P_M Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Godzinę temu, ely3 napisał: No i zaczęła się szlaka. Skąd ten termin, bo pierwszy raz się spotkałem, żeby na ten sport ktokolwiek tak powiedział, a pochodzę z "żużlowego" miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Teraz, P_M napisał: Skąd ten termin, bo pierwszy raz się spotkałem, żeby na ten sport ktokolwiek tak powiedział, a pochodzę z "żużlowego" miasta A to z Wielkopolski. Tu ogólnie na żużel nawet nie sport ale jako materiał się mówi szlaka. Tak od dzieciństwa było mówione w Gnieźnie . Ogolnie rejon Gniezno-Poznań ma bardzo specyficzną gwarę . U nas się kula piłkę ( wkulnąć się czy kulać się to w ogóle słowo dość trudne do wytłumaczenia bo ma wiele znaczeń) i takie tam. Ogólnie widać w Poznaniu powolny zanik gwary bo coraz więcej jest napływowych ze Szczecina . Wrocławia czy Ukrainy i już np nikt nie prosi mnie w sklepie bym wdusił PIN co jeszcze 10 lat było powszechne. Bo w poznańskiem się dusi przycisku , rozdusza widelcem ziemniaki Ty jesteś z Rybnika o ile się nie myle. Kiedyś lubiłem ten stadion ale już mega dawno tam nie byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 2 minuty temu, ely3 napisał: A to z Wielkopolski. Tu ogólnie na żużel nawet nie sport ale jako materiał się mówi szlaka. Tak od dzieciństwa było mówione w Gnieźnie . Ogolnie rejon Gniezno-Poznań ma bardzo specyficzną gwarę . U nas się kula piłkę ( wkulnąć się czy kulać się to w ogóle słowo dość trudne do wytłumaczenia bo ma wiele znaczeń) i takie tam. Ogólnie widać w Poznaniu powolny zanik gwary bo coraz więcej jest napływowych ze Szczecina . Wrocławia czy Ukrainy i już np nikt nie prosi mnie w sklepie bym wdusił PIN co jeszcze 10 lat było powszechne. Bo w poznańskiem się dusi przycisku , rozdusza widelcem ziemniaki Ty jesteś z Rybnika o ile się nie myle. Kiedyś lubiłem ten stadion ale już mega dawno tam nie byłem na śląsku kula się kostką (a właściwie to koblą) w gry planszowe Tak, pochodzę z Rybnika, stadion meh + ogólnie nie lubię już za bardzo swojego miasta (pierdolnik ścieżkowo-rowerowy, słaba infrastruktura, od lat jedyny pomysł na rozwój to budowa kolejny dyskontów, problemy z parkingami w mieście, w dodatku chyba najdroższe na śląsku), odkąd się przeprowadziłem A co do wduszania to już bardziej powszechne, choć faktycznie wychodzi z użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Ale mecz w Lublinie. Niesamowite jak mocną ekipę zebrała Sparta. Ok taki mecz Zmarzlikowi już drugi raz sie nie zdarzy bo poprzedni był w 2014 co nie zmienia faktu ,że we Wrocławiu opcją nr 5 jest gracz ,który byłby nr 2 czy 3 prawie w każdej ekipie. Na całe szczęscie dla ligi mają słabych czy przeciętnych junorów. Ok wiadomo ,że jak wróci Woryna w Czewie to będzie trzecia mocna ekipa ale wciąż to jednak poziom niżej od duetu Lublin-Sparta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Trzeba jeszcze dodać, że tor w Lublinie był beznadziejny, robii go kilka tygodni pod siebie, niby miało być mokro i grząsko, a jest beton, kurzawica, jedna ścieżka przy krawężniku, słabe warunki do ścigania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Krzemo napisał: Trzeba jeszcze dodać, że tor w Lublinie był beznadziejny, robii go kilka tygodni pod siebie, niby miało być mokro i grząsko, a jest beton, kurzawica, jedna ścieżka przy krawężniku, słabe warunki do ścigania. No niestety . Kiedyś Wrocław słynął z toru gdzie liczył się tylko start. Teraz Lublin taki wygenerował. Bali się opadów i chyba coś przekombinowali bo poza Fretką i Zmarzlikiem nikt nie zrobił ataku po zewn. Tzn skutecznego ataku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Słabiutki ten tor w Rzeszowie. Jak można robić coś takiego ze 3 tor tak odstaje?.. niedopuszczalne moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 