Skocz do zawartości

Planszówki

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Gregorius napisał(a):

No to też jest perełka. Niestety nie dogadaliśmy się z małżonką co do kupna a potem już nie było dostępne w sensownej cenie. Jak twoje wrażenie z grania w Chaos w starym swiecie?

Jedna z najlepszych gier ever obok Zakazanych Gwiazd. Właśnie jestem wkurwiony na GW, że zabrało licencję, bo pewnie kolejne gry także byłyby rewelacyjne.

Gra jest jest banalna, ludzie łapią w pierwszej rozgrywce, asymetryczna, fluffowa i jest naprawdę ogromny wachlarz możliwości i interakcji. Jedyny drobny minus, to lekkie braki balansu - na początku Khorne jest za mocny, a jak ludzie się nauczą grać, to on mocno słabnie, ale znowu Tzeench jest op. Ale da się wygrać wszystkim, a Slaneeshem i Tzeenchem na oba sposoby.

Bycie fanem Warhammera nie jest wymagane, ale zawsze to plusik. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Jedna z najlepszych gier ever obok Zakazanych Gwiazd. Właśnie jestem wkurwiony na GW, że zabrało licencję, bo pewnie kolejne gry także byłyby rewelacyjne.

Gra jest jest banalna, ludzie łapią w pierwszej rozgrywce, asymetryczna, fluffowa i jest naprawdę ogromny wachlarz możliwości i interakcji. Jedyny drobny minus, to lekkie braki balansu - na początku Khorne jest za mocny, a jak ludzie się nauczą grać, to on mocno słabnie, ale znowu Tzeench jest op. Ale da się wygrać wszystkim, a Slaneeshem i Tzeenchem na oba sposoby.

Bycie fanem Warhammera nie jest wymagane, ale zawsze to plusik. 

No właśnie takie opinie słyszałem.

5 minut temu, Gregorius napisał(a):

No właśnie takie opinie słyszałem.

Mam w pizdu gier, połowa zagrana raz albo nieotworzona, jedyne co są regularnie ruszane to Cyklady, Zakazane Gwiazdy i właśnie Chaos w Starym Świecie nie licząc "samograjów" jak Splendor, Fallout czy Carcassone