Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

No na pewno w jakichś bliskich sytuacjach będzie decydować, a wpływ na ocenę ma zawsze. Z perspektywy gracza PO > TO.

Nowym GM Minnesota Timberwolves został Qcin_69

To przyspieszmy pierwszą turę. Nowi GM decydują tylko o ewentualnych kontraktach na Robertsona, Ibakę i KCP. Tak to możemy zaczynać.

A GM Kings wchodzi do gry dopiero w trzeciej turze. Będzie czas, go znaleźć i nie opóźniać zabawy

To przyspieszmy pierwszą turę. Nowi GM decydują tylko o ewentualnych kontraktach na Robertsona, Ibakę i KCP. Tak to możemy zaczynać.

A GM Kings wchodzi do gry dopiero w trzeciej turze. Będzie czas, go znaleźć i nie opóźniać zabawy

Co rozumiesz poprzez "przyspieszmy"?

Ja bym na początek, panie Camby, proponował przyspieszyć odpisywanie na propozycję wysyłane na p.w.☺

Chodzi mi bardziej o tę drugą propozycję.

A gdybyś odnośnie pierwszej zmienił zdanie, to pamiętaj że nikt Ci tyle nie może obiecać ile ja mogę dać☺

Ja mogę obiecać o wiele więcej, ale dać może i mniej ;) Dopóki się nie spytasz to się nie dowiesz ;)

yo

takie pytanie czy jak julekstep oglosi kto komu ile zaproponowal to jest od razu glosowanie co dany zawodnik wybiea przed rozpoczeciem kolejnej tury????

co jesli na zawodnika X jest tylko propozycja z 1 zespolu, od razu jest klepniety?

np gracz X dostaje 3 letni kontrakt 20,20,20, a w 2 turze dostalby cos w stylu 19,20,21,22 ???? jak to ogarniamy

yo

takie pytanie czy jak julekstep oglosi kto komu ile zaproponowal to jest od razu glosowanie co dany zawodnik wybiea przed rozpoczeciem kolejnej tury????

co jesli na zawodnika X jest tylko propozycja z 1 zespolu, od razu jest klepniety?

np gracz X dostaje 3 letni kontrakt 20,20,20, a w 2 turze dostalby cos w stylu 19,20,21,22 ???? jak to ogarniamy

Tak, po każdej turze jest głosowanie od razu, jak tylko julek ogarnie i nam zaprezentuje kto, od kogo i ile.

Tak, od razu jest klepnięty wtedy.

Shit happens. Akurat nie można złożyć takiej oferty. Każdy rok ma byc 20+.

ja mowie wlasnie o tym, ze 1 tura robi ze kazdy rok ma byc 20+, a w 2 turze dostalby co napisalem i to jest dla zawodnika lepsze rozwiazanie, bo 4 lata ,a hajs podobny

No, ale to nie przechodzi. Ideą podziału na tury jest to, żeby nikt nie wyciągnął Lowrego czy innego pomniejszego allstara za 5 mln przez brak chętnych na niego. 

Można to wytłumaczyć sobie tak, że jeśli klub naprawdę byłby poważnie zainteresowany takim ważnym graczem, to milion nie stanowiłby problemu :D 

Źle -  w regulaminie jest średnia wartość min 20 baniek, czyli można dać 19/20/21 w 1szej turze

Dam sobie caphold do Varehehe wyczyścić, że January pisał gdzieś o annual + avg

To tak a'propos tego, co napisałem. Bo naturalnie jeśli nie ma tego wpisanego, to nie widzę powodu żeby się sprzeczać. I tak 60/3 = 20 :D

Edytowane przez Tomek9248

Dam sobie caphold do Varehehe wyczyścić, że January pisał gdzieś o annual + avg

To tak a'propos tego, co napisałem. Bo naturalnie jeśli nie ma tego wpisanego, to nie widzę powodu żeby się sprzeczać. I tak 60/3 = 20 :grin:

ja pamiętam, że jest średnia wartość 20 milionów i minimum 2 lata. poza tym dla UFA nie podajemy rozdziału na lata tylko dla RFA, więc nawet nie ma jak zbadać takiej oferty, to czy kontrakt jest backload czy front czy flat to przecież tutaj nie ma znaczenia

inna kwestia, że mniej problemów i szansy na dziwne umowy by było, gdyby przeszedł mój pomysł, czyli w 1szej turze od 80 milionów łącznie, no ale już nie będę marudził znowu, zobaczymy co tam życie przyniesie ;) 

ja pamiętam, że jest średnia wartość 20 milionów i minimum 2 lata. poza tym dla UFA nie podajemy rozdziału na lata tylko dla RFA, więc nawet nie ma jak zbadać takiej oferty, to czy kontrakt jest backload czy front czy flat to przecież tutaj nie ma znaczenia

inna kwestia, że mniej problemów i szansy na dziwne umowy by było, gdyby przeszedł mój pomysł, czyli w 1szej turze od 80 milionów łącznie, no ale już nie będę marudził znowu, zobaczymy co tam życie przyniesie ;) 

Odczep się od mojego Kevina :D

5.33 W pierwszej turze składać można jedynie oferty, których średnia wartość wynosi powyżej 20 mln $ za rok, oraz pierwszy rok umowy wynosi minimum 20 mln $. Analogicznie w drugiej turze z zamianą 20 na 10 mln $.

w regulaminie jest tak, ale ja szczerze mówiąc tego wymogu żeby 1szy rok był minimum 20 milionów nie rozumiem totalnie. Dam te 80/4 i nie mogę takiego kontraktu backloadować ale frontloadować mogę? A niby dlaczego i kogo to obchodzi? trochę nielogiczne moim zdaniem

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd