMA za 2 lata będzie miał 33, za trzy lata 34. Im wcześniej wejdzie na rynek tym lepiej dla niego, bo będzie miał szansę na ostatnią wielką umowę.

Zresztą - on taką właśnie podpisał umowę w realu - ma jeszcze w lata gwarantowane na 50 mln (u mnie ma 53.3) i przed sezonem 20/21 umowę niegwarantowaną ( u mnie TO, bo niegwarantowanej mu dać nie mogłem). Ale pewnie tutaj to co zrobił LMA w realu nie ma znaczenia.

I myślisz, że 33-letni LMA przy wyższym SC nie dostanie 36/2 lub 34-letni 10/1.

I który to RFA zrezygnował z 5-letniej umowy na rzecz 3-letniej, rezygnując z 20 gwarantowanych mln?

Przez te 3 lata tak wiele się moze wydarzyć, że gra nie jest warta świeczki.

Kolader raczej nie ocenia wyniku, a to co ten roster jest w w stanie osiągnąć za rok realnie.

DAJ to ten defensive anchor, który zaliczył serię 11 porażek z rzędu z GSW, tak anchorował :smile: Chyba też dużo osób zapomina jak to naprawdę wygląda na parkiecie, a nie w teorii. Bo trend jest taki, że jeśli masz centra, który się nadaje tylko do stania w pomalowanym i łapaniu lobów to masz przerąbane, nie mówiąc już o tym jeśli ten center zarabia prawie 30 mln. 

Edytowane przez Tomek9248

LMA za 2 lata będzie miał 33, za trzy lata 34. Im wcześniej wejdzie na rynek tym lepiej dla niego, bo będzie miał szansę na ostatnią wielką umowę.

Zresztą - on taką właśnie podpisał umowę w realu - ma jeszcze w lata gwarantowane na 50 mln (u mnie ma 53.3) i przed sezonem 20/21 umowę niegwarantowaną ( u mnie TO, bo niegwarantowanej mu dać nie mogłem). Ale pewnie tutaj to co zrobił LMA w realu nie ma znaczenia.

I myślisz, że 33-letni LMA przy wyższym SC nie dostanie 36/2 lub 34-letni 10/1.

I który to RFA zrezygnował z 5-letniej umowy na rzecz 3-letniej, rezygnując z 20 gwarantowanych mln?

Przez te 3 lata tak wiele się moze wydarzyć, że gra nie jest warta świeczki.

Tyle tylko, ze jesli LMA bedzie w dobrej formie to wejdzie na rynek w tym samym momencie. W przypadku jego dobrej gry Ty mu dajesz TO i gra u Ciebie 3 lata, u mnie jeśli będzie miał jeszcze szansę na duży kontrakt to rezygnuję ze swojej opcji i w tyn samym momencie wchodzi na rynek. W przypadku kontuzji czy obnizenia poziomu (jak najbardziej mozliwe w tym wieku) to u Ciebie robi out po dwoch latach bo zrezygnujesz z opcji i nie ma juz szans na porównywalną kasę, u mnie z kolei ma gwarantowane 4 lata nawet jesli sie posypie.

Tylko w pierwsze opcji (zdrowy i w formie) zarabia przez te 3 lata co najmniej 12.5 mln więcej u mnie niż u Was. A pewnie więcej, bo Wy możecie mu dać kontrakt rosnący. A chyba z takiego założenia wychodzą gracze.

Jeśli nie, to czemu Capela ma rezygnować z 20 mln gwarantowanych (też może złapać kontuzję lub obniżkę formy - bardzo realne przy odejściu z HOU).

Kolader ma rację, argumentem za Cavs jest "za rok będziemy faworytami z Warriors". Dlaczego? Bo było tylko 3-4. A to jest nieprawda, Love jest bezwartosciowy naprzeciw Warriors, doslownie, i zostaje LeBron, McCollum i DeAndre Jordan. Zdrowi Warriors wciąż to biją na głowę.

Edytowane przez BMF

a jakie to ma znaczenie?

patrzę na wynik.

bez emocji

szanuje werdykt i glosy innych.

Ma znaczenie bo to był wynik nieadekwatny do sytuacji z rl na której bazujemy (chyba że coś mnie ominęło i możemy sobie wymyślać impakt i staty graczy, wtedy może nawet mój RJ może zamienić się w top 5 ligi robiącego po 30pkt na mecz)

Tylko w pierwsze opcji (zdrowy i w formie) zarabia przez te 3 lata co najmniej 12.5 mln więcej u mnie niż u Was. A pewnie więcej, bo Wy możecie mu dać kontrakt rosnący. A chyba z takiego założenia wychodzą gracze.

Jeśli nie, to czemu Capela ma rezygnować z 20 mln gwarantowanych (też może złapać kontuzję lub obniżkę formy - bardzo realne przy odejściu z HOU).

Capela wchodzi w prime, LMA powoli będzie zjeżdżał do bazy, to jest ta różnica.

Kolader ma rację, argumentem za Cavs jest "za rok będziemy faworytami z Warriors". Dlaczego? Bo było tylko 3-4. A to jest nieprawda, Love jest bezwartosciowy naprzeciw Warriors, doslownie, i zostaje LeBron, McCollum i DeAndre Jordan. Zdrowi Warriors wciąż to biją na głowę.

Tylko ze tu nie maja klaya, nie maja cousinsa i nie maja iguodali. Jak dla mnie to sa trzy dosc istotne oslabienia wzgledem rl nba. A w rl nba rockets byli o wlos w poprzednim sezonie od wygranej.

Ma znaczenie bo to był wynik nieadekwatny do sytuacji z rl na której bazujemy (chyba że coś mnie ominęło i możemy sobie wymyślać impakt i staty graczy, wtedy może nawet mój RJ może zamienić się w top 5 ligi robiącego po 30pkt na mecz)

jeżeli tylko inni tak uznają, to również to uszanuje i tylko to będę brać pod uwagę. 

Niestety niektórzy załapali się na opowiastki flubera o tych zajebistych zawodnikach obok LBJ-a i przekłamali wynik w drugą stronę. 

4 lata kontraktu dla 33 latka i to jeszcze z PO na koniec to jest nobrainer zestawiając z 3 latami zakończonymi TO. Żaden z tych kontraktów nie może być spadający. Wszyscy wiemy jak się z tym TO skończy to nie ma się co czarować. W przypadku jakiegoś cudu i hiper formy LMA i tak może ją w sobie w zad wsadzić, bo będzie niewolnikiem ekipy. TO to przekichana sprawa dla gracza i jeśli kontrakt nie jest mega nadpłacony (40/2 dla Randolpha czy 35/2 dla Redicka) to jest on po prostu słabiutki. Ten nadpłacony nie jest, jest słabiutki.

Pisałem Ci to, nie wiem czemu zmieniłeś ofertę na taką, która definitywnie Cię usuwa z tej rywalizacji Bucks ze Spurs.