Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

po czym poznac 'bandwagona'? - po sezonie bez mistrzostwa chce wymienic 2/3 skladu...

widze, ze gruba ironia i pocisk z bliskich mojemu sercu, rozentuzjazmowanych fanow Cavs to za duzo do ogarniecia.

a tak poza wszystkim, to chyba FO GSW rok temu to dopiero bandwagony, rozebrali praktycznie 2/3 skladu ktory rzeczywiscie gral, po sezonie bez mistrzowstwa, zupelnie jak kanapowe GM janusze. (uwaga - znowu ironia!)

Edytowane przez memento1984

widze, ze gruba ironia i pocisk z bliskich mojemu sercu, rozentuzjazmowanych fanow Cavs to za duzo do ogarniecia.

a tak poza wszystkim, to chyba FO GSW rok temu to dopiero bandwagony, rozebrali praktycznie 2/3 skladu ktory rzeczywiscie gral, po sezonie bez mistrzowstwa, zupelnie jak kanapowe GM janusze. (uwaga - znowu ironia!)

no i czego strzepisz ryja. odczytalem ironie. a od siebie - juz calkiem serio - dopisalem jeno slow pare n/t mentalnosci 'fanow-reformatorow',czyli takich,ktorzy bez wymian graczy zyc nie moga...

no i czego strzepisz ryja. odczytalem ironie. a od siebie - juz calkiem serio - dopisalem jeno slow pare n/t mentalnosci 'fanow-reformatorow',czyli takich,ktorzy bez wymian graczy zyc nie moga...

ale wymiany to "sol tej ziemi". kto nie wymienia (dobrze albo wogole), nie jedzie. (bez ironii).

widzisz co sie dzieje, Howard, nie tradeowalny Mozgov, PG13 gdzies napewno, moze atmosfera wokol sie udzieli, i zolwie we FO w Chicago w koncu pekna. relatywnie "sie dzieje", to nie tylko teoretyzowanie e-nba reformatorow w wirtualnych oparach papierosow (chociaz nie wiem, czy ktokolwiek trafil celnie jeden z tych domknietych wymian)....

Adrian Wojnarowski‏Verified account @WojVerticalNBA 4m4 minutes ago

More

Sources: Charlotte is sending Miles Plumlee, Marco Belenelli and 41st pick to Atlanta for Dwight Howard and 31st pick.

Czaicie co się dziś dzieje?

Oficjalnie Atlanta to tez stan umyslu. Max dla Kenta a teraz wycofaja sie z Milsapa...

Stan umysłu to Howard.

Najlepszy przyklad jak bardzo można upaść.

A co ma z tym Howard? Aż tak boli Ciebie że olał LAkers?

Prawda jest taka, że w Atlancie grał świetnie do pewnego momentu. Ale całe Hawks grało do pewnego momentu

Bo nagle GM postanowił ogłosić ,że weźmie drugorundowy wybór za Hardawaya bo nie dadzą mu tyle ile on chce

Że oddadzą Millsapa

Że oddali Korvera

Do tego notoryczne problemy rasistowskie

I teraz kolejna po oddaniu Korvera wymiana do której pasuje słowa idiotyczna

Oddając Korvera wzięli więcej kontraktów przez co Cavs zeszli z salary

Teraz oddają Howarda i 31 pick z którym mogli mieć Harta za gorszego Bellineliego i totalne zwłoki Plumlee?

Jaki to ma sens?

Po tej wymianie są znacząco gorsi i zaryzykuje twierdzenie , że oddają dwóch najlepszych graczy w tej wymianie tzn Howarda i tego którego by wybrali z 31...

Lubiłem Atlantę ale w tej chwili wpasowują sie we Wschodni trend fatalnego zarządzania

Ocena tej wymiany dla Hawks ---- 2-

Charlotte

No z punktu widzenia Hornets to inna bajka. Dostają humorzastego Howarda który czuł się świetnie w rodzinnej Atlancie i będzie rozgoryczony ale i wkurzony. Charlotte daleko od Atlanty nie jest więc na upartego może do pracy PKSem dojeżdżać....

W końcu w Charlotte będzie porządny center a nie te białe potworki Cody i Kaminsky ( no tego akurat lubię ale on może być góra rezerwowym) do tego dostają świetny wybór 31 z którym moga spokojnie sobie 6-7 zawodnika w rotacji. Wzmocnili obronę.

Włocha spokojnie może zastąpić Lamb , choć średnio przepadam za tym graczem... Niemniej Hornets znacząco wzmocnili swój skład - osłabili rywala zza miedzy i sprawili że Atlanta pewnie odda też Millsapa

Ocena B+ ( bo jednak Howard jest ciut nieprzewidywalny)

Ocena nr 2

Lakers wysłali Russella i Mozgova do Nets

Lakers -- czyszczą salary Wiadomo było że trzeba oddać Mozgova ale że aż tak trzeba dopłacic?

Nie kupuje tej logiki. Nie oddamy Russella teraz by pozyskać PG ale oddajemy by zrobić miejsce w salary za rok na niego? Hmmm Nie nadal tego nie kupuje

Brook pewnie będzie tam tylko rok... Bo przecież chcą mieć wolne miejsce. Oddanie Russella oznacza, że jednak Lonzo idzie z nr 2. To logiczne... Ale oddali moim zdaniem dużo za dużo. I gwarancji że PG idzie do nich nie ma

Czy Lakers z Brookiem minus Russelll będą lepsi to pewny nie jestem. Nie wiem czy Lonzo od ręki stanie się rozgrywającym pełną gębą..

Ocena Lakers ---C duże duże ryzyko ( będzie B jeśli latem pozyskają czołowego FA będzie F jak nie pozyskaja nikogo)

Nets

Oj Magic chyba nadal nienawidzi Bostonu i postanowił ze w 2018 nei moga dostać kolejnej jedynki

Mozgov to może jest drewno ale w Nets da na pewno lepszą obrone niż Brook do tego Russell a Nets naprawdę nie mieli kim rozgrywać.. 27 wybór w drafcie chocby nie wiem jak głębokim nie ma znaczenie. Na pewno Brooklyn ma przyszłość. MA ciekawego młodziaka - nadal jeden wybór w drafcie i szansę by pozyskać jakiegoś FA bo teraz już nie będą posmiewiskiem

Jak mówi Charlie Sheen Briiiiiiiiiiiiiiiiliant idea

Ocena Nets - A+++ nie mogli lepiej sprzedać Brooka ( i ktoś w końcu okazał sie głupszy od nich w jakiejkolwiek wymianie)

Edytowane przez ely3

Ocena nr 2

Lakers wysłali Russella i Mozgova do Nets

Lakers -- czyszczą salary Wiadomo było że trzeba oddać Mozgova ale że aż tak trzeba dopłacic?

Nie kupuje tej logiki. Nie oddamy Russella teraz by pozyskać PG ale oddajemy by zrobić miejsce w salary za rok na niego? Hmmm Nie nadal tego nie kupuje

Brook pewnie będzie tam tylko rok... Bo przecież chcą mieć wolne miejsce. Oddanie Russella oznacza, że jednak Lonzo idzie z nr 2. To logiczne... Ale oddali moim zdaniem dużo za dużo. I gwarancji że PG idzie do nich nie ma

Czy Lakers z Brookiem minus Russelll będą lepsi to pewny nie jestem. Nie wiem czy Lonzo od ręki stanie się rozgrywającym pełną gębą..

Ocena Lakers ---C duże duże ryzyko ( będzie B jeśli latem pozyskają czołowego FA będzie F jak nie pozyskaja nikogo)

Nets

Oj Magic chyba nadal nienawidzi Bostonu i postanowił ze w 2018 nei moga dostać kolejnej jedynki

Mozgov to może jest drewno ale w Nets da na pewno lepszą obrone niż Brook do tego Russell a Nets naprawdę nie mieli kim rozgrywać.. 27 wybór w drafcie chocby nie wiem jak głębokim nie ma znaczenie. Na pewno Brooklyn ma przyszłość. MA ciekawego młodziaka - nadal jeden wybór w drafcie i szansę by pozyskać jakiegoś FA bo teraz już nie będą posmiewiskiem

Jak mówi Charlie Sheen Briiiiiiiiiiiiiiiiliant idea

Ocena Nets - A+++ nie mogli lepiej sprzedać Brooka ( i ktoś w końcu okazał sie głupszy od nich w jakiejkolwiek wymianie)

100% racji, poczekajmy kilka dni aż kibice Nets wytrzeźwieją, wtedy zobaczymy ich radość :)

Coś tam gdzieś mi się o uszy obiło, że kontrakty Mozgova, czy Plumlee są nietrejdowalne, a tu proszę. Ba tego drugiego udało się już sprzedać drugi raz w przeciągu niecałych pół roku.

NBA where amazing happens nabiera tu całkowicie nowego znaczenia.

Edytowane przez Roger

Lubiłem Atlantę ale w tej chwili wpasowują sie we Wschodni trend fatalnego zarządzania

Ocena tej wymiany dla Hawks ---- 2-

Nikt w Lakers nie płakał za Dwightem.

Nikt w Rockets nie płakał za Dwightem.

Nikt nie dał maxa Dwightowi w najbardziej rozszalałym pod względem wydatków lecie w historii NBA.

Ale tak, z Dwightem wszystko jest w porządku, to Atlanta jest głupia.

Edytowane przez Jendras

Nikt w Lakers nie płakał za Dwightem.

Nikt w Rockets nie płakał za Dwightem.

Nikt nie dał maxa Dwightowi w najbardziej rozszalałym pod względem wydatków lecie w historii NBA.

Ale tak, z Dwightem wszystko jest w porządku, to Atlanta jest głupia.

No ale akurat w Atlancie odżył i grał najlepszy kosz od czasu kontuzji pleców

Uważasz że Plumlee za którym nikt nie płakał w Bucks i nikt nie płacze w Hornets ma wartość większą od worka pyrów?

Nieważne jaki jest Dwight i tak jest o klasę lepszy od Milesa ...

Pokaż mi pozytyw dla Atlanty w tej wymianie bo ja ich nie widzę

Ja

Nie wiem gdzie była dyskusja o Woju i jego spekulacjach, ale chyba nawet w spekulacjach jest najlepszy w biznesie.

https://www.netsdaily.com/2017/6/19/15834622/hypothetically-asks-woj-would-lakers-send-dangelo-russell-to-nets-in-a-salary-dump

+ LBJ w Lakers nie wygląda już tak nieprawdopodobnie po paru dniach, nie?

A o KD w Warriors już wspominałem.

ale wymiany to "sol tej ziemi". kto nie wymienia (dobrze albo wogole), nie jedzie. (bez ironii).

widzisz co sie dzieje, Howard, nie tradeowalny Mozgov, PG13 gdzies napewno, moze atmosfera wokol sie udzieli, i zolwie we FO w Chicago w koncu pekna. relatywnie "sie dzieje", to nie tylko teoretyzowanie e-nba reformatorow w wirtualnych oparach papierosow (chociaz nie wiem, czy ktokolwiek trafil celnie jeden z tych domknietych wymian)....

zgoda,memento. nic nie mam do wymian. sam ucieszylem sie mocno na tobiasa u nas np. smieszy mnie jeno 'elektrycznosc' fanow,ktorzy - pomni niepowodzen - wymienialiby 'wszystkich jak leci'. tego 'zjawiska' dotyczyl moj wpis... p.s. przepraszam za ton poprzedniego postu. poczulem sie zaatakowany...