Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, january napisał(a):

Szczerze to podbijałem kolejne razy ofertę licząc jak ten Gm z rl Heat w pocie czoła i przy tej ostatniej zapomniałem napisać, zakładałem ze warunki oferty nie mogą zmienić się na gorsze w żadnym aspekcie.

Niemniej po zajrzeniu do regulaminu z NTC do czego mnie właśnie zachęciłeś to widzę, że wedle 12.1 punktu regulaminu pierwsza oferta Grizz dla LJ jest nieważna, a że nie złożyli kontroferty to w głosowaniu na LJ ich w ogóle nie powinno być, nieprawdaż?

Zgadza się, czyli LeBron powinien spaść do II tury :)

1 godzinę temu, Regis napisał(a):

Trochę graczy z tych, którzy do dostali oferty w 1. turze powinno spaść do drugiej (LaMelo, Ayo, pewnie też Klasy,Pritchard czy Williams). 

LeBron easy w Lakers, nie podobają mi się takie teksty jak @Alonzo, próbujące bazować na ogól ej niecchęci do @january. Kto by nie był GM Lakers w tych okolicznościach nie mają oni prawa stracić LeBrona, szanujmy się. 

ah Regis oczekujesz gruszek na wierzbie. w oderwaniu od begmowskich realiow

I dziwi mnie, ze podobnie nie krzyczysz przy lbj (nie dostal maxa), markananie, bane, hartensteinie grancie --> wszyscy ponizej wartosci z rl.

ja swoje argumenty przedstawie. a kierowałem sie tylko i wyłącznie zimną logika. 

Edytowane przez człowiek...morza

Teraz, ozzy110 napisał(a):

Po coś wprowadziliśmy obowiązek rozkładu umów. Błędne rozpisanie to to samo co brak rozpisania. A za to oferty spadały z rowerka

Najważniejsza jest wartość kontraktu, błędny rozpis może się zdarzyć każdemu. 

Tak samo usuwanie oferty dla LeBrona za NTC? Skoro nie może go zaoferować, to po prostu znika. Sam Kuba to zresztą potem poprawił, bo napisał mi na PW "@MarcusCamby edytowalne ofertę kasując no trade clsusule bo jest nielegalna i dopisałem 15Trade kicker bo zapomniałem."

3 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

ja swoje argumenty przedstawie. a kierowałem sie tylko i wyłącznie zimną logika. 

Zimna logika wskazuje, że będziesz się licytował w 2 turze z Portland, Spurs czy Nets o zawodnikow, których mogłeś podpisać spokojnie w 1 turze. :)

19 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Najważniejsza jest wartość kontraktu, błędny rozpis może się zdarzyć każdemu. 

Tak samo usuwanie oferty dla LeBrona za NTC? Skoro nie może go zaoferować, to po prostu znika. Sam Kuba to zresztą potem poprawił, bo napisał mi na PW "@MarcusCamby edytowalne ofertę kasując no trade clsusule bo jest nielegalna i dopisałem 15Trade kicker bo zapomniałem."

Jeśli Rada zdecyduje o puszczeniu 'zgodnie z duchem gry i dla dobra graczy' nielegalnych regulaminowo ofert typu Grizz dla LJa to niech i zostawi na podobnej zasadzie NTC I TK Lebrona od Lakers.

2 minuty temu, january napisał(a):

Jeśli Rada zdecyduje o puszczeniu 'zgodnie z duchem gry i dla dobra graczy' nielegalnych regulaminowo ofert typu Grizz dla LJa to niech i zostawi na podobnej zasadzie NTC I TK Lebrona od Lakers.

Rada to już potrafiła dopisywać PO dla Kawhi Leonarda jak było trzeba, bo ktoś "zapomniał" ;)

Godzinę temu, ernie9005 napisał(a):

Zimna logika wskazuje, że będziesz się licytował w 2 turze z Portland, Spurs czy Nets o zawodnikow, których mogłeś podpisać spokojnie w 1 turze. :)

No tak, bo kontrofert nie mogli złożyć :)

Mieli swoją turę, nie wykazali zainteresowania. 

Dlatego tak fatalny jest pomysł z ofertami dla własnych graczy od pierwszej tury, niezależnie od wysokości umowy. 

Jak mam 40 mln cap space to mam wiele opcji i niekoniecznie musi być moim priorytetem podpisanie Patricka Williams'a za 15 mln, zapchanie sobie salary i odebranie możliwości powalczenia o innych graczy w drugiej turze.

Ma to sens tylko przy założeniu, że to będą no-brainnery, a nie argumentacja o tym, że nikt inny nie przedstawił oferty. Imo może tu dochodzić do wielu krzywdzących dla graczy umów. 

Ale ogólnie - jak dla mnie jedna z najgorszych zmian w regulaminie, wcześniejsze rozwiązanie było lepsze. 

12 minut temu, Regis napisał(a):

Dlatego tak fatalny jest pomysł z ofertami dla własnych graczy od pierwszej tury, niezależnie od wysokości umowy. 

Jak mam 40 mln cap space to mam wiele opcji i niekoniecznie musi być moim priorytetem podpisanie Patricka Williams'a za 15 mln, zapchanie sobie salary i odebranie możliwości powalczenia o innych graczy w drugiej turze.

Ma to sens tylko przy założeniu, że to będą no-brainnery, a nie argumentacja o tym, że nikt inny nie przedstawił oferty. Imo może tu dochodzić do wielu krzywdzących dla graczy umów. 

Ale ogólnie - jak dla mnie jedna z najgorszych zmian w regulaminie, wcześniejsze rozwiązanie było lepsze. 

Pełna zgoda 

6 minut temu, january napisał(a):

A punkt 16.19 regulaminu nie wywaka nam z marszu wszystkich SnT Jrue Holidaya?

Dobrze, że to znalazłeś, ale wygląda to na bubel, bo snt nie musi mieć gwarantowanych 4 sezonów, a musi być na minimum 3 sezony i jeden rok wystarczy gwarantowany. Do sprawdzenia to 120%, w poprzednim CBA nie było takiego zapisu, jeśli jest w nowym, to oferty faktycznie nieważne.

8 minut temu, karpik napisał(a):

Dobrze, że to znalazłeś, ale wygląda to na bubel, bo snt nie musi mieć gwarantowanych 4 sezonów, a musi być na minimum 3 sezony i jeden rok wystarczy gwarantowany. Do sprawdzenia to 120%, w poprzednim CBA nie było takiego zapisu, jeśli jest w nowym, to oferty faktycznie nieważne.

To chyba było błędne tłumaczenie extend and trade a sign and trade:

The new CBA now allows teams to offer four total years in extend-and-trades beginning at 120 percent of a player's previous salary.

Jakby było 120% przy s'n't to nie wydarzyło by się to w RL NBA przejęcie Klaya przez mavs, gdzie jego salary jest zdecydowanie niższe niż 120% poprzedniego