Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem i nigdzie nie widzę takiego zapisu. Znalazłem za to taki, że ekipa będąca powyżej 2nd apron wysyłając gracza w ramach snt, nie może otrzymać w ramach tej wymiany innego gracza. Także tego, oferty Jazz i Knicks są nielegalne :)

3 minuty temu, january napisał(a):

To Jrue tu chyba leci teraz do Nets?

Raczej wątpię, żeby chciał dla kilku baniek odejść z contendera do wiecznie słabych Nets na tym etapie kariery :) (u nas wciąż jest bez pierścionka).

Chyba, że odrzuci wszystkie oferty i zobaczy co dostanie w II turze.

Edytowane przez karpik

2 minuty temu, karpik napisał(a):

Raczej wątpię, żeby chciał dla kilku baniek odejść z contendera do wiecznie słabych Nets na tym etapie kariery :) (u nas wciąż jest bez pierścionka).

Chyba, że odrzuci wszystkie oferty i zobaczy co dostanie w II turze.

Ehh, ale on w tych Mavs by długo miejsca nie zagrzał:)

Może odrzucenie oferty nie jest takie głupie. Ciężkie sprawy z nim i z Grantem.

7 minut temu, karpik napisał(a):

Tak

Dobra, to idąc dalej - z tego co czytam o info dotyczących 2nd apron - dotyczy umów już zapisanych - ty jesteś jeszcze przed 1st apron

teraz pytanie - czy robiąc snt wchodzisz w 2nd apron i moment transferu wyklucza czy nie? 

muszę sprawdzić jak to wyszło z GSW w RL NBA bo oni chyba robili to będąc na granicy apronów 

14 minut temu, Szulim napisał(a):

Dobra, to idąc dalej - z tego co czytam o info dotyczących 2nd apron - dotyczy umów już zapisanych - ty jesteś jeszcze przed 1st apron

teraz pytanie - czy robiąc snt wchodzisz w 2nd apron i moment transferu wyklucza czy nie? 

muszę sprawdzić jak to wyszło z GSW w RL NBA bo oni chyba robili to będąc na granicy apronów 

Tak, w wyniku tej wymiany przekraczam drugi apron, więc nie mogę jej zrobić.

2 godziny temu, ernie9005 napisał(a):

w 1 turze poluje się na grubego zwierza, a nie składa kontroferty Pritchardom czy Williamsom, co to za argument :P

taki, ze masz oferty warunkowe. 

wiec nikomu nie broni sie skladania ofert.

abstrahujac od tego, ze moje oferty sa dobre wzgledem realiow begm i były przedmiotem dlugiej analizy panujacych warunkow kontraktowych

Edytowane przez człowiek...morza

54 minuty temu, karpik napisał(a):

Sprawdziłem i nigdzie nie widzę takiego zapisu. Znalazłem za to taki, że ekipa będąca powyżej 2nd apron wysyłając gracza w ramach snt, nie może otrzymać w ramach tej wymiany innego gracza. Także tego, oferty Jazz i Knicks są nielegalne :)

To sobie nie zapomnijcie jeszcze kar dać za brak staranności w przygotowaniu oferty:) 

A Jrue albo do Nets albo do drugiej tury, na Mavs po tej szopce z wymianą nawet nie spojrzy. 

1 minutę temu, Regis napisał(a):

To sobie nie zapomnijcie jeszcze kar dać za brak staranności w przygotowaniu oferty:) 

A Jrue albo do Nets albo do drugiej tury, na Mavs po tej szopce z wymianą nawet nie spojrzy. 

Słabiutka szpileczka, bo ofert nielegalnych po prostu nie ma XD

Kary dostali Ci, którym rada poszła na rękę.

Powiedz mi jaki interes ma Jrue Holiday w pójściu do Nets i corocznej walce o play-iny? Jeśliby go obsypali złotem i diamentami, to może jeszcze, ale tak się nie stało. 

Jak chcesz być krzykaczem, to rób to chociaż w jakiś mniej tendencyjny sposób :P 

Teraz, Reikai napisał(a):

A za co Heat dostali Kare I gdzie rada poszla komukolwiek na reke tu?

Brook Lopez nie może dostać NTC od Heat. Extension w sumie też nie. Jak chcesz, to możesz też uznać swoją ofertę za nielegalną i wtedy spadnie do II tury XD

2 minuty temu, karpik napisał(a):

Słabiutka szpileczka, bo ofert nielegalnych po prostu nie ma XD

Kary dostali Ci, którym rada poszła na rękę.

Powiedz mi jaki interes ma Jrue Holiday w pójściu do Nets i corocznej walce o play-iny? Jeśliby go obsypali złotem i diamentami, to może jeszcze, ale tak się nie stało. 

Jak chcesz być krzykaczem, to rób to chociaż w jakiś mniej tendencyjny sposób :P 

Nie chodzi o kasę, tylko o sposób w jaki został potraktowany. Raczej nie może mieć pewności, że przy pierwszej lepszej okazji nie trafi gorzej niż Nets, np. do przykładowych Rockets:) 

Ale być może masz rację, że lepiej dla niego gdyby spadł do drugiej tury. 

Ostatni akapit przemilczę, nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do takich wniosków. 

4 minuty temu, Regis napisał(a):

Nie chodzi o kasę, tylko o sposób w jaki został potraktowany. Raczej nie może mieć pewności, że przy pierwszej lepszej okazji nie trafi gorzej niż Nets, np. do przykładowych Rockets:) 

Ale być może masz rację, że lepiej dla niego gdyby spadł do drugiej tury. 

Ostatni akapit przemilczę, nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do takich wniosków. 

to raczej ukłon ze strony klubu, tj. mavs, ze daje mu wybor

u nas wiele sign-and-trade jest nierealnych, bo kluby macierzyste nie chca sie godzic na oddanie gracza pomimo ze inny klub dalby mu wyzsza umowe 

witamy Klay

429640234_822297176608204_44800109162333

Teraz, Regis napisał(a):

Ale w jaki sposób został potraktowany? Wiadomo, że budżet Mavs aż trzeszczy i ciężko będzie wrócić w kolejnym sezonie w tym samym składzie, więc w interesie zarówno moim jak i Jrue było poszukanie dla niego odpowiedniego miejsca. Przyszły 2 oferty, okazało się, że nie da się ich zrealizować zgodnie z CBA i tyle. Trzeba będzie się zastanowić co dalej, może znajdę sposób, żeby go jednak jakoś upchnąć i wymienię kogoś innego, żeby uwolnić kasę. Nie widzę tutaj absolutnie złego traktowania, tym bardziej, że sam znalazłem zapis, który blokuje te snt, także z mojej strony nie mam sobie nic do zarzucenia.