Skocz do zawartości

Lakers w listopadzie

Van

Rekomendowane odpowiedzi

badboys2: nie.

gdyby byl powietrzem to bylby aut. gdyby byl traktowany jak powietrze gra potoczylaby sie tak jak sie potoczyla. jest mala roznica pomiedzy byciem powietrem, a traktowaniem jakby sie bylo powietrzem:) Jmy poczytaj troche przepisy. "sedzia=powietrze" chocby stal na aucie, kopnal pilke to tak jakby nic nie zrobil. i nalezy grac dalej. chyba ze pilka odbila by sie na aucie.

Masz racje. Nie jest to jednak pierwszy raz kiedy slysze o tym, ze sedzia w takiej sytuacji jest traktowany jak powietrze. Moj blad, ze o tamtej asyscie w ogole wspomnailem... Choc osobiscie jest to dla mnie troche nielogiczne. A dokladniej kwestia nazewnictwa... Ale mniejsza o to.

Cooo?! Phil postawil na Cooka? Znajac zycie gral tak jak potrafi...

Odom - takiego chce widziec czesciej. Wreszcie ponad 20pkt i tak ma zostac

Radmanovic - no tez daje to co sie oczekuje :) Braawo.

Farmar i Bynum naprawde dobrze rozpoczeli ten sezon. Oni beda kims.

Ladnie wyglada ten bilans :)

Tym razem deska przegrana ale byl Cook zamiast Turiafa. A i tak tylko o 3 pilki.

No i te straty wlasnie tyle ma byc w calym sezonie. 9-10 gora 11. Dzis pomimo ze bylo ich malo to po prostu rzucali tak jak Van napisal, jakby po popijawie ;)

Kurde nie oglądałem dzisiejszego meczu i zaraz trzeba ściagnac, po widze że było ciekawie, lubię mecze z takimi fajnym czwartymi kwartami w naszym wykonaniu. Po staytsykach, widac, ze Kobemu dzisja nie siedział rzut, za to Lamar, zagrał tak jakiego bym chciał go w każdym meczu ogladac.

Coś więcej trudno napisac, jak obejrze mecz to bede wiecej wiedział. :)

power ranking Hollingera - http://sports.espn.go.com/nba/hollinger/powerranking

nie lubię go i jego wyliczeń jak równiez nie zgadzam się z tym, że zasługujemy na trzecie miejsce w rankingu, ale o jedną rzecz chodzi, którą on tam zawiera - Strength of schedule, Lakers mają zdecydowanie najtrudniejszy kalendarz do tej pory % zwycięstw naszych dotychczasowych rywali to ponad 69% a daliśmy radę zrobić z tego 5-3 :)

teraz Bulls, którzy nie błyszczą, ale raczej spokojnie można założyć, że motywacji to im nie zabraknie na mecz z nami niezaleznie od tego jaki mają bilans łatwym rywalem na pewno nie będą. Najtrudniejszą część listopada jednak Lakers przetrwali, do tego nie we wszystkich meczach mieliśmy Lamara czy Kwame miejmy nadzieję, że uda się z pozostałych 8 spotkań ponownie przynajmniej 5 wygrać.

jak Links podał w temacie o Orlando, mecze można oglądać tutaj

http://www.atdhe.fr/

a dzisiejszy meczyk też jest do oglądnięcia 8)

można również tutaj: http://www.raptorsnation.net/forum/portal.php

tamata strona nie zawsze działa,

na LP jest jeszcze jeden sposób

wchodzimy na NBA.COM tam gdzie są linki do meczów LP kopiujemy link meczu jaki chcemy oglądać na żywo czy z archiwum czyli np.

javascript:nbaVideoLP(escape('http://broadband.nba.com/cc/playa.php?content=lp&url=http://boss.streamos.com/wmedia/nba/lp_archives/20071116_121.asx&gid=121'),escape('blank'));

potem usuwamy początek aż do http

http://broadband.nba.com/cc/playa.php?c ... x&gid=121'),escape('blank'));

następnie dodajemy "intl" po lp

i powinno działać

Co do meczu wczorajszego.. maskra trzy kwartowa i jakaś bajka.. Odom wyglądał znacznie lepiej. Farmar już jest dobrym zawodnikiem - widac, nie mylilem sie wstawiając go miesiąc przed rs na av. Bynum wnosi punkty i walke pod koszem, naprawdę mamy fajną ławke. Z każdym tygodniem powinno to jeszcze lepiej wyglądać. Z bulls moze być cieżko, naprawdę cieżko ale mam nadzieje ze Kobe pokaże iż jest wart 2/3 drużyny Bulls :wink:

na LP jest jeszcze jeden sposób

wchodzimy na NBA.COM tam gdzie są linki do meczów LP kopiujemy link meczu jaki chcemy oglądać na żywo czy z archiwum czyli np.

javascript:nbaVideoLP(escape('http://broadband.nba.com/cc/playa.php?content=lp&url=http://boss.streamos.com/wmedia/nba/lp_archives/20071116_121.asx&gid=121'),escape('blank'));

potem usuwamy początek aż do http

następnie dodajemy "intl" po lp

i powinno działać

Nie wiem jak Wam panowie ale mi LP śmiga w dalszym ciągu 8) Zawsze wiedziałem ze jestem wyjatkowy.. :wink:

jak Links podał w temacie o Orlando, mecze można oglądać tutaj

http://www.atdhe.fr/

a dzisiejszy meczyk też jest do oglądnięcia 8)

A czy jest tam jakas opcja zeby zobaczyc mez ktory sie juz odbyl? Cos jak leage pass.

Coi do meczu, to jeeezzzu jak ja kocham takiego Lamara. Ten facet ma w sobie tyle potencjału , że z powodzeniem mógłby być gwiazdą ligi i grać w All-star game. Ma takie możliwości i predyspozycje jak mało kto, tyle tylko, że z niewiadomych przyczyn nie zawsze to wykorzystuje :?

A co do obrony Kobego, to jak dla mnioe jest narazie jednym z kandydatów do DPOTY :P

No dobra... troche sobie przejrzałem grę Lakers i jestem mile zaskoczony :wink:

Fisher nadal potrafi grac tak jak powinien :wink: Co prawda czasami przez jego zbyt wymyslne podania są straty ale nie raz przydaja sie jego zagrania :wink:

No co tu sie rozpisywac atak mamy przyzwoity ( w poprzednim sezonie był równiez bardzo dobry ) bolączką LAL jest jedynie defensywa. Sam (lepszy w D ) Kobe nie wystarczy. Choc poza zaangazowaniem w D wydaje mi sie ze Kobe jakos bardziej zapiernicza do szybkich kontr , które efektownie wykancza.

A i jeszcze troche o Lamarze. Ja to goscia czasem nie pojmuje , (trafnie to ujął 2k4 :wink: ) gracz posiadajacy takie warunki fizyczne i co najwazniejsze posiadajacy talent non stop przekłada dobre akcje/mecze słabymi itd.

Jestem pewien że Lamar jest w stanie co mecz zdobywac ponad 20 pkt jednak niestety nie zawsze jest tak pieknie. Poczekamy zobaczymy :wink:

Dziś gramy z Bulls i chyba mamy we dodatku jakieś dziwne szczeście(: W meczu z Pistons nie grał Billups dziś w Bulls nie zagra Deng. Powinno być o wiele łatwiej - ja nie widze innej możliwości jak zwycięstwo. Nie możemy przegrać z zespołem który dopiero zaczyna się rozkręcać. Nie wiem jak wy ale ja mogę się doczekać pojedynku Wallace - Bynum.. tylko czemu ten czas leci tak powoli 8)

Dziś gramy z Bulls i chyba mamy we dodatku jakieś dziwne szczeście(: W meczu z Pistons nie grał Billups dziś w Bulls nie zagra Deng. Powinno być o wiele łatwiej - ja nie widze innej możliwości jak zwycięstwo. Nie możemy przegrać z zespołem który dopiero zaczyna się rozkręcać. Nie wiem jak wy ale ja mogę się doczekać pojedynku Wallace - Bynum.. tylko czemu ten czas leci tak powoli 8)

No ja też liczę na zwycięstwo.

Po pierwsze, tak jak napisał Michalik - nie zagra Deng, czyli chyba najlepszy gracz Bulls, po drugie Byki od początku sezonu grają słabo, po trzecie dla nich to jest mecz back2back. Jakieś 9 godzin temu Bulls wygrali w Staples Center z Clippers.

Także kilka rzeczy przemawia za nami i liczę na ciekawy mecz, zakończony szóstą wygraną Lakers w tym sezonie.

szkoda, że Deng nie zagra chciałem go przeciwko Lamarowi zobaczyć i chciałbym abyśmy z nimi wygrali kiedy są w pełnym składzie bo tak to trochę nie to samo a już porażka ewentualna z Bulls bez Denga w ogóle byłaby dołująca. Gracze z jednej i drugiej strony w tym meczu z pewnością będą chcieli coś udowodnić, ciekawe z czym Skiles wyskoczy jak Deng nie gra, może spróbuje ze swoim "wysokim" składem Duhon/Kirk/Gordon, ciekawe, który pilnowałby Lamara :)

Skiles przez kibiców Chicago jest kochany jak Smush przez nas :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wielka szkoda, że nie będzie tego Denga, bo Lakers udowodniliby, że w pełnym skłądzie razem z Bryantem są lepsi i Kobe ni emusi nigdzie iść :P A pojedynek Deng-Odom też byłby ciekawy, bo jeżeli dobrze pamiętam to nie dawno toczyła się dyskusja na temat tych dwóch zawodników.

A tak nawiasem mówiąc to życzę Chicago zwolnienia Skilesa 8)

no dzisiaj pirwszy raz w tym sezonie postawilem troche kasy na Lakers z handi -5,5 8) do tego Patriots -15,5 w dublu.

Mysle ze dadza rade - krotko. Potrafia czasem sfrajerzyc prosty mecz, ale Bulls nie tylko to potrafia, oni to kochaja ;-) No i podejrzewam ze Skitels wyskoczy naprawde z jakims ultra-cioekawym pomyslem jak swego czasu zrobil matchupa Duhon na LeBrona :lol:

wszystko byłoby pięknie gdyby nie ta kontuzja Kwame :? chociaż chyba nie jest tak poważna jak wyglądała, ale z nim to nigdy nie wiadomo

nasi rezerwowi 73 a Bulls w sumie 78 :lol: rok temu mówiłem, że mamy jedną z najlepszych ławek w lidze, ale dopiero teraz wygląda na to, że miałem rację po raz kolejny w dużym stopniu dzięki ławce na czele z Jordanem wygrywamy mecz.

qrwa co oni z nimi zrobili w tej 2 polowie?:)

nareszcie jakies wysokie zwyciestwo.

szczerz mowiac dokladnie takie cos mi sie snilo. jak wstalem bylem pewien ze byl blowout i ze zmiazdzylismy ich na tablicach.

pozostaje miec nadzieje ze brown zaraz wroci bo na wyjazdy bardzo by sie przydal. mihm wciaz ma za duze wahania formy. na szczescie na bynuma mozna liczyc.

6-3 robi wrazenie.

jezeli pokaza ze potrafia wygrywac na wyjezdzie to bedzie faajnie.

faq.lawka 73. kocham farmara. radmanovic tez zaczal co mecz punktowac. to nie jest jakis rekord punktowy lawki?

