TuPalnik Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Gonzaga wygrała turniej WCC. Karnowski gra solidnie, na swoim poziomie. Ciekawy jestem jak potoczy się jego kariera w przyszłym roku. Na wybranie w drafcie raczej marne szanse, choć w 2 połowie 2 rundy to trochę loteria i kto wie, może ktoś się skusi. Ciekawe czy zagra w lidze letniej, spróbuje dostać się na jakiś camp (w przypadku nie bycia wybranym w drafcie) czy może przyjedzie na kadrę. Czas pokaże, ja tam 3mam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Gonzaga wygrała turniej WCC. Karnowski gra solidnie, na swoim poziomie. Ciekawy jestem jak potoczy się jego kariera w przyszłym roku. Na wybranie w drafcie raczej marne szanse, choć w 2 połowie 2 rundy to trochę loteria i kto wie, może ktoś się skusi. Ciekawe czy zagra w lidze letniej, spróbuje dostać się na jakiś camp (w przypadku nie bycia wybranym w drafcie) czy może przyjedzie na kadrę. Czas pokaże, ja tam 3mam kciuki w beGM moje Magic go wybierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konto usunięte (BullsFaN) Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ktoś może wie jak się ma sytuacja z OG Anunoby, ponieważ ze względu na kontuzję, z niektórych zestawień został skreślony. Swoją drogą, który mock stawiacie najwyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananowy_joe Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=QKMg1oNEnoI Tatum ostatnio wyglada rewelacyjnie. Imo jest troche niedoceniany, oceniam jego sufit raczej wyzej niz Jacksona po za tym wyglada na bardziej ogarnietego (po ostatnich wybrykach Josha to nie jest takie trudne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Mam podobne odczucia. Dla mnie Tatum to w tej chwili top3 draftu. Przypomina mi trochę Danny Grangera. btw. co nawyrabiał Jackson, bo chyba przegapiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananowy_joe Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Zostal zawiesziony na jeden mecz za incydent, w ktorym mocno uszkodzil auto dziewczyny jednego z graczy, chyba Vicksa, a potem uciekl z miejsca zdarzenia. Niby nic wielkiego, ale glupi wybryk jak na gracza, ktory ma byc w samej czolowce draftu. To nie przystoi takim zawodnikom. Edytowane 9 Marca 2017 przez bananowy_joe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Przypomina mi trochę Danny Grangera. Tak mi mów Panie Jendras, takimi porównaniami można mnie kupić. Tatum, w razie obrony picku, byłby w stanie ogarniać na boisku razem z Russellem i Ingramem, czy sobie w czymś przeszkadzają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Mam podobne odczucia. Dla mnie Tatum to w tej chwili top3 draftu. Przypomina mi trochę Danny Grangera. btw. co nawyrabiał Jackson, bo chyba przegapiłem? Rozumiem, że masz go nad Jacksonem na ten moment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Btw. Walton ostatnio u Simmonsa mówił, że absolutnie Lakers nie będą robić z Ingrama czwórki. Tzn. uważa, że jeśli Brandon przybierze na masie, to może oczywiście sobie chwilami radzić broniąc czwórki, natomiast nominalnie Ingram wg niego będzie "3" w NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Tak mi mów Panie Jendras, takimi porównaniami można mnie kupić. Tatum, w razie obrony picku, byłby w stanie ogarniać na boisku razem z Russellem i Ingramem, czy sobie w czymś przeszkadzają? Myślę, że spokojnie, tylko Tatum z Ingramem bardziej na pozycjach 3-4. Rozumiem, że masz go nad Jacksonem na ten moment? Yessir. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Ok, ale dlaczego traktujesz go jako lepszy prospekt? Skoro JJ jest sporo lepszym atletą, nieco lepszym ballhandlerem i kreatorem i raczej lepszym obrońcą (choć tutaj jest blisko). Także jedyny aspekt, w którym Tatum jest na ten moment wyraźnie lepszy, to rzut. A jak sam wielokrotnie twierdziłeś, rzut jest jedną z łatwiejszych rzeczy do poprawy. Staram się zrozumieć Twój tok myślenia. Edytowane 10 Marca 2017 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Btw. Walton ostatnio u Simmonsa mówił, że absolutnie Lakers nie będą robić z Ingrama czwórki. Tzn. uważa, że jeśli Brandon przybierze na masie, to może oczywiście sobie chwilami radzić broniąc czwórki, natomiast nominalnie Ingram wg niego będzie "3" w NBA. Czyli jak przyjdzie tam PGeorge (co obecnie mysle wiecej niz 50% prawdopodobne(podobnie jak dmc)) to on na PF? Przyda sie wtedy doswiadczenie z zeszlego sesonu w iny. Ogolnie to za 2lata pewnie: Dr -ball-ingram-pg-dmc wielce prawopodobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Ogolnie to za 2lata pewnie: Dr -ball-ingram-pg-dmc wielce prawopodobna. a moze frytki do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Ograniczanie przewagi Tatuma nad Jacksonem do rzutu jest niedopowiedzeniem. Przecież Jayson to jest scorer jakich mało oglądaliśmy w ostatnich latach w NCAA. To, że Tatum jest bardziej finezyjny od Jacksona, nie znaczy, że ma jakąś wielką przewagę nad JJ. W zasadzie to obaj pod względem scoringu wyglądają podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Czyli jak przyjdzie tam PGeorge (co obecnie mysle wiecej niz 50% prawdopodobne(podobnie jak dmc)) to on na PF? Przyda sie wtedy doswiadczenie z zeszlego sesonu w iny. Ogolnie to za 2lata pewnie: Dr -ball-ingram-pg-dmc wielce prawopodobna. Na pick w top3 niech będzie, że mają 50% szans. Na to, że będzie to akurat Ball to przyjmijmy, że też 50%. Do tego jeszcze jakieś prawdopodobieństwo, że przyjdzie George i jakieś prawdopodobieństwo, że przyjdzie DMC. Z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że o prawdopodobieństwie, że zdarzą się te wszystkie przypadki, można powiedzieć sporo, ale z pewnością nie to, że jest duże, nie wspominając o wielkim Nie jestem wielkim znawcą NCAA a nawet dosyć małym i pewnie nawet nie znawcą, ale Tatuma widzę bardziej na 4ce i to dobrej 4ce z rzutem, minięciem i obroną. W erze small ballu raczej wyląduje na 4ce i ma wszelkie atuty by się na tej pozycji sprawdzić. Edytowane 10 Marca 2017 przez Tecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Fultz oficjalnie ogłosił, że przystępuje do draftu w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Ma pod względem translacji na NBA. JJ operuje głównie na atletycznej przewadze nad SF/PF rywali. W NBA kilku tweenerów już z tego później wyleczono. Niekoniecznie, bo Jackson dalej w NBA będzie top level pod względem atletyzmu, będzie miał trudniej, ale biorąc pod uwagę jego ball handling nie widzę szans na "wyleczenie". Tak samo Tatum będzie miał trudniej kończyć te swoje circus shoty przeciwko bardziej poważnym rim protectorom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Jackson ma ograniczenia w ofensywie - footwork na post, jumper po pójściu w prawo, rzut konieczny do naprawy, niechęć do kończenia lewą ręką, brak gry pnr na efektywnym poziomie. W NCAA jako czwórka dominuje, w NBA jako SF już nie będzie miał tak łatwo z korzystaniem z siły/szybkości. Nie będzie mijał rywali w taki łatwy sposób/ latał nad głowami jako off rebounder regularnie, czy kończył przewagą siły w tłoku, To nie są ograniczenia w ofensywie, tylko rzeczy do poprawy. Co do gry na p&r, to on prawie nie ma okazji do tego w Kansas, bo gra na czwórce, czym mam wrażenie, że jest trochę krzywdzony. Poza tym tak samo można powiedzieć o Tatumie, że ma ograniczenia w ataku - problemy w kończeniu vs length, brak potężnego pierwszego kroku, brak NBA range. Tatum z kolei swój midrange przełoży na NBA bez większych problemów. Elite scoring na midrange jest mało "sexy" w ostatnich latach, ale połączenie tego z defensywą i niewątpliwie dołożoną prędzej czy później przez Tatuma (kapitalna technika rzutu) pewną trójką... Biorę w ciemno. To nie chodzi o to, że mid range nie jest sexy, tylko, że opieranie swojej gry na nim, jednocześnie bez zabójczego wjeżdżania pod kosz zalatuje mi trochę klimatami ball stopera (choć z przebłyskami super podań). PS Zauważ, że jak dotąd nie wyraziłem swojej jednoznacznej opinii, kogo uważam za lepszego prospecta, bo wcale nie uważam, że te problemy rzutowe Jacksona są łatwe do wyeliminowania. Po prostu jestem ciekaw jaki jest tok myślenia Jendrasa, bo z jednej strony logicznym jest, że łatwiej jest poprawić rzut niż atletyzm (pamiętam tego typu argumenty choćby przy ocenie Gordona), ale z drugiej na dzień dzisiejszy Tatum nie jest lepszym graczem niż Jackson, ale Jendras z jakiegoś powodu woli Tatuma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Właśnie Warto ryzykować z Gilesem w okolicy 20 picku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inVad3rrr Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Moje pytanko do znawców NCAA-jaki wygląda przypadek Gilesa? Wielki talent którego uwolnienie blokują liczne, poważne kontuzje ? Jego potencjalny wybór to klasyczny high risk,high reward ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi