Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Regis napisał(a):

Rockets nie mają miejsca w salary na max dla LaMelo, pewnie przy odrobinie wysiłku nie byłoby to problemem, ale uznałem że to jeszcze nie ten czas:) 

widzicie. mamy kolejne potwierdzenie, ze druzyna nie chce LaMelo, pomimo ze moglaby mu zlozyc oferte.

uznala, ze nie jest wart odrobiny wysilku 

kolejne potwierdzenie mojej tezy 🤷‍♂️

czyli mam dac mu maxa, pomimo że nikt mu go nie chce dać. gdzie tu logika?

10 minut temu, Regis napisał(a):

Rockets nie mają miejsca w salary na max dla LaMelo, pewnie przy odrobinie wysiłku nie byłoby to problemem, ale uznałem że to jeszcze nie ten czas:) 

Ogólnie rzecz biorąc oferty od @człowiek...morza dla Balla (i nie tylko dla niego) równie słaba jak ta cała jego argumentacja w dyskusji z @Alonzo. Porównania z Mitchelem też nie na miejscu, zupełnie inna sytuacja, jestem w stanie uwierzyć że ten poszedłby na lekkie ustępstwa dla Magic, gdzie gra id początku (choć nie wiem jak Ci wyszło że Mitchell został wydymany na 100 baniek:) 

Także przy takiej ofercie dla mnie Ball odrzuca i czeka na lepsze oferty w drugiej turze. 

Właśnie sprawdziłem $$$

Ostatni rok gwarantowany Mitchella (gdzie teoretycznie mogłoby być PO) to 37,1mln$

Max dla gracza z 7-9 lat dośw. to 42,2mln$ 

.. czyli całe szkalowanie mnie jest o 5,1mln$ gdzie Mitchell to sobie odbije już w pierwszym roku supermaxa. :) - KATowi się podniósł z maxa na supermaxa teraz o 13mln$ w pierwszym roku, czyli za 2 lata Mitchellowi pewnie co najmniej 15mln$ się podniesie - a więc te 5mln x3 sobie odbije już w pierwszym roku trwania umowy..

Myślę, że wyjaśnione już tu zostało wszystko :) 

Dla mnie się tu liczy przede wszystkim ten jeden dodatkowy rok tej elastyczności finansowej - czyli przesunięcie większych wydatków o rok później. Gracz na samym końcu dostaje to co chciał. Cieszę się, że wiele osób u nas w BeGM dostrzega już moją konsekwentną politykę klubową i mam nadzieję, że już nie będę musiał czytać że oszukałem Mitchella - co jak już wiemy, nie jest i nie mogło być prawdą. 

25 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

widzicie. mamy kolejne potwierdzenie, ze druzyna nie chce LaMelo, pomimo ze moglaby mu zlozyc oferte.

uznala, ze nie jest wart odrobiny wysilku 

kolejne potwierdzenie mojej tezy 🤷‍♂️

czyli mam dac mu maxa, pomimo że nikt mu go nie chce dać. gdzie tu logika?

No sam Ball może chcieć maxa jak w rl przecież  :P 

Co zrobisz, jak powie że bierze QO i za rok Bon Vojage? :P 

14 minut temu, Alonzo napisał(a):

Właśnie sprawdziłem $$$

Ostatni rok gwarantowany Mitchella (gdzie teoretycznie mogłoby być PO) to 37,1mln$

ja widze, ze w cavs ma w tym roku 47.

za 3 lata bedzie moggl podpisac maxa z 10y experience. to zrobil w realu. u Ciebie takiej umowy nie bedzie mogl podpisac.

wiec zrob prosze rzetelne wyliczenia.

14 minut temu, Alonzo napisał(a):

No sam Ball może chcieć maxa jak w rl przecież  :P 

Co zrobisz, jak powie że bierze QO i za rok Bon Vojage? :P 

przyjme z godnoscia.

pytanie czy byloby to rozsadne z jego strony, skoro w tym roku bylo 6 druzyn, ktore realnie moglo dac mu maxa, a tego nie uczyniło. 

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

ja widze, ze w cavs ma w tym roku 47.

Based on the NBA’s most recent cap projection for 2025/26, Mitchell’s new deal would start at $46,394,100, with a guaranteed $50,105,628 salary for ’26/27 and a $53,817,156 player option for ’27/28. The total would be $150,316,884.

ja sugerowałem się tym z hoopsrumors:

Here are the maximum salary figures for 2024/25:

A player re-signing with his own team (8% annual raises, up to five years):

Year 6 years or less 7-9 years 10+ years
2024/25 $35,147,000 $42,176,400 $49,205,800
2025/26 $37,958,760 $45,550,512 $53,142,264
2026/27 $40,770,520 $48,924,624 $57,078,728
2027/28 $43,582,280 $52,298,736 $61,015,192
2028/29 $46,394,040 $55,672,848 $64,951,656
Total $203,852,600 $244,623,120 $285,393,640

Możliwe, że w kontrakcie Mitchella są jakieś bonusy jeszcze. Zaraz poszukam. 

edit. Pojęcia nie mam skąd ta różnica. Obstawiam, że to jakieś bonusy. 

6 minut temu, LAF napisał(a):

A po co mi czwarty PG ? Poza tym z tego co liczę to obecnie mam cap space ponad 18 M bo Baylor i ten drugi nie liczą się do 30.07 a slot zapełniają 

przykro mi LaMelo.

kolejna druzyna Cie nie chce.

wolała władować się w kontrakt Beala.

ale my Ciebie w Knicks chcemy!

18 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

przykro mi LaMelo.

kolejna druzyna Cie nie chce.

wolała władować się w kontrakt Beala.

ale my Ciebie w Knicks chcemy!

Chcesz to rzucasz maxa, tym bardziej że to krew Ballow więc raczej na jakieś ustępstwa finansowe ciężko będzie 😉

Teraz, kuba2419 napisał(a):

Chcesz to rzucasz maxa, tym bardziej że to krew Ballow więc raczej na jakieś ustępstwa finansowe ciężko będzie 😉

no ja nie chce.

poki co to ball chce cos czego nie moze od nikogo dostac.

moze czas zmierzyc sie z rzeczywistoscia i swoje oczekiwania zmniejszyc adekwatnie do realiow?

jak jest gotow zaryzykowac z QO i liczyc, ze za rok dostanie maxa prosze bardzo.

pojawia sie jednak pytanie, gdzie tu logika, skoro w tym roku od 6 druzyn tego nie dostal. za rok bedzie łatwiej?

56 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

no ja nie chce.

poki co to ball chce cos czego nie moze od nikogo dostac.

moze czas zmierzyc sie z rzeczywistoscia i swoje oczekiwania zmniejszyc adekwatnie do realiow?

jak jest gotow zaryzykowac z QO i liczyc, ze za rok dostanie maxa prosze bardzo.

pojawia sie jednak pytanie, gdzie tu logika, skoro w tym roku od 6 druzyn tego nie dostal. za rok bedzie łatwiej?

Nie sześć, tylko dwie - Blazers i Nets. Kilka kolejnych mogłoby zrobić to miejsce, ale LaMelo w pierwszej kolejności oczekuje satysfakcjonującej go oferty od swojej drużyny. Jak tego nie dostanie to będzie rozważał inne opcje. 

Btw. Robisz najgorszą rzeczą, jaką tu można robić na FA, nie dotyczy tylko Balla ale też i innych Twoich ofert (może poza Jrue), te wszystkie zaniżone  oferty powinny być odrzucane, a nie liczenie że kogoś uda się wydymać. 

Mnie się ten pomysł z ofertami dla swoich graczy nie podoba na tak wczesnym etapie, poza no brainerami to powinno być wszystko odrzucane. wiele drużyn na tym etapie skupia się na innych rzeczach niż uzupełnienie składu i nie myßli o kontrolerach dla jakichś Princów tej ligi - słaby pomysł, mam nadzieję na rozsądek i masowe odrzucanie tych umów. 

U mnie czepianie się o próbę stealowania na Laurim a w Knicks te oferty to śmiech na sali.

Po tych ofertach to zawodnicy powinni strzelić focha na GMa. Wiadomo warto próbować coś zaoszczędzić, ale te propozycje to jest po prostu żart.

25/4 dla Pritcharda i to jeszcze bez opcji zawodnika?

Williams to samo. To jest oferta zbliżona do poziomu pełnego MLE. Akurat mamy sporo ekip posiadających ten wyjątek.

A Ball? Pierwszy rok to ok. 30 mln. Gość traci prawie 29 mln na swojej pierwszej wielkiej umowie. Rozumiem gdyby podpisywał swoją drugą dużą umowę. Ale teraz?

