Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież MJ to człowiek kontuzja. On jakby w beGM dostał Lebrona to ten by nagle doznał zaniku mięśni. Krótkie ławki, urazy i brak rotacji? No wcale nie Pelicans i Lakers :) O urazach Pistons nie mówię, bo Oziemu lotto.

Anyways, nie podoba mi się takie stawianie sprawy. Nigdy nikt nie wykorzystał niczego do własnych korzyści, przede wszystkim jesteśmy zadowoleni i pod wrażeniem rozwoju projektu i to w jaką to idzie stronę. Ta rywalizacja to jest imho tylko tło do zabawy, być może ktoś tu przechodzi w drugą stronę :P Zasady przedsezonowe były znane wszystkim - także Tobie. I tak miałeś dużo szczęścia z grą Beasleya chociażby, bo inaczej już w ogóle byłoby zabawnie. W każdym razie od razu było widać, że Nuggets nie są przygotowani na długą zimę i każdy to wskazywał. Nie zareagowałeś, podjąłeś ryzyko.

Nie ma żadnego powodu dlaczego miałbyś nagle móc dokonać wymiany podczas gdy Bulls w żaden sposób nie mogli zareagować na wypadnięcie Love'a, czy Jazz na problemy Paula przeciągające się.

Jeżeli coś w tej kwestii się zmieni to na równych zasadach dla wszystkich - czyli przed nowym sezonem.

nie ma nic zabawnego w tym, że podpisałem Jacka i AA i żaden z nich nie znalazł miejsca w rosterach, a gdy się o tym dowiedziałem, to nie było już żadnych szans tego naprawić

- nie ma możlwości grania zawodnikami poza ligi, ale można grać typem, który zagrał 2 sekundy

- nie ma możliwości podpisania nikogo choćby mi się połamało całe s5

- nie ma 10day dealów

- nie ma niczego na wzór G-League

- trafienie kogoś grającego na 2way dealu jest bardzo trudne, a czasami wprost niemożliwe

za to przy opisach każdy patrzy czy przypadkiem ktoś tam nie dał kogoś nie na tej pozycji co trzeba (via lament c_m o Zbóju na PF)

naprawdę nie ma w tym żadnego pierwiastka zabawy, że Magic mogą pół rosteru wysyłać do Walmartu po wodę w zgrzewkach, a ja muszę łatać każdą dziurę jak tylko się da i tak naprawdę ratuje mnie tylko szczęśliwy zbieg okoliczności, że rl Nuggets grają wcale nie szerszą rotacja, a do tego grają nad wyraz zajebiście

dlatego pisanie w stylu "każdy znał zasady" do mnie nie trafia, bo jeśli ktokolwiek mi napisze, że ich zdaniem podpisanie AA czy Jacka było ewidentnym strzałem w stopę, bo wiadomo było, że wylecą z ligi to... nic, bo nikt by tego nie przewidział i tyle są warte te zasady 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

No nie ma takiej możliwości. Grania typem, który zagrał 2 sekundy też nikt nie kupi - nie przerysowuj proszę.

W takiej sytuacji najlepiej byłoby podpisać wniosek o zawieszenie rozgrywek.

Apropos tych 10daydealów, gleague itd. [Mam nadzieję, że odpocząłeś w tym qcinowie :P ] po jaką cholerę Ci takie dziwne pomysły, skoro nie potrafiłeś zebrać 11 ludzi do grania w normalnym rosterze spośród ludzi z NBA? :D

Trafienie kogoś wartościowego grającego na 2w jest bardzo trudne w ogóle, ale takich graczy przynajmniej kilku u nas w lidze biega, bo ktoś się wykazał nosem, ktoś miał szczęście. Nawet teraz chyba Raptors podpiszą Bouchera, który jest spoko przykładem takiego kilkuminutowca. Ale Ty się nie zainteresowałeś, widocznie masz za szeroką rotację :D

Jeśli w lidze która wypiera centrów na ogół chcesz grać OQuinem na 4 i udawać, że ma kryć jakiegoś Korvera, Geralda Greena czy innego ledwo 200 cm skrzydłowego to chyba CM ma prawo się przyczepić i poddać to w wątpliwość, skoro jest to ewidentnie problem. Ale nie jego tylko Twój. Czemu się złościsz na niego, a nie na siebie?

Nie ma w tym zabawy? Ja myślę, że GM Magic ma sporo zabawy. Chyba nie chcesz powiedzieć, że aż takie luki to jest tylko i wyłącznie przypadek? Przecież Magic zaczynali z bardzo niskiego pułapu. Teraz mają, znaczy mieli chyba, bardzo szeroką kadrę. Ja miałem kilka nazwisk na krzyż z kończącymi się umowami i brakiem możłlwości przedłużenia, sporo 35 latków na minimum. No i co? Jakoś się dało. Chodzi o to, że tylko Ty decydujesz o swoich decyzjach jako management organizacji. DO kogo masz pretensje? :P Jarett Jack dostał ze 2 oferty pewnie latem w tym jedną na 15 slota. Nie wiem czy ktoś w ogóle chciał Aflalo - chyba nie bo już LAF się rok temu na nim przejechał.

Kto mógł to przewidzieć? Pewności nie mógł mieć nikt, ale ktoś te decyzje podjął i tych graczy podpisał, a nie np. Monte Morrisa, któremu ofertę zaproponował kolader. To co, przypadek że LBS poszedł po Jacka, Aflalo, cudem przestającego się kompromitować Paytona a Nets podpisali w tym czasie Bjelice i Morrisa na minimum? No nie sądzę, LBSie.

Zbudowałeś roster sam, nie miej pretensji do nikogo, że ma szerszy, że wybrał innych FA czy że zasady są jakie są - są równe dla wszystkich. 

Poza tym, trochę zwiecha bo późno

Narzekasz, że nie możesz reagować, a Twoje jedyne ruchy to (chyba) pozyskanie Isaiah żeby udawał Elfa na świątecznej zabawie i próba podpisania gościa, który wyleciał z ligi przed sezonem. O co chodzi? :D

+ masz 13 ludków rosterze w tym połamanego wciąż Porzingisa który może być OOS, połamanego Thomasa, Iugodale ktory w kazdym momencie moze pierdolnac

Masz 2 wolne miejsca na 2W

I się dziwisz, że masz wąską kadrę i małą elastyczność :D 

AA chciał BMF, na 5tym miejscu, ale jednak, to nie miał być ważny gracz w rotacji miał być po prostu "pewniakiem" do grania gdzieś, podobnie jak Jack - uważasz, że te oferty były pozbawione jakiegokolwiek sensu?

"Apropos tych 10daydealów, gleague itd. [Mam nadzieję, że odpocząłeś w tym qcinowie  :tongue: ] po jaką cholerę Ci takie dziwne pomysły, skoro nie potrafiłeś zebrać 11 ludzi do grania w normalnym rosterze spośród ludzi z NBA?  :grin:"

przed złożeniem oferty dla AA i Jacka miałem już 12 graczy, wystarczyło żeby jeden z tej dwójki znalazł miejsce w NBA i sytuacja byłaby o 180 stopni inna, Pels zwolnili Jacka jakieś 30h po mojej ofercie, takie mam już szczęście ;]

"Kto mógł to przewidzieć? Pewności nie mógł mieć nikt, ale ktoś te decyzje podjął i tych graczy podpisał, a nie np. Monte Morrisa, któremu ofertę zaproponował kolader. To co, przypadek że LBS poszedł po Jacka, Aflalo, cudem przestającego się kompromitować Paytona a Nets podpisali w tym czasie Bjelice i Morrisa na minimum? No nie sądzę, LBSie."

