Szulim Opublikowano 9 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 myślę że @karpik chodzi o to, że o ile zwalniacie miejsce to zwolnieni zawodnicy nie będą FA podczas tej tury ja tak utraciłem TyTy bo też zapomniałem o waivers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 9 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 2 godziny temu, Tecu napisał(a): 2wc mają waivers? Jeżeli faktycznie mają to jakie zastosowanie ma to co napisałeś w naszych realiach? Niższego kontraktu nie mogą podpisać. Chyba tak, w każdym razie zwalniając gracza za pięć dwunasta minimalizujesz szansę, że znajdzie on pracę gdzieś indziej, bo większość ofert jest już wysłanych. Ale ok, skoro rok temu były takie sytuacje, to w tym okienku jeszcze tak można będzie zrobić, ale od następnego koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 9 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 1 godzinę temu, karpik napisał(a): Chyba tak, w każdym razie zwalniając gracza za pięć dwunasta minimalizujesz szansę, że znajdzie on pracę gdzieś indziej, bo większość ofert jest już wysłanych. Ale ok, skoro rok temu były takie sytuacje, to w tym okienku jeszcze tak można będzie zrobić, ale od następnego koniec. Nie bardzo rozumiem dlaczego łączymy te dwie sprawy. Jedna to nasza zasada robienia miejsca przed złożeniem oferty. Abstrahując od tego czy jest to dobra zasada czy też nie i czy nie mieliśmy od niej odejść to spełniłem ją i mam miejsce nie warunkowe. Druga to kwestia tego czy istnieje jakiekolwiek zasada związana ze zwolnieniem gracza by w następnym okienku był dostępny. Podczas FA offseason, taki gracz mógł być zwolniony, po prostu nie mógł być podpisany w następnym, chyba, że z waivers. Tak było chyba ostatnio z TyTy. Oczywiście mówimy o regularnym kontrakcie, bo ja szczerze, nigdy nie słyszałem, że ktoś zwolniony z 2wc musiał oczyścić waivers by móc z kimś innym podpisać. Mogę to zrozumieć, ale w takim razie zwyczajnie nie są dostępni w tym okienku jeżeli się upieramy, że ma to znaczenie. Nie ma to żadnego jednak wpływu na pierwszą kwestię, bo mieć nie może. Butler i Smart mogą być podpisani, jeżeli ktoś by chciał, bo nie sądzę, że ktoś chciałby im dać kontrakt normalny a jak nie to taki sam dostają z waivers. Identyczny, czy 2wc do końca sezonu. I nie za pięć dwunasta a wczoraj. Kluby NBA zwyczajnie podpisują gracza na 2 way jednocześnie zwalniając jego miejsce. Idiotyczne jest tylko to, że by podpisać trzeba zwolnić kogoś a jak się nie podpisze nikogo to zostaje dziura. Chyba, że będzie można później po prostu uzupełnić skład z tych co zostało, bo inaczej to jest trochę bezsensowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 10 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 (edytowane) 12 godzin temu, Tecu napisał(a): Kluby NBA zwyczajnie podpisują gracza na 2 way jednocześnie zwalniając jego miejsce. Idiotyczne jest tylko to, że by podpisać trzeba zwolnić kogoś a jak się nie podpisze nikogo to zostaje dziura. Chyba, że będzie można później po prostu uzupełnić skład z tych co zostało, bo inaczej to jest trochę bezsensowne. +1 Można u nas wg mnie zmienić tu formułę na - Zwalniam X ale tylko jak kogoś podpisze z wysłanej listy. bo jaki interes ma klub zwalniając gracza jak nikogo na jego miejsce nie podpisuje? (tu robi się tylko problem jak tego zwolnionego X ktoś inny podpisze). lub Już po głosowaniu klub ma np 24h na dobranie sobie kogoś z wolnych FA (na zasadzie - kto pierwszy ten lepszy) lub w przypadku braku gracza(y) na standardowym kontrakcie do minimalnej dozwolonej liczby, dobiera mu go Rada po upływie tych 24h. Edytowane 10 Stycznia 2024 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 10 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 13 godzin temu, Tecu napisał(a): Nie bardzo rozumiem dlaczego łączymy te dwie sprawy. Jedna to nasza zasada robienia miejsca przed złożeniem oferty. Abstrahując od tego czy jest to dobra zasada czy też nie i czy nie mieliśmy od niej odejść to spełniłem ją i mam miejsce nie warunkowe. Druga to kwestia tego czy istnieje jakiekolwiek zasada związana ze zwolnieniem gracza by w następnym okienku był dostępny. Podczas FA offseason, taki gracz mógł być zwolniony, po prostu nie