Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Alonzo napisał(a):

A Gordon dostał ode mnie fair deal - który i tak mu poprawiłem względem poprzedniego roku. Zresztą poprosiłem Was o opinie. Poczekam na ofertę od rl Nuggets. 

20 za rok i po 26 w następnych trzech latach to fair deal dla trzeciego najważniejszego gracza finalistów NBA ? 
avdija, grant, Johnson dostają dużo więcej w tym sezonie a za rok znowu inflacja będzie. 

Za rok może spokojnie odrzucić Player Option i dostanie 90-100/3 od kogos jesli rozegra dobry sezon. ty mu tyle proponujesz w 4 lata. Karygodna oferta jak na kogos kto uważa się za kogos kto ma najlepsza kulturę organizacji.

Edytowane przez RonnieArtestics

9 minut temu, Reikai napisał(a):

Bo 100x bylo mowione o 10y exp, ktore zmienia duzo. Przeciez to jest cale clue.

Załóżmy, że się tu dla potrzeb dyskusji z Tobą zgadzam na chwilę. To nadal nie wyjaśnia - 5lat Maxeya bez PO dobrze, a 5 lat Mitchella bez PO niedobrze.  I jak mają się do tego supermaxy, które u nas są bardzo oszczędnie proponowane (głównie dlatego, że gracze są rzucani z klubu do klubu jak ziemniaki na rynku w Radomiu) - a Magic wszystko na to wskazuje zaraz będą mieli dwa. U nas chyba jeszcze nikt nie dał dwóch supermaxów - a jestem tu szkalowany, obrażany, nazywany hipokrytą i wszyscy gracze chcą ode mnie uciekać? Lowry, Mann, a teraz akcja z Mitchellem. Nie wspomnę już o tym, że jestem tu zrównywany z ziemią za to, że proponuję Gordonowi który u nas gra (razem z Embiidem) najdłużej w jednej drużynie extension - które gdyby chyba Karpik nie znalazł przepisu, że proponuję mu za szybko zostałoby raczej rok temu klepnięte bodajże 20mln opt in + 2 x 25mln. 

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

20 za rok i po 26 w następnych trzech latach to fair deal dla trzeciego najważniejszego gracza finalistów NBA ? 
avdija, grant, Johnson dostają dużo więcej w tym sezonie a za rok znowu inflacja będzie. 

Za rok może spokojnie odrzucić po i dostanie 90-100/3 od kogos jesli rozegra dobry sezon. ty mu tyle proponujesz w 4 lata. Karygodna oferta jak na kogos kto uważa się za kogos kto ma najlepsza kulturę organizacji.

A opt in za 20mln$ za rok + 3 kolejne lata - 29/30/31? - nie wiem czy się nie zaoram, policzę jeszcze, ale myślę, że coś takiego dałbym radę udzwignąć finansowo. 

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Załóżmy, że się tu dla potrzeb dyskusji z Tobą zgadzam na chwilę. To nadal nie wyjaśnia - 5lat Maxeya bez PO dobrze, a 5 lat Mitchella bez PO niedobrze.  I jak mają się do tego supermaxy, które u nas są bardzo oszczędnie proponowane (głównie dlatego, że gracze są rzucani z klubu do klubu jak ziemniaki na rynku w Radomiu) - a Magic wszystko na to wskazuje zaraz będą mieli dwa. U nas chyba jeszcze nikt nie dał dwóch supermaxów - a jestem tu szkalowany, obrażany, nazywany hipokrytą i wszyscy gracze chcą ode mnie uciekać? Lowry, Mann, a teraz akcja z Mitchellem. Nie wspomnę już o tym, że jestem tu zrównywany z ziemią za to, że proponuję Gordonowi który u nas gra (razem z Embiidem) najdłużej w jednej drużynie extension - które gdyby chyba Karpik nie znalazł przepisu, że proponuję mu za szybko zostałoby raczej rok temu klepnięte bodajże 20mln opt in + 2 x 25mln. 

A opt in za 20mln$ za rok + 3 kolejne lata - 29/30/31? - nie wiem czy się nie zaoram, policzę jeszcze, ale myślę, że coś takiego dałbym radę udzwignąć finansowo. 

No tak szczerze to mnie bardziej kłuje w oczy ten opt-in za 20mln właśnie, a nie te 78/3. Może podwyższ ten opt-in bo chyba się da. 

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

No tak szczerze to mnie bardziej kłuje w oczy ten opt-in za 20mln właśnie, a nie te 78/3. Może podwyższ ten opt-in bo chyba się da. 

Opt in jest istotny jak chciałbym być za rok poniżej luxury tax :P 

Nie będę ukrywał, że Gafforda tracę albo w tym sezonie, albo bezpośrednio po nim, a ciężko też powiedzieć czy uda się utrzymać choć jednego z dwójki Champagnie/Highsmith - a to jest powiązane z kolei z Mannem :) 

Dzięki za opinie - będziemy działać 👍😉

3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Yup, to opt in bez sensu u Gordona. Nie ma powodu, by to bral, jesli nie dostanie czegos, co wyrownuje ten rok grania na promocji.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Rozwiniesz? 

Lepiej miec 10y max, niz nie 10y max, jesli mozesz go miec.

Nikt nie wygania Mitchella czy Gordona z Magic, chodzi o to ze kazdy chce zarobic jak najwiecej. A roznice sa spore, na jednego Brunsona przypada 100 nie Brunsonow.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

No wlasnie wyjasnia.

Maxey wtedy jest w takiej samej sytuacji po tym kontrakcie jak Mitchell za 2 lata. Choć wątpię, żeby mmu Tecu dawał supermaxa. Dlatego właśnie to PO u Maxeya dawałoby mu tą podwyżkę, o której mówicie w przypadku Mitchella - tyle że u Mitchella supermax był dość oczywisty. 

16 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Przypomnijcie sobie posty @BMFgdy LeBron wybrał LAL. Nazwał to mniej lub bardziej eufimistycznie emeryturą. A było to już kilka sezonów temu. Ale w RL NBA tak i tutaj nie zadecydowały czynniki sportowe. 40-letni, ojciec sam ostatnio Nim zostałeś, więc powinieneś czuć moc i temat chce zagrać ze swoim synem, a przy okazji też o mistrzowstwo. Grizzlies dają jedno i drugie plus lepsze pieniądze. Nie ma absolutnie żadnych argumentów za Lakers. 

LeBron w 2018 roku powiedział, że finały 2016 zrobiły z niego GOAT-a, tego samego roku wybrał Lakers mając dużo lepszą opcję sportową (Sixers) na stole. 

Nie chcę żeby zabrzmiało to jako poparcie czegokolwiek, bo wiadomo, nie interesuje mnie to (ani nikogo nie interesuje moje zdanie, lol), a np. ten wybór Bronny'ego to fantastyka; jak się ma to do Waszego uniwersum, nie wiem - ale jakieś 6 lat temu w realu LeBron przestał priorytetowo traktować swoje legacy, bo po tytule z Cavs był z grubsza spełniony jako zawodnik, i to wprost wynika z tego co mówił i robił. 

W 2018 roku LeBron odrzuca oferty mocniejszych drużyn, liczących się w grze o mistrzostwo (Rockers, Cavs) i wybiera Lakers ze względu na szkołę syna, co ewidentnie przewija się w ówczesnych dyskusjach jako podstawowy argument odnoszony do sytuacji z real NBA. Względy sportowe i walka o mistrzostwo ewidentnie mają dla niego drugorzędne znaczenie.

Dzięki swojej świetnej grze i sprawności GMa, który dał LeBronowi świetne wsparcie, zdobywa on w Lakers kilka tytułów mistrzowskich.

Następnie, po 6 latach gry w Lakers, mając na koncie łącznie 6 tytułów mistrzowskich, w wieku 40 lat, nasz GOAT radykalnie zmienia priorytety i stawia na walkę razem z Currym i KD o kolejny tytuł mistrzowski, żeby dogonić Jordana, chociaż w realu każdy wie, że od lat potężnym impulsem dla kontynuowania jego kariery jest chęć gry z synem? Trochę mi to nie pasuje i właśnie pozostanie w Lakers wydaje się w tej sytuacji mało realne.

Lakersi powołują się na działania agenta z real NBA i prośby LBJ, aby nikt w drafcie nie wybrał Bronny'ego. Ja takiej prośby u nas nie dostałem i jakoś nie czułem się adresatem podobnych próśb od Klutch Sport.

15 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale my rozmawiamy o Lebronie Jamesie, ktory w tym roku kończy 40(!!!!) lat i ma zupełnie inne priorytety niż superstar w prime. 

Przypomnijcie sobie posty @BMFgdy LeBron wybrał LAL. Nazwał to mniej lub bardziej eufimistycznie emeryturą. A było to już kilka sezonów temu. Ale w RL NBA tak i tutaj nie zadecydowały czynniki sportowe. 40-letni, ojciec sam ostatnio Nim zostałeś, więc powinieneś czuć moc i temat chce zagrać ze swoim synem, a przy okazji też o mistrzowstwo. Grizzlies dają jedno i drugie plus lepsze pieniądze. Nie ma absolutnie żadnych argumentów za Lakers. 

Wiesz, że piję i takie bzdury piszesz dziś, prawie taki wstyd jak @ignazz zmieniający całkowicie swoje podejście po tym jak LJ warunkuje mu utratę Anunobyego...

W skrócie:

W 2018 LJ poszedł po braku tytułu w RL do Lakers. Tu zdobył tytuł u nas, w RL nie i nigdzie się nie wybierał w RL.

1. W 2024 LJ publicznie określił swe życzenie, by inne teamy nie brały Bronnyego, bo i tak do nich nie pójdzie. A Grizzlies napluli mu w twarz, ignorując jego życzenie, ale niby mają za to dostać u nas bonus. Jakby tak było to by młody poszedł w RL z 1 pickiem. Jakoś rl Lakers nie brali z 17 młodego, będąc w znacznie gorszej sytuacji niż ja.

2. LJ właśnie zdobył 6 tytuł I ściga się z Jordanem o bezapelacyjnego GOAT. I ma tu odejść od szansy obrony tytułu z Currym I Durantem i zdobycia 7 pierścienia dla słabiutkiego teamu, który 2 razy z rzędu ograł w 1R PO i który traci: Portera, Conleya, Valanciunasa, Clarksona, Browna i Bogdanovicia, a walczyć o tytuł chce jakimś Coffeyem.

3. Grizzlies nie dają więcej pieniędzy. Po optout za rok LJ I maxie od LAL Bron dostanie więcej niż od Memphis. Kolejny przykład tego, że w każdym aspekcie piszecie, że wiecie lepiej od LJ (wziął w RL 1+1, a nie 3y) co ma zrobić.

Usiądźcie sobie na spokojnie i zastanówcie się co właśnie proponujecie. Jesteście sobie w stanie tu wyobrazić LJa po 6 tytule, któremu GM jeszcze sprowadza kolejnego superstara Duranta tworząc najbardziej hot medialne i genialnie fitujace big3 ever. A ten ma odejść do słabszej o 3 półki drużyny, która publicznie go ośmieszyła ignorując jego wyraźne życzenie nie brania młodego.

Szanujcie się trochę.

Tak sobie pisałem ten post do Ronniego i naszły mnie skojarzenia z filmem "Joe Black" z Anthony Hopkins i Brad Pitt. Staram sobie wyobrazić ile ten film straciłby na realizmie, gdyby Robert Parish u schyłku życia mając wszystko bardziej walczył o firmę, którą mu chcieli odebrać niż o czas i relacje z córkami.

LeBron to taki Robert Parish, chociaż jego "koniec" jest inny niż tego filmowego, bo mówimy o końcu kariery, a nie życia. Mimo to jako człowiek i też ojciec nie wyobrażam sobie, by postawił sobie klepanie po plecach z Durantem nad możliwością pogrania na parkietach NBA razem z własnym synem. Takich chwil nie kupisz za żadne pieniądze.

Sam film polecam mocno, jeśli ktoś nie widział.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Tak sobie pisałem ten post do Ronniego i naszły mnie skojarzenia z filmem "Joe Black" z Anthony Hopkins i Brad Pitt. Staram sobie wyobrazić ile ten film straciłby na realizmie, gdyby Robert Parish u schyłku życia mając wszystko bardziej walczył o firmę, którą mu chcieli odebrać niż o czas i relacje z córkami.

LeBron to taki Robert Parish, chociaż jego "koniec" jest inny niż tego filmowego, bo mówimy o końcu kariery, a nie życia. Mimo to jako człowiek i też ojciec nie wyobrażam sobie, by postawił sobie klepanie po plecach z Durantem nad możliwością pogrania na parkietach NBA razem z własnym synem. Takich chwil nie kupisz za żadne pieniądze.

Sam film polecam mocno, jeśli ktoś nie widział.

Hopkins jak Hopkins, Pitt jak Pitt, ale tam grała Claire Forlani :)

A co do argumentu, że agent zabrania draftować innym GMom Bronnego, to powinien być on u nas ignorowany, jak argument big market.

W dniu 17.07.2024 o 18:49, człowiek...morza napisał(a):

a ja na to wszystko ponownie - nie mamy tu sie co z głosami spieszyc

i jako Lebron powinnismy oczekiwac od swojego gm'a @january sciagniecia Bronny'ego.

jednoczesnie nie chce isc do memphis.

dogadajcie sie i tyle

i proponuje innym to samo stanowisko.

do czasu braku sciagniecia bronnego glos na nie i czekanie na rozwoj sytuacji

31 minut temu, january napisał(a):

. W 2024 LJ publicznie określił swe życzenie, by inne teamy nie brały Bronnyego, bo i tak do nich nie pójdzie. A Grizzlies napluli mu w twarz, ignorując jego życzenie, ale niby mają za to dostać u nas bonus. Jakby tak było to by młody poszedł w RL z 1 pickiem. Jakoś rl Lakers nie brali z 17 młodego, będąc w znacznie gorszej sytuacji niż ja.

Pluciem w twarz to była Twoja pierwsza oferta po której masz szczęście że w ogóle bierze LeBron pod uwagę Lakers...

28 minut temu, january napisał(a):

Wiesz, że piję i takie bzdury piszesz dziś, prawie taki wstyd jak @ignazz zmieniający całkowicie swoje podejście po tym jak LJ warunkuje mu utratę Anunobyego...

W skrócie:

W 2018 LJ poszedł po braku tytułu w RL do Lakers. Tu zdobył tytuł u nas, w RL nie i nigdzie się nie wybierał w RL.

1. W 2024 LJ publicznie określił swe życzenie, by inne teamy nie brały Bronnyego, bo i tak do nich nie pójdzie. A Grizzlies napluli mu w twarz, ignorując jego życzenie, ale niby mają za to dostać u nas bonus. Jakby tak było to by młody poszedł w RL z 1 pickiem. Jakoś rl Lakers nie brali z 17 młodego, będąc w znacznie gorszej sytuacji niż ja.

2. LJ właśnie zdobył 6 tytuł I ściga się z Jordanem o bezapelacyjnego GOAT. I ma tu odejść od szansy obrony tytułu z Currym I Durantem i zdobycia 7 pierścienia dla słabiutkiego teamu, który 2 razy z rzędu ograł w 1R PO i który traci: Portera, Conleya, Valanciunasa, Clarksona, Browna i Bogdanovicia, a walczyć o tytuł chce jakimś Coffeyem.

3. Grizzlies nie dają więcej pieniędzy. Po optout za rok LJ I maxie od LAL Bron dostanie więcej niż od Memphis. Kolejny przykład tego, że w każdym aspekcie piszecie, że wiecie lepiej od LJ (wziął w RL 1+1, a nie 3y) co ma zrobić.

Usiądźcie sobie na spokojnie i zastanówcie się co właśnie proponujecie. Jesteście sobie w stanie tu wyobrazić LJa po 6 tytule, któremu GM jeszcze sprowadza kolejnego superstara Duranta tworząc najbardziej hot medialne i genialnie fitujace big3 ever. A ten ma odejść do słabszej o 3 półki drużyny, która publicznie go ośmieszyła ignorując jego wyraźne życzenie nie brania młodego.

Szanujcie się trochę.

Mocno zniechęca do grania taka postawa namolnego atakowania kogoś za głos. Nie jestem Tobą abym jakoś wyliczał z kalkulatorem prawdopodobieństwa które głosy co mi dają. Nawet nie myślałem o tym w taki sposób jak sugerujesz. A przytaczane zdanie że LBJ oleje syna o ile dobrze pamiętam zakończyłem 😄co powszechnie uważa się albo za radość albo za symbol ironizowania lub wrzuty z przymrużeniem oka. Jak byłem przeciwny tej argumentacji którą miała podwaliny big markets gdzie czerpałeś całymi garściami zyski tak na prawdę nie rozumiem tego ataku. Pewnie za 4 lata jeszcze chcąc przymusić nas do akceptacji przyjścia Wembego do lakers będziesz to przytaczał jako jaskrawy antylejkeryzm. Tymczasem ja patrząc na ostatnie lata głosowań chyba najbardziej głosowałem za lakers mimo rzeczywistej niechęci w realu do żółtych. Grizz wyjątkowo dobrze siadło i mają swoje racje. Ty masz swoje racje. I proszę zwróć uwagę że odnoszę się tylko do oszczerstwa bo w tej kwestii już dawno ( LBJ) podjąłem decyzję aby nie wypowiadać się i namawiać kogokolwiek do w lewo czy w prawo. Więc zanim jak Katon będziesz 16 razy przytaczał jakiś kalumniczny pogląd że ja coś zrobiłem pod OG aby stało się to poprzez masywne powtórzenie oczywista prawda zastanów się czy warto tak psuć grę. To jest największa zakała tej gry takie powtarzanie w kółko swojej narracji szkalującej innych. 

głosowanie poszło jakie poszło. Nigdzie nie uprawiałem kunktatorstwa i jedynym klubem który obserwowałem w wyścigu po OG było PTB. reszta ma swoje priorytety które nawet nie wiem jak wpływają na moją przyszłość. Wiem po prostu że dla niektórych to może OG być nagroda pocieszenia. Ja stawiam tylko na niego. Kiedyś tak samo było z Jimmim. Nie mam żadnych dupokrytek typu plan B C D a może gracz E. 

o wpisywaniu w to fake głosów aby sterować jakimiś priorytetami innych nie wspominając. 

Ale masz rację. Może w tej grze trzeba robić głosy z tabelkami odnośników i wtedy mimo że to nieuczciwe wygrywać jak leci. Win to win dla niektórych. 

jeżeli ktoś tu źle policzył szekle i przyzydzil to był to koleś z Kalifornii. Tylko dlaczego zrobił to ikonie NBA tego nie wiem. 

39 minut temu, LAF napisał(a):

Miałem nic nie pisać odnośnie A.N , jednak nie mogę z tego jak GM Indiany nieudolnie próbuje na mnie zrzucić winę za te sytuacje. 

Ja to wiem i GM Indiany to wie , że niezależnie od tego ile bym mu dał on by wyrównał a wiecie czemu ? A temu, że tak to by wyszło, że wymienił Nurkcia na Aytona ( sami wiecie najgorszy kontrakt ) w beGM 1:1 gdyby stracił A.N 

To jest też odpowiedź dlaczego wyrównał i dlaczego jest wściekły za to. 

Czytając poprzednie posty jego można się odnieść , że to jeden z lepszych GMow tej zabawy a tutaj dał się podejść jak dziecko. 

Także zastanówcie się czy Miles woli grać w zespole , który przepłaca graczy tym samym utrudniając pozyskanie fajnych graczy. 

Ja nie będę odnosił się do innych postów. To mój pierwszy i ostatni post w tej sprawie. 

Nie jestem zły i sam pisałem chyba bogansowi, ze Nesmitha wyrownam tak czy siak, jeszcze zanim pojawiała się twoja oferta. Więc jakoś super mnie nie przejrzałeś i nie podpusciles bo byłem gotowy na płacenie mu takiej kasy i sam to oznajmiłem publicznie. Odniosłeem się tylko do tego, że sam taktycznie skopalem sprawę i mogłem sobie spokojnie czekać na oferty kogoś innego dla niego i spokojnie sobie wyrównać.  Skończyłoby się to wtedy pewnie jakims 60/4 zamiast 80. 

te 80/4 to nie jest zresztą super duże przepłacenie jeśli bedzie grac tak jak w drugiej polowie poprzedniego sezonu. Legitny starter drużyny która była w finale konferencji. 80/4 to nie jest jakaś wygórowana kwota, staruszek KCP podpisał w realu 66/3 a miał gorszy sezon od Nesmitha i ma zerowy upside.

Edytowane przez RonnieArtestics

I jeszcze raz. Już wyraziłeś wcześniej swoje zdanie i podejrzenie więc proszę nie rób nawrotów do tego jakoby uruchamiając kolejny raz mylną ale tę samą myśl zamienić ją na coś prawdziwego oczywistego i nie fair z mojej strony. 

@january wiem że kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą w niektórych sytuacjach. Brzydki ruch z twojej strony. Przejrzyj proszę 5 lat moich głosowań vs lakers. 

Miałeś i masz potężne środki które zakopujesz zamiast szybciej pomyslecco Bronny 

Do grobu weźmiesz te złote gacie? 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

I jeszcze raz. Już wyraziłeś wcześniej swoje zdanie i podejrzenie więc proszę nie rób nawrotów do tego jakoby uruchamiając kolejny raz mylną ale tę samą myśl zamienić ją na coś prawdziwego oczywistego i nie fair z mojej strony. 

@january wiem że kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą w niektórych sytuacjach. Brzydki ruch z twojej strony. Przejrzyj proszę 5 lat moich głosowań vs lakers. 

Spoko, ja pamiętam Twoje posty po moim sprowadzeniu KD i dlatego Twój głos z nimi kompletnie niekompatybilny mnie nieprzyjemnie zszokował. Ale na Twe życzenie nie będę dalej tego ciągnął, więc EoT.