Skocz do zawartości

its official Sugar Ray kończy!

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spodziewałem się tego. Ray Allen ogłosił to oficjalnie.

Kolejny wielki z rocznika'96 odchodzi

Kochalem go w Bucks, Sonics i Celtics, nienawidziłem w g.6 finałów

Jeden z moich top5 grajków od kiedy oglądam koszykówkę. Po prostu uwielbiałem na niego patrzeć.

#rayout

Trochę dziwna sytuacja. Walczył ze sobą, żeby nie zostać oskarżony o bycie ultimate ring chaserem? W ogóle jakiś czas temu widziałem news, że Ray chętnie pograłby w organizacja, która niekoniecznie leci na mistrza, ale przynajmniej ma sporo młodzieży, której on jako true vet mógłby podrzucić to i owo. Najzabawniejsze, że pośród takich organizacji, w których chciałby pograć wymienił Bux i C's. :D

Kończy oficjalnie karierę w wieku 41 lat...

Ale on dwa ostatnie sezony nie grał, to jak 41? Jak on dwa lata siedział i myślał, to wtedy ciągle kontynuował karierę? Nie był pod kontraktem, to nie grał, czyli skończył karierę 2 lata temu, skoro teraz już wiadomo, że nie wróci.

Koniec formalności. Osobiście długo go nie śledziłem, bo grywał w średnio-lepszych drużynach. Zauważyłem go dopiero w drugiej połowie kariery, jak Sonics mieli te 1-2 dobre sezony i potem w Bostonie. Ikona wywodząca się jeszcze z lat 90-tych. Kolejny odchodzący do kolekcji z czasów, gdy jeszcze zawodnicy moich ulubionych rozgrywek ligi byli starsi ode mnie...  :hopelessness:

Szczegółów nie pamiętam ale Allen podobno miał kose z Rondo i dłużej nie chciał z nim grać. Może Ptak albo inny zielony ludek coś więcej napisze

potwierdzam, też to gdzieś czytałem że była kosa z Rondo

Co Raya to szkoda bardzo ze nie wrócił choćby na pół sezonu, gdziekolwiek w sumie 

dla mnie to He got the game beze niego nigdy nie byłoby tak samo dobre ;)

W c's pszlo o Rondla

Natomiast o co Ci chodzi z bux to nie wiem, nie pamiętam żadnej afery, ale pamięć już nie ta

Rayowi się tam chyba też znudziło. Nie pamiętam dokładniej, bo wtedy jeszcze nie interesowałem się NBA, ale sam fakt, że Allen poszedł za post prime Paytona, który czmychnął do LAL, pokazuje desperację Bux w tej wymianie. Więcej musiałby ktoś zagnieżdżony w tamtych Bux.

Bux do tego gimnazjum nie chcieliby dodać takiego weterana?

Ray jest totalnym profesjonalistą w swoim zawodzie. Za to mentor z niego żodyn. Stąd jego veteran presence nie ma mega wpływu na młodzików. 

Ale wcześniej za to o 0,2 s za późno zastopowali po rzucie Duncana ;)

Tego nie mierzyłem ale mierząc złapanie piłki przez fishera i jej wypuszczenie z rak wyszło mi 0,7 s (co sprawdziłem przed chwila)  wiec sorry za błąd i wychodzi po korekcie dalej 0,1 s za poźno dla Fisjhera. Film moj miał 30 klatek na sekundę wiec jedna klatka to 0,0333 setne co daje 3 klatki na 0,1 s wiec całkiem dokładne wyliczenia.