ignazz Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Witam. Wielokrotnie stajemy przed wyzwaniem kupna tv/ telefonu/kompa/żelazka/pralki itp. Macie zestaw stron lub linki forum gdzie bez sztucznej ingerencji samych producentów można poczytać który model AGD wybrać. Chodzi o coś niezależnego i rzetelnego a nie strony quasi ekspertów stworzone przez sponsoring producenta. Niedługo wymieniam tv na coś 55 cali chyba w Uhd jak zobaczyłem samsunga serie 6 za 2800 pln i pralkę bo czas coś wyprać . Ciężka sprawa w sumie bo obecnie serwisowania praktycznie brak a producenci raczej starają się abyśmy co 3 lata wymieniali sprzęty. Macie swoje strony i tricki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 https://youtu.be/4d1tsaWIBWo?t=14m31s Już któryś raz widzę jak się w podobny sposób wypowiada o tym. Z tego powodu lubie jego recenzje. Możesz sobie sprawdzić kanał. A nuż akurat się znajduje coś, co Cię zainteresuje. Ogólnie to jest straszna lipa. Cały YT bym skreślił. No może jakieś mniejsze kanały, ale to też na wszystko trzeba brać poprawki. W ubiegłym tygodniu szukałem telefonu. Przekopałem się przez mnóstwo materiałów, zarówno pisanych jak i wideo. 9/10 jest cholernie tendencyjna i aż bije po oczach product placement. Kiedyś dobre porady można było dostać na forum sklepu morele. Mają tam działy typu co kupić. Jest to sklep więc sprzedają rzeczy wielu producentów dlatego nie powinno być nacisku na jakąś konkretną markę. Aczkolwiek jeśli już coś wybierzesz to wiadomo, że warto porównać ceny. Nie wiem jak jest obecnie. Ale nic innego do głowy mi już nie przychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 zajmuje sie zawodowo kompami, znam branże od srodka, zapewniam sie sie ze większosć tzw testów jest mocno wspierana przez producentów, obiektywizmu znajdziesz tam niewiele, poza tym często porównuje sie bez ładu i składu z tego co wiem podobnie jest w rtv/agd jeśli znasz niemiecki poszukaj na ich stronach, u nich tradycje testów sa duzo dłuższe, testy sa bardzo niezalezne, niestety dosc czesto trzeba płacic (np test.de) napisz co tam wybrałeś z tego TV bo sam jestem zainteresowany 55-60 calowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 A forum nie ma? My walczymy z Box scorem Nie da się? W AGD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 jesli chodzi o telewizory to np forum HDTV, istnieje od wielu lat, można tam poczytac różnorodne opinie, pewnie jakis tam odsetek jest sponsorowany w przypadku AGD trudniej o pasjonatów a łatwiej o płatny trolling jak chcesz kupić pralke to patrz na: 1. cenę. 2 energooszczedność 3. glośność, ja jestem leniwy wiec kupiłem pralko-suszarke, gdybym miał kupić nową znowu wziąłbym pralko-suszarkę tylko innego producenta z programem odswiezania odziezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 W temacie komputerów/telefonów trzeba po prostu siedzieć i jeszcze jako tako da się podejmować decyzje. Przy AGD to już pozostaje tylko strzelanie w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Agd to wszystko jeden syf Rok temu przez to przechodzilem i zero rzetelnego wsparcia, opisów produktu. I faktycznie kolega ma rację, szukaj czegoś cichego, bo energooszczędne są już,praktycznie wszystkie, pralkę do 1500 kupisz już naprawdę dobrą, więcej nie ma sensu płacić bo teraz robią wszystko na max 4 lata. Ja na sprzęt agd i tv przedłużyłem gwarancję (oczywiście wczytaj sie co tam dają). Jak to wszystko dociagnie do 5ciu lat i się zjebie to bez żalu wymienię, bo po takim czasie ma prawo jebnąć Te kilka stowek więcej może i boli, ale dzięki temu mam wymieniony telefon i telewizor z nową płytę główną, na pralkę, zmywarkę, i cała resztę na razie nie narzekam, bo pracują zbyt krótko Samsung egobubble jest cichy z praniem sobie też radzi, a przy małym dziecku pracuje 8 czasami więcej razy w tygodniu Tak sobie teraz pomyślałem że najlepszymi ekspertami są mamy brzdącow, bo one piorą najwięcej więc poszukaj może na kobiecych forach opinii MILFow Edytowane 8 Maja 2017 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Też właśnie chcę kupić pralko-suszarkę i tv. Mam ściankę 119cm, wieć w grę wchodzi tv 50''. @Tłok to jaką tą pralko-suszarkę byś polecił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Zabudowa czy bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Bez. Myślę o czymś takim: http://www.euro.com.pl/pralko-suszarki/electrolux-eww1685swd.bhtml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Kolega ma bardzo podobnego elektroluxa i nie narzeka. Cicha, energooszczedna +program odswiezania. Jak sie podoba trzeba brac i prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Dzięki wielkie. A tv wstępnie wybrałem ten: https://www.x-kom.pl/p/327377-telewizor-44-55-lg-49uh603v-smart-4k-1200hz-wifi-3xhdmi-usb.html Średnio się znam ale z tego co czytałem ma wszystko co jest potrzebne i jest względnie tani no i ma dobrą ocenę na ceneo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) LG mają chyba takiego zmyslnego pilota. To jest dość fajna opcja tego producenta. Fajnie się tym steruje opcjami tv. To jest coś takiego. http://gadzetomania.pl/8020,magiczny-pilot-lg Tylko nie wiem czy z tym modelem współpracuje. Edytowane 30 Maja 2017 przez Tłok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 O mimo ze wole samsungi to niezły wybór. Daj znać czy udało ci się smartfona sparować i czy bierzesz tego all in za 148 pln pilota wielofunkcyjnego. Ciekawy jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierownik24 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Z telewizorów też Samsungi sam jeden mam bardzo podoba mi się SmartTV nawet da się obejrzeć seriale przez przeglądarkę a wiele telewizorów ma problemy z kodekami lub Fleshem na TV Rankingi może nie ale bardziej poradniki można znaleźć na stronie al.to https://www.al.to/poradniki/ od telewizorów po sokowirówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłok Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 poradniki można znaleźć na stronie al.to https://www.al.to/poradniki/ od telewizorów po sokowirówki al.to to sklep firmy X-kom, generalnie to dosc rzetelna firma dbajaca o klienta ale trzeba pamietac że to nie jest strona "niezalezna" ja zabrałem sie za wybór TV, poczytałem troche w necie tu i tam i stwierdziłem że ponieważ ogladam duzo sportu podstawa to dużo herców, drugie kryterium jak najwięcej złącz, namierzyłem 3 modele, polecam generalnie stronke do porównywania specyfikacji http://www.displayspecifications.com/en/comparison/f86521d94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Panowie,jest sprawa Planuje kupić cyfrowy Polsat bo kablówki odpadają A Polsat za 60 zł ma w tv wszystko co potrzebuje czyli sport dla mnie i bajki dla dzieci. Więcej nie potrzeba mi. Mam wątpliwości co do ich neta. Ludzie na opiniuj.pl mega po nich jadą. Ktoś miał i może się wypowiedzieć? Sprawa dosyć pilna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 panowie cokolwiek o tym necie z Cyfrowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Odświeżam temat, licząc na radę mądrzejszych od siebie. Gdzie warto podpisać umowę na telewizję i internet? Dzięki z góry za wszelakie opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi