Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

@january

wytluamcz mi, dlaczego w przypadku Knicks zawodnicy nie musza sie spieszyc, a gdzie indziej juz tak?

Ciekawy podział.

To samo z Banem. Tu juz wam nie przeszkadza, ze nie dostal maxa jak w realu? to samo @LONGER01

Kpina.

hartenstein rowniez dostaje nizsza oferte niz w realu i to duzo barziej. i to wam rowniez nie przeszkadza

kpina x2

markannen dostaje oferte ponizej maxa od detroit. rowniez nie przeszkadza

kpina x3

brak konsekwencji x10000000000000

Edytowane przez człowiek...morza

8 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

@january

wytluamcz mi, dlaczego w przypadku Knicks zawodnicy nie musza sie spieszyc, a gdzie indziej juz tak?

Ciekawy podział.

To samo z Banem. Tu juz wam nie przeszkadza, ze nie dostal maxa jak w realu?

Kpina.

@LONGER01

Hola, hola - ja po prostu odrzuciłem wszystkie oferty poniżej standardowej wartości dla 1 tury poza jedną - Nesmitha, którą uważam za grube przepłacenie i no-brainer dla gracza pod tytułem brać i uciekać.

Dodatkowo odrzuciłem LaMelo (bez maxa, gracz co rok temu w RL już dostał max).

A Bane dostał maxa od innego teamu, gdy macierzysta ekipa mu nie daje max umowy w takiej sytuacji to podpisuje przecież z inną, co tu dziwnego?

Ale masz rację z Hartensteinem @człowiek...morza, zmieniam na odrzucenie i dziękuję Ci za zwrócenie uwagi.

Edytowane przez january

Teraz, january napisał(a):

A Bane dostał maxa od innego teamu, gdy macierzysta ekipa mu nie daje max umowy w takiej sytuacji to podpisuje przecież z inną, co tu dziwnego?

moze to, ze w takim razie bane sie wiekszym szacunkiem niz LaMelo.

brak logiki

czyli gracz sobie moze bardziej stawaic warunki gdy nikt go nie chce, anizeli jak ktos go chce 🫡

grant rowniez ponizej rzeczywistego kontraktu. to rowniez Ci nie przeszkadza. 

dlaczego Markannena klepiecie ponizej maxa, a Balla nie?

kto sobie ostatnim sezonem bardziej na to zasluzyl?

kpina.

klay'owi kazda druzyna miala mozliwosc zlozenai kontroferty. 

przykre jak glosy @Reikai @LONGER01 @january jedyne co pokazuja to double standards

dodałem z dobrej woli 10 baniek Ballowi, pomimo ze nie ma na niego zadnego rynku - ani kontrofert ani sign-and-trade. bane dostał kontroferte, pomimo tego suns nie podbili stawki. co ejst wynagradzane? zachowanie suns - ktorzy sa przed odrzuceniem.

to jest kpina x21011032454040254023542

to jest niepojęte, ze wy takiego hartensteina klepiecie, a willaimsa nie. jakie jest na to uzasadnienie? jakiekolwiek?

12 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

a co niby ma?

@Reikai czego niby horford oczekuje?

Nie ma powodu sie spieszyc, kiedy nie wszyscy skupiaja sie na Horfordach w 1 turze. Beda wymiany, uwalnianie MLE itd.

To nie jest przypadkiem max dla Markannena?

Dostalem grypsa, ze Lauri dostaje maxa i nie sprawdzalem.

Hartenstein tez mozliwe, ze odrzuca zamiast zostac w LA - tu do przegadania.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Nie ma powodu sie spieszyc, kiedy nie wszyscy skupiaja sie na Horfordach w 1 turze. Beda wymiany, uwalnianie MLE itd.

To nie jest przypadkiem max dla Markannena?

Dostalem grypsa, ze Lauri dostaje maxa i nie sprawdzalem.

Hartenstein tez mozliwe, ze odrzuca zamiast zostac w LA - tu do przegadania.

kompromitacja i podwojne stanardy

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

kompromitacja i podwojne stanardy

Hartenstein zostal w RL poteznie przeplacony. U nas od macierzystego klubu dostal 18 za sezon, co gdyby nie przeplacenie go przez RL Thunder, byloby fair oferta. Widzisz rynek dla Hartensteina na 20+ u nas?

80/5 dla Williamsa to o 10 mln mniej niz RL. Jesli nie dostanie lepszej oferty w 2 turze, to klepnie to. Choc tak - Hartenstein ten same case, ze moze klepnac w nastepnej to samo od Clippers, jak nikt nie da wiecej, dlatego zmieniam.

@człowiek...morza.

W ogóle nie rozumiem o co się czepiasz pisząc o Desmondzie (nie dostał maxa od swojego teamu, dostał od innego to go klepnął, tak to działa w RL), Laurim (dostał maxa i go klepnął), Jeramim (normalna oferta pierwszorundowa)

Tak jak mówię - odrzuciłem wszystkie oferty poniżej standardowej wartości oferty (25mln+) pierwszej rundy FA poza Nesmithem, który według mnie jest absolutnym no-brainerem dla gracza, by brać taką umowę i uciekać. Nie trawię tego nowego przepisu z niższymi ofertami FA w 1 rundzie niż dotychczasowy próg, robi się totalny burdel przez to i zapowiadałem, że będę klepał tylko oferty nie do odrzucenia jeśli były poniżej progu.

Plus odrzuciłem LaMelo, bo nie dostał maxa.

Z którym głosem Ci nie jest tu po drodze?

Edytowane przez january

9 minut temu, january napisał(a):

@człowiek...morza.

W ogóle nie rozumiem o co się czepiasz pisząc o Desmondzie (nie dostał maxa od swojego teamu, dostał od innego to go klepnął, tak to działa w RL), Laurim (dostał maxa i go klepnął), Jeramim (normalna oferta pierwszorundowa)

Tak jak mówię - odrzuciłem wszystkie oferty poniżej standardowej wartości oferty (25mln+) pierwszej rundy FA poza Nesmithem, który według mnie jest absolutnym no-brainerem dla gracza, by brać taką umowę i uciekać. Nie trawię tego nowego przepisu z niższymi ofertami FA w 1 rundzie niż dotychczasowy próg, robi się totalny burdel przez to i zapowiadałem, że będę klepał tylko oferty nie do odrzucenia jeśli były poniżej progu.

Plus odrzuciłem LaMelo, bo nie dostał maxa.

Z którym głosem Ci nie jest tu po drodze?

z porownaniem sytuacji lamelo i bane'a,

gdzie gracz barzdiej rozdaje karty, gdy nie dostaje ofert, anizeli gdy dostaje. to sprzeczne z logika.

a twoj glos z holiday'em i stosunek do mavs przemilcze. bo jedyne do czego sie sprowadza to do tego, zeby odrzucac sign-and-trade jak leci przez macierzysty klub.  co oczywiscie dziala na niekorzysc gracza. 

lepiej zeby gracz nie mial wyboru anizeli mial? xd no straszne ze strony klubu, 

11 minut temu, Tecu napisał(a):

teraz ma iść do mimo wszystko słabszego zespołu, którego właśnie gwiazda kłóci się o oczekiwanego maksa? 

co to za hipokryzja lvl "wyjebało ponad skale" via opinia gm'a, ktory dal najgorszy kontrakt superstarowi w historii tej gry?

u ktorego mcdaniels ma kontrakt 30 mln nizszy?

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

gdzie gracz barzdiej rozdaje karty, gdy nie dostaje ofert, anizeli gdy dostaje. to sprzeczne z logika.

Co w tym sprzecznego? Gdyby LaMelo Ball dostał maxa od innego klubu, to też by szły głosy na ten klub. 

A jako agent podpowiadam graczowi, że przy takim podejściu ze strony działaczy Knicks, taka oferta się pojawi.

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Co w tym sprzecznego? Gdyby LaMelo Ball dostał maxa od innego klubu, to też by szły głosy na ten klub. 

A jako agent podpowiadam graczowi, że przy takim podejściu ze strony działaczy Knicks, taka oferta się pojawi.

ok to czekamy

szkoda, ze o podejsciu dialaczy knicks wszyscy wiedzieli przy kontrofertach

ja w nastepnej rundzie obnize do 175 mln jbc, wiec zeby lamelo nie obudzil sie z c***em w reku z tym rozdawaniem kart na rynku BeGM

teraz dalem jedynie. gest dobrej woli z podzwyzszeniem o 10 mln. skoro lamelo nie docenia, to bedziemy sie bawic

i żeby nie było, ja LaMelo chce i traktuje go jako priorytet. jak mi udowodni, ze jest nim zainteresowanie, to będziemy negocjowac. ja swoje rynkowe rozeznanie zrobilem i na ten moment zainteresowania nim nikt nie wykazał, wiec logicznym jest, ze nie bede mu dawal cos na co wg rynku nie zasluguje

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

z porownaniem sytuacj

co to za hipokryzja lvl "wyjebało ponad skale" via opinia gm'a, ktory dal najgorszy kontrakt superstarowi w historii tej gry?

Gdy brak argumentów to pojawiają się argumenty ad persona.

Nie dałem, tylko zaproponowałem podczas dyskusji, podpisał maksa, to nie były czasy reoferta i nie mogłem zmienić. Po drugie, u nas nie było możliwości dania kontraktu jak w realu gdzie, z tego co pamiętam, Joel dostał koło 50 mln w kontrakcie gwarantowanych a u mnie bodajże dwa razy więcej. Popatrz sobie na historię kontuzji Joela i uzmysłów sobie, że wtedy podpisał nie po prostu maksa a maksa z bardzo wieloma gwiazdkami, które gwarantowały Phili spokój gdyby kontuzje zrujnowały mu karierę. U nas takiej możliwości nie było.