9 godzin temu, ignazz napisał: Słabiutki ten tor w Rzeszowie. Jak można robić coś takiego ze 3 tor tak odstaje?.. Stary Stachyra już w dawno w Krośnie..... Wczorajszy tor przygotowała pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 W dniu 8.06.2023 o 21:39, ignazz napisał: Słabiutki ten tor w Rzeszowie. Jak można robić coś takiego ze 3 tor tak odstaje?.. niedopuszczalne moim zdaniem Słabe to jest Teterow . Przecież tam tylko mała niesie. I jeszcze na dodatek są rynny. Mikkelsen przed chwilą wyjechał na szeroką i od razu stracił pozycję lidera. Madsen raz wyrpzedził na szerokiej ale jak spróbował drugi raz to się okazało ,ze jest lodowisko. Kto robi taki tor na GP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Tyle ile mogą tyle dają z siebie w półfinale Szkoda paru mijanek. 14 bieg lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Fatalny sezon ale wynik ponad stan ostatecznie. Dosyć blisko było finału patrząc na okoliczności. ,młodzieżowiec słowo klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 piniedze z kopanej na żużel dać, tak postuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, ignazz napisał(a): Fatalny sezon ale wynik ponad stan ostatecznie. Dosyć blisko było finału patrząc na okoliczności. ,młodzieżowiec słowo klucz Mlodziezowiec ok, ale druga w Toruniu linia też dzis leżała. Dawno nie wiedziałem meczu, w którym drużyna miałaby takiego pecha, przed meczem wypada jeden z liderów, w trakacie meczu drugi lider i trzeci zawodnik (Wright jak na debiut jechał przyzwoicie), drużyna jednak to pociągnęła. Piękne zwycięstwo i dużo dobrego ścigania. Małkiewicz wygląda na mega prospect. Ma chłopak jaja i smykałkę do ścigania, dobrze siedzi na motorze, oby dalej się rozwijał. Edytowane 10 Września 2023 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Toruń to zawalił bo miał spore szanse ale za kazdym razem ktos zawodził. A w rewanżu to juz w ogóle dramat. Wroclaw to piękna historia ale niestety przy tych kontuzjach to ja nie wiem jak oni mają się postawić Lublinowi. \Sparta cały sezon była jak walec. Zgniatała rywali a teraz w najważniejszym momencie będą musiali wystawiać samych juniorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camelus Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Ok, oficjalnie Janowski i Woffinden wycofali się z GP w sobotę, czyli automatycznie też nie biorą udziału w pierwszym meczu finałowym w niedzielę. Jak na mój gust to emocje skończą się po pierwszym meczu, a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 16 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/szok-w-vojens-bomba-zmarzlik-zdyskwalifowany/617lmj8 Śmiechłem XDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Apator brąz. Swietne zawody wyjazdowe i mocne zakończenie słabego wcześniej sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Pomimo tego, że na forum mamy zapalonych fanów żużla, to cisza po sukcesie Zmarzlika. Cóż, link poniżej wyjaśnia niszowość https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/grand-prix/absurd-zmarzlik-doplacil-do-zlota-byl-ktos-kto-sie-zbuntowal/7ctdjgt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Powiem tyle ***** *** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 8 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 No Toruń w półfinale pojechał we 4 i zrobił wynik ponad stan. Szkoda że druga linia młodziki i rezerwa zrobili łącznie 1 punkt i to ten obowiązkowy z biegu młodzieżowego gdzie ktoś ten punkt musiał zrobić na swoim koledze. Zmarzlik pod formą daje jakieś emocje ale jeżeli reszta ekipy zbierze znów same zera a liderom na wyjeździe nie wyjdzie dzień konia to będzie to zmarnowanie wyniku 51:39. Atomową końcówkę 3x5:1 dla Torunia warto jednak zauważyć. Liderzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi