Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Co do statystyk to jestem na nie. Ja akurat wszystkich tutaj traktuję równo i nie mam do nikogo uprzedzeń w przeciwieństwie do Ciebie, o czym świadczy ta zgryźliwość z Rocketsami i wcześniejsze pozorowane przypadki. Może to i dobry pomysł, ale ja już tyle matematyki prowadzę w fantasy, że na dodatkową nie miałbym czasu. No ale wiem co odpowiesz - to zrezygnuj ;)

Edytowane przez bulek

Ja akurat wszystkich tutaj traktuję równo i nie mam do nikogo uprzedzeń w przeciwieństwie do Ciebie, o czym świadczy ta zgryźliwość z Rocketsami

WUT?

Żadna zgryźliwość, to był tylko niewinny przykład, równie dobrze mogłem dać Clippers, jesteś chyba jakiś przeczulony. Tangiers się jakoś nie obraża o miano nr 1 bezczelnego tankera, za bardzo chyba osobiście momentami podchodzisz do tematu i kryjesz urazy. A jeszcze nie tak dawno marudziłeś, że nie ma tabelki z wolnymi agentami dla ułatwienia. Czyli Twoja tabelka dobra, moja zła ;)

A co do samego pomysłu, ja tez nie jestem do niego przekonany, dlatego Was pytam. A playoffy raczej odpadają jeśli idzie o uzupełnianie bo to już przegięcie i za dużo roboty. Ale trzy razy do roku, czemu nie?

Dzisiaj wieczorem spróbuję taką tabelkę ze stoperem w ręku wpisać i powiem jaki był czas :) 

Dobrze wiecie ze ciężko jest utrzymać wszystkich w ryzach, bo połowa jest aktywna a druga połowa robi absolutne minimum albo nawet nic. Po co Wiec dokładać jakieś kolejne żmudne obowiązki ?? Ludzie, trochę logiki..Macie rade 5 osobowa to niech rada takie rzeczy opracowuje 3 razy w roku, chcieliście decyzje podejmować to i

niech na was spoczywa odpowiedzialność za takie rzeczy.. czyli jak dla mnie jak najbardziej, bo to sie przyda, ale niech się tym zielony stolik zajmie, bo wiecie dobrze ze powierzając to Gmom to nigdy nie wypali. Nie chodzi mi o mnie, ze mi się nie będzie chciało czy coś, ale widzę jak się to wszystko odbywa i widzę ze nie ma szans się to udać, skoro niektórzy nie maja nawet czasu złożyć oferty..

Mam dokładnie takie samo zdanie jak Ronnie. Ja mógłbym zrobić, ale wiem dobrze, że część tego nie zrobi.

Jak ktoś zrobi konkretną formułę to można to wrzucać i samo się policzy, ale jako wymóg by każdy to sobie zrobił - nie ma sensu.

Można by na przykład zrobić przelicznik na ilość minut, które w takiej drużynie będzie miał i przeliczałoby jak by to wyglądało w konkretnej drużynie. Przykładowo Josh Richardson gra w Miami 28 minut a u mnie 15 to zdobywa dla mnie x punktów. Oczywiście tylko jako zabawa, bo wiadomo, że są gracze, którzy per 36 są Bogami a w realu to tak nie wychodzi ;) 

ogólnie pomysł na peiwrszy rzut oka fajny ale po głębszym przemysleniu to:

- ja nie bede miał czasu na to 

- inni pewnie też

- nie zrobi się z tego zbytnio statystyczna gra?

- Whiteside gra w realu z Dragiciem i ten daje mu sporo asyst i miejsca na pkt, ten przykładowy deut już nie gra ze sobą w naszej grze i pewnie będą mieli inne staty gdy przyjdzie im grac z innym Centrem czy PG

Nie Hurd odpowie ale ja zrozumiałem, że to ma być takie narzędzie pomocne, kto wchodzi na tabelkę drużyny patrzy jak dani się zawodnicy prezentują i na tej podstawie i swoich przemyśleń podejmuje decyzje jaki np bilans dana drużyna uzyska, a nie twardo kto lepsze numerki wykręcić ten wygrywa

Nie Hurd odpowie ale ja zrozumiałem, że to ma być takie narzędzie pomocne, kto wchodzi na tabelkę drużyny patrzy jak dani się zawodnicy prezentują i na tej podstawie i swoich przemyśleń podejmuje decyzje jaki np bilans dana drużyna uzyska, a nie twardo kto lepsze numerki wykręcić ten wygrywa

To ja sobie pozwolę.

Tak, dokładnie o to Hurdowi chodziło. Żeby w ferworze tych szalonych wymian i przebudowy 29 z 30 zespołów :grin: nikt nie sugerował się zbyt mocno druzynami w RL, jeśli ich odpowiedniki u nas zostały zaorane i postawione na na nowo. Żeby mieć taką mini ściągawkę kto tam się znajduje aktualnie i jak sobie powierzchownie radzi. 

W żaden sposób nie ma mowy o wyliczaniu jakś schematów, formuł czy punktacji. Tylko funkcja informacyjna.

Edytowane przez Tomek9248

no dokładnie, żadnych matematycznych formuł i mocy wiążącej tych statystyk

tylko i wyłącznie ułatwienie gry i element role-playingu - każdy w końcu powinien się wczuć w ten swój team i znać jego słabe i mocne strony

no i ogólnie chodzi też o to, że jak podczas playoffs LAF zacznie gadać jakim to kozakiem nie jest jego 6th man Ray Felton, każdy będzie mógł szybko i łatwo zweryfikować te teorie :)

Matematyka i tak zdominowała NBA, myślę że wszyscy przy swoich głosach będziemy się nią opierać. Jest to nieuniknione, bo nawet mega fan NBA jak obejrzy 200 spotkań w sezonie to jest jakieś 10% całości. Ale nie chcę, by potem ktoś pisał, że Morrow jest lepszy od Jamala Crawforda, bo oddaje mniej rzutów i częściej trafia za trzy, a zdarza się niestety, że niektórzy takie tezy forsują i chyba nawet w nie wierzą :P

Ja draftowałem w naszej zabawie w 2 rundzie po 12 piwach wiec wsio przed tobą

no ale jak napiszę, że mi zajęło dwie godziny bo się najebałem, to nie zachęcę nikogo do wsparcia projektu :) a draftowanie w drugiej rundzie to se możesz i po LSD robić, bo procentowa szansa na powodzenie w tej loterii jest mniej więcej taka sama

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Takie pytanie na przykladzie:

Kosta Koufos - jest w ostatnim roku (2017-18) kontraktu plus ma jeszcze PO (na 2018-19)

Przeniesmy sie w czasie. Playoffy'18 sie skonczyly, zbliża się draft. Do kiedy Kosta Koufus musi podjąć Player Option. Czy może to zrobić po drafcie? I jeżeli tak, to czy to oznacza, że w trakcie draftu jest nietradeowalny?