Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Alonzo napisał(a):

No i teraz sobie supermaxem z nawiązką nadrobi tak jak mu przecież obiecałem :) 

ja obiecuje Ballowi, ze dostanie taki kontrakt na jaki rynkowo zasługuje.

U Ciebie zaś Mitchell na player option zasługiwał 

25 minut temu, Alonzo napisał(a):

Ball też - albo max i to z PO albo bierze QO. W rl Hornets go szanują i budują wokół niego drużynę - extension dostał już rok temu. U nas jest rzucany z klubu do klubu - Bulls -> Wolves -> Knicks i traktowany niepoważnie.

zapewniam, że knicks wiążą z nim przyszłośc i po to tez za niego oddali 3 picki 1-rundowe, millera i brauna.

wiec to, ze ball zostanie to pewnik. 

kwestia jaka rynkowa cena zostanie ustalona.

poki co widze jedynie oczekiwania, oderwane od begm'owych realiów i faktów (całkowitego braku zainteresowania ze strony innych druzyn). 

i @Alonzo jedyne co chcesz to wyc***ac mitchella na siano. najpirw przy braku PO, teraz przy extension ktore zczynac sie bedzie na 9y experience, zamiast na 10 i duzo wyzszej sumie

ale ja wiem. kultura organizacji, dobre slowa bla bla bla

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

ja obiecuje Ballowi, ze dostanie taki kontrakt na jaki rynkowo zasługuje.

U Ciebie zaś Mitchell na player option zasługiwał 

zapewniam, że knicks wiążą z nim przyszłośc i po to tez za niego oddali 3 picki 1-rundowe, millera i brauna.

wiec to, ze ball zostanie to pewnik. 

kwestia jaka rynkowa cena zostanie ustalona.

poki co widze jedynie oczekiwania, oderwane od begm'owych realiów i faktów.

Jesteś inteligentny, a udajesz nieogara.. Jak mogłem dać PO Mitchellowi jak KAT nie miał PO? - zresztą pisałem od samego początku o tym, że z czasem będę miał pewnie 2 supermaxy i jako że zawodnicy mieli komfort pewnej sytuacji w klubie  i że nigdzie ich nie wymienię, to mogli z tym jednym rokiem gry na niższym kontrakcie pomóc też klubowi.  Sam często piszesz, że trzeba patrzeć szerzej - a nie widzisz (a raczej zwyczajnie udajesz) tu prostej zależności. Zresztą zawsze te ataki z brakiem PO Mitchella w kontrakcie traktowałem tu jako złośliwości, albo brak racjonalnego zapoznania się z sytuacją Magic. Zresztą teraz dając mu supermaxa mam nadzieję, że wyjaśniam ostatecznie wątpliwości u GMów, którzy takowe mieli. A na złośliwości jak te CM szkoda mi zwyczajnie czasu. :) 

A jak szanujesz Balla to daj mu po prostu maxa. ;) 

Za rok z maxem to może się po niego np Kings zgłoszą, a będzie więcej teamów z cap space. 

Leonardzie, my Ciebie szanujemy i dlatego dostajesz od nas nizsza umowe!

Mitchellu, my Ciebie szanujemy i dlatego nie dostajesz od nas PO!

Quickleyu, my Ciebie szanujemy i dlatego masz kontrakt na 80 baniek, a nie 160 jak w realu!

Ballu, Ciebie nie szanuja, to zniewaga!

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Jesteś inteligentny, a udajesz nieogara.. Jak mogłem dać PO Mitchellowi jak KAT nie miał PO

no widzisz, to. u mnie Ball bedzie Townsem. a Mobley Mitchellem. 

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Jesteś inteligentny, a udajesz nieogara.. Jak mogłem dać PO Mitchellowi jak KAT nie miał PO? - zresztą pisałem od samego początku o tym, że z czasem będę miał pewnie 2 supermaxy i jako że zawodnicy mieli komfort pewnej sytuacji w klubie  i że nigdzie ich nie wymienię, to mogli z tym jednym rokiem gry na niższym kontrakcie pomóc też klubowi.  Sam często piszesz, że trzeba patrzeć szerzej - a nie widzisz (a raczej zwyczajnie udajesz) tu prostej zależności. Zresztą zawsze te ataki z brakiem PO Mitchella w kontrakcie traktowałem tu jako złośliwości, albo brak racjonalnego zapoznania się z sytuacją Magic. Zresztą teraz dając mu supermaxa mam nadzieję, że wyjaśniam ostatecznie wątpliwości u GMów, którzy takowe mieli. A na złośliwości jak te CM szkoda mi zwyczajnie czasu. :) 

w wolnej chwili usiade i policze dokładnie ile Mitchell stracił na tym, że ostatni rok umowy był niższy i na maxie przy 9y experience, zamiast 10y.

nie musisz dziekowac.

choc powinienes to Ty zrobic.

3 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

Mitchellu, my Ciebie szanujemy i dlatego nie dostajesz od nas PO!

Ballu, Ciebie nie szanuja, to zniewaga!

..ale wiesz, że ja Mitchellowi dałem maxa i to już w pierwszym możliwym terminie, a Ty nie tylko nie podpisałeś z nim extension rok temu, nie proponujesz mu maxa i nie dajesz nawet tego PO xD 

Przypomnę też, że Mitchell gra całą karierę u nas w Magic, a Ball jest właśnie w swoim trzecim klubie :P 

..no i Mitchell dostaje obiecanego supermaxa właśnie :) 

Ogólnie obrażasz inteligencję ludzi takimi textami  - ale Twoja sprawa. 

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

..ale wiesz, że ja Mitchellowi dałem maxa i to już w pierwszym możliwym terminie, a Ty nie tylko nie podpisałeś z nim extension rok temu, nie proponujesz mu maxa i nie dajesz nawet tego PO xD 

Przypomnę też, że Mitchell gra całą karierę u nas w Magic, a Ball jest właśnie w swoim trzecim klubie :P 

..no i Mitchell dostaje obiecanego supermaxa właśnie :) 

Ogólnie obrażasz inteligencję ludzi takimi textami  - ale Twoja sprawa. 

a ja Ci przypomne, ze mitchell stracil na braku PO 10 mln.

w realu podpisał teraz extension 2+PO, ktore umozliwia mu podpsianie extension przy 10y experience.

wiec na oko chcesz oskubac Mitchella na jakies 100 mln albo i wiecej

i kazdy jak tu siedzi powie, ze Mitchell na to zasługiwał. Czy każdy jak tu siedzi powie, że Ball zasługuje na maxa?

narazie

ps. w sumie wychodzi zatem 180 mln przycięcia na Mitchellu i Quickley. brawo. i Ty niby jestes pierwszym sprawiedliwym xd

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

a ja Ci przypomne, ze mitchell stracil na braku PO 10 mln.

w realu podpisał teraz extension, ktore umozliwia mu podpsianie extension przy 10y experience.

wiec na oko chcesz oskubac Mitchella na jakies 100 mln albo i wiecej

narazie

..ale bzdury piszesz..

Rozwiniesz tą błyskotliwą myśl o 100mln xD - bo wychodzi Tobie, że salary w NBA nie rośnie, a maleje, a ponadto supermax jest niższy od zwykłego maxa :) 

Prawda w oczy kole - zagotowałeś się i nie myślisz co piszesz.. 

No Ty na razie chcesz wydymać Balla na 28mln$ 

2 godziny temu, człowiek...morza napisał(a):

i czym to sie rozni od sytuacji Balla?

abstrahujac od tego, ze leonard nie zagrałby za 25 mln i oferta dobra by sie w koncu pojawiła.

Nie pojawiłaby się bo zespoły po I turze nie miały już kasy na oferty <40mln, najwyższa oferta w drugiej turze to 118/4 dla Barretta. Tzn Hornets mieli kupę siana, ale włączyli tank mode i nie składali ofert. 

2 godziny temu, Szulim napisał(a):

I kolejne mało szerokie myślenie ;) 

Pomijając fakt że kwota będzie trochę większa to jednak idzie do zespołu który walczy w PO i co rok poprawia swój bilans vs zespół który na razie sukcesy czasem ma w play-in i to na słabszym wschodzie ;) 

Składy macie porównywalne, Knicks po prostu zdrowie nie dopisywało + opisów nie chciało się robić. Słaby Wschód to raczej ich dodatkowy atut, tutaj dużo łatwiej będzie osiągnąć dobry wynik niż na zachodzie, gdzie top 4 trzyma się mocno. Trade kicker może być dużą Twoją przewagą.

1 godzinę temu, Tecu napisał(a):

Maxey?

Miałem na myśli klasę 2021 - Cade, Barnes, Franz...

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Quickleya zweryfikował rynek. Magic dali najwięcej. to nie było extension.

W I turze odrzucił moją propozycję i później fluber podbijał jego kontrakt. Ktoś jeszcze  coś proponował, ale mniej. Ogólnie Quickley jest chyba jedynym graczem z którym zrobiłem taki steal, ale u nas jest słabszy od Austina Reavesa - więc w sumie chyba dałem mu za wysoki kontrakt - tak na to patrząc.. 

Ogólnie cieszę się z Quickleya jak jasna cholera, bo super z nim przystealowałem jak na #36 pick - ale rok temu był 6thmanem rl Knicks bez perspektyw regularnej gry w s5 przy Brunsonie. Dostał wg mnie fair kontrakt jak na tamto FA. 

8 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Quickleya zweryfikował rynek. Magic dali najwięcej. to nie było extension.

aktualnie to rynek zweryfikował balla.

W I turze odrzucił moją propozycję i później fluber podbijał jego kontrakt. Ktoś jeszcze  coś proponował, ale mniej. Ogólnie Quickley jest chyba jedynym graczem z którym zrobiłem taki steal, ale u nas jest słabszy od Austina Reavesa - więc w sumie chyba dałem mu za wysoki kontrakt - tak na to patrząc.. 

Ogólnie cieszę się z Quickleya jak jasna cholera, bo super z nim przystealowałem jak na #36 pick - ale rok temu był 6thmanem rl Knicks bez perspektyw regularnej gry w s5 przy Brunsonie. Dostał wg mnie fair kontrakt jak na tamto FA. 

no w realu chcial wówczas 25 mln rocznie. czyli dalej wiecej niz ty.

i jedyne co chce pokazac, to ze u nas rynek jest inny.

i jest tak samo inny dla balla jak i dla mitchella, quickleya czy leonarda.

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

Nope, mało $$$ jest na rynku.

miales pare druzyn z maxem.

i nawet nie zdecydowaly sie zaoferowac umowy.

co wiecej. z brakami na rozegraniu.

wiec tu bylo wszystko, zeby ball mogl otrzymac z rynku maxa. 

druzyny z maxem dla balla.

nets, blazers, rockets, suns.
do tego z łatwscia owe miejsce mogly miec spurs i hornets.

To jest 6 druzyn. 20 % LIGI ergo nie wiem jak mozna nie byc bardziej zweryfikowanym przez rynek niz Ball. kto rozsadny dalby mu maxa, gdyby zobaczyl ze nikt nie chce mu takiej umowy dac?

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

miales pare druzyn z maxem.

i nawet nie zdecydowaly sie zaoferowac umowy.

co wiecej. z brakami na rozegraniu.

wiec tu bylo wszystko, zeby ball mogl otrzymac z rynku maxa. 

Nie chce mi się w te gierki..

wg Twojej logiki też mogłem zaproponować zwykłego maxa Mitchellowi - przecież nikt by mnie nie przebił.. 

Mamy się wcielić w graczy, w tym przypadku w Balla - a Ball jest wqurwiony, bo nim rzucają od klubu do klubu i kompletnie go nie szanują. Jak chcesz faktycznie na nim budować, to po prostu mu daj maxa. 

Nie chce mi się w te gierki..

wg Twojej logiki też mogłem zaproponować zwykłego maxa Mitchellowi - przecież nikt by mnie nie przebił.. 

Mamy się wcielić w graczy, w tym przypadku w Balla - a Ball jest wqurwiony, bo nim rzucają od klubu do klubu i kompletnie go nie szanują. Jak chcesz faktycznie na nim budować, to po prostu mu daj maxa. 

dalem za niego 3 picki 1-rundowe, millera i brauna. zatem jezeli ktos go nie szanuje, to reszta ligi, gdzie mielismy 6 druzyn ktroe mu maxa nie zaoferowaly mimo, ze mialy siano, mialo wakat na pg i mialo sloty w ofertach.

tylko no walsnie, czy brakiem szacunku nalezy nazwac inna wycene? o to wlasnie chodzi w begm m.in. u nas sa inne realia.

ja jedyne co robie, to podchodze do tego zdroworozsądkowo i biznesowo. skoro widze, ze rynek nie wycenia Balla na maxa, to ja tez nie mam zamairu tego robic, bo to bylaby oczywista przepłata. to nie ma nic wspolnego z brakiem szacunku.

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

dalem za niego 3 picki 1-rundowe, millera i brauna. zatem jezeli ktos go nie szanuje, to reszta ligi, gdzie mielismy 6 druzyn ktroe mu maxa nie zaoferowaly mimo, ze mialy siano, mialo wakat na pg i mialo sloty w ofertach.

jedyne co robie, to podchodze do tego zdroworozsądkowo i biznesowo. skoro widze, ze rynek nie wycenia Balla na maxa, to ja tez nie mam zamairu tego robic, bo to bylaby oczywista przepłata.

Spoko - rozumiem Twoją argumentację. Po prostu jako 1/29 Balla będę na NIE, ale możliwe że pozostali GMowie będą na TAK. Po prostu uczciwie wypowiedziałem się jak ja to widzę. A te ataki Mitchella są zwyczajnie słabe.. i nie świadczą za dobrze o Tobie.

Spoko - rozumiem Twoją argumentację. Po prostu jako 1/29 Balla będę na NIE, ale możliwe że pozostali GMowie będą na TAK. Po prostu uczciwie wypowiedziałem się jak ja to widzę. A te ataki Mitchella są zwyczajnie słabe.. i nie świadczą za dobrze o Tobie.

spoko. ja tez twoja rozumiem, ale sie z nia nie zgadzam :)

tak samo jak nie zgodze sie na extension ktore zaprponowales mitchellowi majac na uwadze co zrobil w realu. wiec zgodzie sie na 1+PO.

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

spoko. ja tez twoja rozumiem, ale sie z nia nie zgadzam :)

tak samo jak nie zgodze sie na extension ktore zaprponowales mitchellowi majac na uwadze co zrobil w realu. 

To jeszcze jedną rzecz CM wyjaśnijmy :) 

Kierujesz się rynkiem BeGM, czy rl? - bo w przypadku Mitchella piszesz o rl które ni jak się ma do tego co jest w BeGM, a w przypadku Balla nie akceptujesz rl a wyznacznikiem dla Ciebie jest BeGM :P To na co patrzymy? Czy kierujemy się prawem Kaliego? 😏

Teraz, Alonzo napisał(a):

To jeszcze jedną rzecz CM wyjaśnijmy :) 

Kierujesz się rynkiem BeGM, czy rl? - bo w przypadku Mitchella piszesz o rl które ni jak się ma do tego co jest w BeGM, a w przypadku Balla nie akceptujesz rl a wyznacznikiem dla Ciebie jest BeGM :P To na co patrzymy? Czy kierujemy się prawem Kaliego? 😏

opieram sie na tym i na tym, a ostatecznie szukam złotego środka. 

Rockets nie mają miejsca w salary na max dla LaMelo, pewnie przy odrobinie wysiłku nie byłoby to problemem, ale uznałem że to jeszcze nie ten czas:) 

Ogólnie rzecz biorąc oferty od @człowiek...morza dla Balla (i nie tylko dla niego) równie słaba jak ta cała jego argumentacja w dyskusji z @Alonzo. Porównania z Mitchelem też nie na miejscu, zupełnie inna sytuacja, jestem w stanie uwierzyć że ten poszedłby na lekkie ustępstwa dla Magic, gdzie gra id początku (choć nie wiem jak Ci wyszło że Mitchell został wydymany na 100 baniek:) 

Także przy takiej ofercie dla mnie Ball odrzuca i czeka na lepsze oferty w drugiej turze.