proszę mi nie obrażać Paytona, bo takiego legitnego pgeka z ławki to u Cb próżno szukać, już abstrahując nawet o to za jakie siano go wyrwałem

oczywiście, że popełniłem wiele błędów, oddanie Juancho, wymiane Bjelicy za UFA Devisa i jeszcze parę by się tego znalazło

cały czas się uczę swojej roli, pod względem znajomości przepisów jestem tutaj w totalnym ogonie, ale nie zapomnę jednak akcji z Otto gdy przez totalny burdel musiałem podpisać AI9, "bo Jasiek gdzieś tam na którejś stronie pisał, że nie ma s&t" - nie róbcie ze mnie debila, nie podnoszę tego tematu po to by sobie ułatwić, bo i tak biorąc pod uwagę renomę organizacji mam na starcie +100 do wpierdolu w pierwszej rundzie

oczywiście, rozumiem, że zmiana przepisów na tym etapie sezonu jest czymś niewygodnym, ale naprawdę poświęcamy na tą zabawę tyle czasu, że takie kwestie powinny być jednak podnoszone, bo obecne przepisy są totalnie nie życiowe, a tak naprawdę zabrakło mi jednego gracza żebym teraz siedział cicho

czy naprawdę to aż tak wiele?

nie ma nic zabawnego w tym, że podpisałem Jacka i AA i żaden z nich nie znalazł miejsca w rosterach, a gdy się o tym dowiedziałem, to nie było już żadnych szans tego naprawić

- nie ma możlwości grania zawodnikami poza ligi, ale można grać typem, który zagrał 2 sekundy

- nie ma 10day dealów

- trafienie kogoś grającego na 2way dealu jest bardzo trudne, a czasami wprost niemożliwe

LBS,

ale nawet nie dałeś szansy graczom na 2way dealach. Jeszcze przed samym startem sezonu, jak analizowałem składy, kto jeszcze został na rynku i podpisałem Nadera licząc na rozwój młodego, zastanawiałem się nad Neto i Calderonem, którzy przecież też są w lidze. 

Znalezienie kogoś na koniec ławki jest pracochłonne, ale możliwe. Jeszcze teraz mam jednego gracza na 2way, którego korciło mnie, żeby podpisać, ale szkoda mi zwalniać Mitrou-Longa.

Nawet podpisałeś wczoraj  mojego Tylera Zellera, którego nadal nie ma w lidze ;)

Edytowane przez Alonzo

Lbs zwracałem na to uwagę ze biorąc kontuzjowanego KP nie zrobiłeś korekty i zostawiłeś sobie nie tylko DWA SLOTY wolne ale i nazwiska które z góry było wiadomo ze nie grają.

Tu nie chodzi o jakieś lamenty czy dopieprzanie ale równowaga musi być.

Idziesz w ryzykowne wzmocnienie w jednym przypadku pozyskując gwiazdę tracisz w innym elemencie.

Jakbyś mógł robić jedno drugie i trzecie ( czyli mieć pełne zabezpieczenie ryzyka i jeszcze dupikrytke Przez bliżej nueokreslona furtkę) to brak tu balansu i szans.

Spotkało nas podobne nieszczęście i zobacz co zrobiłem.

Aby uniknąć dalszych zebrałem 12 równych nazwisk.

Gdybys teraz wynegocjował jakieś zmiany które Tobie na przyszłość by pomogły w losowych kłopotach poza obecnymi ustaleniami to byłoby to niesprawiedliwie wobec moich starań.

Jak wspomniałem ja zmieniłem koncepcje a za przeprowadzony plan musiałem ponieść koszty bo wszystko tu kosztuje.

Nie można mieć ciastka i zjeść ciastko.

Moim skromnym zdaniem biorąc KP musiałeś zrobić ruchy których nie zrobiłeś

Dodać maks liczbę graczy z marszu i wywalić tych co maja martwe nazwiska w nba.

Tymczasem czekałeś w najlepsze kusząc assety.

Powtórzę nic osobistego ale twoja dyskusja mnie coraz bardziej szokuje jak nie widzisz innych w grze tylko siebie i swoje problemy które częściowo sam sobie zrobiłeś

I mówię o lecie

Nie wiem ile zmian robisz w zimie ale tabela jest updatowana i ty nadal masz kp Thomasa i dwa sloty.

Jeżeli nie pizysjakes graczy ( dwóch to minimum) o bardzo dużej ilości minut i myślisz ze znowu wpiszesz za darmo jakiegoś Korneta czy Zbojopodobnego gracza to moim zdaniem powinny być ujemne bilanse bo jedziesz na Jokiciu zbyt mocno.

Gramy w beGM która różni się od tej realnej

I każdy o tym wie.

Po wpisach wyżej widzę ze świetnie te różnice i „wady” dostrzegasz ale nic nie robisz aby je czymś zrównoważyć.

Problem jest o tyle potężny i poważny ze mimo tej postawy ( kiszenia assetow ) wygrałeś konferencje zachodnia w wielu głosowaniach gdzie tymczasem w realu byś chyba zajechał wszystkich i kłopot byłby kosmiczny.

To gra wirtualna z pewnymi zasadami i matematycznymi symulacjami co nie jest wada a koniecznością.

Wiem o co chodzi - ze w realu by Denver temu dali minuty a tego podpisali

Ok.

W realu.

Według nas tych innych reguł na co się wszyscy zgodzili tak nie można.

Rusz assety a nie regulamin.

I nie pisz mi o Jacku bo to ryzyko zagra czy nie może brać na siebie ktoś z pełnym grającym składzie a nie ktoś kto ma dwóch pewnych kontuzjowanych i dwa sloty puste.

Trzeba było dopłacić w takiej sytuacji na pewniaka.

Przepłacając bo taka masz sytuacje s nie inna i grasz o najwyższe cele

To jest podobna sytuacja jak z zawalonym sałary.

Inni GM to bezwzględnie wykorzystywali w rozmowach ze mną widząc pod ściana moje finanse.

Jasne. Najlepiej jakbym w takiej sytuacji poprosił o zmianę przepisów i kar po sezonach.

Masz podobnie i koledzy maja racje. Sam sobie to sprowokowałes w tych składach już samym połączeniu dwóch nazwisk i dwóch slotów.

Swoimi decyzjami lub ich brakiem na start uznałeś ze grasz w 11 w tym z zadowoleniem jednym z nich jest Jack.

Drugim Iggy z brzydko starzejącym Się ciałkiem .... itp

Mnie wkurza ze mimo takich ruchów i tak ZŁEGO beGM w twoim wykonaniu będziesz zapewne w finale konferencji

Ta gra miała oceniać tez ruchy i koncept i w losowo najbardziej koszmarnym momencie z jeszxe wyjątkowym pechem co do zbója ty wygrywasz i to sporo.

A wiesz jak szczerze pokochałem Denver i ta moja tyrada nie jest personalna ani geograficzna.

Edytowane przez ignazz

Mamy 15, a de facto 17 miejsc w rotacji. To wystarczająco by próbować zabezpieczyć się na różne ewentualności.

Wszelkie zmiany, czy to stworzenie indywidualnego okienka dla drużyny za doznaną kontuzję, i możliwość transferu/ściągnięcia FA stworzy rażącą nierówność względem innych gm'ow. Dobre argumenty nie przeważają nad złymi w takim rozwiązaniu. 

Prawdziwy kłopot byłby teraz jakby wszyscy beGM by zrobili „ bojkot” rozmów o twoich wymianach do czasu twojego przepłacanie za pozbycie się dalej kontuzjowanego Thomasa ( masz go jeszcze) i czekali ba sowite zapłaty za wymiany 2:1

Mnie swoisty docisk w sałary spotkał i uwierz nic miłego LBS.

Ale zgodnie z regułami było i trochę mnie to kosztowało aby zmienić te niekorzystna dla spurs sytuacje.

U Ciebie to dalej mam takie uczucie „ jakoś to będzie „

I starania idą nie te stronę.

Daj kp na Trade blocka i chyba po kłopocie ;))))))

Przecież to oczywiste ze liczyłeś ze zagra w grudniu razem z Thomasem.

Teraz to trochę zasłony dymnej stawiasz ze to wina złych przepisów

AA chciał BMF, na 5tym miejscu, ale jednak, to nie miał być ważny gracz w rotacji miał być po prostu "pewniakiem" do grania gdzieś, podobnie jak Jack - uważasz, że te oferty były pozbawione jakiegokolwiek sensu?

"Apropos tych 10daydealów, gleague itd. [Mam nadzieję, że odpocząłeś w tym qcinowie :tongue: ] po jaką cholerę Ci takie dziwne pomysły, skoro nie potrafiłeś zebrać 11 ludzi do grania w normalnym rosterze spośród ludzi z NBA? :grin:"

przed złożeniem oferty dla AA i Jacka miałem już 12 graczy, wystarczyło żeby jeden z tej dwójki znalazł miejsce w NBA i sytuacja byłaby o 180 stopni inna, Pels zwolnili Jacka jakieś 30h po mojej ofercie, takie mam już szczęście ;]

"Kto mógł to przewidzieć? Pewności nie mógł mieć nikt, ale ktoś te decyzje podjął i tych graczy podpisał, a nie np. Monte Morrisa, któremu ofertę zaproponował kolader. To co, przypadek że LBS poszedł po Jacka, Aflalo, cudem przestającego się kompromitować Paytona a Nets podpisali w tym czasie Bjelice i Morrisa na minimum? No nie sądzę, LBSie."

proszę mi nie obrażać Paytona, bo takiego legitnego pgeka z ławki to u Cb próżno szukać, już abstrahując nawet o to za jakie siano go wyrwałem

oczywiście, że popełniłem wiele błędów, oddanie Juancho, wymiane Bjelicy za UFA Devisa i jeszcze parę by się tego znalazło

cały czas się uczę swojej roli, pod względem znajomości przepisów jestem tutaj w totalnym ogonie, ale nie zapomnę jednak akcji z Otto gdy przez totalny burdel musiałem podpisać AI9, "bo Jasiek gdzieś tam na którejś stronie pisał, że nie ma s&t" - nie róbcie ze mnie debila, nie podnoszę tego tematu po to by sobie ułatwić, bo i tak biorąc pod uwagę renomę organizacji mam na starcie +100 do wpierdolu w pierwszej rundzie

oczywiście, rozumiem, że zmiana przepisów na tym etapie sezonu jest czymś niewygodnym, ale naprawdę poświęcamy na tą zabawę tyle czasu, że takie kwestie powinny być jednak podnoszone, bo obecne przepisy są totalnie nie życiowe, a tak naprawdę zabrakło mi jednego gracza żebym teraz siedział cicho

czy naprawdę to aż tak wiele?

Ile ty czasu i energi tracisz tam gdzie nie powinieneś.

Zrób mocne korekty składu pod nasze wspólne przepisy zamiast toczyć takie boje i tyle pisać o czymś co się nue wydarzy.

Zmiana przepisów w środku sezonu

wiesz, to naprawdę jest kwestia mocno indywidualna dla kogo jest to kwestia mniej czy bardziej paląca, takie podejście tylko pokazuje fakt, że drużyny z Rady ten problem nie dotyczy, a tak naprawdę brak możliwości wykonania jakichkolwiek uzupełnień trąci totalną patologią, bo nie ma nic wspólnego z realiami prawdziwej ligi, które mimo wszystko mniej lub bardziej staramy się u nas przeszczepiać

jak mi się w kolejnym okresie połamie 4 grajków na raz, to chyba nie wytrzymie

Bardzo nieładny szkalujący wpis.

Musisz mieć 11 grających jak może się tych 4 połamać.

Życie.

Ja 4 kontuzjowanych musiałem oddać.

W rym Dragica poniżej wartości.

Dlaczego? Bo kontuzja i to kolejna.

Jaka kolwuek zmiana przepisów robi ten Trade bezsensownym

- nie ma 10day dealów

za to przy opisach każdy patrzy czy przypadkiem ktoś tam nie dał kogoś nie na tej pozycji co trzeba (via lament c_m o Zbóju na PF)

naprawdę nie ma w tym żadnego pierwiastka zabawy, że Magic mogą pół rosteru wysyłać do Walmartu po wodę w zgrzewkach, a ja muszę łatać każdą dziurę jak tylko się da i tak naprawdę ratuje mnie tylko szczęśliwy zbieg okoliczności, że rl Nuggets grają wcale nie szerszą rotacja, a do tego grają nad wyraz zajebiście

dlatego pisanie w stylu "każdy znał zasady" do mnie nie trafia, bo jeśli ktokolwiek mi napisze, że ich zdaniem podpisanie AA czy Jacka było ewidentnym strzałem w stopę, bo wiadomo było, że wylecą z ligi to... nic, bo nikt by tego nie przewidział i tyle są warte te zasady

Przy braniu Thomas KP nie stać Ciebie było na ryzyko trzymania pozostałych nazwisk w składzie.

Trzeba było oddać z dopłata za kogoś pewniejszego.

A to był twój 12 i 11 slot

Przy kontuzjach 9 i 10

Za takich graczy się w nba płaci

To nie Europą

Gdzie grasz kadetem za 4.000 złotych

AA i Jack i tak wygrali Ci bilans T1

Mnie bardziej zastanawia dlaczego wygrali a nie jak zmienić przepisy

I mi chyba przy moich kontuzjach nie zarzucisz ze jestem stronniczy bo mam farta i czyham na takie potknięcia innych

Rose dostał ofertę od Ciebie w lato na 14 slot?

No, a co ja zrobiłem jak mi w ciągu 2 dni wywalili z ligii Zellera, Taylora i Shabazza? Do tego też kontuzje u mnie są ( Mirotic ). Czy mogę prosić o zmianę przepisów?

Oh wait.

Nie trzeba już.

Wykreślonych już nie ma a wraz z two-way graczami mam 16 osobową rotację.

Zakasać rękawy i do roboty.

ehh chyba się trochę dalej nie rozumiemy

na starcie sezony miałem roster który może nie był głeboki, ale mogłem raczej być spokojny bo:

pg: Payton Bledsoe Zach

sg: Beasley Harris Zach

sf: Beasley Ingles Zach Iggy Grant

pf Grant Iggy od biedy Zbój i jak się okazało potem też Ingles

c Jok Nene Zbój Grant

wiedziałem, że mam bardzo fajny elasyczny roster, nie przewidziałem, że na starcie wylecą mi Payton i Nene na caly trymestr praktycznie, potem doszła kontuzja Harrisa

i teraz - ja się nie usprawiedliwiam, ale od początku moim celem było ciagłe wzmacnianie rosteru, branie jakiś totalnych bolków aby tylko uzupełnić sloty mnie nie interesowało, pewnie , że to był mój błaď bo miałem na stole dwójkę na 2wayach od Tecu (Walleca i kogoś jeszcze) ale się nie zdecydowalem, mój bład, teraz bym postąpił inaczej, ale miałem też fure pecha - czy ktoś by przed sezonem powiedział, ze w lidze utrzyma się Ron freakin Baker a nie będzie z niej chociaż jednego ze dwojki AA Jack? no nie sądze, podobnie z Kristapsem, prognozy były na styczeń luty tego roku a tu pewnie skończy się na calym sezonie, Thomas ma do tej pory wpisane na roto grudzień, trochę się wczujcie w moją sytuacje, ja nie jestem w stanie wpływać na to co się dzieje, rzeźbie na doniesieniach, nie mam żadnych sources u źródeł i dlatego los co chwilę ze mnie brechta

podniosłem temat aby być może zwrócić uwagę na pewien problem, nie było moim celem zmienianie wszystkiego do góry nogami tylko dlatego, ze mam w drużynie szpital, trochę mnie dziwi, ze tego nie pojmujecie ja nie potrzebuje przykładów jak to się powinno robić bo teraz widzę to dość wyraźnie

Ja zgadzam się z bmf ze finanse powinny być uregulowane jakos. Na początek chociaż proponuje podnieść nieco zarobki drużyn 16-20, które walczą o PO i są ambitne a dostają za to po gaciach. Ja np walczę o PO, buduje składy by walczyć co roku, ale przez kontuzje będę prawdopodobnie drugi rok na minusie ( w zeszłym roku Millsap, każdy z trzech PG mi się połamał), w tym roku Barton wyleciał w drugim meczu sezonu.

Ja zgadzam się z bmf ze finanse powinny być uregulowane jakos. Na początek chociaż proponuje podnieść nieco zarobki drużyn 16-20, które walczą o PO i są ambitne a dostają za to po gaciach. Ja np walczę o PO, buduje składy by walczyć co roku, ale przez kontuzje będę prawdopodobnie drugi rok na minusie ( w zeszłym roku Millsap, każdy z trzech PG mi się połamał), w tym roku Barton wyleciał w drugim meczu sezonu.

Proponowałem tez kiedys takie coś jak dodatki od sprzedaży koszulek, za np posiadanie all stara z Real NBA, być może tez za posiadanie dpoy, mvp itd itp. I z tego co pamietam większości pomysł się podobał, a sprawa ucichła.

Koszulki to zły pomysł bo na dziś zespoły z gwiazda maja przewagę w głosowaniach i opisach nad tymi wyrównanymi.

Dojdziemy do sytuacji ze już całkowicie nie będzie się opłacało gwiazdy sprzedać i będzie stagnacja.

Dodatkowo big market poza przewaga gdzie gwiazdy do nich lecą dostaną jeszcze bonusa.

To tylko większy bonus do lakers za bycie tylko lakers.

Przy tak postawionej propozycji w lato bym nie oddał w taki sposób Leonarda.

Generowałby zysk i tak.

To odejście od zasad pryncypialnych

Chyba ze robimy ten podatek stanowy tez

Ale nie zapędzajmy się, proszę.

BMF podniósł kwestię tego, że drużyny TANKUJĄCE, będące na dnie ligi po rozdaniu składu swojego za picki nie mają możliwości systematycznego zmniejszania długu. Nie zarabiania większej ilości pieniędzy, tylko tego co dzieli go od salary cap przekazywania na poczet zobowiązań. 

Ale nie zapędzajmy się, proszę.

BMF podniósł kwestię tego, że drużyny TANKUJĄCE, będące na dnie ligi po rozdaniu składu swojego za picki nie mają możliwości systematycznego zmniejszania długu. Nie zarabiania większej ilości pieniędzy, tylko tego co dzieli go od salary cap przekazywania na poczet zobowiązań.

Jakby co to ja jestem za, chociaz najuczciwiej byloby wprowadzic to rozwiazanie od lolejnego sezonu.

I w rozliczeniu 3 letnim traktowac potem taki sezon jako 0

Co do zasady wydaje się to słuszne tylko ze u nas składy tankerow zamieniły się w 6 osobie parodie gdzie by się 9.000 biletów nie sprzedalo i sami autorzy takich składów wiedza ze tak się nie da w realu.

Liga walczy z tankiem może i nieporadnie ale w wielu przypadkach tanker miał coś dla kibiców.

Tu w paru przypadkach jest mocno przegięte.

Są mecze u nas składów ze mimo pasji do nba nie kupiłbym biletu ;).

Temat nie jest taki prosty.

Generalnie już od jakiegoś czasu mi to nachodziło do głowy, a dziś jest chyba idealny dzień żeby króciutko to podsumować i stwierdzić, że od tej pory przestanę być członkiem formacji zwanej radą beGM :)

Żeby nie przedłużać, ale i nie wykazać się olewczością, podziękuję wszystkim, którzy przewinęli się przez radę i wspólnie staraliśmy się pchać ten statek w ciekawym kierunku.

To mówiłem ja.

Generalnie już od jakiegoś czasu mi to nachodziło do głowy, a dziś jest chyba idealny dzień żeby króciutko to podsumować i stwierdzić, że od tej pory przestanę być członkiem formacji zwanej radą beGM :)

Żeby nie przedłużać, ale i nie wykazać się olewczością, podziękuję wszystkim, którzy przewinęli się przez radę i wspólnie staraliśmy się pchać ten statek w ciekawym kierunku.

To mówiłem ja.

Veto

GM proszę o głosowanie.

15 sprzeciwów poproszę

Lajki tez mogą być