Skocz do zawartości

Lakers w listopadzie

Van

Rekomendowane odpowiedzi

Ech nareszcie mój pierwszy mecz LAL obejrzany w tym sezonie ;)

Farmar - ta jego pewność siebie, on jest niesamowity nie boi się wejść pod kosz, nie boi się rzucić, nie boi sie podać. Tak jak już było wspomniane gra w obronie na + zdecydowanie.

Kobe zrobił swoje 50 % z gry to jest to czego od neigo oczekuje, niech co mecz wykręca takie cyferki i bedzie bdb.

Dzisiaj zauważyłem, że mieliśmy mnóstwo wolnych pozycji do rzutu, które skrzętnie wykorzystywaliśmy, nie wiem na ile to zasluga slabego D Indiany, a ile naszej świetnej rotacji w ataku.

Na minus uznałbym zdecydowanie to, że pozwoliliśmy Pacers na tyle zbiórek pod naszą tablicą, trzeba to poprawić ;).

Odejście Cooka ... nareszcie, teraz trzeba czekać co pokaże Trevor Ariza :).

To była miła noc. xD

Van chyba się myli co do tego ile będzie grał Ariza, mam taką nadzieje że się myli, bo jakoś trudno mi to sobie wyobrazić, by ten utalentowany i młody chłopak ze sporym potencjałem miał po prostu siedzieć, nie wierze ;)

chciałbym się mylić, ale raczej obawiam się, że mam rację. Lakers nie robili wymian w trakcie sezonu w dużym stopniu dlatego, że złapanie trójkątów w ogóle nie jest proste a tym bardziej w trakcie sezonu. Do tego Ariza nie jest gościem, który ma wygląda na kogoś z predyspozycjami do szybkiej ich nauki i jeśli dodamy do tego, że jego pozycję mamy obsadzoną to wiele bym się nie spodziewał.

Lakers zrobili tą wymianę pewnie w większym stopniu by pozbyć się Cook'a i jednocześnie zaoszczędzić trochę kasy popełnili błąd podpisując z nim extension po tym jak wydali MLE na Radmana i teraz go naprawili. Byli parę milionów powyżej progu podatkowego więc Buss zaoszczędzi kilka milionów. Fajnie, że zrobili to pozyskując gracza, który zapewnia coś czego tej drużynie mogło brakować, ale nie łudziłbym się, że będzie miał wiele okazji do zaprezentowania się chyba, że dojdzie do jeszcze jakiejś wymiany, będą kontuzje lub będziemy blowoutować rywali tak jak to już parę razy w tym sezonie zrobiliśmy.

powtórze i tutaj - Andrew Bynum MIP 8)

musiałby mieć statystyki z sezonu na podobnym poziomie do tych z meczu z Pacers żeby mieć jakieś szanse. To nagroda bardziej dla graczy, którzy nie wiadomo skąd się wzięli i eksplodowali, Bynum pokazywał, że będzie dobry i normalnie się rozwija to już prędzej Farmar mógłby liczyć na jakieś głosy chociaż ta nagroda i tak jest raczej dla takich gości jak Azabuke

no to oglądanie na LP chyba się skończyło :?

Fajnie, że zrobili to pozyskując gracza, który zapewnia coś czego tej drużynie mogło brakować, ale nie łudziłbym się, że będzie miał wiele okazji do zaprezentowania się chyba, że dojdzie do jeszcze jakiejś wymiany, będą kontuzje lub będziemy blowoutować rywali tak jak to już parę razy w tym sezonie zrobiliśmy.

No ja własnie czuje, ze dojdzie jeszcze do jakiejs wymiany. Nie oszukujmy sie jak pisałem wyzej kontrakt Kwame w tym roku to łakomy konsek. Wraz z kontraktem Odoma można pozyskac jakiegoś zniesmaczonego super-stara (pewie takiego nie będzie, chyba ze garnett się obrazi :D), choć lepiej byłoby Odoma nie ruszać! Ariza tez ma tylko player-option za rok więc 9 mln Kwame i jego już 2 to jest 11 jakies mięcho i będzie z 13-15 mln (Gasol? Brand? marzenia :lol: ). Naprawdę ktoś się może w styczniu na to skusić, ja licze (znowu jak co roku się oszukuje), że zrobiły ten wielki trade i teraz gdy brakuje coraz mniej by wskoczyc do tej wielkiej elity, wykonamy ten ruch i wrócimy tam gdzie nasze miejsce 8)

no to oglądanie na LP chyba się skończyło

U mnie działa(?)

No ja własnie czuje, ze dojdzie jeszcze do jakiejs wymiany. Nie oszukujmy sie jak pisałem wyzej kontrakt Kwame w tym roku to łakomy konsek. Wraz z kontraktem Odoma można pozyskac jakiegoś zniesmaczonego super-stara (pewie takiego nie będzie, chyba ze garnett się obrazi :D), choć lepiej byłoby Odoma nie ruszać! Ariza tez ma tylko player-option za rok więc 9 mln Kwame i jego już 2 to jest 11 jakies mięcho i będzie z 13-15 mln (Gasol? Brand? marzenia :lol: ). Naprawdę ktoś się może w styczniu na to skusić, ja licze (znowu jak co roku się oszukuje), że zrobiły ten wielki trade i teraz gdy brakuje coraz mniej by wskoczyc do tej wielkiej elity, wykonamy ten ruch i wrócimy tam gdzie nasze miejsce 8)

Po tym transferze też trochę bardziej w to wierzę :P . A nadzieję mam taką samą jak zawsze, czyli ogromną :P

ja oglšdałem drugi mecz z lakers - oglšdałem wczesniejszy blow out z PHX i Detroit mi sie scišga...

ale po całym sezonie oprócz pierwszego meczu widać..... na razie tak sšdze po statsach bo mało widziałem ale ogólnie....że Lakers nabierajš pewnoci siebie i Kobe już bardziej gra pewmy że jego zepsół nie rozpieprzy wysiłków jego....

obrona z Indianš na poczštku tzn odkšd oglšdałem to jest od połowy pierwszej kwarty aż do 3 była naprawde niezła to pozwoliło odkoczyć - w gocie z Indiany prawie nie mieli czystych sytuacji. jedynym problemem w tym meczu tak naprawde były zbiórki w defensywie Indiana miała 12 razy więcej pts drugiej szansy....

aha chciałem sie wypowiedzieć że KObe grał mało ale to że grał Farmar Luke i Odom wystarczało i tak powinno być... tym razem Odom kilka głu[pich strat popełnił....ale mało rzucał raczej pod kosz wchodził powiedziałbym że nie jest pewnby swego rzutu....doć zdziwiła mnie in plus pewnoć gry Sashy.... Radman to człowiek który z role playi wywišzuje sie idealnie....no naprawde przyjemnie sie oglšdało Bryant prawie bez wymuszonych rzutów obrona wystarczajšca....fajnie pracował cały zespół ale dzisiaj bradzo nielubiany w zeszłym sezonie mecz Back back... no GO LAKERS

Apropo trade'u. Az mnie to zdziwilo. Mitch ktory sciagnal mlodego , atletycznego gracza no ładnie... :lol:

Jednak troche szkoda bo bqardzo lubiałem Evansa. Uwielbiałem patrzec na jego dunki czy tez trójki . Ale co prawda nie grał ostatnio najlepiej więc nie mozna rozpaczac. Zobaczymy co pokaze Ariza. Ale na dzien dzisiejszy Gloria! Cook'a nie ma :lol:

apropos meczu to jeszcze 1 spawa. zaliczylismy tylko 13 strat. tak wiem malo to nie jest, bo indy tylko 7 popelnilo, ale w 1 polowiemielismychyba tylko 4. mam nadzieje ze im wiecej spotkan rozegramy tym lepiej bedziemy sie prezentowac i w tym elemencie. w sumie statystycznie mamy 17 srat ograniczyc jeszcze to do 15 czyli tej lepszej sredniej ligowej i od razuodbiloby sie to na wynikach. 3-4 straty oznaczaja przy 50% 2-4 punkty wiecej na mecz. a to w sredniej calegosezonu juz sporo.

dzisiejszego meczu sie nie obawiam tak jak wczorajszego. bucks sie nameczyli, my sie rozgrzalismy. choc jak pamietam zawsze po takim spotkaniu slabo trafialismy...ale pora to zmienic.skoro wygralismy nareszcie we wtorekto czemu nie mamy wygracwyjazdowego b2b???

a z bucks mamy rachunki do wyrownania. 0-2 w zeszlym sezonie. wystarczy by sie zmotywowali, szczegolnie kobe.

zobaczymyjak dzis bedzie sobie kobe z nim radzil.co do lp. mi dzialalo. hoc u mojej siostry jestem i jest slabaraiowka, aledalo sieobejzec 2 polowe....

LP siadło. To było do przewidzenia. Szkoda tylko, że tak szybko. Może gdyby wszyscy trzymali gęby na kłódkę... może...

Evansa wcale nie będzie mi brakować. Szczerze mówiąc, to on mi średnio tutaj pasował. Piekielnie nierówny, zadziwiająco słaby w obronie jak na swoje warunki fizyczne. Do tego kiedy dostał piłkę, to już się z nią nie rozstawał. Miał dobre momenty, ale jego strata nie będzie wg. mnie bardzo zauważalna. Ariza ma świetne warunki i miejmy nadzieję, że wreszcie dostaliśmy odpowiedź na Barbosę. :wink:

nie zebym sie chwalila ale chyba jako jedyna z lakersowego forum bylam przeciwna wymianie Lamara i Byno za O'neala :twisted: Troszke sie w koncu znam 8)

Ojj kochana na pewno nie :wink: Było dużo osób, w tym ja, które na początku offseason nie chciały takiej wymiany, jednak kiedy już nie było cienie szansy na inną to zdanie wielu osób się zmieniło, w tym moje :P

Co nie zminia faktu, że ty miałąś taką opinię do końca :P

nie zebym sie chwalila ale chyba jako jedyna z lakersowego forum bylam przeciwna wymianie Lamara i Byno za O'neala :twisted: Troszke sie w koncu znam 8)

no dokladnie jak mowi przedmowca - przeciw wymianie JO - AB+LO byl chyba kazdy czlowiek przy zdrowych zmyslach :) Gdybys byla przeciw wymianie AB - JO (jeden za jeden) to bysmy inaczej gadali ;-)

Ojj kochana na pewno nie :wink:

I mamy pierwszy Lakersowski romans na subforum. Brawo 8) Aha i nie oceniajcie JO po paru meczach - to facet o wyrobionej marce i jak się rozkreci to jeszcze otworzycie oczy, choc duzo wskazuje na to, iż w Indianie to on się nie rozkreci :P Na dzien dzisiejszy i tak bym go wzioł chętnie za Lamara.. 8)

no dokladnie jak mowi przedmowca - przeciw wymianie JO - AB+LO byl chyba kazdy czlowiek przy zdrowych zmyslach :)

czyli wychodzi na to, że ja przy zdrowych zmysłach nie byłem :)

nie wierzyłem od początku, że Pacers chcą i Drew i Lamara, ale ostatecznie byłem gotowy na to pójść co na dzień dzisiejszy wygląda na kolosalny błąd z mojej strony

.

Byłby to błąd bardziej z powodu tego jak dobrze wygląda Andrew a nie z powodu tego jak źle JO. Myślę, że z nim dzieje się to o co niektórzy podejrzewali Bryanta, odstawia Cartera, zwala winę na urazy, po prostu nie chce grać w Indianie i ma to wpływ na jego grę itp Oczywiście istnieje szansa, że mu to zostanie, ale mimo wszystko myślę, że zmiana drużyny zdziałałaby cuda i w tej chwili wymieniłbym jego, Kwame i Crittentona na JO i np. Fostera

Niewielu graczy w tej lidze jest dla mnie w tej chwili wartych oddania Bynuma JO obecnie jednym z nich już po prostu nie jest, to jak poprawił się defensywnie, jakie postępy zrobił w walce na tablicy mnie przekonały a ma dopiero 20 lat i również w ataku umie już sporo.

Gdyby nie kontuzjogennosc Odoma, napewno niebylbym za ta wymiana. Odom wprowadza do gry wszystkiego po trochu, stac go na 10 asyst, 10 zbiorek, pare blokow, pare przechwytow, wiele punktow, natomiast JO to glownie podkoszowiec. Wyrobiona marke ma, ale to co pokazuje w tym sezonie napewo nie jest jego wyzynami. Bylem, jestem, bede na NIE :)

Zobaczymy co Ariza pokaze niebawem... W sumie niski skrzydlowy... ciekawe co na to Radman ;)

a niech was... @#%@!#% jak sie nikt nie spodziewa to wygrywaja jak sie wszyscy spodziewaja to przegrywaja cali frajerscy lakers... kur** :? wkurzony jestem i mam gdzies to ze ktos powie ze narzekam ale zjebali mi zajebisty kupon, jedyny mecz ktory nie wszedl... kurrrrrrrrrrrr.... ehh. odom do domu pan idz. co za palant i patałach. raz 30 pkt, 15 zb., raz 5 pkt, 3 zb. i tak w kolko. w dupie mam takiego grajka ktory gra tak w kratke za 15 baniek rocznie.

ps. zastrzegam sobie mozliwosc prostowania bo mam teraz maxymalny stan emocjonalnego napiecia :?

Kore ty nerwusie :)

Panowie gdzies dzisiaj czytalem ze Kidd znowu bedzie do wziecia przed trade deadline, bo nie jest zadowolony z tego co NJN prezentuje i wie ze z tym skladem wyzej dupy nie podskoczy (z calym szacunkiem dla Nets).

Problem w tym ze z kolejnymi postepami Bynuma to jest jeszcze mniej prawdopodobne zebyscie go oddali za rok starszego Kidda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.