W pierwszej połowie ten mecz był średni w naszym wykonaniu, a te straty w pierwszej kwarcie szczególnie to po prostu żenada. Najsłabszym, naszym graczem wczoraj był chyba Fisher, oj ile ja wczoraj przez jego głupie straty, niecelne rzuty kląłem. :wink:

Ogólnie fajny meczyk i bardzo przyjemnie było patrzeć jak im w trzeciej kwarcie odjechaliśmy momentalnie bez specjalnego wysiłku. Farmar super mecz, on naprawdę jest dużo, dużo lepszy niż rok temu.

Co do Bynuma, to po prostu pięknie jechał z Benem, ja nie wiem co stało się z tym zawodnikiem który cztery razy był DPOTY, ale wczoraj był zupełnie niewidoczny i nie miał z nim problemów ani Bynum ani Mihm.

Fajne też wejście miał w końcówce Radman i Sasha. Weszli, najpierw trojkę rzucił ten pierwszy, a za chwilę dwie Sasha. Jeśli on tak by rzucał regularnie to mielibyśmy świetnego shootera w zespole.

Jak leciał mecz, to było podane której drużyny przeciwnicy mają największy procent zwyciestw jak do tej pory, I my mieliśmy narazie najtrudniejszy terminarz w lidze. Zespoły z którymi graliśmy mają 63% wygranych. Oczywiście teraz Bulls zaniżyli ten procent, bo mają 2-7, ale tak czy inaczej przy tym terminarzu, nasz wynik jest narazie świetny.

po tym dzisiejszym meczu Lakers są na 2 miejscu w lidze tylko za Celtics w FG% rywali, na 1 pod względem zbiórek i na 3 w przechwytach :) 9 meczów to nie jest dużo, ale z niczego się takie statystyki też nie biorą zobaczymy jak to pod względem defensywy będzie wyglądać bez Kwame.

nie rozumiem wciąż dlaczego Cook dostaje minuty :? gdyby jeszcze nie było alternatywy to trudno, ale przy skutecznie grającym Radmanie, który w odróżnieniu od Cook'a stara się robić cokolwiek innego a i w rzucaniu specjalności jednego i drugiego bije go na głowę to dlaczego nie dostaje większej ilości minut. Już od dawna podejrzewam, że on ma coś na Phila tylko w odróżnieniu od Marbury'ego nie mówi o tym publicznie :wink: Miejmy nadzieję, że Ronny wróci już na następny mecz to Cook wróci na swoje miejsce w rotacji no i bez Kwame tym bardziej potrzebny nam będzie pod koszem Turiaf.

Pacers i Bucks dwie słabsze drużyny, które jednak z nami u siebie wygrywały byłoby fajnie przed meczem w Bostonie mieć serię 5 zwycięstw, ale biorąc pod uwagę to, że przez ostatnie trzy lata wygrać pięć meczów z rzędu udało się nam aż raz nie zdziwię się jak wtopimy jeden z tych dwóch następnych meczów, ale obym się mylił.

Pacers i Bucks dwie słabsze drużyny, które jednak z nami u siebie wygrywały byłoby fajnie przed meczem w Bostonie mieć serię 5 zwycięstw, ale biorąc pod uwagę to, że przez ostatnie trzy lata wygrać pięć meczów z rzędu udało się nam aż raz nie zdziwię się jak wtopimy jeden z tych dwóch następnych meczów, ale obym się mylił.

Z Pacers trzeba wygrać i udowodnić JO, gdzie powinien grac 8) Może po meczu Cook, Kwame i Shasha zostaną już w Indianapolis :wink: Po pierwsze przy obu mezach musimy zagrac defensywnie bardzo dobrze. Pacers ofensywnie są niesamowici w tym sezonie, ale jak ktoś przeciwstawi im dobrą obronę - wymiękają. Można zobaczyć co się działo w meczu z Utah, którzy nie bronili. Nie mozemy z nimi przegrać. O mecz z Bucks jestem bardziej spokojny. Redd przy Kobe sie nie pogra, Bynum pojedzie z Bogutem 8) - sumując, jak wygramy z Indianą uwierze w serie 6 zwycięstw 8)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.