Skocz do zawartości

Sezon 2016/17 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.10.2016 o 15:07, Slawekmroz napisał(a):

Co do taktyki Matka - zakładałem, że nie pojdzie tak mocno w Howarda i Drumma, bo uznalem, ze skoro bierze LeBrona, to bedzie chcial zawalczyc na punktach, a walka na punktach kosztuje. I druzyny na te kategorie raczej z FA sie nie dozbiera. No i sie przejechalem. Ale nic to - skoro tak przeplacona, wyszarpana wrecz druzyna trzyma sie od biedy kupy, to moze i ten kurs nie jest taki calkiem spalony. Ot, trzeba tylko czujnym byc.

W sumie jestem ciekawy, jak pisałbyś o cenach DeAndre i Drumma, gdybyś wyciągnął ich dolara taniej...

Podzielę się i ja swoimi wrażeniami z draftu.

Był to mój trzeci z rzędu wieczór z draftem (w niedzielę w 20, w poniedziałek w 12, a we wtorek z Wami;). Wytypowałem ceny, wybrałem około 30 graczy z których miałem budować swoją prześwietną drużynkę;). Wachałem się czy by nie spróbować taktyki z kimś z top10 ale zdecydowałem się na sprawdzoną taktykę czyli krótko mówiąc: średniaki. Solidne średniaki bez większych wad. Na początek poszedł CJ-tu od razu włączył się marcos. Pociągnąłem do 31 choć typowałem że pójdzie za 28. Już byłem 3 w plecy. Dalej poszedł planowany Kemba za 1 mniej niż się spodziewałem. W międzyczasie trwało rozkminianie taktyk Wilqa, Sławka, Kriszota, marcosa i innych. Potem zgodnie z planem Crowder (znów podbijający marcos) za wytypowane 23 i w tym momencie zaczęły się promocje, np.Deng za 1 do QASa(!), albo B.Lopez za 25 u mnie. Niespodziewanie wpadł mi też Teague za 19, którego wyceniałem trochę wyżej. Pomyślałem-lipa jest, teraz nie wystarczy na jednego z zaplanowanych. Dalej poszli zgodnie z planem Batum i brat Lopeza(dzięki marcos), obaj troszkę taniej niż zakładałem. I w końcu ostatni element układanki czyli Gortat. Tutaj mój max bid mógł wynosić 25 i za tyle (3 więcej niż zakładałem) go wziąłem po licytacj z... oczywiście że z marcosem:) Z sensownych wysokich został już tylko Adams... Za ostatnie 4 dolce wziąłem Big Ala, Ilyasove, Afflalo i JrSmitha. Może któryś z nich odpali?

Nie jest źle uważam. Są staty do poprawki ale to się zobaczy listopadzie/grudniu co i jak.

W dniu 19.10.2016 o 16:33, matek napisał(a):
W sumie jestem ciekawy, jak pisałbyś o cenach DeAndre i Drumma, gdybyś wyciągnął ich dolara taniej...

Podejrzewasz, ze pisalbym w kategoriach steali?:-) zwyczajnie zalozylem, że z moją wersją FT punt bede mogl sobie pozwolic, by zapłacić te kosmiczne kwoty. I byc może powinienem tego Drumma jeszcze pociągnąć, skoro i tak zostalem z kasą. Tylko potem Ty bys mial za dużo kasy ns Rondla :-)

W dniu 19.10.2016 o 20:08, Masud napisał(a):

Na początek poszedł CJ-tu od razu włączył się marcos. Pociągnąłem do 31 choć typowałem że pójdzie za 28. Już byłem 3 w plecy. 

Tak czułem że 1 więcej i byś pewnie odpuścił ;) Za szybko trochę poszedł ten pick.

Ale widzę że mieliśmy równe wyceny. 

W dniu 19.10.2016 o 21:24, matek napisał(a):

Wtedy miałbym też Howarda :tongue:

No akurat dla mojej taktyki Drumm a Howard to lata swietlne. Wiec z przyjemnoscia pogodzilbym sie z utrata Howiego w takich okolicznosciach.

A co do planowania podwojnego punta - owszem wiLQ, to byl wiodacy plan na ten draft. Aczkolwiek nie byl jedyny i po drafcie LM troche spekalem, bo widzialem, ze Kriszot napalil sie znowu na calkiem podobna do mojej taktyke. I ze kosmicznie pojechal z cenami. Gdy na naszym drafcie zadeklarowal i bral inaczej, nieco sie uspokoilem. Zwlaszcza, ze dwoch kluczowych dla mojej wersji graczy wzialem na relatywnym spokoju.

I bylem gotowy do naprawde mocnego licytowania centrow. Ale to co sie stalo przeszlo moje najsmielsze oczekiwania :-(

Edytowane przez Slawekmroz

W międzyczasie trwało rozkminianie taktyk Wilqa, Sławka, Kriszota, marcosa i innych.

Udalo sie? Jesli tak to czy mialo jakis wplyw na przebieg licytacji?

w tym momencie zaczęły się promocje, np.Deng za 1 do QASa(!)

A wlasnie, co tu sie stalo?

Moja wymowka jest taka, ze pisalem wtedy dluga wypowiedz na czacie, a Wy jaka macie? ;-)

W dniu 20.10.2016 o 06:22, Slawekmroz napisał(a):

A co do planowania podwojnego punta - owszem wiLQ, to byl wiodacy plan na ten draft. Aczkolwiek nie byl jedyny i po drafcie LM troche spekalem, bo widzialem, ze Kriszot napalil sie znowu na calkiem podobna do mojej taktyke.

Czyli jaki byl ten wniosek wyciagniety z draftu w LM? Edytowane przez wiLQ

W dniu 20.10.2016 o 17:01, wiLQ napisał(a):

A wlasnie, co tu sie stalo?

Moja wymowka jest taka, ze pisalem wtedy dluga wypowiedz na czacie, a Wy jaka macie? ;-)

Ja się w tym momencie czaiłem na Centrów a że miałem niskie statsy względnie przypilnowałem to szkoda było mi każdego $.

Ale i tak liczyłem że w ostatniej sekundzie ktoś podbije i potem jeszcze parę będzie.

Ty lepiej powiedz czemu mu nikt nie podbił 44$ Lillarda czy 23$ Griffina?

Jak dla mnie to są efekty podbijań w ostatnich sekundach i każdy myślał na zasadzie: ktoś napewno podbije więc tym razem ja nie muszę ;)

Na poczatek... nie ma to jak okres miedzy draftem, a sezonem... "Marvin Williams Suffers Fractured Finger".

W dniu 20.10.2016 o 18:04, marcos napisał(a):

Ale i tak liczyłem że w ostatniej sekundzie ktoś podbije i potem jeszcze parę będzie.

Ty lepiej powiedz czemu mu nikt nie podbił 44$ Lillarda czy 23$ Griffina?

Ja nie podbijalem Lillarda bo do Currego ni grzyba nie pasuje, a to juz bylo blisko mojej granicy zas odnosnie Blake'a to sam nie wiem, faktycznie przy tej kwocie pare razy mozna bylo jeszcze podbic. Coz...

A skoro jestesmy w tym temacie to wyjasnicie mi dlaczego gwiazdy byly tansze niz w LM?

Wydawalo mi sie, ze po tamtym drafcie wnioskiem numer 1 bedzie zeby mocniej sie o nie bic, a chyba tylko L.MP tak zrobil [i przegial w druga strone, ale to inny temat].

W dniu 20.10.2016 o 18:04, marcos napisał(a):

Jak dla mnie to są efekty podbijań w ostatnich sekundach i każdy myślał na zasadzie: ktoś napewno podbije więc tym razem ja nie muszę ;)

Nie wiem czy tak bylo w tych przypadkach, ale zgadzam sie, ze ten efekt istnieje ;-) Edytowane przez wiLQ

W dniu 20.10.2016 o 17:01, wiLQ napisał(a):

Czyli jaki byl ten wniosek wyciagniety z draftu w LM?

No wlasnie taki, zeby uwazac z puntem FT. Wszystko tak jak wytlumaczylem wyzej. Nawet sobie na wszelki przygotowalem jeszcze jedna taktyke. A ze wniosku nie wyciagnalem do konca, to juz inna sprawa.

Mamy pierwszy trejd!

WspieramAkcjęPajacyk oddaje Greg Monroe i Eric Gordon do QASa za Joel Embiid i Jared Sullinger

Musze przyznac, ze kompletnie go nie rozumiem, Mac zmienia nazwe druzyny na WspieramMistrzaQASa? ;-)

Tzn to wyglada jak wymiana w lidze keeperowej... czy zakladasz, ze w tym sezonie Embiid > Monroe?

W dniu 22.10.2016 o 15:50, wiLQ napisał(a):

Mamy pierwszy trejd!

WspieramAkcjęPajacyk oddaje Greg Monroe i Eric Gordon do QASa za Joel Embiid i Jared Sullinger

Musze przyznac, ze kompletnie go nie rozumiem, Mac zmienia nazwe druzyny na WspieramMistrzaQASa? ;-)

Tzn to wyglada jak wymiana w lidze keeperowej... czy zakladasz, ze w tym sezonie Embiid > Monroe?

Wciaz jestem ciekawy opinii maca bo nie bylem fanem tej wymiany zanim bylo wiadomo, ze Sully opusci kawal sezonu...

W dniu 24.10.2016 o 17:03, evitacre napisał(a):

Mac ma napisać że był fanem tej wymiany zanim sie suly skontuzjowal czy o co chodzi :smile: ? Skoro przyklepał to dla niego była ok.

W to nie watpie tylko sie zastanawiam z czego w jego opinii wynika korzysc ;-)

Chyba musi przyjmowac, ze Embiid bedzie sporo lepszy od Monroe skoro dorzucil taka druga pare?

Zas jak na moje arkusze to sie dobrowolnie zepchnal w srodek tabeli... a propos...

Chyba juz nikt inny poza mna sie w to nie bawi, wiec tym razem projekcje w wersji skroconej...

Tier 1 - Walka o podium:

woLF-Pack

Florida Pensioners

QAS

Zdunia Squad

Unstoppables Bulls

Z tej grupy wg mnie Slawek ma najmniejsze szanse wyleciec poza nia [glownie dzieki przyjetej strategii], ale jednoczesnie mi sie wydaje, ze z tego samego powodu raczej nie wygra tylko zajmie miejsce drugie lub trzecie.

QAS po wymianie z maciem wg mnie wskoczyl do roli lekkiego faworyta, ale wiadomo, ze to jedna kontuzja lub wieksza pomylka w oszacowaniu by sie to zmienilo.

Odnosnie mojej druzyny to zebralem troche wiecej ryzyka niz zwykle, ale chyba mam realne szanse na three-peat przy sprzyjajacych wiatrach, na ktore oczywiscie tu licze ;-)

Tier 2 - srodek tabeli

Berdjusza

Sopockie Trefliki

WspieramAkcjęPajacyk

Underrated

BasketBoli

L.MP

Holy Grail

Z tej grupy evitacre i L.MP wydaja mi sie miec najwieksze szanse na strefe spadkowa.

Maca mialem w tierze wyzej przed trejdem, ale oczywiscie moge sie mylic ;-)

Tier 3 - walka o utrzymanie

Ball Lovin Criminals

Wrobel's Team

Kriszot's Team

Na dzis te 3 druzyny wg mnie odstaja jakoscia od pozostalych, wiec zaczynaja z najwiekszego dolka.

Z drugiej strony pabloboar wlasnie wystawil na block Townsa, wiec to moze szybko stracic na aktualnosci ;-)

Edytowane przez wiLQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.