Skocz do zawartości

Lakers w listopadzie

Van

Rekomendowane odpowiedzi

NIE WIERZE

Mitch jesteś geniuszem - wytransferować takie drewno z takim konraktem za naprawdę fajnego chłopaka. Geniusz, aż musiałem wejsc na net - jak usłyszałem tą wiadomosc! 8)

btw nie zebym nie przepowiadał, ze Cook nie wróci juz z Indianapolis :wink: A teraz najlepiej wymienic Luka i kończącego się Kwame za pożadnego srodkowego i atakujemy pełną parą 8)

szkoda tylko, że Ariza sobie pewnie specjalnie tu u nas i tak nie pogra, nie będzie znał trojkącików więc jako zmiennik Bryanta będzie grywał Vujacic, może jakieś minuty dostanie Crittenton. Na realgm z tego co teraz na szybko przejrzałem fani Magic nie sa zbyt zadowoleni z tej wymiany i chwalą Arizę za defensywę, fajnie, ale nie wierzę, że Phil mu da pograć.

Dobrą stroną tej wymiany jest niewątpliwie to, że Cook już nie jest graczem Lakers, jego brak bardziej nam poprawia defensywę niż to co ewentualnie może w niej Ariza zrobić. Szkoda mi tego Mo Ariza może być od niego lepszy defensywnie, bardziej atletyczny, ale trudno mi sobie wyobrazić Phila dającego mu minuty chyba, że w jakiejś wymianie odszedłby Walton, Radman lub Lamar.

Nie ma Smusha i nie ma Cook'a czyli dwójki, która wykazywała się najbardziej beznadziejną postawą w defensywie, popełniała największą ilość błędów i najbardziej działała nam na nerwy więc to dobry dzień dla fanów Lakers :)

zobaczymy Ariza ma potencjał by stać się tym defensorem na SF jakiego nam brakowało, no i mamy miejsce w składzie więc kogoś mogliby podpisać teraz jak Kwame nie wiadomo ile nie będzie.

Ja mam dziwne przeczucie, ze nie skończyliśmy transferować w tym roku. Kwame do końca roku u nas nie zagości, taki kontrakt to przecież smakołyk do innych ekip.W wymiane Luka nie wierze, bo po co dawalibymy mu taki kontrakt? Ale gdyby poleciał i grał za niego Ariza, niemiałbym nic przeciwko :wink:

Panowie; zapomnijcie o tej mordzie:

Dołączona grafika:lol:

Jendras może Cię ten baniak nie bolał, bo Cook wisiał w powietrzu?

:mrgreen: co jak co ale zaloze ze w tym momencie jestem najbardziej z Was szczesliwy. Najwiecej narzekalem, najwiecej psioczylem, najwiecej mialem 'ale' i bylem najbardziej upierdliwy ;-) A teraz w koncu moge cos dobrego napisac. JEST :!: :!: Od razu mi sie poprawil humor i w me serce wlał sie optymizm :P Niby nie jest to zadna wielka wymiana, ale naprawde juz sam brak Cooka w tej druzynie to wzmocnienie 8) Czyli to tak jakbysmy dostali 3,5 mio + Ariza za Evansa. Swietny transfer brawo brawo brawo.

A ktos wie kiedy bedzie juz Ariza u nas w skladzie 'dostepny'?

Wow, ten trade kompletnie mnie zaskoczył, zupełnie się teraz niczego z naszej strony nie spodziwałem, ale jestem zadowolony :). Arize sporo widziałem w zeszłym sezonie w Magic i zrobił na mnie kapitalnie wrażenie ( wcześniej w NY nie za bardzo ) Szkoda Mo, naprawdę zdążyłem go bardzo polubić, no ale trudno. Dostajemy enegricznego, atletycznego Arize i trzeba sie tylko cieszyć...ciekawe tylko czy Phil znajdzie dla niego trochę czasu gry.

kurde, dziala wam league pass meczu w Indianie? :? u mnie strona normalnie sie laduje ale czarny obraz i nic nie leci...

U mnie śmiga ale tnie cholernie.. np. Wizards - 76ers działa płynnie a Lakers zacina.. Kore sprawdz czy masz w opcjach zaznaczone uzyj domyslnego buffora i wykrywaj szybkosc połaczenia - jak u mnie cos sie przestawi to mam czarny ekran :wink:

btw napiszcie ktos newsa o wymianie na stronie :wink:

nie wiem jakim cudem ale udalo mi sie umojej siostry obejrzecna radiowce 2 polowe.

trudno przegrac mecz w ktorym wszystko wpada.

brawo brawo i jeszcze raz brawo.

kolejny swietny mecz bynuma i farmara. czy ktos jeszcze zgodzilby sie na transfer bynuma za jo? po tym jak go dzis 2 krotnie zablokowal nikt juz nie powinien miec watpliwosci ze lepej poczekac na rozwoj bynuma.

swoje kobe. troche z malo lamara, ale on niech spokojnie sie rozgrzewa na reszte sezonu...

mam nadzieje ze dzis sie nie wystrzelali i jutro wygraja tez z bucks. moze byc w takim stylu:)

a co do transferu. lol.cholernie mi szkoda mo. tez siedo niego przyzwyczailem. ostatnio zaczynal ciekawie grac,jak chocby w meczu z pistons, jednakjedyne zego u niego nie lubilem to slabe %. czestonie trafial z prostych pozycji. patrzac na % arizy on niema z tym problemow. do tego pozbywamy sie cooka!!!!!!!!!!!!!!! woooooooooow

gosc juz jutro powinien byc w stroju lakersow. czy bedzie duzo gral? mam nadzieje ze tak. przyda sie taki defensor na chocby tmaka. jest pieknie pora spac. w dalsze transfery watpie. choc puszczenie browna z waltonem niejest glupia opcja...

po co orlando cook????!!! za malo trojkowiczow? nie mam pojecia. realgm ocenil ten trade na A dla nas a D+ dla orlando.

Widzę, że Mitch daje ma jeszcze oznaki rozumu :shock:

Wymiana świetna dla nas ;], a Magic na pewno dużo stracili.

Mecz w ataku świetny, nie wiem jak z obroną, bo nie widziałem, ale chyba nie najlepiej skoro aż 113 pkt, daliśmy sobie rzucić. Chociaż nie obraziłbym się gdyby przy każdych 113 pkt my rzucalibyśmy ponad 130 :P

Po tym jak gra Bynum i JO w tym sezonie, to nie wiem czy dalej chciałbym takiej wymiany.

P.S. Farmar o Bynum są bardzo dobrzy ;]

Ja nie rozumiem co jest z tym Arizą. To juz jego czwarty sezon i trzeci zespol. Na pewno to o czyms swiadczy, bo gdy go ogladalaem piertwszy raz kilka lat temu (akurat w meczu z Bulls) był on motortem napedowym Kniks. Zarówno swietny w obronie, jak i szybko biegajacy do kontr, moze problemem w jego rozwoju jest calkowity brak rzutu, bardzo slaby mid-range, nie mowiac juz o trójce.

Jednym zdaniem, albo Phil zrobi z niego fajnego zadaniowca, hustlera, dunkera, powera, energizera, defendera z ławki, albo jego "talent" rozplynie sie na drobne i poleci do europy lub innej d-Leauge.

Panowie, bez euforii :wink: Tak jak pisał poprzednik Ariza poza dunkowaniem niewiele umie. Może rozwinie się troszkę pod skrzydłami Phila ale nie oczekujcie od niego za wiele. Transfer jak najbardziej pozytywny bo pozbyliście się Cooka ale nie jest to jakieś mega wzomcnienie. Opchnięcie np. Waltona i Browna za Wlicoxa to byłoby już coś.

BTW Tak się bałem o IND-LAL, że nie obstawiłem tego meczu a nie wszedł mi CLE-MIL (jako jedyny z resztą) :cry:

no Andrew pokazał w bezpośrednim pojedynku z JO, że głupio bym pewnie wyglądał ja jak i paru innych kibiców gdybyśmy oddali go za JO. Nie dość, że sam w ataku punktował i zbierał sporo to jeszcze te trzy bloki na JO :lol:

dobrze, że ten mecz tak wyglądał na pewno sporo energii ich nie kosztował więc powinno być dobrze w Milwaukee.

VaGi jeżeli jest euforia to spowodowana jest odejściem Cook'a do tego Mitch poszedł po gracza kompletnie nietypowego jak na siebie bo bez rzutu za to atletę dobrego defensywnie. Pisałem latem, że musimy trochę odchudzić ten skład, pozbyć się nadmiaru balastu a Cook przy Ronny'm i zdrowym Radmanie wlaśnie kimś takim był. Mo był pożyteczny, ale również do zastąpienia a Mitch jednak dostrzega dziury w składzie i w końcu robi małą wymianę, ale potrzebną a tego przez ostatnie lata nie było.

qrwa bez euforii???

pozbywamy sie goscia ktory pieprzyl nam cala gre. owszem byly meczeze potrafil cos rzucic. tak bylo 2 razy w zeszlym roku i raz w tym sezonie ale nie zmienia to faktu ze w pozostalych 80 kilku spotkaniach wiecej oddal niz rzucil. dla cooka stanowcze dziekujemy.

w ciagu kilku miesiecy ozbywamysie smusha i cooka. nie bedziemy za nimi tesknic!! samopozbyciesie takich gosci to juz krok do przodu.

evans moze lepiej pasowal do koncepcji gry coacha jacksona,potrafil rzucic. ariza jest troche jednowymiarowy.w trojkatach moze byc mu ciezko bez rzutu. alejest jeszcze sasha na sg i crittenton. a ariza? w zeszlym sezonie staystycznie ypadl podobnie domo. na lepszy procenciez gry. jedyne co mi niepasowalo w evansie to to ze za malo trafial. gdyby wykorzystywal wszysko co powinien, to rzucalby spokojnie +10 ppg i bylby naprawde swietnym zmiennikiem. problempolegal na tym ze on czesto nie trafial prostch rzutow. z ariza nie bedzie tu problemow bo bedzie sie staral wszystko dunkowac. mial w zeszlym sezonie dobry wskaznik produktywnosci na parkiecie. napewno moze stac sie fajnym rezerwowym u nas.

to ze przechodzi po raz kolejny do innej ekipy? takie zycie roleplayerow.

nie jest to oczywiscie gosc ktory spowoduje ze staniemy sie mistrzowska ekipa, ale jest to krok w przod. choc szkoda mi mo. bo to byl strasznie fajny gosc ktory mi odpowiadal jako uzupelnienie kobego....

Tak na dokładke, każdy widział pewnie ale zobaczyć to po raz kolejny sama przyjemność: http://www.youtube.com/watch?v=S-Zap2rtvV0 . Mamy szescie ze myśmy sie oszczedzili a Bucks wykończyli na Cavs'ach. O dzisiejszy mecz jestem spokojny, dziwnie spokojny.

Lamar na dzien dzisiejszy wygląda strasznie, czemu on wogole kosza nie atakuje?

a ja się teraz dowiedziałem o Arizie przeglądając boxscore wczorajszy :) zdziwiło mnie to nazwisko na naszej ławce i pomyslałem, ze jakiegoś młodego całkiem kolesia wzięliśmy, a nazwisko to zbieg okoliczności :lol: a tu taka niespodzianka :)

Trevor Ariza to naprawdę niezły zawodnik, będziemy miec z niego pociechę bo on się raczej szybko zaaklimatyzuje u nas, super bo lubie młodych zawodników w każdym sporcie, a w LAL robi się właśnie taka fajna młoda i zdolna ekipa :) Bynum pokazuje że potrafi już grać na bardzo dobrym poziomie ligowym, Farmar się rozwija ze ho ho, teraz Ariza :) nie jest źle

Van chyba się myli co do tego ile będzie grał Ariza, mam taką nadzieje że się myli, bo jakoś trudno mi to sobie wyobrazić, by ten utalentowany i młody chłopak ze sporym potencjałem miał po prostu siedzieć, nie wierze ;)

powtórze i tutaj - Andrew Bynum MIP 8)

Widzę tutaj tak się wszyscy jarają transferem, a raczej odejściem Cooka :lol:, ze mało kto pisze o meczu, ale wcale się nie dziwię, ja też się cieszę. :D

Co do transferu, to wiadomo, ze dla nas dobry, bardzo dobry, pierwszy, największy plus, to każdy kto ogląda regularnie Lakers wie, odejście Cooka. Evansa mi trochę szkoda, bo to fajny zawodnik, pozyskaliśmy go prawie za darmo, no ale nie ma co narzekać, mamy Arizę, którego ja pamiętam głownie z tek akcji kiedy robi wsada chyba nad Okaforem. Poza tym nie za bardzo go oglądałem, ale skoro piszecie, że jest młody i perspektywiczny, to wypada mi wierzyć.

Co do meczu, to graliśmy w ataku fenomenalnie, prawie 60% skuteczności z gry nie zdarza się codziennie, poza tym nikt praktycznie nie musiał sie specjalnie przemęczać, a to jest bardzo cenne w kontekście dzisiejszego meczu z Bucks, którzy też dziś grali, z Cavs i musieli się zdecydowanie bardziej postarać o wygraną niż my dzisiaj.

Farmar i Bynum mnie zadziwiają i z coraz większym optymizmem patrze w przyszłość, widząc grę te dwójki. Farmar z Bulls rekord kariery w asystach, dziś rekord kariery w punktach. Oby tak dalej.

michalik wyluzujz odomem. poki co nie ma potrzeby zeby sie przemeczal. niech spokojnie wejdzie w rytm meczowy. po co ma sie przemeczac na dzien dobry? jak trzeba bylo wzial gale i zagral 1on1 ale jesli resztatrafia to czemu ztego nie korzysta. dal kilka zbiorek i jest ok. przyjda jeszcze meczew ktorych beda potrzebne jego punkty i z tego bedziemy go rozliczac.

fakyczniemalo o meuzbylo napisane ale co tu napisac jak wszyscy dobrze zagrali i co nie rzucili to wpadlo? ile mozna chwalic chlopakow?

bynum dostal troche wiecejminut i od razu jest jeszcze wiekszy efekt. farmar naprawde zaczyna grac jak rasowy pg. mysli, cfaniakuje do tego trafia i jest agresywny w obronie. to co dzis u niego zobaczylem to poezja. trojka z faulem wjazd i rzut o tablice nad blokujacym jo. naprawde milo sie to oglada.

toche sieobawialem tego meczu, bo jak sie dowiedzialem w nocy ze oddalismy evansa i cooka to pomyslalem ze mozebycciezko bo bedzie 2 gosci mniej na lawce. jednak resztapokazalasie z niezlej strony. wreczz bardzodobrej po razkolejny.sasha tez jest juz innym zawodnikiem. wierzyem w postepy tych wszystkich chlopakow. dzieki bogu neina darmo.

a ariza ma dopiero 22 lata. i juz spore doswiadczenie.nie wierze zeby malo gral. nie zna trojkatow i neima tkiegorzutujaki bym chcial zeby mial ale jego gra w obronie sie przyda. no i niejedna paczka poderwie zespol do walki.pozostaje miecnadzieje ze craig hodges sie za niego wezmie i ppprawi trojki i rzut za jakis czas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.