mógł być podpisany w następnym, chyba, że z waivers. Tak było chyba ostatnio z TyTy. Oczywiście mówimy o regularnym kontrakcie, bo ja szczerze, nigdy nie słyszałem, że ktoś zwolniony z 2wc musiał oczyścić waivers by móc z kimś innym podpisać. Mogę to zrozumieć, ale w takim razie zwyczajnie nie są dostępni w tym okienku jeżeli się upieramy, że ma to znaczenie. Nie ma to żadnego jednak wpływu na pierwszą kwestię, bo mieć nie może. Butler i Smart mogą być podpisani, jeżeli ktoś by chciał, bo nie sądzę, że ktoś chciałby im dać kontrakt normalny a jak nie to taki sam dostają z waivers. Identyczny, czy 2wc do końca sezonu. I nie za pięć dwunasta a wczoraj. Kluby NBA zwyczajnie podpisują gracza na 2 way jednocześnie zwalniając jego miejsce. Idiotyczne jest tylko to, że by podpisać trzeba zwolnić kogoś a jak się nie podpisze nikogo to zostaje dziura. Chyba, że będzie można później po prostu uzupełnić skład z tych co zostało, bo inaczej to jest trochę bezsensowne. Bo z perspektywy gracza zostawiasz go na 2 miesiące bez pracy, bo nie chciało Ci się go zwolnić dzień wcześniej. Nie ma tu analogii do reala, bo w realu nie ma turowego systemu. Od tej pory będzie tak, że zamykamy wszelkie zwolnienia przed startem składania ofert tak, żeby każdy wiedział kto jest dostępny. Możliwość dobrania graczy, którzy zostali bez pracy po głosowaniu wydaje mi się dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 (edytowane) czekam na przeprosiny w sprawie malika beasleya jakoby to był c***owy fit do mojego BIG3. imo wszystko co mowiłem sprawdza się Edytowane 11 Stycznia 2024 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 3 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): czekam na przeprosiny w sprawie malika beasleya jakoby to był c***owy fit do mojego BIG3. imo wszystko co mowiłem sprawdza się w sensie, że ludzie zaczęli go mylić z Devinem Bookerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 27 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 Nie wiem, na ile ostateczna jest wersja arkusza, ale jakby coś to w Houston nie ma pixków z wymiany Jayleba Browna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 ESPN Sources: Projected 2024-2025 NBA salary cap levels: Minimum Team Salary: $127 million Tax Level: $172 million First Apron Level: $179 million Second Apron Level: $190 million Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Nie ma najwazniejszego. SC 141. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Milion poniżej projekcji zeszłorocznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 10 minut temu, ignazz napisał(a): Milion poniżej projekcji zeszłorocznej Z rok wejdzie nowy TV deal, pewnie dobije do 150. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 2 godziny temu, karpik napisał(a): Komunikat 132: @człowiek...morza $29k (po $1k dla każdego zespołu) za zbyt dużą liczbę ofert złożonych podczas okienka FA czy obowiązuje jakaś procedura odwoławcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 43 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): czy obowiązuje jakaś procedura odwoławcza? Jak najbardziej. Należy jednak uprzednio wpłacić 29k z tytułu kosztów administracyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 51 minut temu, człowiek...morza napisał(a): czy obowiązuje jakaś procedura odwoławcza? Minnesota rezygnuje z tego dodatku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 1 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 Przelew tu poproszę Tytuł przelewu: DAR DLA RADIA MARYJA NA CELE KULTU RELIGIJNEGO Radio Maryja 87-100 Toruń, ul. Żwirki i Wigury 80 nr konta: 77 1320 1120 2565 1113 2000 0003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 przyjaciele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2024 Musi facet ochłonąć. Nie mam wyboru. Zawieszę go na T2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 1 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 @Tecu do wklejania obrazków polecam tą stronę https://postimages.org kopiujesz drugi link i gotowe jak coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 1 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 Biorę punkt karny, nie ogarnę na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi