Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no fajnie, tylko że ten 25-latek w czwartym/piątym roku takiego kontraktu wciąż będzie dawał ~20 ppg na ~45% fg, podczas gdy Wade będzie ciężarem na poziomie Moza i Denga razem wziętych

Poważnie tak będzie? No przeceiż kolega to wie i pewnie żartował :P

pomijaajć fakt że ten 25 lat się pewnie obsra w PO

Te 2 miliony sporo mieszają w sytuacji Celtics:

Do tego podatek od luksusu będzie na 119

W Blazers chyba juz płaczą

Tym bardziej mam nadzieję że Jazz mocno uderzy jeszcze w czerwcu do Houston po Beverly'ego i może Lou bo w lipcu zejście z kontraktów będzie trudne

Beverley to byłoby zajebiste zastępstwo dla Jazz względem cena-jakosc, ale ciekawe co mogliby chcieć Rockets.

Jazz ma teraz 13 baniek pod salary i mogą po prostu wchłonąć ten kontrakt - Jazz podobno ma bardzo zaawansowane rozmowy bo Houston chce by Jazz jeszcze wzięło Lou

Allena stać ;-)

Zresztą nie ma kontraktów niezbywalnych :-)

To prawda nie ma skoro sprzedano dwukrotnie kontrakt Milesa

Z tym, że stać to jedno ale Blazers w przyszły sezon będą już płacić recydywę

Ogólnie patrzyłem że niby te 2 miliony to mało.. a z drugiej strony to kurczy rynek dla wielu gwiazd....bo choć zmniejsza maxy o jakieś 0,5 mln ( dla Haywarda) czy 0,7 dla Paula to jednak chyba to lato będzie mniej rozrzutne

To prawda nie ma skoro sprzedano dwukrotnie kontrakt Milesa

Z tym, że stać to jedno ale Blazers w przyszły sezon będą już płacić recydywę

Wydatki, wydatkami ale jeszcze ważniejsze, z perspektywy kibiców, to zrobić miejsce na nowy kontakt Nurka. Duży handel wisi dziś w powietrzu.Oby...

Butler w Socie

Plotki że niby Rubio ma iść za Rose możemy chyba włożyć w temat łapu-capu

Sota zrobiła ruch genialny właściwie brak mi słów pochwał

Oddali Dunna i Zacha za Butlera... W końcu rozegranie będzie w rękach Rubio a wokół niego KAT, Butler , Wiggins. Zespoł kompletny. Wiggins schodzi na poziom 3 opcji to chyba idealnie dla niego... Jakby cholera Zachód był słaby....

Na mój gust Minnesota pewnie poszuka na rynku rezerwowego gracza pod kosz i na obwód ale oni właściwie mają kompletny zespół

Ciężko mi sobie wyobrazić by nie zakręcili się ok 45-50 zwycięstw.. Oddali zbędne ogniwa a dostali gościa z 3 piątki ligi - gościa z TOP15 może TOP20....

Ocena dla Soty to 6 +++++ ( biorąc pod uwagę oceny szkolne)

Najlepsza wymiana od dobrych 10 lat

Chicago

Hmmm nie jestem w stanie zrozumieć co kierowało Chicago

Pół roku temu oddali wiele za rezerwoego rozgrywającego z Thunder. Teraz oddają swoją jedyną gwiazdę za.....rezerwowego rozgrywającego z Soty i gościa który uwielbia mieć piłkę w dłoniach...Który wraca po ciężkiej kontuzji i do tego biorą Markannena???

Wade chyba zaczyna żałować że pozostał w drużynie na kolejny rok...

Nie wiem ja tak szczerze nie pojmuje w tej wymianie niczego. Nie mam pojęcia co kierowało Chicago. Nie mam pojęcia w ogóle o co chodzi na Wschodzie - nie mam pojęcia to chyba słowo , które opisuje tę wymianę

No chyba ,że ktoś mi jest w stanie wyjaśnić pozytywy dla Chicago

Ocena dla Byków - 0 po prostu zero

A jakby mało było głupoty to sprzedali Golden za 3,5 miliona Bella????

ostatnio było tak, ze bulls mieli za dużo wysokich graczy , więc garpax to widzieli , zareagowali i zaradzili... po czasie

teraz mają tak:

G - canaan, dunn, mcw, grant, lavine, morrow, payne, rondo, vanentine, wade, 

F- felicio, miro, portis, zipser

C- lopez, lauverne, markkanen

wiwat geniusz gar-pax !

PS

każdy mądry pomyśli że oni coś kombinują, trejdzik będzie... ale po nich to k... wszystkiego najgorszego można się spodziewać

ostatnio było tak, ze bulls mieli za dużo wysokich graczy , więc garpax to widzieli , zareagowali i zaradzili... po czasie

teraz mają tak:

wiwat geniusz gar-pax !

PS

każdy mądry pomyśli że oni coś kombinują, trejdzik będzie... ale po nich to k... wszystkiego najgorszego można się spodziewać

Oni po prostu idą z duchem czasu. Z duchem small ball.

Close your eyes and think about starting five...:

Rondo-Dunn-Wade-LaVine-MCW ( kolejnośc dowolna ).

teraz mają tak:

wiwat geniusz gar-pax !

PS

Canaana, Morrowa i chyba MCW możesz raczej wykreślić. Do Rondo nie podjeto jeszcze decyzji - tak stwierdził w nocy Pax. Lauvergne też w to nie mieszaj. Bo go nie będzie.

Jeden z popularnych bukmacherów porobił dosyć ciekawą ofertę na "Free Agency" i można po tym trochę wywnioskować, co się będzie działo.

Czy Blake Griffin będzie grał dla Clippers po 01/11/2017? Tak - 1.17, Nie - 4.50.

Czy Melo Anthony będzie grał dla Knicks po 01/11/2017? Tak - 5.00, Nie - 1.14

Czy Chris Paul będzie grał dla Clippers po 01/11/2017? Tak - 1.34, Nie - 3.00.

Czy Gordon Hayward będzie grał dla Jazz po 01/11/2017? Tak - 1.75, Nie - 1.95.

Czy Jimmy Butler będzie grał dla Bulls po 01/11/2017? Tak - 1.20, Nie - 4.00.

Czy Isaiah Thomas będzie grał dla Celtics po 01/11/2017? Tak - 1.05, Nie - 8.00.

Czy Kyle Lowry będzie grał dla Raptors po 01/11/2017? Tak - 1.34, Nie - 3.00.

Czy Paul George będzie grał dla Pacers po 01/11/2017? Tak - 1.30, Nie - 3.20.

Czy Manu Ginobili będzie grał dla Spurs po 01/11/2017? Tak - 2.00, Nie - 1.72.

Czy Paul Millsap będzie grał dla Hawks po 01/11/2017? Tak - 1.40, Nie - 2.75.

Zdziwił mnie mocno kurs na Melo Anthony'ego, bo w ten sposób jego wylot z Knicks wydaje się praktycznie pewny. Po ruchach Celtics bardzo ciekawe do zagrania wydają się zakłady na George'a oraz szczególnie Butlera po 4.00, który wg mnie zamelduje się w Celtics przed rozpoczęciem sezonu.

Po pięciu dniach byłaby fajna kasa za Butlera i trafiony kurs 4.00. Przypominam też o tym tweecie, bo niektórzy piszą o pewnym odejściu Butlera przed sezonem, a wg bukmacherów to było bardzo dalekie od czegoś "pewnego".

Jak z miejscem w salary u Wolves? Mogą próbować uderzać po PG13 za Wigginsa i cos jeszcze(np. Dienga)? Albo próbować podpisać Haywarda/Griffina? Co sądzicie o tym?

Tu chyba salary nie ma wielkiego znaczenia, bo rok George'a za Wigginsa i Dienga to jakaś abstrakcja. W ogóle dlaczego mieliby chcieć pozbywać się akurat Wigginsa?

Tu chyba salary nie ma wielkiego znaczenia, bo rok George'a za Wigginsa i Dienga to jakaś abstrakcja. W ogóle dlaczego mieliby chcieć pozbywać się akurat Wigginsa?

Bo mają Kata i Butlera teraz, więc Wiggins max będzie 3 opcją, on też ma rok kontraktu, więc to nie jest aż taka abstrakcja imo

Bo mają Kata i Butlera teraz, więc Wiggins max będzie 3 opcją, on też ma rok kontraktu, więc to nie jest aż taka abstrakcja imo

No, ale nadal nie rozumiem po co mają się pozbywać młodego, wybranego z 1. numerem w drafcie zawodnika i jeszcze do niego dodawać kolejnego, żeby za nich dostać George'a? Nie wydaje mi się, żeby w ogóle Minnesocie był George potrzebny.

Oddali Dunna i Zacha za Butlera... W końcu rozegranie będzie w rękach Rubio a wokół niego KAT, Butler , Wiggins. Zespoł kompletny. Wiggins schodzi na poziom 3 opcji to chyba idealnie dla niego... Jakby cholera Zachód był słaby....

Dlatego pytanie brzmi dlaczego nikt ze wschodu nie przebil tej paczki.

Zwlaszcza ze strony Bostonu... to sugeruje wg mnie 3 mozliwe scenariusze:

1) maja zaklepanego Haywarda,

2) maja zaklepanego George'a za miedzy innymi Tatuma, 

3) bardzo mocno wierza w Tatuma [wybraliby go z #1 dla siebie].

Edytowane przez wiLQ

Dlatego pytanie brzmi dlaczego nikt ze wschodu nie przebil tej paczki.

Zwlaszcza ze strony Bostonu... to sugeruje wg mnie 3 mozliwe scenariusze:

1) maja zaklepanego Haywarda,

2) maja zaklepanego George'a za miedzy innymi Tatuma, 

3) bardzo mocno wierza w Tatuma [wybraliby go z #1 dla siebie].

Ad 1 - pożyjemy zobaczymy ale insiderzy uważają że akurat Hayward chce zostać w Jazz

Ad 2 - to już może bliżej ale gdyby mieli to by wymianę zrobili

Ad 3 - to akurat prawda

No, ale nadal nie rozumiem po co mają się pozbywać młodego, wybranego z 1. numerem w drafcie zawodnika i jeszcze do niego dodawać kolejnego, żeby za nich dostać George'a? Nie wydaje mi się, żeby w ogóle Minnesocie był George potrzebny.

Pozbywać się go po to, bo Wiggins nie rozjebał przez te 3 lata tak jak miał, a George to już pewny all star i spokojnie z nim Wilki mogą być w top 4 zachodu, a jakby dobrze im poszło w tym sezonie to może by mu się odechciało do LA. Ale chyba faktycznie za bardzo odleciałem