Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że otwarte okienko tak jak w NBA byłoby o wiele korzystniejsze.

Ile jest tradów w NBA podczas tego otwartego okienka?

Przy tym ile u nas jest tradów to by jeszcze bardziej zaciemniło głosowania.

Może ewentualny 1 trade poza okienka i na sezon by nie było tego problemu?

Dokładnie, było już kilka patologicznych sytuacji związanych z tymi okienkami transferowymi

3) Bulls, którzy praktycznie przegrali przez to play-offs. Połamani wszyscy silni skrzydłowi i brak możliwości pozyskania kogokolwiek sensownego na to miejsce i granie z musu 89-kilowymi SF-ami kompletnie poza pozycją.

Tu w normalnych warunkach Bulls naturalnie dokonaliby jakiegoś tradeu lub podpisali jakiegoś FA. 

W tym przypadku restrykcje naszego regulaminu powinny uwzględniać zdrową logikę. 

Marcus ma szczęście, że właśnie rozpoczyna się okienko transferowa, gdyby ta kontuzja wydarzyła sie np w listopadzie, też miałby dużo poważniejsze konsekwencje dla Pelicans w I trymestrze.

Założenia gry były takie, że nie ma ona pochłaniać sporo czasu. Stąd okienka i ja bym przy tym pozostał i wątpię by ktoś brał pod uwagę okienko zgodnie z zasadami NBA. Ponadto z doświadczenia/obserwacji da się zauważyć, że głównym problemem przy budowaniu drużyny i robieniu dobrych wymian jest brak cierpliwości, stąd okienka to też taki hamulec dla nas :smile:

Natomiast tak jak wspominałam, okienka powinny być przed trymestrem, w czasie głosowań. 

Wierzę w inteligencje tutejszych gm'ow, że nawet przy publicznym publikowaniu wymian, będziemy w stanie rozdzielić głosowanie nad bilansami od przyszłych wzmocnień i nie będą one wpływać na postrzeganie drużyn w dotychczasowym trymestrze. 

Edytowane przez człowiek...morza

Założenia gry były takie, że nie ma ona pochłaniać sporo czasu. Stąd okienka i ja bym przy tym pozostał i wątpię by ktoś brał pod uwagę okienko zgodnie z zasadami NBA. Ponadto z doświadczenia/obserwacji da się zauważyć, że głównym problemem przy budowaniu drużyny i robieniu dobrych wymian jest brak cierpliwości, stąd okienka to też taki hamulec dla nas :smile:

Natomiast tak jak wspominałam, okienka powinny być przed trymestrem, w czasie głosowań.

Wierzę w inteligencje tutejszych gm'ow, że nawet przy publicznym publikowaniu wymian, będziemy w stanie rozdzielić głosowanie nad bilansami od przyszłych wzmocnień i nie będą one wpływać na postrzeganie drużyn w dotychczasowym trymestrze.

A jaki jest problem z tradami w lodówce?Przejrzyście, uczciwie, bez zamieszania.

Dodatkowo odpadłby problem niedogadania oferty.

A jaki jest problem z tradami w lodówce?Przejrzyście, uczciwie, bez zamieszania.

Nie ma żadnego problemu i chyba jest to najlepsze rozwiązanie problemu "kupowania zagranych meczów".

Natomiast wcinanie się z trejdami w poszczególne okresy już było wiele razy poruszane jako efektywnie niewykonalne w formie forumowej i uciążliwe dla tych, którzy nie śledzą na bieżąco. A aż tak na bieżąco raczej nie jest w stanie nikt śledzić + spamiętać.

W każdym razie tak jak pisał MJ - dzięki za celne uwagi, z pewnością do oficjalnego startu 2. trymestru pojawią się rozwiązania. 

Bo jest przejrzyście i wiadomo, kto co ma, co komu oferować itd.  Nie będzie zbędnego tracenia czasu na koncepcje transferów, które i tak nie miałyby szansy wejść w życie.

Bo jest przejrzyście i wiadomo, kto co ma, co komu oferować itd. Nie będzie zbędnego tracenia czasu na koncepcje transferów, które i tak nie miałyby szansy wejść w życie.

Tu racja, ale dla mnie przemawia bardziej przejrzystość głosowania i okienka (tylko inny termin z lodówką) ewentualnie z tym jednym dealem dozwolony z medical reasons.

Dla mnie medical reasons jest słabe, bo trudno tu wprowadzić jakieś konkretne, uczciwe regulacje, natomiast dany team miałby totalny monopol na transfery, przez co byłby w bardzo uprzywilejowanej sytuacji, za bardzo.   

Edytowane przez człowiek...morza

Czy zawodnik x może wrócić do pierwotnej drużyny dopiero po roku kalendarzowym, czy wraz z najbliższym draftem (jak sugeruje nasz regulamin)?

A propo roku kalendarzowego nie znalazłem nic w CBA.

Tez się nad tym zastanawiam.

Bo nie wiem kiedy Leonard wróci do spurs choć tam będzie różnica paru dni.

Logika podpowiada ze od 1 lipca powinno być.

Jest jakaś szansa na zmianę przepisu, by tankerzy jednak mogli na siebie zarabiać jak są na minusie w rozliczeniu? Temat podnosiłem w wakacje, minęło kilka miesięcy, jesteśmy w trakcie sezonu, a ja nie mogę robić żadnego ruchu, będąc na granicy między hard cap na jeden sezon, a na dwa lata, co jest zabawne, bo ... tankerzy i tak mają 100%SC. Weird.

i czy są już jakieś pomysły aby naznaczeni kontuzjami GMowie mogli uzupełniać roster poza okienkiem?

w jakikolwiek sposób?

W tym sezonie już z całą pewnością nie.

Na pewno nie będzie otwartego okienka.

Z resztą się nie pali. Dopiero jutro zamykamy pierwszą część tego sezonu, do nowego jeszcze daaaaleko.

Kwestia podniesiona przez BMF jest już chyba bardziej paląca :P 

W tym sezonie już z całą pewnością nie.

Na pewno nie będzie otwartego okienka.

Z resztą się nie pali. Dopiero jutro zamykamy pierwszą część tego sezonu, do nowego jeszcze daaaaleko.

Kwestia podniesiona przez BMF jest już chyba bardziej paląca :tongue:

wiesz, to naprawdę jest kwestia mocno indywidualna dla kogo jest to kwestia mniej czy bardziej paląca, takie podejście tylko pokazuje fakt, że drużyny z Rady ten problem nie dotyczy, a tak naprawdę brak możliwości wykonania jakichkolwiek uzupełnień trąci totalną patologią, bo nie ma nic wspólnego z realiami prawdziwej ligi, które mimo wszystko mniej lub bardziej staramy się u nas przeszczepiać

jak mi się w kolejnym okresie połamie 4 grajków na raz, to chyba nie wytrzymie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka