Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, january napisał(a):

Czyli następny, który literalnie pisze, że ma gdzieś to co się stało w RL, gdzie Lakers majac cały feedback od LJa też nie wybrali jakoś Bronnyego z 17 pickiem, bo tu user sam wie lepiej niż LJ co Lakers powinni dla niego zrobić:]

Nie wiem jak mam z takim absurdem dyskutować tbh:)

Jakąś narrację musisz przyjąć i ja to rozumiem. 

Dla mnie i rl po prostu LeBron chce grać z synem. A w Grizzlies ma jeszcze Giannisa w prime. Teraz dał mistrzostwo Lakers i może odejść spełniony do syna i wspólnie podjąć walkę o ten 7 tytuł - i to jest właśnie jedna z fajniejszych wg mnie rzeczy, które sie u nas BeGM przydarzyły ;) 

6 minut temu, january napisał(a):

Czyli następny, który literalnie pisze, że ma gdzieś to co się stało w RL, gdzie Lakers majac cały feedback od LJa też nie wybrali jakoś Bronnyego z 17 pickiem, bo tu user sam wie lepiej niż LJ co Lakers powinni dla niego zrobić:]

Nie wiem jak mam z takim absurdem dyskutować tbh:)

nie ma gdzies, tylko intepretuje inaczej niz Ty.

plac pickami i dostosuj sie do rzeczywistosci albo płacz nad swoim ciezkim losem jak to pokrzywzony jestes

Edytowane przez człowiek...morza

59 minut temu, january napisał(a):

Co do postów Ashi i Pablo. Cóż, zakładałem jak widać niesłusznie, że ludzie czytają posty dokładnie i dokładnie wiedzą co się działo w NBA, ale wrzucę linki konkretne w odpowiednim temacie później.

Ja opisywałem rzeczywistość beGMową, a nie RL. 

Poza tym - Doniesienia medialne =/= fakty. 

lol

16 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

obiecywac rolesowi podpisanie za rok xd

niezle sie managment okc bawi.

abstraujac od tego, ze to zasluguje na karę.

Bawi to się management Pacers oferując mu 13mln na rok a gość jest warty kontraktu Josha Harta easy. Zresztą nie tylko management Pacers zabawił się w tej rundzie

Nesmith podpisał swój kontrakt w rl rok temu zanim Pacers grali w ECF. W tym roku na bank zgarnolby prawie drugie tyle

Mo Wagner dostał podobnie ze bycie backupem przez całą swoją kariere. Nesmith powinien mieć zapłacone za potencjał, wiek i za to że jest starterem w silnej drużynie że Wschodu - i nie zanosi się żeby z tej s5 wypadł na długie lata

Edytowane przez bogans2

1 minutę temu, bogans2 napisał(a):

lol

Bawi to się management Pacers oferując mu 13mln na rok a gość jest warty kontraktu Josha Harta easy. Zresztą nie tylko management Pacers zabawił się w tej rundzie

Nesmith podpisał swój kontrakt w rl rok temu zanim Pacers grali w ECF. W tym roku na bank zgarnolby prawie drugie tyle

ale ja sie z toba zgadzam.

bawi tylko to obiecywanie kontrakty, co jest oczywista obietnica bez pokrycia lub dzialaniem na szkode klubu okc

Edytowane przez człowiek...morza

2 godziny temu, january napisał(a):

Mnie najbardziej dziwi, że po tym co wydarzyło się w RL ktokolwiek podnosi sprawę Grizzlies jako destynacji FA dla LJ, a wzięcie przez nich Bronnyego jako plus dka nich w tej kwestii.

Przypomnę ( na razie sama kwestia młodego) po kolei co sie wydarzyło w RL:

1. Agent Jamesów publicznie mówi, że FA LJ i draft Bronnyego to 2 osobne sprawy.

2. Agent Jamesów zabrania innym teamom niż team LJ i team Duranta workoutow z młodym.

3. Będący w znacznie gorszej sytuacji niż ja rl Lakers nie poświęcają 17 picku na Bronnyego tylko na wzmocnienia.

4. Agent Jamesów literalnie dzwoni po kolei do pozostałych teamów, by nie wybierali młodego.

W RL do takiego życzenia LJa znacznie mocniejsze i atrakcyjniejsze teamy niż nasze Grizzlies się oczywiście dostosowały, bo nie pluje siębez powodu w twarz taliej personie w NBA.

U nas Grizzlies napluli w twarz LJowi i agentowi LJa, w którego macie się jako głosujący wcielać, traktując ich jak cieci bez głosu.

I tu ktoś jeszcze pisze, że LJ idzie do Grizzlies po czymś takim? Wtf:)

To było w RLu, u nas agent zabronił workoutów innym zespołom niż LBJa i Giannisa, którzy dodatkowo postarali się pozyskać specjalnie pick na młodego plus wygenerowali odpowiednia gotówkę dla Lebrona aby nie musiał brać kilkudziesięciu milionów paycutu.

Grizzlies nie stara sie kreować głównej narracji na syna Lebrona, głównym wabikiem ma być gra u boku jednego z najlepszych obecnie graczy NBA plus do tego odpowiedni support który nie będzie składał się w głównej mierze z pierwszo czy drugoroczniakow i liczenie że w PO znowu wszyscy się połamą😉

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

@january

Tyle w temacie. Po takiej pierwszej ofercie nie musisz jak dla mnie, jak managera LBJ, składać już kolejnej oferty. Dla mnie jest po temacie.

https://twitter.com/mcten/status/1807160958609232348

Dyskutujesz dalej z faktami z RL, a nie ze mną:). Jak dasz jakikolwiek tekst, który nie stoi w 100% w opozycji do tego co się wydarzyło w RL, bo tylko to jak dotąd robisz to daj znać:)

Bo ja naprawdę nie wiem co mogę zrobić, kiedy za każdym razem wskazuję dokładnie to co LJ robił w RL, a Wy mi na to, że LJ czegoś takiego nie zaakceptuje. Jak niby mam tu dyskutować, skoro uważacie, że wiecie lepiej od samego LeBrona?

Narracja z rl to jedno, ale przecież u nas GM Lakers pod koniec poprzedniego sezonu wprost pisał, że to last dance Lakers w obecnym składzie, a potem czeka go przebudowa (patrz: seria z Nuggets).

Trudno zatem przekonywać, że po takich deklaracjach LeBron zupełnie wykluczał odejście z Lakers i dołączenie do realnego contendera, aby dalej walczyć o najwyższe cele. W logikę gruntownej przebudowy zespołu wpisywała się cała strategia pozyskiwania picków w drafcie celem wyboru młodych i perspektywicznych graczy, na których przy dobrych wiatrach będzie można stawiać za ładnych kilka lat. Dodanie do rosteru kilku młokosów zamiast weteranów mogło wprawić LeBrona w lekką konsternację. Potem nastąpił  trade po Duranta i zmiana narracji o 180 stopni, a ta obowiązująca głosi, że teraz to już mamy trio Curry – LeBron – Durant i walczymy dalej, a LeBron od początku chciał zostać w Lakers niezależnie od tego, gdzie trafi jego syn i gotów był nawet wziąć mniejsze pieniądze, a jak ktoś nie posłuchał jego próśb i wybrał w drafcie Bronny’ego to jest sam sobie winien. Nie do końca mnie to przekonuje.

Przed FA można było zakładać, że LeBron nie podejmie opcji zawodnika i będzie dostępny na rynku, dlatego nic dziwnego, że zespoły poszukujące wzmocnień zaczęły kombinować, żeby go podpisać. Z tego co czytam, to oprócz Kuby, jeszcze Alonzo przyznał się do takich planów, a pewnie byli jeszcze inni.

Nie dziwi mnie, że po sezonie naznaczonym kontuzją Giannisa i mając w pamięci widmo trade request Grizzlies postanowili powalczyć o LeBrona i postawili wszystko na jedną kartę wybierając w drafcie Bronny’ego i przedstawiając LeBronowi 3 - letnią umowę.

Nie wiem jeszcze jak zagłosuję, ale na pewno wezmę pod uwagę podnoszone na forum wielokrotnie przez czołowego Lebronologa @Reikai, że LeBron żadnego (poważnego) paycutu nie weźmie i oczywiście marzenia gracza o wspólnej grze z synem.

niezła heca

o ile można otwarcie dyskutować czy LBJ wziąłby tak solidny paycut (imo ni c***a) to już robienie z Bronniego głównej karty przetargowej jest naprawdę przezabawne, zwłaszcza, że poszedł z pickiem blisko loterii gdzie w realu żaden inny klub nawet nie śmiał podbić po niego w drugiej rundzie, a wg tutejszej narracji to niemal gwarantowałoby Lebrona w tym teamie

gdyby to było tak proste, to spokojnie młody szedłby w top10, a tu Grizz nawet nie mają lepszych kart przetargowych, bo - z całym szacunkiem - Giannis przez ostatnie dwa sezony nie zdołał rozegrać stu minut w PO i na jego tle to łącznie 70letni duet Curry-Durant wygląda jak wzorowy okaz zdrowia

a tu jeszcze teksty żeby płacić pickami XD

niech mi ktoś jeszcze powie, że beGM to gra gdzie ludzie głosują obiektywnie i wzajemne antypatie nie mają żadnego znaczenia

12 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Narracja z rl to jedno, ale przecież u nas GM Lakers pod koniec poprzedniego sezonu wprost pisał, że to last dance Lakers w obecnym składzie, a potem czeka go przebudowa (patrz: seria z Nuggets).

też sobie to przypomniałem przed chwilą to może przypomnę:

W dniu 11.06.2024 o 18:02, january napisał(a):

W imieniu rodziny Jezior Jeziorowych zgadzamy się na 4-2 dla Lakers jak ktoś zakłada powrót Brogdona. 

Natomiast obawiam się, że za rok nie będzie 4 WCF z rzędu Lakers-Nuggets, bo coś czuję, że w przyszłym sezonie to już ząb czasu dorwie mych liderów, a zachód szykuje się mocny i głęboki. Więc jak to jest last dance to akurat za rok w maju moi będą bachate z Anką w Cancun i Barcelonie tańczyć.

A Denver? Cóż, powodzenia w obudowywaniu duetu Jokić-Brunson podczas offseason @LeweBiodroSmoka

i się @Reikai dziwił, że ludzie tak na trade Duranta zareagowali (pozdrawiam serdecznie)

1 godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

To było w RLu, u nas agent zabronił workoutów innym zespołom niż LBJa i Giannisa, którzy dodatkowo postarali się pozyskać specjalnie pick na młodego

I to jest to pierdololo, którego nie lubię. Nie idź tą drogą:) 

Kwestia Bronnego nie działa na Twoją korzyść, trudno w obliczu real NBA było oczekiwać, że Lakers go wezmą w top20. Jedynie próba wydymania LeBrona na kasie przez @january  powinna spowodować jego odejście. 

Realne działania ponad puste deklaracje, LBJ całą swoją karierą pokazał że chętny do rezygnowania z kasy nie jest. 

4 minuty temu, Regis napisał(a):

LBJ całą swoją karierą pokazał że chętny do rezygnowania z kasy nie jest. 

Pokazał w Miami Heat, wtedy biorąc spory paycut by zmieścić Chrisa Bosha, który też wziął paycut.

Ale potem powiedział, że nigdy więcej paycutów, bo GMowie wykorzystują jego nazwisko w negocjacjach wobec innych graczy. Wtedy prezesem ligi graczy był CP3 i mówił głośno to samo.

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

też sobie to przypomniałem przed chwilą to może przypomnę:

i się @Reikai dziwił, że ludzie tak na trade Duranta zareagowali (pozdrawiam serdecznie)

Zachciało mi się dania szansy Lebronowi na 7 tytuł ściągając Duranta to mam za swoje.

A wystarczyło LeBrona celowo dyskretnie odpuścić, poczekać sobie na jakiegoś przykładowego Giannisa za rok z FA, a teraz mieć sezon spokoju.

LJ odmawiający szansy na obronę tytułu przescignięcie Jordana 7 mistrzostwem, gdy GM do Stefka Kury dokłada mu jeszcze Duranta... Ciężko mi ogarnąć czy to jest ze strony niektórych poważna taka idea czy nie:)

5 godzin temu, bogans2 napisał(a):

Jak GM Pacers chce na nim oszczędzać to chętnie porozmawiam o snt i dam mu 18 za sezon na 4 lata

Nesmith zostaje w pacers o to możesz być spokojny. Swoje argumenty wrzucę przed głosowaniem

nie doczytałem wcześniej ze ty mu taki kontrakt za rok zaproponujesz. Beka z ciebie bo jak nie złożysz teraz kontroferty to ja niezwłocznie wnoszę o ukaranie ciebie za tampering i próbę wpływu na głosy innych. 

Co do lebrona tez jestem zdania ze jak january chce go zatrzymać to musi mu zapłacić. Jako agent zgadzam się na jakiś mały paycut ale bez przesady @january 

Ale jak już january mu godnie zapłaci to już całkiem serio absurdem bedzie przejście do innego klubu tuż po zdobyciu mistrzostwa, w dodatku trzeciego w 6 lat. 

Pytanie ogolne 

Ja jestem pod pierwszym apronem 160mln wiec wychodzi na to ze mam MLE? Tak czytalem. Tylko musze zmiescic wtedy wszystkie kontrakty min. 14 zawodnikow pod tym pierwszym apronem. Zgadza sie?

The non-taxpayer mid-level exception is the primary tool available for over-the-cap teams to add free agents. As long as a team hasn’t dipped below the cap to use cap space and doesn’t go over the first tax apron ($178,132,000) at all, it can use this MLE, which runs for up to four years with 5% annual raises.