Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Może oddzielny temat na to?

Zaczął bym od tego kto chce lub nie chce być w radzie.

Dziękuję za głosy na mnie, ale raczej czasowo ostatnio słabo, wolę by w radzie były bardziej zaangazowane osoby ze świeżym podejściem do tematu.

Dobrze byłoby gdyby był w miarę rozrzut po tankerach i contenderach i wschód, zachód, choć u nas to może niezbyt ważne.

Bądźcie poważni z tym BMF-em. Wciąż się uczę tej gry. 

To, co teraz + Ozzy i Camby, skoro karpik nie chce. LBS, człowiek_morza czy Qcin to też dobre kandydatury pod względem aktywności, czasu w grze i ogarnięcia. Reszta osób udziela się mniej, więc zakładam, że ciężko byłoby im przyjąć większe obowiązki. Czym więcej osób, tym chyba lepiej, osobiście nie mam jakiegokolwiek zarzutu względem osób które kiedykolwiek w tej radzie odkąd gram były. 

Dziekuje za wspomnienie o mnie, ale jesli chodzi o CBA to poza kwestia wymian (praktyka czyni mistrza) moja wiedza jest w pelni zalezna od tego co mi napisze Tomek, Camby czy January (jak akurat nie jest zajety albo obrazony :) ) Takze pozwolcie, ze beGMPudelek to bedzie moj wklad w gre, a Radnymi niech zostana osoby, ktore maja juz teraz wiedze, a takze czas/checi by dalej je poszerzac.

Takze Panowie ostatnimi czasy wszystko idzie zaskakujaco sprawnie i bez wiekszych dram organizacyjnych, osobiscie jestem mocno pod wrazeniem jak to wszystko ogarneliscie, trzymaliscie w ryzach i dbaliscie o dokladnosc, dzieki czemu gra nie traci na popularnosci .

btw co z tym system sprzedaż koszulek, który mial wplywac na nasze finanse?

może po rs byśmy organizowali glosowanie na te najwazniejsze nagrody (mvp, piatki itd, poza COY, ale na najlepszego gm'a - why not) i z tego tytułu też przyznawali jakieś benefity finansowe? 

Edytowane przez człowiek...morza

bardzo dobry pomysł, generalnie wkurwia mnie to, że przy takim małym markecie i 4 letniej posusze ściągnąłem do siebie tyle dobrych grajków i jednego future superstara a muszę się obawiać jakiegoś durnego podatku, powinien być jakiś bonus, a nie tylko po ryju i do budy

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Wszystko zgoda, ale bez głosowania na najlepszego GMa. Za duża awantura się przy tym zrobi i ja np wysoko mam Longera, który idealnie tankuje, również BMF co innym wzrok wyżera.

Poza tym nie wiem czy jest sens tu robić głosowanie jak RL NBA nas za to wyręczy i ustalić jakieś bonusy za nominacje do pierwszych piątek + nominacje do all-star game ( koszulki ).

Wszystko zgoda, ale bez głosowania na najlepszego GMa. Za duża awantura się przy tym zrobi i ja np wysoko mam Longera, który idealnie tankuje, również BMF co innym wzrok wyżera.

Poza tym nie wiem czy jest sens tu robić głosowanie jak RL NBA nas za to wyręczy i ustalić jakieś bonusy za nominacje do pierwszych piątek + nominacje do all-star game ( koszulki ).

Osobiście wolę sam decydować. Ty nie?

Tym bardziej, że u nas są jednak jakieś zmiany w składach, które mogą wpływać na głosy. 

Na luzie można by to głosowanie połączyć z głosowaniem za ostatni trymestr.

Przecież każdy z nas lubi rankingi....

Edytowane przez człowiek...morza

Osobiście wolę sam decydować. Ty nie?

Jak mam być szczery to nie wiem. Chętnie bym przeczytał jakieś argumenty i przede wszystkim zdanie innych. Za krótko tu jestem aby czuć grę choć by tak jak Ty. 

Pisząc to chyba najbardziej się sugerowałem tym, że ostatnio podczas głosowań FA poszła masa punktów karnych za olanie tego i jakoś podświadomie obawiam się powtórki. Hurr durr durr głosujemy na swoje piątki a i tak doopa i do piątki wpada np Ingram ( God please no...).

Jak mam być szczery to nie wiem. Chętnie bym przeczytał jakieś argumenty i przede wszystkim zdanie innych. Za krótko tu jestem aby czuć grę choć by tak jak Ty. 

Pisząc to chyba najbardziej się sugerowałem tym, że ostatnio podczas głosowań FA poszła masa punktów karnych za olanie tego i jakoś podświadomie obawiam się powtórki. Hurr durr durr głosujemy na swoje piątki a i tak doopa i do piątki wpada np Ingram ( God please no...).

Zakładam powazne podejście gm'ow :)

A z tym brakiem głosów bym nie przesadzał. Zawsze były te 25, a to już myśle odpowiedni mandat do decyzyjności. 

Ingram to by się przy 10 glosach w żadnej piątce nie znalazł, no chyba, ze rozczarowań, póki co oczywiście

myślę, że po pierwsze każdy będzie chętnie glosował, bo to fajny motyw, zwłaszcza, że (po drugie) u nas wybory nie będą oczywiste gdyż część liderów z top20 jest znacznie lepiej lub słabiej obudowana, a najlepszy rezerwowy robi po 31 ppg*

*nie mogę z tego no

Temat był już poruszany. 

Cała ocena graczy włącznie z proponowanymi im pieniędzmi, możliwościami kontraktowymi i grą (a co za tym idzie bilansami) opiera się na ich grze rl NBA, stąd nagrody też opierają się na rl NBA. 

No i kto decyduje o zaproponowaniu kontraktyu? Ty czy Myers?

To samo się tyczy głosowania na przykładowe MVP.