Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, january napisał(a):

LeBron James

1. Kwestia Bronny’ego

Nie mam pojęcia skąd pomysł, że nie dostosowanie się do jasnego życzenia LeBrona, tylko wręcz zrobienie mu na złość ma być tu jakimkolwiek plusem dla Grizzlies. Kilka innych osób też już to napisało. Przypomnę ( na razie sama kwestia młodego) po kolei co sie wydarzyło w RL:

1. Agent Jamesów publicznie mówi, że FA LJ i draft Bronnyego to 2 osobne sprawy.
2. Agent Jamesów zabrania innym teamom niż team LJ i team Duranta workoutow z młodym.
3. Będący w znacznie gorszej sytuacji niż moi LAL rl Lakers nie poświęcają 17 picku na Bronnyego tylko na wzmocnienia.
4. Agent Jamesów literalnie dzwoni po kolei do pozostałych teamów, by nie wybierali młodego.

W RL do takiego życzenia LJa znacznie mocniejsze i atrakcyjniejsze teamy niż nasze Grizzlies się oczywiście dostosowały, bo nie pluje siębez powodu w twarz taliej personie w NBA.
U nas Grizzlies napluli w twarz LJowi i agentowi LJa, w którego macie się jako głosujący wcielać, traktując ich (Jamesa i agenta Jamesów) jak cieci bez głosu.
I tu ktoś jeszcze pisze, że LJ idzie do Grizzlies po czymś takim? Wtf:)

Ja rozumiem że wg Ciebie nie dostosowałem się do życzenia Lebrona ale jeżeli on był otwarty na to aby jego syn dołączył do drużyny Duranta którzy mieli zapchane salary to powiedz mi dlaczego nie mógł by chcieć u nas przyjść do Giannisa który jest właśnie w prime i GM stworzył mu zespół który , jego pomocą w PO mógł powalczyć o Finały beGM. Czy to było by źle miejsce dla jego syna?

Do tego wiem że od 2018 roku sporo czasu minęło ale przynajmniej ja nie starałem się go szantażować że albo teraz albo nie będę dla niego trzymał miejsca w salary jak to uwczesnemu GM Lakers się zdarzyło 😉

Screenshot_2024-07-17-16-28-56-045_com.android.chrome.jpg

Godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

Ja rozumiem że wg Ciebie nie dostosowałem się do życzenia Lebrona ale jeżeli on był otwarty na to aby jego syn dołączył do drużyny Duranta którzy mieli zapchane salary to powiedz mi dlaczego nie mógł by chcieć u nas przyjść do Giannisa który jest właśnie w prime i GM stworzył mu zespół który , jego pomocą w PO mógł powalczyć o Finały beGM. Czy to było by źle miejsce dla jego syna?

Do tego wiem że od 2018 roku sporo czasu minęło ale przynajmniej ja nie starałem się go szantażować że albo teraz albo nie będę dla niego trzymał miejsca w salary jak to uwczesnemu GM Lakers się zdarzyło 😉

Screenshot_2024-07-17-16-28-56-045_com.android.chrome.jpg

Szczerze to fajnie to wszystko sobie zaplanowałeś i narobiłeś fajnego szumu ale ja nie widzę po prostu sytuacji w której lebron opuszcza lakers po zdobyciu tam trzeciego mistrzostwa. Oprócz Kawhi Leonarda który był na wygnaniu w Kanadzie nie kojarzę takiej sytuacji żeby lider opuścił drużynę w której dopiero co zdobył pierscionek. Dla mnie to jest prędzej moment na jakieś wydzieranie sobie na plecach „Lakers for life” a nie odejscie. Dla mnie całkiem odrealniony pomysł i tyle.

A biednego Bronnego to wykorzystałeś perfidnie jako narzędzie 😛

i teraz jeden Lebron z trzydziestu Lebronów zareaguje na to pozytywnie a drugi inaczej, i to akurat nie powinno cie dziwić, wszak jesteśmy ludźmi i mamy różne charaktery. Ja bym zachował się na miejscu Lebrona pewnie inaczej niż taki Tecu (przypadkowy przykład) itd itp. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

No właśnie według mnie nie rozumiesz:) Zagamblowałeś sobie z pickiem Bronnyego i gdyby w rl Lakers wzięli młodego z 17 pickiem to mielibyśmy ciekawą dyskusję. A tak to to co się wydarzyło w RL (będące w gorszej sytuacji niż ja rl Lakers z 17 biorą Knechta, żaden inny team w lidze w związku z feedbackiem od LeBrona nie śmie iść po Bronnyego) całkowicie odbiera Ci argument młodego w walce o LJ. Można się spierać czy LJ jest na Grizzlies wkurzony, czy ma nich po prostu wywalone i ćmi sobie z uśmiechem cygaro, bo znikają wszelkie zarzuty o nepotyzm, gdy Bronnyego bierze sobie w 1R bez możliwości ściągnięcia ojca inny team. Ale nie ma tu krzty pozytywu dla Memphis pod kątem ściągnięcia Brona taki ruch.

A bez urazy, ale sportowo to co proponujesz (zwłaszcza po odejściu Browna, Bogdanovicia, Portera, Valanciunasa, Conleya i Clarksona) to nie stoi blisko tego co ja proponuję Lebronowi. A musiałbyś tu mnie miażdżyć, by Lebron w ogóle rozważył odejście po 3 tytule pod moją pieczą, przed możliwością obrony mistrzostwa i ścigania się z MJ, gdy mu do superstara Kury ściągnąłem jeszcze drugiego superstara Duranta (porównanie tego duetu przez Alonzo do Wadea i Bosha z 2014 to też uroczy tekst, pokazujący o czym ja tu w ogóle muszę pisać xd), tworząc najlepsze w lidze big3, by miał jeszcze szansę na 7 tytuł. 

No nie ma tu argumentów za Memphis. Wszedłeś allin z pickiem młodego, ale wydarzenia w RL powiedziały Ci sprawdzam i cześć i tak szczerze to nie ma tu o czym pisać:)

Edytowane przez january

ja jako Lebron oczekuje od mojego gm'a @january sciagniecia Bronny'ego.

jednoczesnie nie chce isc do memphis.

dogadajcie sie i tyle

i proponuje innym to samo stanowisko.

do czasu braku sciagniecia bronnego glos na nie i czekanie na rozwoj sytuacji

Edytowane przez człowiek...morza

6 godzin temu, karpik napisał(a):

Raczej wątpię, żeby chciał dla kilku baniek odejść z contendera do wiecznie słabych Nets na tym etapie kariery :) (u nas wciąż jest bez pierścionka).

Chyba, że odrzuci wszystkie oferty i zobaczy co dostanie w II turze.

5 godzin temu, karpik napisał(a):

Słabiutka szpileczka, bo ofert nielegalnych po prostu nie ma XD

Kary dostali Ci, którym rada poszła na rękę.

Powiedz mi jaki interes ma Jrue Holiday w pójściu do Nets i corocznej walce o play-iny? Jeśliby go obsypali złotem i diamentami, to może jeszcze, ale tak się nie stało. 

Jak chcesz być krzykaczem, to rób to chociaż w jakiś mniej tendencyjny sposób :P 

5 godzin temu, Regis napisał(a):

Nie chodzi o kasę, tylko o sposób w jaki został potraktowany. Raczej nie może mieć pewności, że przy pierwszej lepszej okazji nie trafi gorzej niż Nets, np. do przykładowych Rockets:) 

Ale być może masz rację, że lepiej dla niego gdyby spadł do drugiej tury. 

Ostatni akapit przemilczę, nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do takich wniosków. 

No tak, Jrue nie chciałby przejść do wiecznie słabych Nets, za to inne propozycje to przejście do topowych drużyn, nie ma co. Tak samo jak nie obsypałem go złotem, oczywiście po wypadnięciu obu propozycji moja jest zdecydowanie gorsza. Nawet gdyby nie wypadły to moja nie jest najgorsza. Moja propozycja była kontrofertą na trzyletnie kontrakty, które się pojawiły w 1 etapie 1 tury. Oczywiście nie ma interesu w tym by Holiday spadł do 2 tury. Przecież w mojej ofercie Dallas nic nie zyskuje a w pozostałych nie traci zawodnika za free. Przepraszam ale menager Mavs nie powinien się wypowiadać bo ma interes w tym aby Holiday spadł do 2 tury aby nie zostać z ręką w nocniku. To czysty save and play czyli jak mi oferta nie wyjdzie to w sumie wczytam sobie gierkę jeszcze raz by się udało. A jak nie uda się to znów wczytajmy.

Ale wiem jak to głosowanie się skończy. Niektórzy tu mają taki posłuch, że wystarczy jeden post i ludzie wiedzą jaką decyzję podjąć. To jest jeden z powodów dlaczego ta gra mocno mi zbrzydła kilka sezonów temu.

Edytowane przez kolader

28 minut temu, kolader napisał(a):

No tak, Jrue nie chciałby przejść do wiecznie słabych Nets, za to inne propozycje to przejście do topowych drużyn, nie ma co. Tak samo jak nie obsypałem go złotem, oczywiście po wypadnięciu obu propozycji moja jest zdecydowanie gorsza. Nawet gdyby nie wypadły to moja nie jest najgorsza. Moja propozycja była kontrofertą na trzyletnie kontrakty, które się pojawiły w 1 etapie 1 tury. Oczywiście nie ma interesu w tym by Holiday spadł do 2 tury. Przecież w mojej ofercie Dallas nic nie zyskuje a w pozostałych nie traci zawodnika za free. Przepraszam ale menager Mavs nie powinien się wypowiadać bo ma interes w tym aby Holiday spadł do 2 tury aby nie zostać z ręką w nocniku. To czysty save and play czyli jak mi oferta nie wyjdzie to w sumie wczytam sobie gierkę jeszcze raz by się udało. A jak nie uda się to znów wczytajmy.

Ale wiem jak to głosowanie się skończy. Niektórzy tu mają taki posłuch, że wystarczy jeden post i ludzie wiedzą jaką decyzję podjąć. To jest jeden z powodów dlaczego ta gra mocno mi zbrzydła kilka sezonów temu.

Wg niektórych najlepiej wszystkich zrzucić do 2 tury bo im nie wyszło 😀

4 godziny temu, kolader napisał(a):

No tak, Jrue nie chciałby przejść do wiecznie słabych Nets, za to inne propozycje to przejście do topowych drużyn, nie ma co. Tak samo jak nie obsypałem go złotem, oczywiście po wypadnięciu obu propozycji moja jest zdecydowanie gorsza. Nawet gdyby nie wypadły to moja nie jest najgorsza. Moja propozycja była kontrofertą na trzyletnie kontrakty, które się pojawiły w 1 etapie 1 tury. Oczywiście nie ma interesu w tym by Holiday spadł do 2 tury. Przecież w mojej ofercie Dallas nic nie zyskuje a w pozostałych nie traci zawodnika za free. Przepraszam ale menager Mavs nie powinien się wypowiadać bo ma interes w tym aby Holiday spadł do 2 tury aby nie zostać z ręką w nocniku. To czysty save and play czyli jak mi oferta nie wyjdzie to w sumie wczytam sobie gierkę jeszcze raz by się udało. A jak nie uda się to znów wczytajmy

Ja oczywiście mam swój interes, tak jak Ty masz swój w tym poście, ale nie o nasze interesy tu chodzi, tylko o interes Holidaya. A jemu zależy, żeby dostać dobry kontrakt oraz grać o tytuł. Twoja oferta nie przebija aż tak mojej, żeby to był no brainer dla Jrue, a jednak podpisanie z Nets to dla Holidaya sportowa emerytura. Gdybym się zorientował wcześniej, że te snt są do śmieci, to pewnie bym podbił swoją ofertę dla Jrue. I dlatego wg mnie jasną sprawą jest, że on w drugiej turze na pewno nie dostanie gorszych ofert niż w pierwszej, a zatem w jego najlepszym interesie jest poczekać, bo Nets nie są sportowo na tyle atrakcyjnym kierunkiem, żeby iść tam przy pierwszej okazji.

52 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Prośba o sprawdzenie, czy wszystkie Wasze oferty są wpisane oraz o ich prawidłowość. Wstrzymajcie się do godzin popołudniowych jeszcze z głosowaniem, gdyż możliwe są nadal jakieś korekty jak ktoś coś jeszcze zauważy. Oznaczcie mnie w którymś temacie w którym dyskutujemy - to poprawię Szablon, a nie tutaj. Tu tylko głosujemy.

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Spurs w kontrze poprawili ofertę i dali PO 

Spostrzegłeś może Ignaś ten duży pogrubiony czerwony napis na samej górze mojego posta?

Specjalnie dla Ciebie powiększyłem. 

Ślicznie Ciebie proszę - wykasuj swój post z tematu z ofertami. Info na Priv mi wystarczyło - zresztą poprawiłem jeszcze przed wrzuceniem Twojego posta. 

Z góry dziękuję :) 

Wszystko spostrzegłem ale chciałem mimo wszystko zaznaczyć do czasu poprawienia oferty w miejscu w którym czytają głosujący. Nie miałem pewności kiedy będzie korekta wpisu i ile osób zapozna się z mylną ofertą. Moje celowe działanie na czas którego nie mogłem przewidzieć. Czytałem narrację jakoby spurs dawało jakieś złe oferty podczas gdy wielu innych GM rzuca dużo większe „oszczędności”. Poprawienie oferty i danie dodatkowo PO ma utwierdzić głosujących że spurs zawsze zależało na OG. A że nadal nie mam tak wyrazistego lidera jak moi znakomici koledzy to muszę trzymać finansową dyscyplinę na ruch sporowadzajcy superstara w przyszłości.  Dla dobra i spurs i OG. 

Tak biorąc pod uwagę te wszystkie warunki, to wygląda mi na to że do Grizzles - Bane. Jeśli PHO wyrówna to OG. Jeśli nie wyrówna to OG w Spurs albo odrzuca i liczy na lepszą ofertę w II turze 

Do PTB - Avdija. Jeśli DET wyrówna to Grant, jeśli nie to Grant zostaje w Denver albo odrzuca i liczy na lepszą ofertę w II turze 

Hartenstein zostanie w LA, nie ma sensu się przenosić jak kasa taka sama, a i ekipa lepszą niż Hornets. 

Maxey,Bridges,LeBron, Maarkanen,DeRozan, Nesmith, Murray,Lopez - raczej też zostają w dotychczasowych ekipach

Dla mnie Dosunmu, Klay, Jrue,LaMelo,Williams,Pritchard, - to wszystko potencjalni kandydaci do odrzucenia (+Grant) - jeszcze do przemyślenia, ale myślę że każdy z nich liczy na więcej.

Problem mam z Horfordem - kasa niby jak w realu, ale jednak tam w mocniejszej ekipie, z realnymi szansami na tytuł. Tutaj NYK spoko ekipa, ale chyba jednak nie w tym sezonie. 

Ciekawe to extension JJJ - kasa niby się zgadza, ale myślę że JJJ poczeka z decyzją na to co zrobią PHO z Banem i Dejounte - jeśli odpuszczą pierwszego i nie wezmą nic na już za drugiego to szykuje się dłuższy tank, nie wiem czy JJJ które ciągle szoruje po dnie będzie chciał kilka kolejnych lat grać o nic. 

Tak bym to widział:) 

@Reikai Moim zdaniem nie ma szans, by Grant zbliżył się do wartości kontraktu jaki dostał od RL Blazers. 30 lat, granie w Blazers i Pistons raczej zbiło mu value i ciągle odcina u Nas kupony tego świetnego okresu z Nuggets, mimo że gra albo średnio albo wcale. Czy te kontuzje są poważne czy tylko pod shutdown ciężko ocenić, ale raczej nie widzę rynku dla Niego. 

Wiem, że rynek na PF jest ciężki. Sam szukam ciągle dobrego fitu do Sabonisa, ale nie dałbym  więcej niż 30mln za Granta. 

Moim zdaniem fair umowa od Blazers.

I nie wiem czy Peyton Watson powinien brać teraz umowę. Obaj wiemy, że dostanie spore minuty w Nuggets i może się fajnie wypromować. Czemu tak decyzja?

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

@Reikai Moim zdaniem nie ma szans, by Grant zbliżył się do wartości kontraktu jaki dostał od RL Blazers. 30 lat, granie w Blazers i Pistons raczej zbiło mu value i ciągle odcina u Nas kupony tego świetnego okresu z Nuggets, mimo że gra albo średnio albo wcale. Czy te kontuzje są poważne czy tylko pod shutdown ciężko ocenić, ale raczej nie widzę rynku dla Niego. 

Wiem, że rynek na PF jest ciężki. Sam szukam ciągle dobrego fitu do Sabonisa, ale nie dałbym  więcej niż 30mln za Granta. 

Moim zdaniem fair umowa od Blazers.

I nie wiem czy Peyton Watson powinien brać teraz umowę. Obaj wiemy, że dostanie spore minuty w Nuggets i może się fajnie wypromować. Czemu tak decyzja?

To sa wlasnie dwa przypadki, gdzie sie zastanawiam, to samo Mitchella extension, ale chyba nie oplaca mu sie tego brac przy tym 10y rule.

19 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Do tego trzeba zaznaczyć że Grizzlies będzie posiadać dwa spore TPE (13.5mln oraz drugi na około 20mln) aby uzupełnić odpowiednik skład.

Po raz drugi przypominam, że podpisując z capspace nie masz tych TPE, byś nie wprowadzał głosujących w błąd:) :

If a team is below the cap, then its Disabled Player, Bi-Annual, Mid-Level (either the Taxpayer or Non-Taxpayer Mid-Level, whichever applies to the team) and/or trade exceptions are added to their team salary, and the league treats the team as though they are over the cap1. This is to prevent a loophole, in a manner similar to free agent amounts (see question number 37). A team can't act like it's under the cap and sign free agents using cap room, and then use its Disabled Player, Bi-Annual, Mid-Level and/or trade exceptions. Consequently, the exceptions are added to the team salary (putting the team over the cap) if the team is under the cap and adding the exceptions puts them over the cap. If a team is already over the cap, then the exceptions are not added to their team salary. There would be no point in doing so, since there is no cap room for signing free agents. 

Teams that are under the cap when initiating a trade cannot receive a trade exception, even if they end up over the cap as a result of the trade.