MMM2121 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 To decyzja nie wydaje mi się w duchu gry lekko mówiąc xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ale z Was luje. Zamiast powkręcać Qcina ze mną to już hurr durr durr. Oczywiście, że Wolves dostają KCP. Ale Mac się złapał . 5 minut temu, Lucas napisał: Sam nie głosowałem na Wolves, ale unieważnienie tego to byłoby grubsze WTF. Eld się dziś nudzi i trolluje Ty czekaj bo właśnie wziąłem się za wprowadzanie waiversów, zwolnionych i transferów. Ciekawe na co jeszcze wpadnę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 13 minut temu, fluber napisał: Ale wiesz ze są dziesiątki ofert z fa gdzie przy ofercie nie jest napisane full mle ani taxpayer mle tylko po prostu mle? Dla mnie oferta jest nieważna. Właśnie wyliczałem kwoty i Qcin i Mac nie mają tych obiecanych 3mln. dla KCP. Z taxMLE po odliczeniu Tatea wychodzi nieco ponad 1,6mln. Chyba że to było full MLE to chyba 2,7mln. czy 2,8mln. - a to i tak nie jest obiecane 3mln.Robcie z tym co uważacie - tak czy inaczej Sota nie mogła dać KCP 3mln. w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, Alonzo napisał: Dla mnie oferta jest nieważna. Właśnie wyliczałem kwoty i Qcin i Mac nie mają tych obiecanych 3mln. dla KCP. Z taxMLE po odliczeniu Tatea wychodzi nieco ponad 1,6mln. Chyba że to było full MLE to chyba 2,7mln. czy 2,8mln. - a to i tak nie jest obiecane 3mln.Robcie z tym co uważacie - tak czy inaczej Sota nie mogła dać KCP 3mln. w tym sezonie. A to już zupełnie inna para kaloszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Alonzo napisał: Dla mnie oferta jest nieważna. Właśnie wyliczałem kwoty i Qcin i Mac nie mają tych obiecanych 3mln. dla KCP. Z taxMLE po odliczeniu Tatea wychodzi nieco ponad 1,6mln. Chyba że to było full MLE to chyba 2,7mln. czy 2,8mln. - a to i tak nie jest obiecane 3mln.Robcie z tym co uważacie - tak czy inaczej Sota nie mogła dać KCP 3mln. w tym sezonie. Przestań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 zadam uniewaznienai glosowania i glosowania ponownego bez udzialu wolves dura lex sed lex nie ma lepszych i gorszych, wszyscy sa rowni i do tego kara dla wolves za oferte niezgodna z regulaminem, tak jak ja kiedys dostalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 9 minut temu, Alonzo napisał: Dla mnie oferta jest nieważna. Właśnie wyliczałem kwoty i Qcin i Mac nie mają tych obiecanych 3mln. dla KCP. Z taxMLE po odliczeniu Tatea wychodzi nieco ponad 1,6mln. Chyba że to było full MLE to chyba 2,7mln. czy 2,8mln. - a to i tak nie jest obiecane 3mln.Robcie z tym co uważacie - tak czy inaczej Sota nie mogła dać KCP 3mln. w tym sezonie. Alonzo przed chwilą liczyliśmy to na radzie i jest wszystko ok. Mieli tax payera w wysokości 5,7M. Na Tate wykorzystali 900k więc zostało im 4,9M, a KCP dali 3M. To się nie dzieli na trzy jak na trzy trymestry tylko po prostu dostaje pełną kwotę. Podobnie jak ja Cameronowi Payenwi. Miałem cap space, dałem mu cały - czy miałem dzielone na trzy? Nie. Tematu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Eld napisał: Alonzo przed chwilą liczyliśmy to na radzie i jest wszystko ok. Mieli tax payera w wysokości 5,7M. Na Tate wykorzystali 900k więc zostało im 4,9M, a KCP dali 3M. To się nie dzieli na trzy jak na trzy trymestry tylko po prostu dostaje pełną kwotę. Podobnie jak ja Cameronowi Payenwi. Miałem cap space, dałem mu cały - czy miałem dzielone na trzy? Nie. Tematu nie ma. wg mnie 1/3 to 1/3 ale jak uważacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 2 minuty temu, january napisał: Z tax payera nie mogli. Mieli full-MLE przecież. Z fullMLE Sota dała KCP dokładnie tyle 2 786 564 w tym sezonie (po odliczeniu Tatea). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, january napisał: Z tax payera nie mogli. Mieli full-MLE przecież. No ale tate miał ofertę z taxpayera na pewno w fa. Tam była pomyłka? Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 4 minuty temu, january napisał: Z tax payera nie mogli. Mieli full-MLE przecież. Z zapisków wychodzi, że mieli tax-payera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) 9 minut temu, january napisał: Z tax payera nie mogli. Mieli full-MLE przecież. W dniu 21.12.2020 o 00:08, Eld napisał: OFERTY na IV turę FA: Minnesota Timberwolves: 1.J.Tate - 3letnie minimum (1 i 2 rok gwarantowane, 3 rok opcja zespołu) z taxpayera 2. D.Exum - 1+PO vet min 3.D.Dedmon - 2lata vet min 4.T.Ariza - 1y vet min 5.K.Bazemore - 1y vet min (tylko jeśli nie podpiszemy Arizy) 6 B.Caboclo 1+TO vet min Uwagi - podpisujemy maks 2 graczy Cytat MORATORIUM Minnesota Timberwolves: Team salary: $ 118 836 019 Cap space: Max cap space: $ (9 696 019) Exceptions: Taxpayer Capholds: George Hill $ 31 500 000 Georges Niang Frank Jackson Chris Boucher Jarrell Brantley (TW) $ 1 445 697 (RFA) Gary Payton II (TW) $ 1 445 697 (RFA) Ups.... Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 1 minutę temu, january napisał: Ogólnie śmiesznie - zależy od naszej interpretacji regulaminu czy będzie poprawna czy nie. Ale tu nie ma co interpretować. Wolves mieli te pieniądze i po prostu zaoferowali. Przelicznik 1/3 nie musi być wykorzystany, jeśli klub tego nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 9 minut temu, Eld napisał: Ups.... Tam chyba wliczaliśmy cap holdy i jak były wysokie, to chwilowo liczyliśmy taxMLE, które po ich zrzuceniu miało przejść w fullMLE jak się dało oczywiście. Może z tego ta pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 5 minut temu, MarcusCamby napisał: Ale tu nie ma co interpretować. Wolves mieli te pieniądze i po prostu zaoferowali. Przelicznik 1/3 nie musi być wykorzystany, jeśli klub tego nie chce. Teraz już nie ma możliwości aby Wolves wykorzystali sobie nagle przelicznik 1/3 w tym momencie. Gdyby zrobili to przed złożeniem oferty - spoko, ale wtedy by pewnie KCP nie wygrali. Tak czy siak dla mnie KCP w Wolves. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 6 minut temu, january napisał: Nie no wyjątki, podobnie jak minimum też są pro-rated, nie masz przez cały sezon pełnego wyjątku jak coś (sukcesywnie spada). Zapomniałem o tym Tate, myślałem, że mieli full-MLE. (w sensie całkiem nienaruszone). Ale tym sam dawałeś Dinwiddie full MLE w połowie sezonu. Także nie możemy karać Wolves za niedopracowanie nowej reformy Alonzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 6 minut temu, Eld napisał: Teraz już nie ma możliwości aby Wolves wykorzystali sobie nagle przelicznik 1/3 w tym momencie. Gdyby zrobili to przed złożeniem oferty - spoko, ale wtedy by pewnie KCP nie wygrali. Tak czy siak dla mnie KCP w Wolves. 2 minuty temu, MarcusCamby napisał: Ale tym sam dawałeś Dinwiddie full MLE w połowie sezonu. Także nie możemy karać Wolves za niedopracowanie nowej reformy Alonzo. Jak dla mnie nie ma problemu - z duchem gry KCP w Wolves - ale wydawało mi się, że definicja 1/3 kontraktu jest oczywista. Nie liczyłem tego wcześniej, bo 3mln mi pasowały na oko do 1/3 fullMLE (zapomniałem o Tate) i sądziłem, że Qcin i Mac to sobie dokładnie wyliczyli. Ustalmy jeszcze, czy Wolves korzystali z fullMLE, czy taxMLE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, january napisał: Żeby nie było - mnie tam nie interesowało to co Eld na początku napisał (tax-MLE czy full-MLE, czy brak wpisu jaki wyjątek, bo to były bzdury), ale jak po przeliczeniu wyjdzie, że Wolves nie mogli rzucić tych 3 mln z MLE, bo już ich nie mieli to jest zupełnie inna bajka jak chodzi o legalność oferty. Właśnie to napisałem powyżej - mieli około 2,8mln z fullMLE (jak mieli to full a nie tax). ja bym to w tym sezonie juz zostawił bo 2,8mln. niewiele różni się od 3mln. i pewnie i tak by Qcin i Mac wygrali. To pierwszy nasz sezon gdzie dzielimy te kontrakty podczas sezonu na 1/3 czy 2/3 sumy - zatem tu bym wykazał nieco dobrej woli. Natomiast troche nie fair jest pisanie, że czegoś nie dopracowałem. Rzucamy tu różne zaawansowane statsy z których połowy nie rozumiem, a pojawił sie wobec mnie zarzut, że ktoś ma problem z podstawowymi ułamkami - 1/3, czy 2/3 danej kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Może kontrakt Decka Wam pomoże w ocenie? https://www.google.com/amp/s/www.cbssports.com/nba/news/thunder-sign-real-madrid-forward-gabriel-deck-to-four-year-14-5-million-contract/amp/ Tutaj dostał całość resztki z MLE, czyli nie kurczyło się z biegiem czasu, przynajmniej tak to zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Teraz, january napisał: Przecież tam jest o salary floor, czyli to jest z cap space, a nie z MLE Thunder had roughly $3.87 million left of their mid-level exception, and those exceptions do not carry over between seasons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi