Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2017/18

january

Rekomendowane odpowiedzi

Równie dobrze może się skończyć na niczym,a wtedy ogon ligi brak picku i wielki strach czy znowu najlepsi gracze wogóle spojrzą na LAl. Jeśli nagle Ingram lub Ball nie wejdą do Top 50 ligi to jakie perspektywy mają Lakers? I Lakers staną się Orlando Magic zachodu......

Wydaje mi się, że Magic i Rob mimo swojego początkowego planu, siedzimy cicho i niby żaden FA z którym chcemy rozmawiać nie odrzuca nas, zmieniają strategie w skutek ruchu na zachodzie. CP3 do Houston, a teraz PG13 do OKC.

Nie rozumiem trochę tej wiary w słowo PG13. Facet w ciągu ostatniego kwartału zmieniał zdanie, w kwietniu chciał dostarczyć miśka do Indiany, a ostatnio agent powiedział, że PG13 powiedział, że.... a rok do bardzo dużo czasu.

PG13 w swojej karierze w NBA nie grał z top zawodnikami w innych momentach niż All-star game czy Team USA, więc kto wie może granie z Westbrookiem mu się spodoba.

Co do pomysłu Rondo do Lakers to z perspektywy dobrego wpływu jaki miał w Bulls na młodych to może być dobry pomysł.

Skoro George poszedł do Thunder, to po jaką cholerę Lakers dealowali Mozgova już teraz i pozbywali się Russella? Ta wymiana po Lopeza wygląda jeszcze gorzej niż wyglądała. Zaczynam się bać, czy nie strzelą babola z jakimś dłuższym kontraktem typu 50/4 za Rondo.

Skoro George poszedł do Thunder, to po jaką cholerę Lakers dealowali Mozgova już teraz i pozbywali się Russella? Ta wymiana po Lopeza wygląda jeszcze gorzej niż wyglądała. Zaczynam się bać, czy nie strzelą babola z jakimś dłuższym kontraktem typu 50/4 za Rondo.

wiesz nie po to Lakers pozbyli się Russella przyczepiając do niego kontrakt Mozgova żeby teraz zawalić sobie salary na parę lat kimś innym, a tym bardziej Rondo.

Lakers na pewno będą celowali teraz w grupę graczy, o któych pisał wyżej Jendras, jakiś wysoki kontrakt na rok z drugim jako TO, nie ma opcji żeby ktokolwiek dostał teraz od nich długi kontrakt (chyba, że Hayward da znać, że chciałby z Lakers podpisać)

Dalej uważam, że deal Russella był przedwczesny, ale już mi trochę przeszło i zaczynam też jakieś pozytywy dostrzegać. Mając kasę nie tylko na samego PG, ale jeszcze kogoś łatwiej powinno go być przekonać. W tym sezonie Lopez grający o ostatni wysoki kontrakt powinien też sporo wnieść zwłaszcza, że jego rzut i niezła obrona obręczy powinny fajnie rekompensować braki Randle'a w tych aspektach. No i najważniejsze Lakers postawili na obwodzie na Lonzo, czy im to wyjdzie na dobre czy nie się okaże, ale może też obawiali się kwasów ze strony DLO, trudno powiedzieć, stało się, za wcześnie, ale pozostaje mieć nadzieję, że ostatecznie wyjdzie im to na dobre.

Nie rozumiem, jak trade PG do OKC możeby dobry dla Lakers, ale ok, przekonamy się. 

W OKC ma RW i praktycznie gotową ekipę + większą kasę może tam wziąć. Poza tym słusznie już zauważono, że nigdy nie miał okazji grać z kimś na poziomie Westbrooka. Serio, jakiś kwas w Thunder lub wielka miłość do LA mogą sprawić, żeby George wybrał za rok Lakers. 

Podoba mi się, że Lakers wykazali zainteresowanie AI. Byle nie wtopili z jakąś beznadziejną umową.

George w OKC to jest srednia opcja dla Lakers - dostanie tam 55-60 W team, superstara obok, a do tego dwa z 3-4 celów Lakers na rynku '18 będą grać w jednym zespole, co może komplikować sytuację. Przede wszystkim George w koncu zostanie postawiony przed perspektywą opuszczenia poważnego zespołu - dlatego dziwi mnie jednak, ze Lakers nie byli w stanie wysłać pozytywnej paczki dla Indiany.

Jeśli Lakersi wysłali by "pozytywną" paczkę do Lakersów to co im by pozostało?

Trochę ciężko jest zjeść ciastko i mieć ciasto. A nie oszukujmy się PG13 to nie jest taki kaliber zawodnika, który po przyjściu podźwignie klub mając dookoła bandę zawodników, który nie mieścili się w rotacji innych klubów + rookie, który może będą dobrzy za 2-3 lata.

George w OKC to jest srednia opcja dla Lakers - dostanie tam 55-60 W team, superstara obok, a do tego dwa z 3-4 celów Lakers na rynku '18 będą grać w jednym zespole, co może komplikować sytuację. 

teoretycznie jakby George i Westbrook się tak dobrze dogadywali to mogą razem wrócić "do domu" ;)

Ja jednak jakoś nie bardzo wierzę w tą ich super współpracę tzn Russell to dość specyficzny superstar, z którym granie może nie każdemu pasować

Ja  tak jak pisałem cieszę się przede wszystkim, że to nie Cavs, tam by został na 99%. W OKC ja nie widzę jak on wojuje ligę z RW. Durant sobie poszedł to i mam spore nadzieję, że PG również sobie pójdzie, jednocześnie namawiając Russa na wspólną grę w LAL. Na Russie mi nie zależy bardzo, ale jakby się zgodził to byłoby fajnie, jak nie to będą alternatywy.

Edytowane przez TheRocket

Ja  tak jak pisałem cieszę się przede wszystkim, że to nie Cavs, tam by został na 99%. W OKC ja nie widzę jak on wojuje ligę z RW. Durant sobie poszedł to i mam spore nadzieję, że PG również sobie pójdzie, jednocześnie namawiając Russa na wspólną grę w LAL. Na Russie mi nie zależy bardzo, ale jakby się zgodził to byłoby fajnie, jak nie to będą alternatywy.

Lakers mając dwa mega talenty: Ingrama i Balla, a poza tym totalne gówno mogą nie być specjalnie realną opcją dla Westbrooka i George'a, którzy akurat grają na dokładnie tych samych pozycjach. W tej chwili zupełnie tego nie widzę.

Lakers mając dwa mega talenty: Ingrama i Balla, a poza tym totalne gówno mogą nie być specjalnie realną opcją dla Westbrooka i George'a, którzy akurat grają na dokładnie tych samych pozycjach. W tej chwili zupełnie tego nie widzę.

Priorytetem jest PG i to jest jasne, Russ to może być tylko dodatek, ale jeśli nie zgodzi się przyjść do LAL, to nikt nie będzie płakał. W LAL jak zauważyłeś jest Ball, Ingram, są młodzi Nwaba, Zubac, Nance. Może wypali Kuzma, Hart? Wszystko zależy od tego jak się rozwinie ta młodzież. Co jeśli Ball zagra bardzo fajny sezon, a Ingram i reszta młodych zrobi spore postępy? OKC nie mają takiego talentu w zespole, piszę tutaj o przyszłości, nie tu i teraz. 

Myślę też, że PG nie przypadkowo wybrał OKC, o których kompletnie NIC się nie mówiło w kontekście jego trade'u. Miał do wyboru Cavs, Boston, Rockets, a wybrał OKC. Nie chcę mi się wierzyć, że pozostali dawali coś gorszego niż Oladipo + Sabonis.

Nie wiemy co myśli PG, a co jeśli on naprawdę tak bardzo chcę grać w LAL? Co jeśli chce budować swoje własne legacy w miejscu z którego pochodzi, to o czym mówi Thomas Robinson w wywiadzie który wrzuciłem wcześniej? Pozostaje mieć nadzieję, nic nam nie zostaje. Magic z Pelinką jasno i wyraźnie w wywiadach mówią, że skupiają się na FA 2018 , poświęcają ten rok. Myślę, że są po słowie z PG. Teraz trzeba wierzyć, że PG słowa dotrzyma.

No to prawda że NIBY miał gówno do gadania, ale w rozmowach jasno mógł pozostałym mówić, że z nimi nie przedłuży i tyle. W rozmowach z OKC mogło to wyglądać już inaczej, jeśli PG miał w głowie plan rekrutowania Russa. Była masa informacji że przez to, że istnieje obawa PG w LAL ,pozostałym (w zamyśle Cavs, Boston) cieżko idzie domykanie tego tradu

To są tylko domysły ofc, ale jako fan LAL muszę to sobie jakoś tłumaczyć na swoją korzyść, nie inaczej :grin: Tak jak pisałem, ja nadzieję wciąż mam i teraz cieszę się, że padło na OKC a nie pozostałych. Co zostanie z tej nadzieje przekonamy się w 2018

Byłbym w stanie uwierzyć, iż [cały czas zakładamy, że PG13 chce w cholerę dojść do Lakers] finały NBA są w stanie zmienić jego decyzję. Dlatego Cs/Cavs były zagrożeniem. Obecnie to PG rekrutuje Westbrooka do LAL, podwójny zysk.

Czy Wy z deczka nie przesadzacie?

https://www.instagram.com/p/BV_ZUO7Bv75/?taken-by=ygtrece

At the trade deadline, Celtics' big offer to Pacers for Paul George included '17 Nets pick and three other first-rounders, source says.

To też ciekawe. Czy to gorszy pakiet niż Oladipo + Sabonis?

Nie, ale ta oferta była w lutym. Wtedy pick Nets równie dobrze mógł być #4, a "other first-rounders" to zapewne jakiś protected szrot, znając wspaniałe propozycja Ainge'a.

No i wtedy Pacers myśleli, że budują nadal wokół PG.

At the trade deadline, Celtics' big offer to Pacers for Paul George included '17 Nets pick and three other first-rounders, source says.

To też ciekawe. Czy to gorszy pakiet niż Oladipo + Sabonis?

To było wtedy, kiedy George nie informował, że ucieka z Pacers. Oczywiście, że to lepszy pakiet niż Oladipo + Sabonis.

Pojawiają się już informacje, że Pacers za wszelką cenę nie chcieli wypuścić "zadowolonego" PG, więc robili wszystko, aby nie tradeować go do LAL.

Nie sądzę, żeby profesjonalni pracownicy profesjonalnego klubu w NBA akceptowali najgorszą ofertę za swoją gwiazdę, bo chcieli mu zrobić na złość.

Priorytetem jest PG i to jest jasne, Russ to może być tylko dodatek, ale jeśli nie zgodzi się przyjść do LAL, to nikt nie będzie płakał. W LAL jak zauważyłeś jest Ball, Ingram, są młodzi Nwaba, Zubac, Nance. Może wypali Kuzma, Hart? Wszystko zależy od tego jak się rozwinie ta młodzież. Co jeśli Ball zagra bardzo fajny sezon, a Ingram i reszta młodych zrobi spore postępy? OKC nie mają takiego talentu w zespole, piszę tutaj o przyszłości, nie tu i teraz. 

Myślę też, że PG nie przypadkowo wybrał OKC, o których kompletnie NIC się nie mówiło w kontekście jego trade'u. Miał do wyboru Cavs, Boston, Rockets, a wybrał OKC. Nie chcę mi się wierzyć, że pozostali dawali coś gorszego niż Oladipo + Sabonis.

Nie wiemy co myśli PG, a co jeśli on naprawdę tak bardzo chcę grać w LAL? Co jeśli chce budować swoje własne legacy w miejscu z którego pochodzi, to o czym mówi Thomas Robinson w wywiadzie który wrzuciłem wcześniej? Pozostaje mieć nadzieję, nic nam nie zostaje. Magic z Pelinką jasno i wyraźnie w wywiadach mówią, że skupiają się na FA 2018 , poświęcają ten rok. Myślę, że są po słowie z PG. Teraz trzeba wierzyć, że PG słowa dotrzyma.

Paul George w prime nie za bardzo wiem po co ma iść do klubu, gdzie dwóch najlepszych graczy ma 19 i 20 lat, a do tego jeden z nich gra na jego pozycji. George nie miał nic do wyboru. Prawdopodobnie nie dał nikomu gwarancji, zę przedłuży z nimi kontrakt, stąd trade do Thunder, którzy nie bali się zaryzykować ( choć przy tej ofercie to i tak niczego nie ryzykują)

Co jeżeli Ball zagra świetny sezon Ingram zagra świetny sezon, Nance zagra świetny sezon, Randle zagra świetny sezon, Nwaba zagra świetny sezon, Zubac zagra świetny sezon, Kuzma zagra świetny sezon, Hart zagra świetny sezon i Clarkson zagra świetny sezon? Nie wiem, ale trochę dużo tych jeżeli.