Bogut Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Do początku regulara mamy jeszcze półtora miesiąca i pomyślałem że można by w tym czasie zrobić forumowy ranking graczy na najbliższy sezon. Może przy tym wyjdzie jakaś ciekawa dyskusja, przy dużym odzewie okazać się może np. jak Carmelo jest przecenianym graczem wg forumowiczów albo Khris Middleton niedocenianym itp. Ewentualnie ktoś wrzuci Goberta jako 10. najlepszego gracza w najbliższym sezonie i wszyscy oszaleją Początkowo myślałem o zrobieniu top 100 ale chyba nie ma co szaleć, tym bardziej że zależy mi by jak najwięcej osób wzięło udział Na czym miało by to polegać: 1.każdy biorący udział ustala swoją top 50, najwygodniej będzie chyba skopiować sobie listę poniżej do excela czy worda, tam poukładać swoją top 50 po czym wrzucić ją tu w osobnym poście 2.ja wezmę każdą personalną topkę i graczowi nr 1 przydziele 50 pkt, nr 2 49 punktów i tak do 1 punkta dla nr 50 3.obliczę całościowy ranking i za 2-3 tygodnie wrzucam połączoną obliczoną top 50 + kilkunastu graczy którzy byli blisko Lista poniżej zawiera myślę każdego gracza wartego wzięcia pod uwagę. Każdy kto znalazł się w top 100 Sports Illustrated, /r/nba na reddicie lub liście b/r tu jest + trzech czołowych rookies czyli Simmons, Embiid i Ingram, lista liczy 124 nazwiska i jest pewnie aż przesadnie długa ale jak ktoś uzna że Alex Len powinien być 47. graczem ligi to niech go sobie śmiało dopisze w swoim rankingu Ta lista ma na zadanie po prostu zawierać graczy, nie sugerujcie się specjalnie kolejnością bo daleko jej do ideału. Tutaj w razie czego macie jeszcze inną listę graczy ale bez rookiech: https://www.reddit.com/r/nba/comments/4vn3yk/after_thousands_and_thousands_of_ratings_here_is/ Mam nadzieję że znajdą się chętni do zabawy LeBron James Stephen Curry Kevin Durant Russell Westbrook Chris Paul Kawhi Leonard James Harden Anthony Davis Paul George Blake Griffin Draymond Green DeMarcus Cousins LaMarcus Aldridge Klay Thompson Paul Millsap Damian Lillard Jimmy Butler John Wall Kyle Lowry Karl-Anthony Towns DeAndre Jordan Carmelo Anthony Kyrie Irving Andre Drummond Al Horford Marc Gasol DeMar DeRozan Hassan Whiteside Mike Conley Gordon Hayward Kemba Walker Derrick Favors Kevin Love Dwyane Wade Nicolas Batum Giannis Antetokounmpo Dirk Nowitzki Rudy Gobert Dwight Howard Khris Middleton Chris Bosh Isaiah Thomas Brook Lopez C.J. McCollum Eric Bledsoe Andrew Wiggins Serge Ibaka Jonas Valanciunas Jae Crowder Pau Gasol Bradley Beal Andre Iguodala Reggie Jackson Danilo Gallinari J.J. Redick Kristaps Porzingis Chandler Parsons Tristan Thompson Marcin Gortat Goran Dragic Steven Adams Jeff Teague George Hill Nikola Vucevic Zach Randolph Luol Deng Nikola Jokic Joel Embiid Ben Simmons Brandon Ingram Avery Bradley Victor Oladipo Rudy Gay Rodney Hood Ricky Rubio Ryan Anderson Brandon Knight Marvin Williams Andrew Bogut Robin Lopez Evan Fournier Jrue Holiday Tobias Harris Harrison Barnes J.R. Smith Derrick Rose Aaron Gordon Thaddeus Young Marcus Morris Monta Ellis Tony Parker Enes Kanter DeMarre Carroll Greg Monroe Dennis Schroder Devin Booker Jabari Parker Danny Green Nerlens Noel Jeremy Lin Zach Lavine Kentavious Caldwell-Pope Michael Kidd-Gilchrist Joe Johnson Otto Porter Evan Turner Wesley Matthews Rajon Rondo Kent Bazemore Kenneth Faried Trevor Ariza Bismack Biyombo Jahlil Okafor Al Jefferson Manu Ginobili Gorgui Dieng Patrick Beverley Ian Mahinmi Will Barton Kyle Korver Clint Capela Amir Johnson Cody Zeller Mason Plumlee Justise Winslow Edytowane 19 Września 2016 przez Bogut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Czy to ma być ocena tego, kto jest najlepszym graczem z nich w tym momencie, czy chodzi już o typ na następny sezon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Typ na sezon 2016-17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Lebron JamesStephen CurryKevin DurantChris PaulRussell WestbrookKawhi LeonardAnthony DavisPaul GeorgeDemarcus CousinsJames HardenBlake GriffinKarl Anthony TownsDamian LillardDraymond GreenAl HorfordCarmelo AnthonyNicolas BatumGiannis AntetokounmpoKyle LowryEric BledsoePaul MilsapMarc GasolLaMarcus AldridgeJimmy ButlerJohn WallHassan WhitesideKyrie IrvingDeAndre JordanRudy GobertIsaiah ThomasAndrew WigginsDwight HowardMike ConleyKlay ThompsonAndre DrummondKristaps PorzignisKemba WalkerBrook LopezGordon HaywardVictor OladipoSerge IbakaJeremy LinMyles TurnerDanilo GallinariDevin BookerD`Angelo RussellDwyane WadeJonas ValanciunasDerrick RoseNikola Vucevic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 1 LeBron James 2 Kevin Durant 3 Stephen Curry 4 Russell Westbrook 5 Chris Paul 6 James Harden 7 Kawhi Leonard 8 Anthony Davis 9 Paul George 10 Blake Griffin 11 Damian Lillard 12 Kyrie Irving 13 Al Horford 14 Jimmy Butler 15 Klay Thompson 16 DeMarcus Cousins 17 Draymond Green 18 LaMarcus Aldridge 19 Paul Millsap 20 Hassan Whiteside 21 Karl-Anthony Towns 22 John Wall 23 Kyle Lowry 24 DeAndre Jordan 25 Giannis Antetokounmpo 26 Brook Lopez 27 Kemba Walker 28 Gordon Hayward 29 Derrick Favors 30 Eric Bledsoe 31 Carmelo Anthony 32 Serge Ibaka 33 Isaiah Thomas 34 C.J. McCollum 35 Khris Middleton 36 Kevin Love 37 Andre Drummond 38 Mike Conley 39 Rudy Gobert 40 Victor Oladipo 41 Nicolas Batum 42 Marc Gasol 43 DeMar DeRozan 44 Reggie Jackson 45 Jae Crowder 46 Andrew Wiggins 47 Danilo Gallinari 48 Tobias Harris 49 Nikola Jokic 50 Steven Adams Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) LeBron James Stephen Curry Kevin Durant Russell Westbrook Kawhi Leonard James Harden Chris Paul AnthonyDavis Paul George Blake Griffin Damian Lillard DeMarcus Cousins LaMarcus Aldridge Klay Thompson Paul Millsap Carmelo Anthony Jimmy Butler John Wall Kyle Lowry Mike Conley DeAndre Jordan Draymond Green Kyrie Irving Andre Drummond Al Horford DeMar DeRozan Hassan Whiteside Karl Anthony-Towns Gordon Hayward Kemba Walker Derrick Favors Kevin Love Nicolas Batum Giannis Antetokounmpo Ricky Rubio Dwight Howard Rudy Gobert Isaiah Thomas Steven Adams Andrew Wiggins Serge Ibaka Jae Crowder Danilo Gallinari Kristaps Porzingis Marcin Gortat C.J. McCollum Michael Kidd-Gilchrist Dirk Nowitzki Ryan Anderson Harrison Barnes Edytowane 19 Września 2016 przez iglo13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 1. Lebron James 2. Anthony Davis 3. Kahwi Leonard 4. Stephen Curry 5. James Harden 6. Paul George 7. Kevin Durant 8. Blake Griffin 9. Russel Westbrook 10. Chris Paul 11. Damian Lillard 12. Draymond Green 13. C.J. McCollum 14. John Wall 15. DeMarcus Cousins 16. DeAndre Jordan 17. Kyrie Irving 18. Gianis Antetokounmpo 19. Jimmy Butler 20. Karl-Anthony Towns 21. Andre Drummond 22. Hassan Whiteside 23. Klay Thompson 24. Andrew Wiggins 25. LaMarcus Aldridge 26. Kristaps Porizingis 27. Victor Oladipo 28. Carmelo Anthony 29. Kyle Lowry 30. DeMar DeRozan 31. Ben Simmons 32. Al Horford 33. Devin Booker 34. Paul Millsap 35. Gordon Hayward 36. Reggie Jackson 37. Kemba Walker 38. Serge Ibaka 39. Eric Bledsoe 40. Nicolas Batum 41. Mike Conley 42. Brook Lopez 43. Rudy Gobert 44. D'Angelo Russell 45. Marc Gasol 46. Jahill Okafor 47. Khris Middleton 48. Bradley Beal 49. Isaiah Thomas 50. Goran Dragić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 31. Ben Simmons niezła zasłona dymna przed draftami FB ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Kevin Durant Stephen Curry LeBron James Russell Westbrook Paul George Chris Paul Damian Lillard Anthony Davis James Harden Blake Griffin DeMarcus Cousins Kyrie Irving Draymond Green Kawhi Leonard Klay Thompson Karl-Anthony Towns LaMarcus Aldridge John Wall Paul Millsap Carmelo Anthony Jimmy Butler Al Horford Andre Drummond Gordon Hayward Kyle Lowry Mike Conley DeAndre Jordan DeMar DeRozan Kemba Walker Giannis Antetokounmpo Kevin Love Andrew Wiggins C.J. McCollum Dwyane Wade Eric Bledsoe Derrick Favors Goran Dragic Bradley Beal Kristaps Porzingis Hassan Whiteside Serge Ibaka Harrison Barnes Victor Oladipo Marc Gasol Rudy Gobert Nicolas Batum Isaiah Thomas Jeremy Lin Dwight Howard Chandler Parsons Edytowane 19 Września 2016 przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 niezła zasłona dymna przed draftami FB ;] Ależ skąd, po prostu to nie jest ranking do fb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Na Twojej liście brakuje Justisea Winslowa. 1. LeBron James 2. Stephen Curry 3. Russell Westbrook 4. Kevin Durant 5. Chris Paul 6. Anthony Davis 7. Paul George 8. James Harden 9. Kawhi Leonard 10. Blake Griffin 11. Damian Lillard 12. Kyrie Irving 13. Klay Thompson 14. DeMarcus Cousins 15. Hassan Whiteside 16. LaMarcus Aldrige 17. Karl Anthony Towns 18. Draymond Green 19. Jimmy Butler 20. DeAndre Jordan 21. Giannis Antetokounmpo 22. Andre Drummond 23. Gordon Hayward 24. Al Horford 25. DeMar DeRozan 26. Marc Gasol 27. Dwyane Wade 28. John Wall 29. Paul Millsap 30. Carmelo Anthony 31. Andrew Wiggins 32. Nicolas Batum 33. Chris Bosh (jeżeli będzie grał) 34. Kemba Walker 35. Brook Lopez 36. Goran Dragic 37. Mike Conley 38. Serge Ibaka 39. Devin Booker 40. CJ McCollum 41. Rudy Gobert 42. Kyle Lowry 43. Eric Bledsoe 44. Andre Iguodala 45. Reggie Jackson 46. Kristaps Porzingis 47. Justise Winslow 48. Steven Adams 49. Ben Simmons 50. Rodney Hood (zamiast kontuzjowanego Middletona, którego miałem na 42 miejscu) Edytowane 22 Września 2016 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Pomysł wielce zacny, ale może jest szansa i potencjał na głosowanie "dzięsiątkami" i dyskusję o poszczególnej grupie graczy? Wtedy wyniki byłyby bardzo wartościowe + fajnie będzie się do tego odnieść po sezonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) proponuję założyć temat z komentarzami, co by nie robić tu burdelu. E: komenty bez listy wyjebac. Edytowane 19 Września 2016 przez montana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Winslow dopisany, może ktoś w niego jeszcze uwierzy tak jak Ty Póki co zaskakuje mnie brak wiary w Dirka, tylko na jednej liście się znalazł a i tam ledwo. Dallas mogą skończyć bez nikogo w top 50 bo Barnes też dostaje niewiele głosów a poza nimi nie ma nikogo. E: jak dla mnie nie ma problemu z komentowaniem i dyskutowaniem tutaj a wszystkie listy tak czy tak wyłapię, wręcz zachęcam do dyskusji i dokuczania innym że c***owe listy robią Nie wiem co to są te "dziesiątki" i na czym głosowanie na nie miałoby polegać? Edytowane 19 Września 2016 przez Bogut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Top 10 graczy na danej pozycji. I skoro można to napisać: c***owe te listy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 I skoro można to napisać: c***owe te listy... Wrzucaj swoją żeby choć jedna w temacie była coś warta trochę mi szkoda zostawiać to głosowanie by organizować kolejne dla poszczególnych pozycji ale mogę co parę dni przedstawiać jak wygląda aktualny ranking kolejno dla PG, SG itd. Całościową top 50 chciałem gdzieś na początek preseasonu opublikować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Top 10 graczy na danej pozycji. I skoro można to napisać: c***owe te listy... 1. Melo 2. Rose 3. Phil Jackson 4. Porzingis 5. Noah 6. LBJ 7. KD itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekmroz Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 1. Melo 2. Rose 3. Phil Jackson 4. Porzingis 5. Noah 6. LBJ 7. KD itd. A gdzie Lee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wrzucaj swoją żeby choć jedna w temacie była coś warta trochę mi szkoda zostawiać to głosowanie by organizować kolejne dla poszczególnych pozycji ale mogę co parę dni przedstawiać jak wygląda aktualny ranking kolejno dla PG, SG itd. Całościową top 50 chciałem gdzieś na początek preseasonu opublikować Dla mnie taka lista ma znaczenie, kiedy jest chociaż linijka opisu i wytłumaczenia: czemu dany delikwent znalazł się akurat tutaj. To by zapewne rozkręciło dyskusję, ale zdaję sobie sprawę z tego, że łatwiej jest wklepać te nazwiska "tak po prostu", a Tobie będzie to później łatwiej zliczyć. Wczoraj dojechałem do miejsca 20 i sam ze sobą się pokłóciłem więc to ciężki kawałek chleba Ale inicjatywa jest zacna i jak tylko sam się ze sobą przeproszę to dodam swoją listę @barcalover: rozumiem, że żałoba po Durancie może Cię przytłaczać, ale trochę więcej klasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 W sensie słów na "ch"? Czy jak mierzysz klase? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi