Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, january napisał(a):

A z LaMelo cóż, nie wiem jak traktować graczy co w rl dostają max extension, a u nas nie i rok później nie dostają maxa. Imo LaMelo tu maxa chce.

to niech mu ktos zaproponuje xd

oh wait....

to, że nie dostał zadnej oferty jest dosc wymowne.

u nas realia inne.

a druzyn było pare z kasą i slotem. to nie tak, ze nie było nikogo kto by mógł dać maxa czy jakiejkolwiek inna umowe zaproponować.

to nie tak, że komus zabrakło kontroferty.

plus taki, że dzieki temu lamelo pogra sobie z jrue, a knicks mają skład/potencjał na run na wschodzie w przyszłym sezonie. 

Edytowane przez człowiek...morza

12 minut temu, LONGER01 napisał(a):

LaMelo nie weźmie 30mln paycutu, poczeka na poprawioną ofertę jak kiedyś Jordan Poole. 🙂

To chyba pierwsza taka sytuacja że jeden zawodnik dostał dwie oferty snt. Jazz odpadają z rywalizacji po Jrue?

Atutem Jazz jest o półkę jak nie dwie lepszy zespół od pozostałych.

19 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

a druzyn było pare z kasą i slotem. to nie tak, ze nie było nikogo kto by mógł dać maxa czy jakiejkolwiek inna umowe zaproponować.

to nie tak, że komus zabrakło kontroferty.

plus taki, że dzieki temu lamelo pogra sobie z jrue, a knicks mają skład/potencjał na run na wschodzie w przyszłym sezonie. 

Jeśli agenci mają w ogóle rozważać paycut ze strony LaMelo, to tam PO musi się w reofertach pojawić.

Inaczej na 100% oferta trafi do kosza.

Niech LaMelo najpierw rozegra 2 zdrowe dobre sezony to bedzie mogl wziac extension po tych dwoch latach i nie bedzie paycutu

2 minuty temu, ernie9005 napisał(a):

taki paycut można rozważać, ale pod koniec FA, jak nie będzie żadnej innej oferty. A nie w 1 turze. 

W sumie rozsadne

31 minut temu, LONGER01 napisał(a):

To chyba pierwsza taka sytuacja że jeden zawodnik dostał dwie oferty snt. Jazz odpadają z rywalizacji po Jrue?

Chyba niektórzy zapominają że są jeszcze reoferty ;) 

Dla mnie dogadanie przez agenta drugiego snt jest prośba o dodanie 4 roku

jakos Jrue nie starał sie od początku o snt do Nyk także jego prośba o 4 rok zostanie spełniona ;) 

50 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

knicks w niego zainwestowali ile mogli.

A rozpiszesz jakoś czemu tyle mogli, a nie dali więcej?

42 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

Chyba nie wiadomo czy Jrue ściągniesz po wypowiedzi @Szulim

17 minut temu, LONGER01 napisał(a):

I tura FA mija a tu ani jednego maxa dla zawodników którym kończą się rookie kontrakty. Wszyscy chyba liczą na paycuty 🙂

Skoro GMowie bez konsekwencji gamblowali z Embiidem, Zionem czy Trae Youngiem to trudno się dziwić, że teraz mamy co mamy.

Może takie QO od LaMelo Balla by trochę wyprostowało rynek, bo ludzie tu piszą o chęci odwzorowania realiów, a to co się dzieje z młodymi to dwa świata. Tam oni dostają extension pierwszego dnia. Tutaj mogą czekać rok z myśleniem GMa "Się zobaczy" a potem i tak dostać jakieś gówno.

swoja droga czujne oko dostrzeże jak Człowiekowi Morza kolejny raz rzucane są kłody pod nogi. 

to oczywiscie na Człowieku Morza i jego graczach skupiona jest uwaga :)

miło mi!

tylko nie wiem czy tego drewna w końcu wam nie zabraknie... 

kolejny raz należy podkreślić. nikt złożenia ballowi oferty nie zabrania. ja mogę poczekać na kolejny tury, choć każdy z nas wie, że lepsza oferta się nie pojawi 💁‍♂️

wiec prosze mnie nie szantazowac z @LONGER01 na czele, ktoremu fakt, ze leonard gra za mniejsze pieniadze nie przeszkadza

Kontrakt od Jazz dla Holidaya idealnie co do dolara wyliczony, ale nawet dołożenie czwartego roku to będzie mniej $ niż dają NYK.

@człowiek...morza gdyby nie moja oferta dla Leonarda to grałaby teraz za 25mln. Raptors doceniają sowich zawodników - Siakam dostał maxymalny kontrakt już przed sezonem, mimo że w realu mu go nie chcieli dać.

Ty dobrze sobie policz finanse bo Mobley też już woła o maxa.

8 minut temu, LONGER01 napisał(a):

@człowiek...morza gdyby nie moja oferta dla Leonarda to grałaby teraz za 25mln

i czym to sie rozni od sytuacji Balla?

abstrahujac od tego, ze leonard nie zagrałby za 25 mln i oferta dobra by sie w koncu pojawiła.

choc pewnie nie tak dobra jak w realu i podobny kazus własnie dotyczy balla.

Ty dobrze sobie policz finanse bo Mobley też już woła o maxa.

policzylem dokładnie. i czekam na sytuacje z reala.

a z tym co proponuje piątka ball-holiday-brown-williams-mobley (aktualnie horford w s5, ale wybiegam w dalsza przyszlosc) się utrzyma finansowo, a i na wschodzie przy tym jak doncic stracił ss, daje realna szansę na run w PO. 

Kontrakt od Jazz dla Holidaya idealnie co do dolara wyliczony, ale nawet dołożenie czwartego roku to będzie mniej $ niż dają NYK.

dokladnie. choc to bedzie drobna suma wiecej, niemniej sportowo oferta po prostu lepsza, z lepszymi pespektywami.

13 minut temu, LONGER01 napisał(a):

I kolejne mało szerokie myślenie ;) 

Pomijając fakt że kwota będzie trochę większa to jednak idzie do zespołu który walczy w PO i co rok poprawia swój bilans vs zespół który na razie sukcesy czasem ma w play-in i to na słabszym wschodzie ;) 

Godzinę temu, Tecu napisał(a):

Maxey?

ja od razu napisze szczerze, że u mnie Maxey chce PO po tych próbach podpisania go taniej - no nie ufa zarządowi 76ers i woli mieć jakiś wpływ na swój kontrakt. :P 

Ball też - albo max i to z PO albo bierze QO. W rl Hornets go szanują i budują wokół niego drużynę - extension dostał już rok temu. U nas jest rzucany z klubu do klubu - Bulls -> Wolves -> Knicks i traktowany niepoważnie.

Mi nikt przy KATie nawet 1mln$ zniżki nie dał przy supermaxie. Teraz będę miał drugiego gracza na supermaxie - mimo że w rl dostał po prostu maxa, ale byłoby to niepoważne gdyby KAT grał na supermaxie, a Mitchell nie. 

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

ja od razu napisze szczerze, że u mnie Maxey chce PO po tych próbach podpisania go taniej - no nie ufa zarządowi 76ers i woli mieć jakiś wpływ na swój kontrakt. :P 

Ball też - albo max i to z PO albo bierze QO. W rl Hornets go szanują i budują wokół niego drużynę - extension dostał już rok temu. U nas jest rzucany z klubu do klubu - Bulls -> Wolves -> Knicks i traktowany niepoważnie.

Mi nikt przy KATie nawet 1mln$ zniżki nie dał przy supermaxie. Teraz będę miał drugiego gracza na supermaxie - mimo że w rl dostał po prostu maxa, ale byłoby to niepoważne gdyby KAT grał na supermaxie, a Mitchell nie. 

😂

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

dobrze, ze od magic mitchell dostał player option tak jak w realu.

dobrze, ze Quickley dostał 80 mln mniej niż w realu