Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

powtórzę zatem. dlaczego macierzyste kluby nie są uprzywilejowane przy graczach powyżej 18 %, a jedynie przy poniżej 18 %?

Chyba z rok temu spamowałem @Szulim na Priv z różnego rodzaju pomysłami odnośnie zmian i jednym z nich było zrobienie dodatkowej I tury FA tylko dla własnych FA. Nie zostało to wtedy zaakceptowane przez Radę, natomiast ja osobiście jestem za czymś takim:

Składamy oferty własnym FA w I turze ( i tylko im) i jest proste TAK/NIE - pod dyskusję jak dla mnie, ale od przyszłego sezonu.

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

powtórzę zatem. dlaczego macierzyste kluby nie są uprzywilejowane przy graczach powyżej 18 %, a jedynie przy poniżej 18 %?

oferta może być i nawet dobra.

problem w tym, że dossumu dostanie jedną ofertę dobrą, a mógł mieć 4 inne podobne od innnych drużyn.

a alexander-walker dostanie 10 ofert podobnych, również dobrych.

przez to, ze mozna jedynie zlozyc kontroferty dwie.

FA często dogadują się ze swoimi macierzystymi teamami idąc im na rękę, zatem nawet jak w pojedynczych przypadkach ktoś przystealuje, to lepiej żeby to był macierzysty team, a nie jakiś inny przypadkowy. Można też wprowadzić np zasadę, że gracz tak podpisany nie może być wymieniony w okienu pomiędzy I a II trymestrem - takki looźny pomysł.. 

3 minuty temu, bogans2 napisał(a):

A snt gracza z macierzystego klubu tez mozna w pierwszej rundzie?? Znaczy sie ktos inny bedzie mu oferowal

Chodzi mi tu o  Strusa za 2nd ktorego oglosilem 

Myślę, że tak. @karpik ? 

16 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

bo to co napsales nie ma znaczenai dla poruszanego przeze mnie problemu

oferta może być i nawet dobra.

problem w tym, że dossumu dostanie jedną ofertę dobrą, a mógł mieć 4 inne podobne od innnych drużyn.

a alexander-walker dostanie 10 ofert podobnych, również dobrych.

przez to, ze mozna jedynie zlozyc kontroferty dwie.

i przez to wiele druzyn zostanie z c***em w ręce

żeby zobrazować kolejny fatalny skutek waszej regulacji:

interesują mnie dwaj gracze, dossumu i alexander-walker. załóżmy, ze dossumu bardziej, a alexander-walker mniej

dossumu nie dostał oferty od macierzystego klubu.

alexander-walker dostał. 

w takim razie jeżeli nie chce stracic szansy na alexandra-walkera, muszę mu złożyc kontrofertę. jednocześnie w ten sposób tracę szansę na dossumu, choc wolalbym go bardziej.

jaki w tym sens?

Edytowane przez człowiek...morza

20 godzin temu, bogans2 napisał(a):

A snt gracza z macierzystego klubu tez mozna w pierwszej rundzie?? Znaczy sie ktos inny bedzie mu oferowal

Chodzi mi tu o  Strusa za 2nd ktorego oglosilem 

Nie, bo ofertę składa drużyna, do której trafia gracz.

3 godziny temu, LAF napisał(a):

Wysłucham ofert za Zu

Bardzo nieładnie wygląda to psucie dyskusji o wymianie Duranta, opluwanie Claxtona aby tylko podbić cenę assetu reklamując go nie w tym temacie co trzeba. Można oczywiście robić to właśnie w tym temacie ale mieszać w to miami & lakers było moim zdaniem niewłaściwe. 

co byś chciał za Zu?

Nie minął jeszcze rok odkad Tyus Jones podpisał extension z Bulls, a juz dwa razy zmienił klub, przypominam ze zamiast podpisywać takie marne extension, gdzie wiadomo było ze GM Bulls zmienia skład jak skarpetki, spokojnie mógł walczyć o full MLE podczas tego FA i dostać dużo więcej kasy.

widzac co znowu wyprawia gm bulls w to offseason ( wywalenie Porzingisa, zrzucenie wszystkich capholdów po to żeby znowu przepłacić jakiegoś jednego  randla na FA i grac kadlubkowym skladem ) tak tylko o tym przypominam, by temu panu nie dawac zniżek na extension, bo szanse na to, że któryś zawodnik pogra w Bulls dłużej niż sezon, są mniej więcej takie jak szanse na to ze ja kiedys zagram w NBA. 

12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie minął jeszcze rok odkad Tyus Jones podpisał extension z Bulls, a juz dwa razy zmienił klub, przypominam ze zamiast podpisywać takie marne extension, gdzie wiadomo było ze GM Bulls zmienia skład jak skarpetki, spokojnie mógł walczyć o full MLE podczas tego FA i dostać dużo więcej kasy.

widzac co znowu wyprawia gm bulls w to offseason ( wywalenie Porzingisa, zrzucenie wszystkich capholdów po to żeby znowu przepłacić jakiegoś jednego  randla na FA i grac kadlubkowym skladem ) tak tylko o tym przypominam, by temu panu nie dawac zniżek na extension, bo szanse na to, że któryś zawodnik pogra w Bulls dłużej niż sezon, są mniej więcej takie jak szanse na to ze ja kiedys zagram w NBA. 

Mogleś go pozyskać, to przestałbyś się mazać jak jakaś p...a :)

Teraz przy każdym następnym transferze Tyusa będzie morze łez, że Bulls podpisali :) Nie odpowiadam za ruchy innych :)

W tamtym sezonie odgrażałeś się, że będziesz wyżej ode mnie i oczywiście nie byłeś. Więc może udowodnij w tym sezonie jaki jesteś kozak, a nie prujesz się bez sensu :)

Teraz, LAF napisał(a):

Chyba wymiana Memphis nie postawia złudzeń. LeBron James już przebiera nóżkami aby zagrać z TJ Warrenem i Normanem Powellem zamiast tym centrem z Dallas i KD 

Przecież Kuba, właśnie zrobił miejsce dla LeBrona i Jasiek jest ugotowany :)

Po LeBronie i Butlerze, liga powinna powiedzieć zdecydowane basta. KONIEC FARTU I SKAMLENIA JAŚKA!

LeBron -> Grizzlies

Na to czekam. Pora spłacić haniebny dług...

1 minutę temu, LAF napisał(a):

Chyba wymiana Memphis nie postawia złudzeń. LeBron James już przebiera nóżkami aby zagrać z TJ Warrenem i Normanem Powellem zamiast tym centrem z Dallas i KD 

No a jak! Już leci aby grać z synem i topowym graczem NBA😎

Szanujmy się. 

Akurat ja na tej decyzji LBJ najwięcej wtedy straciłem, bo to Rockets powinien wtedy wybrać, ale teraz Lakers to no brainer. 

Gdyby chciał odejść z Lakers tam gdzie trafi Bronny, to młody poszedłby wyżej niż u Nas:) może i chciał grać z synem, ale na pewno w Lakers i Grizz raczej tym wczesnym  wyborem nie zapunktowali. 

I z perspektywy LeBrona Curry i Durant zdecydowanie stoją wyżej od Giannisa. 

8 minut temu, Regis napisał(a):

Szanujmy się. 

Akurat ja na tej decyzji LBJ najwięcej wtedy straciłem, bo to Rockets powinien wtedy wybrać, ale teraz Lakers to no brainer. 

Gdyby chciał odejść z Lakers tam gdzie trafi Bronny, to młody poszedłby wyżej niż u Nas:) może i chciał grać z synem, ale na pewno w Lakers i Grizz raczej tym wczesnym  wyborem nie zapunktowali. 

I z perspektywy LeBrona Curry i Durant zdecydowanie stoją wyżej od Giannisa. 

Prawda czasu - prawda ekranu.

Jak dołączałem do gry to były dyskusje, że LeBron wybrał Lakers, bo tam jego syn chodził do szkoły.

U nas chyba @SlaKB w Bucks miał Giannisa i dobrych wtedy Middletona i Kembe.

LeBron poszedł do Jimmiego, Russella i Ingrama.

Dla mnie LeBron w Grizzlies to no brainer.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Prawda czasu - prawda ekranu.

Jak dołączałem do gry to były dyskusje, że LeBron wybrał Lakers, bo tam jego syn chodził do szkoły.

U nas chyba @SlaKB w Bucks miał Giannisa i dobrych wtedy Middletona i Kembe.

LeBron poszedł do Jimmiego, Russella i Ingrama.

Dla mnie LeBron w Grizzlies to no brainer.

Giannis to jeszcze nie był superstar wtedy, ale był James Harden w swoim peaku do gry. 

Tak czy siak Lakers SPORTOWO byli za Rockets i Bucks i to dużo. Legendarna szkoła syna zmieniła oblicze gry na zawsze.

Dzisiaj ten sam syn, nie ma dla niektórych znaczenia...