Edytowane przez ozzy110

53 minuty temu, Regis napisał(a):

Nie sześć, tylko dwie - Blazers i Nets.

szesc.

cztery nie mialy najmniejszego problemu ze zrobieniem maxa. co więczej czesc z nich go miala i z tego zryzgnowala

w zasadzie drobnostka dla gracza wartego w końcu maxa wg Ciebie. 

wiec mowienie o dwoch jest płytkim spojrzeniem. 

Btw. Robisz najgorszą rzeczą, jaką tu można robić na FA, nie dotyczy tylko Balla ale też i innych Twoich ofert (może poza Jrue), te wszystkie zaniżone  oferty powinny być odrzucane, a nie liczenie że kogoś uda się wydymać. 

w takim razie czep sie wszystkich druzyn w BeGM.

mcdanielsow, quickleyow, mccollumow, caldwell-popeow, graysonow allenow, i mozna tak dziesiatkami wymieniac.

u nas realia finansowe są inne. nie widzisz tego? i naprawde nie oczekuje tutaj żadneg promocyjnego traktowania. jedynie równego

Mnie się ten pomysł z ofertami dla swoich graczy nie podoba na tak wczesnym etapie, poza no brainerami to powinno być wszystko odrzucane. wiele drużyn na tym etapie skupia się na innych rzeczach niż uzupełnienie składu i nie myßli o kontrolerach dla jakichś Princów tej ligi - słaby pomysł, mam nadzieję na rozsądek i masowe odrzucanie tych umów. 

a na czym sie skupia?

ja swoimi ofertami dostosowuje się jedynie do realiow panujących u nas. nic wiecej. i robie tak samo jak w swiecie rzeczywistym druzyny dostosowują oferty do panujących realiów u nich.

a jeżeli uwazasz, ze od innych druzyn dostana wiecej, pomimo tego, że mogli teraz, to jest to oczywiscie twoje prawo i ja je szanuje. moim zaś zdaniem jest to jednak jedynie życzeniowe myślenie.

Edytowane przez człowiek...morza

6 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

@Ashigaru ze swoimi 80mln cap space powinien jednym słowem uciąć takie dywagacje...

Kasztan.

Miałem jedno słowo, ciężko było przekazać więcej treści.

W mojej opinii @człowiek...morza ma pełne prawo dać swojemu podstawowemu zawodnikowi ofertę na wartości rynkowej/śmieszną.

Ball ma prawo przyjąć lub odrzucić taką ofertę.

Cokolwiek by nie zrobił, inni zawodnicy (tj. pozostali GMowie) powinni to zapamiętać przy wyborze (tj. głosowaniach) przy kontraktach od GM New York Knicks. 

45 minut temu, ozzy110 napisał(a):

25/4 dla Pritcharda i to jeszcze bez opcji zawodnika?

Williams to samo. To jest oferta zbliżona do poziomu pełnego MLE. Akurat mamy sporo ekip posiadających ten wyjątek.

A Ball? Pierwszy rok to ok. 30 mln. Gość traci prawie 29 mln na swojej pierwszej wielkiej umowie. Rozumiem gdyby podpisywał swoją drugą dużą umowę. Ale teraz?

A kontry to do czego służą?? Tylko 6 ekip złożyło. Dlaczego? Nie mogli lekko albo więcej niż lekko przebić skoro są tak wiele warci? Ktoś uważa że np. Pritchard za mało dostał to trzeba było mu dać 7 na sezon, trzeba było przebić Balla, Thompsna, Dosunmu, Watsona itd

15 minut temu, LAF napisał(a):

Przecież on nie jest na F.A ……

No , ale co nie zmienia faktu , że te extension jest niewspółmierne do opisu chociażby z drugiej rundy. 

A dobra pomyliłem go :d ale reszta jest :)

1 minutę temu, LONGER01 napisał(a):

Jeśli nie zatrzęsie, to Spurs tracą Anunobyego

No właśnie czekałem na jakiś komentarz

Grizzlies za cztery lata dali więcej niż Spurs za pięć.

Czyżby Ignazz po gamblowaniu z Dejounte Murrayem teraz miał ogromne ryzyko stracić też Anunoby?

A nawet jak LeBron trafi do Grizzlies, to trzeba poważnie rozważyć opcję odrzucenia oferty... Tacy Blazers płacili słono za graczy drugiego szeregu, a mimo to mogą zostać z niczym i wciąż 80mln do wydania...