Skocz do zawartości

Ogladamy NBA w TV

josephnba

Ankieta  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

Po dwumeczu NJ vs Heat w preseason dziś ogladac mozna popisy NOH i zdziesiatkowana ekipe Wizz.

O ile pierwszy mecz Nets Heat ogladalem w canal sport to drugi mialem okazje zobaczyc w orange sport...

I dziekuje....

Obraz MIZERNY komentarz taki sobie a dzwiek no coz 8sec opoznienia miodzio!!!!!!

Najpierw osobisty rzut celny potem slysze kozlowanie a potem dzwiek siatki

Mniam mniam....

A wracajac to HD to szok bo ogladajac sobie powtorke Final2003 nets spurs zobaczylem reklame espn hd....

W 2003?????????? HD?????????

A wracajac to HD to szok bo ogladajac sobie powtorke Final2003 nets spurs zobaczylem reklame espn hd....

W 2003?????????? HD?????????

A co myślałeś iggy :P :?: Pierwsza transmisja w HD w USA miała miejsce w 1996 r., zaś sportowa w 2000. Wtedy to transmitowali w wysokiej rozdzielczości XXXIV Super Bowl. Co do NBA to bodajże ESPN nadawał mecze w HD już w sezonie 2001/2002 :roll:

• 2 tygodnie później...

Canal+ podpisał umowę dotyczącą praw telewizyjnych do rozgrywek koszykarskich lig NBA i WNBA. Nowy kontrakt będzie obowiązywać w sezonach 2008/2009, 2009/2010 i 2010/2011. Canal+ pokaże na żywo dwa spotkania tygodniowo w sezonie zasadniczym, 14 meczów fazy play-off i wszystkie potyczki finałowe.

- Cieszymy się, że przez trzy kolejne lata nasi abonenci będą się mogli emocjonować rozgrywkami najlepszej koszykarskiej ligi świata. Zmagania zespołów NBA relacjonowane są na naszej antenie nieprzerwanie od sezonu 2003/2004. Pragnę zapewnić, że również w nadchodzących rozgrywkach przygotowywać je będzie najbardziej w naszym kraju doświadczona ekipa z Wojciechem Michałowiczem na czele.– powiedział Jacek Okieńczyc, dyrektor ds. sportu CANAL+.

Spotkania sezonu zasadniczego pojawią się na antenie stacji wraz z początkiem nowych rozgrywek NBA na przełomie października i listopada. Raz w tygodniu emitowany będzie program NBA Action. W lutym CANAL+ zaprezentuje doroczny All Star Weekend, który zostanie zwieńczony niezwykle popularnym Meczem Gwiazd. Dodatkowo, aktualności z parkietów NBA oraz fragmenty spotkań pojawiać się będą

w programach informacyjnych m.in. Sport+ i Minisport+. Latem stacja pokaże mecze kobiecej ligi WNBA i cotygodniowy magazyn WNBA Action.

A więc kolejne 3 lata mamy spokój i możemy sie rozkoszować pojedynkami najlepszej ligi świata. :) Mam tylko nadzieję że C+ postara się nam pokazać wszystkie drużyny od Celtics i Lakers po Bobcats i Thunders. Ciekawe tez ile dadzą Magic w których coraz ważniejszą role spełnia jedyny Polak w lidze.

Aha i wiecie co z tym Orange Sport? Beda te dodatkowe 2 mecze? Zamówie go dopiero jak bede na 100% pewien..

wraz poczatkime sezonu zaczne porzadne ogladanie w hd jak przystalo na polskiego kibica nba xxi wieku.

tyle że w OrangeSportTV to nie ma co liczyć na HD bo tam to transmisje bd 4:3 a i w Canal+ jakoś się nie zapowiada żeby były w 16:9 chociażby bo o HD to po NBASumoFinals 2008 to można marzyć (poza meczem gwiazd oczywiście)

nie wiem, jak wy mozecie ogladac NBA po polsku... toz to grzech ! :mrgreen:

Nie muszę iść za powszechną opinią i twierdzić, że polscy komentatorzy są do niczego i każde ich słowo to głupota, a amerykańscy to bogowie(tak mniej więcej wygląda ogólna opinia polskich fanów kosza, twierdzisz inaczej - nie znasz się :lol: )

Poza tym pieprzę oglądanie meczów na streamach w tragicznej jakości i małym okienku, często też z chińskim komentarzem. :?

Ano, oglądanie streamów (poza tymi z lokalnych stacji 8) ) to masakra. Zdecydowanie lepiej się ogląda na dużym. Ogólnie to Wojtek ma spore pojęcie, Telman też co nieco wie. Joe mnie trochę wkurwiał częstymi powtórzeniami ale jest do zniesienia. Panu Jurkowi już podziękujemy - SSSSSSSSSPPPPPÓÓÓRSSS i wszystko jasne :D

Trza będzie Orange zamówić - tylko podobno słabo wygląda na większych TV(nadawany w 4:3) - wie ktoś coś o tym?

Nie muszę iść za powszechną opinią i twierdzić, że polscy komentatorzy są do niczego i każde ich słowo to głupota, a amerykańscy to bogowie(tak mniej więcej wygląda ogólna opinia polskich fanów kosza, twierdzisz inaczej - nie znasz się :lol: )

amerykanscy popelniaja duzo bledow, ale jesli dla ciebie polscy komentatorzy nie sa do niczego, to naprawde sie nie znasz(bo wtedy musialbys sie z nimi zgadzac, z ich durnotami).

ja mysle, ze ludzie ogladaja NBA na C+, bo nie znaja angielskiego. natomiast jesli ktos juz zna angielski, a mimo to oglada C+, to juz no fuckin idea dlaczego tak sie dzieje :wink:

ja tam preferuje sciaganie meczow - najlepsza metoda do analizy 8)

ja mysle, ze ludzie ogladaja NBA na C+, bo nie znaja angielskiego

Ja jednak myśle, że ludzie oglądają NBA na c+ ponieważ nie mają innej możliwości obejrzenia meczu na dużym ekranie :wink:

te wszystkie sopcasty są dla bardzo zdesperowanych. Najoptymalniejszym rozwiązaniem jest LP. Raz, że oglądam co chce (generalnie co chce), dwa że z amerykańskim komentarzem (jeśli komuś naprawde przeszkadza ten polski, chociaż wersja z Joe IMO nie jest zła) i w niezłej jakości. Jest to co prawda rozwiązanie tylko na RS, a później przydaje się C+...

ja osobiście zamiast piątkowego spotkania w TV (jakies Spurs vs cos tam) wole obejrzeć sobie mecz mojej drużyny na mniejszym ekranie w league pass.

Wracając do tematu- wskaż mi gdzie moge obejrzeć w Polsce NBA 'znając angielski' (mówimy oczywiście o TV) :wink:

a ściąganie meczów to już zupełnie inna sprawa i raczej nie można stawiać tego obok spotkan na żywo.

amerykanscy popelniaja duzo bledow, ale jesli dla ciebie polscy komentatorzy nie sa do niczego, to naprawde sie nie znasz(bo wtedy musialbys sie z nimi zgadzac, z ich durnotami).

Alez ty bredzisz :lol: Ty naprawdę uważasz się za wielkiego speca od NBA. jestem pewien, że taki Michałowicz ma nieporównywalnie większa wiedzę na temat kosza od Ciebie, z resztą reszta komentatorów także, tyle, ze niektórzy jak choćby Świątek nie umieją tego przekazać i po prostu do komentowania się nie nadają.

To, że podoba mi się czyjś komentarz, nie oznacza, ze we wszystkim się z nim zgadzam. Skoro ty zgadzasz się we wszystkim z amerykańskimi to ci współczuję.

ja mysle, ze ludzie ogladaja NBA na C+, bo nie znaja angielskiego. natomiast jesli ktos juz zna angielski, a mimo to oglada C+, to juz no fuckin idea dlaczego tak sie dzieje :wink:

Ludzie oglądają C+ bo mają mecz na dużym ekranie, na żywo i po polsku. Angielski dośc dobrze znam, nie twierdze, ze rozumiem każde zdanie które wymawiają komentatorzy, ale ogólnie daje radę i wiele jest takich osób, a mimo to wolą C+, wiec twoja teoria jest nic nie warta. Po prostu nie wszyscy tak jak ty idealizują to co amerykańskie i nie wszyscy są tak zapatrzeni w amerykański komentarz i sposób realizacji meczów. Ja nie twierdze, że on jest zły, ale jeśli mam wybór zawsze wybiorę polską wersję.

ja tam preferuje sciaganie meczow - najlepsza metoda do analizy 8)

Do analizy może i tak, też często tak robię, ale nie wypada nawet porównywać oglądania meczu na żywo i z odtworzenia.

Właśnie a jak wygląda sytuacja z LP w tym sezonie? W poprzednim RS praktycznie wszystkie mecz były na stronce np http://www.atdhe.fr Nie wiem jak bedzie teraz bo strona sie troche zmieniła, meczów preseson np nie dawali (wogole ich chyba w LP nie było :? ).

Mi tam komntarz pl nie przeszkadza, żyjemy w kraju gdzie nie ma NBA TV, ESPNu czy TNT więc i tak dziękuje bogu że Cyfra jest w miarę ogarnięta i pokazuje te 2 spotkania na tydz i najwazniejsze że na 'dużym' ekranie. LP oczywiscie nie pogardzę lecz te wszystkie spocasty i tuplayery mam po dziurki w nosie, wieczne buferowanie, przerywanie i ciągłe problemy z nawiązaniem połączenia (przynajmniej u mnie).

Mam nadzieję że LP będzie w tym sezonie ładnie śmigało. Myle się? :roll:

Właśnie a jak wygląda sytuacja z LP w tym sezonie? W poprzednim RS praktycznie wszystkie mecz były na stronce np http://www.atdhe.fr Nie wiem jak bedzie teraz bo strona sie troche zmieniła, meczów preseson np nie dawali (wogole ich chyba w LP nie było ).

a na nba.com nie mogłeś normalnie oglądać?

meczów przedsezonowych nie było w league pass, a jak będzie w tym sezonie? pewnie przez znaczną część sezonu (jak co roku) będzie możliwość normalnego oglądania (ja straciłem ją dopiero pod koniec marca czy nawet na początku kwietnia) natomiast nie mam pojęcia jak ma to wyglądać od strony technicznej...(video na nba.com zostało 'lekko' zmodyfikowane 'dzieki' czemu, przynajmniej u mnie ogląda się to źle (czyt. mało płynnie), z LP może być podobnie...:?)

1. na żywo

2. zajebista jakość: wolę swoje 32 cale z TV niż jakieś tam niecałe 20 z monitora

3. żadne przerywania, żadne tam 'szumy', czy problemy z jakością np momenty jak urwa ci najważniejsza akcję w meczu bo buferowania...

4. zdecydowanie lepiej, wygodniej ogląda się przed TV niż kompem

a co do komentatorów to powiem Ci tak, są dobrzy jak na nasze warunki a takiemu Michałowiczowi trudno odmówić wiedzy i powiedzieć ze nie zna się na tej lidze, osobiście bardzo go cenię, czasem może z ekspertami ma problem, wiadomo jak Świątek(mógłby więcej o taktyce itp co by warto było posłuchać bo od teog jest a na NBA nie zna się wiec mógłby to jakoś pomijać ;) ) , szkoda Noculaka no ale nie ma co wybrzydzać. a jak masz z tym problem to spróbuj sobie sam skomentować jakieś spotkanie(wtedy zobaczysz jak jest trudno, to nie jest tak jak ic sie wydaje że siadasz i gadasz... zobaczysz ile gaf i durnych blędów popełnisz, po czym przyjdzie jakiś 14 latek co widział dwa mecze i 10 wsadów Cartera na youtube i z pomocą neta zwerifikują Twoje dane i powie że gówno wiesz ) posłuchaj sam siebie i wrzuć na forum, też chcemy... się pośmiać :twisted:

btw. w dupach wam się przewraca. jak sobie przypomnę sezon 02/03, żadnych streamów, torrentów, meczów w Polskiej TV, same statystyki a ten mi pieprzy że 4 mecze w TV w tygodniu i kto ogląda ten idiota :roll: :|

a na nba.com nie mogłeś normalnie oglądać?

meczów przedsezonowych nie było w league pass, a jak będzie w tym sezonie? pewnie przez znaczną część sezonu (jak co roku) będzie możliwość normalnego oglądania (ja straciłem ją dopiero pod koniec marca czy nawet na początku kwietnia) natomiast nie mam pojęcia jak ma to wyglądać od strony technicznej...(video na nba.com zostało 'lekko' zmodyfikowane 'dzieki' czemu, przynajmniej u mnie ogląda się to źle (czyt. mało płynnie), z LP może być podobnie...:?)

Nba.com już mnie pomału wkurza, nie dośc że na moim świetnym kompie się lekko blokuje to w dodatku większość video nie działa. Np skróty spotkań, NBA Daily itd. Zobaczymy jak to będzie w tym roku ale juz po wyglądzie widze że chyba nie najlepiej.

btw. w dupach wam się przewraca. jak sobie przypomnę sezon 02/03, żadnych streamów, torrentów, meczów w Polskiej TV, same statystyki a ten mi pieprzy że 4 mecze w TV w tygodniu i kto ogląda ten idiota :roll: :|

Dokładnie. Pamietam te czasy jak wracało się z podstawówki, włączało tvn (kto by pomyślał że tak się zeszmaci :wink: ) i czekało na mecz albo magazyn NBa Action... Nagrywało na VHS i katowało do oporu. W porównaniu z tamtymi latami to obecnie jest bajka.

Wed. 10/29/2008 1:00 AM Cleveland @ Boston

Mon. 11/3/2008 12:00 AM Milwaukee @ New York

Sat. 11/8/2008 2:00 AM Miami @ San Antonio

Sun. 11/9/2008 9:30 PM Dallas @ L.A. Clippers

Sat. 11/15/2008 2:30 AM Orlando @ Dallas

Sun. 11/16/2008 7:00 PM Miami @ Toronto

Sat. 11/22/2008 2:30 AM Utah @ San Antonio

Sun. 11/23/2008 6:30 PM Boston @ Toronto

Sat. 11/29/2008 2:00 AM Miami @ Phoenix

Sun. 12/1/2008 9:00 PM Portland @ Detroit

Tue. 12/2/2008 1:30 AM Orlando @ Boston

Sat. 12/6/2008 1:00 AM L.A. Lakers @ Washington

Sun. 12/8/2008 6:00 PM Detroit @ New York

Sat. 12/13/2008 3:00 AM Orlando @ Phoenix

Sun. 12/14/2008 6:30 PM New Orleans @ Toronto

Sat. 12/20/2008 2:00 AM L.A. Lakers @ Miami

Mon. 12/22/2008 12:00 AM Dallas @ Washington

Thu. 12/25/2008 11:00 PM Boston @ L.A. Lakers

Sat. 12/26/2008 2:00 AM Houston @ New Orleans

Sun. 12/28/2008 7:00 PM Denver @ New York

Mon. 12/30/2008 1:30 AM Orlando @ Detroit

Sat. 1/3/2009 1:00 AM Houston @ Toronto

Sun. 1/4/2009 7:00 PM Cleveland @ Washington

Sat. 1/10/2009 2:00 AM Boston @ Cleveland

Sun. 1/11/2009 9:30 PM Phoenix @ L.A. Clippers

Sat. 1/17/2009 1:00 AM San Antonio @ Philadelphia

Sun. 1/18/2009 6:30 PM Phoenix @ Toronto

Sat. 1/24/2009 1:00 AM Dallas @ Detroit

Sun. 1/25/2009 9:30 PM San Antonio @ L.A Lakers

Sat. 1/31/2009 3:30 AM Golden State @ New Orleans

Sun. 2/1/2009 8:30 AM Cleveland @ Detroit

Sat. 2/7/2009 1:30 AM Boston @ New Yorl

Sun. 2/8/2009 9:30 PM L.A. Lakers @ Cleveland

Sat. 2/21/2009 2:30 AM Dallas @ Houston

Sun. 2/22/2009 8:30 PM Boston @ Phoenix

Sat. 2/28/2009 3:00 AM L.A. Lakers @ Denver

Sun. 3/1/2009 9:30 PM L.A. Lakers @ Phoenix

Sat. 3/7/2009 1:00 AM Miami @ Toronto

Sun. 3/8/2009 9:30 PM Phoenix @ San Antonio

Sat. 3/14/2009 12:00 AM Orlando @ Washington

Sun. 3/16/2009 8:30 PM Dallas @ L.A.Lakers

Sat. 3/21/2009 1:30 AM Boston @ San Antonio

Sun. 3/22/2009 6:00 PM Miami @ Detroit

Sat. 3/28/2009 1:30 AM Denver @ Dallas

Sun. 3/29/2009 7:00 PM Dallas @ Cleveland

Sat. 4/4/2009 2:00 AM Cleveland @ Orlando

Sun. 4/5/2009 9:30 PM Phoenix @ Dallas

Sat. 4/11/2009 2:30 AM Utah @ San Antonio

Sun. 4/12/2009 9:30 PM Boston @ Cleveland

Sat. 11/1/2009 1:00 AM Chicago @ Boston

Czyli rozkład jazdy C+ na nadchodzący sezon :)

No to mamy!

Jeżeli bez korekt pokaza ww liste to:

Sporo Lakers i Celts w tym wzajemne wizyty z San Antonio co cieszy bo to jest zawsze wydarzenia!

I tu jeżeli mowimy o SA mimo że jestem ich wielkim fanem. Uciwie przyznaje że jest tego za duzo! Kosztem mlodych PTB NOH jak i Bulls a przede wszystkim nowej sily 76ers! (Pokaza znow mecz z SAS) jest tego za duzo.

Kolejnymi overrated tv sa Suns i Mavs!!!

IMO to se ne wrati i wolalbym obejrzec po jednym meczyku OJ Mayo CTP Odena i cos wiecej przede wszystkim Artesta w nowym stroju!!!

Daleki jestem od marudzenia ale chcialem podzielic się tak wrazeniami na goraco!!!

2 razy SAS Jazz gdy moze się okazac że taka seria jest np w PO!

Także po co znowu Cavs vs Wizz?

Ciekawie moze być z Bucks ale sila marketingowa Knicks zrobila swoje!!!

Jeżeli stare ekipy zagraja przyzwoicie bedzie w TV ciekawie( ale jeśli a mysle że tak) ale jeżeli idzie NOWE to po co te suns mavs a i spurs i knicks niestety....

Moze narazam się fanom tamtych ekip ale sam kibicuje spurs i szlagiery ww z la BC lub 76 nie zaszkodza ale sas z jazz suns to chyba już za duzo...

Rakiety maja chyba najmniej tv do zwyciestw ale chyba chinskie tv wykupily te mecze

Edit

Mavs zdecydowanie za duuuuzo

Dodatkowo jak Gil Zero nie wroci do stycznia a nie wroci to pokazywanie wizz zamiast 76ers ryzykowne!!!!!!!!!!!!

Lakers sporo wiec chociaż jedni fani a jest ich u nas sporo beda usatysfakconowani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!