Lucas Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Btw tak z ciekawości możemy kombinować z kontraktami w stylu tego Nene z Rockets? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 1 minutę temu, Lucas napisał: Btw tak z ciekawości możemy kombinować z kontraktami w stylu tego Nene z Rockets? Wyjaśnij o co biega, bo chyba nie jestem na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 3 minuty temu, MarcusCamby napisał: Wyjaśnij o co biega, bo chyba nie jestem na bieżąco. pełno 'if' Cytat Pomału wychodzą na jaw szczegóły i jest to jedna z bardziej kreatywnych umów w lidze. Kontrakt z Rockets jest dwuletni. Podstawowa pensja to kwota minimalna dla weterana, niecałe $2.6m. Natomiast zawodnik ma w umowie kwotę prawdopodobnych bonusów w wysokości ponad $7.4m. Łącznie z bonusami Nene może zarobić równo $10m za każdy sezon (w drugim sezonie rośnie kwota podstawowa, ale maleją bonusy). Dlaczego jest to istotne? Ponieważ prawdopodobne bonusy, w tym przypadku zapewne będzie to liczba gier rozegranych - co pozwoli w pełni kontrolować sytuację drużynie, wliczają się do pensji wychodzącej w wymianach. Jeżeli Rockets będą chcieli pozyskać zawodnika wykorzystując kontrakt Brazylijczyka, mogą przyjąć $12.6m. Drugi rok jest w całości niegwarantowany, o ile klub zwolni Nene przed 15 lutego 2020. Zaraz po trade deadline, które jest 6 lutego... Zwolnienie zaraz po okienku transferowym, czyli ewentualnej wymianie, nie obciąża budżetu w sezonie 2020/21. Nene może być "wykorzystany" w wymianie najwcześniej 15 stycznia. W połączeniu z umową np. Capeli, Rockets mogą sięgnąć po gracza z umową w wysokości $31.2m. Przy dodatkowym minimalnym kontrakcie robi nam się miejsce na maxa. Dodatkowo pozostaje otwarta sprawa Imana Shumperta, któremu Morey może zaproponować podobne rozwiązanie. Jest to sprytne wykorzystanie luki w CBA i zapewne stosowne zapisy pojawią się w kolejnej umowie ligi ze związkiem zawodników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Jakaś dziura w systemie. U Nas nie ma bonusów od gier na szczęście, więc Lucas już tam nie kombinuj. Chyba pobyt w Spółdzielni źle Ci służy. Taki porządny chłop z Ciebie był, a teraz widać szkołę Qcina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Teraz, MarcusCamby napisał: Jakaś dziura w systemie. U Nas nie ma bonusów od gier na szczęście, więc Lucas już tam nie kombinuj. a szkoda, bo kontrakt taki jak ma Embiid byłby złotem i taki np. january mógłby się ładnie wyratować u Ingrama teraz i wszyscy byliby happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 8 minut temu, MarcusCamby napisał: Jakaś dziura w systemie. U Nas nie ma bonusów od gier na szczęście, więc Lucas już tam nie kombinuj. Chyba pobyt w Spółdzielni źle Ci służy. Taki porządny chłop z Ciebie był, a teraz widać szkołę Qcina Przecież ja mam pełen roster. Pytałem z ciekawości po prostu, bo no pierwsze słyszę o tak mocno bonusowym kontrakcie jak Nene i Morey tu 300IQ, bo w teorii oddaje 10 mln i może przejąć 12.6, a inny zespół przejmuje tylko minimum dla veterana. Ot, ciekawa sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 4 minuty temu, Lucas napisał: Przecież ja mam pełen roster. Pytałem z ciekawości po prostu, bo no pierwsze słyszę o tak mocno bonusowym kontrakcie jak Nene i Morey tu 300IQ, bo w teorii oddaje 10 mln i może przejąć 12.6, a inny zespół przejmuje tylko minimum dla veterana. Ot, ciekawa sprawa Kevin Love incoming Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 I takie bonusy to raczej byłaby spoko opcja jako coś ekstra dla kontenderow. Tu @człowiek...morza może być poszkodowany, bo mógłby sobie jakiegoś weta pod deal na tej zasadzie podpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 przecież to dałoby turbo gównoburzę, że to na pewno assety pod wymianę 15 grudnia ale ogólnie zgadzam się z koncepcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 1 minutę temu, polishllama69 napisał: przecież to dałoby turbo gównoburzę, że to na pewno assety pod wymianę 15 grudnia Odpowiedz zrozumiała dla fanów Ekstraklasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 ktos tam zostaje ciekawy na kolejna runde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 9 minut temu, człowiek...morza napisał: ktos tam zostaje ciekawy na kolejna runde? Delly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 No to Kaminsky za 11/3 w OKC. Na FA wraca Cheick Diallo. Dla niektórych kasztan, a niektórym miałem wrażenie, że umknął iż nie jest RFA. Nie bardzo wiem dlaczego ale mam zajebiste przeczucia co do niego ( takie sniff sniff jak przy Alfonzo ) lecz niestety nie jestem wstanie mu już złożyć oferty w V turze. Może ktoś się pokusi na niego. No i oczywiście Delly oczekuje jakiś skromnych 4/2. Z pozostałych nazwisk to jest jeszcze dziadzio Nene który to w końcu jest w RL Rockets i co nie co będzie tam grał. Ktoś się może skusić też na Jamala Craforda, choć on ma już 39 lat, co zdobędzie to i odda w D i nic na razie nie wskazuje aby miał dostać jakąś ofertę. Jarell Martin ( RFA ) dostał training camp deal od RL Cavs. Jest też oczwyiście dostępny pączusiek Felton. RL OKC mieli go podpisywać, ale wtedy pojawił się Kawhi ze swoim pomysłem. Zaskakujące jak się potoczyła kariera Emmanuela Mudiaya. V tura przed nami a on wciąż na FA. Był by w Hawks, ale był ostatni na liście prio. Zagra w RL Jazz. MIchael Carter-Williams zagra w RL Orlando. Ktoś może Kucia wybawi i Antonio Blakeney'owi rzuci 2+1TO aby nie brał QO. Jak teamy potrzebujące biga na 10 minut mogły zapomnieć o Bobanie Marjanovicu się pytam ?! Dellavedova, Mudiay, Boban, Nene i pewnie jeszcze MCW oraz Diallo mogą być raczej spokojni o angaż w V turze. Reszta to trzęsie gaciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 MCW minuty raczej będzie łapał, jednak Fultz od początku nie będzie full strenght Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 No i jeszcze jest do wzięcia ulubienieć @januaryego z playoffów a dokładnie z serii LAL-GSW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wooden Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Dobrze widzę że Connaughton Leonard i Tolliver w Warriors? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 dobra, przeskautowałem sobie tego Doriana i dobry dzik to jednak jest, także dzięki Lama, tańszy Royce O'Neal- witamy w Minnesocie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 @MarcusCamby w normalnej NBA też to jednak nie przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 W razie czego jestem gotowy przyjmować oferty na V turę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Do kiedy oferty są ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi