wiLQ Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dla mnie wymiana Rodzyn za Klaya to jakieś nieporozumienie tak pod względem ich wartości (różnica 2 rund) jak i wpływu na punkty Roto (chyba że ktoś wierzy w 48% FG i 1,5 Stl Rodzyna do końca sezonu ). Generalnie nie rozumiem decyzji LGW (bo dla HKS jest dosyć oczywista) i chętnie usłyszę co nim kierowało? DeRodzynowi powoli bedzie spadal z produkcja a Klay tak jak w tamtym sezonie, po slabszym poczatku bedzie szedl w gore. Kemizo wygral wymiane i juz.Hmm, ciekawe jak zdecydowana jest ta reakcja. Tacy jestescie tego pewni? Raptors beda sie bic o seeda do konca sezonu, a Warriors moga odpoczywac przez ostatnie miesiace, wiec chociazby rozegrane mecze moga byc dobrym motywem dla tej wymiany, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Byc moze i tak byc. Ale z drugiej strony zdrowy DeRozan jest niezbedny Raptors na po wiec tez moga go oszczedzac jak beda pewni, ze nie trafia na cavs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Pewni to jesteśmy tylko śmierci i podatków Ale jeśli pytasz o 48% FG Rodzyna i jego produkcję to chyba nic innego w NBA nie jest tak pewnego że spadnie... Kliknij sobie ost. 30 dni i już zobaczysz o czym mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Byc moze i tak byc. Ale z drugiej strony zdrowy DeRozan jest niezbedny Raptors na po wiec tez moga go oszczedzac jak beda pewni, ze nie trafia na cavs.A kiedy moga byc tego pewni? 5 kwietnia? Przeciez oni beda do konca walczyc o #1, zwlaszcza, ze Cavs sa plytcy. Ale jeśli pytasz o 48% FG Rodzyna i jego produkcję to chyba nic innego w NBA nie jest tak pewnego że spadnie... Kliknij sobie ost. 30 dni i już zobaczysz o czym mówię Nie pytam o FG% bo to jest oczywiste, ale wydaje mi sie, ze nie jest "nieporozumieniem" preferowanie Derozana. Klaya pierwsze 30 dni bylo gorsze niz ostatnie 30 Derozana, wiec w dobieranie probek tez umiem sie bawic ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie pytam o FG% bo to jest oczywisteWięc skoro to jest oczywiste, to znaczy, że oczywiste jest iż Rodzyn będzie spadał w okolice 50 miejsca (przy 44% FG) ale wydaje mi sie, ze nie jest "nieporozumieniem" preferowanie Derozana. Klaya pierwsze 30 dni bylo gorsze niz ostatnie 30 Derozana, wiec w dobieranie probek tez umiem sie bawic ;-)Tylko ja nie wartościuję tych graczy wg ranku za 30 dni - wskazuję tylko pewny trend u DeRozana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Więc skoro to jest oczywiste, to znaczy, że oczywiste jest iż Rodzyn będzie spadał w okolice 50 miejsca (przy 44% FG)Nie jest bo to kierunek zmian tylko dla jednej/dwoch kategorii. Ale jednoczesnie ma 1 blok, 26% za 3, rzuca wiecej [co moze utrzymac i byloby dla niego jest korzystne] oraz jest w takim wieku, ze spokojnie mozna liczyc na jakies zyciowki [jak np aktualne w zbiorkach czy asystach]. Poza tym zwroc uwage, ze caly czas piszesz o srednich pomijajac totale, a tymczasem Klay moze zaliczyc pierwsze DNP-Rest w najblizszym tygodniu [bo sie szykuje paskudny okres dla Warriors]. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie jest bo to kierunek zmian tylko dla jednej/dwoch kategorii. Ale jednoczesnie ma 1 blok, 26% za 3, rzuca wiecej [co moze utrzymac i byloby dla niego jest korzystne] oraz jest w takim wieku, ze spokojnie mozna liczyc na jakies zyciowki [jak np aktualne w zbiorkach czy asystach]. Poza tym zwroc uwage, ze caly czas piszesz o srednich pomijajac totale, a tymczasem Klay moze zaliczyc pierwsze DNP-Rest w najblizszym tygodniu [bo sie szykuje paskudny okres dla Warriors]. Ja tam, aż takim optymistą nie jestem. Ogólnie miał świetny początek i bardzo wysoki USG% (ponad 35%), który powinien spaść poniżej 30% jak TOR będą grać coraz pełniejszym składem (ze zdrowym DeCarollem, Sullingerem, JV). Im bliżej PO tym bardziej będą stawiać na obronę i trochę gry może tracić na rzecz Powella (który moi zdaniem idealnie pasuje do tej ekipy). Trójek Rodzyn rzuca wręcz mniej (per FTA) i na gorszym % (więc nie widzę tu wielkiego zapasu 0,1 na mecz mu wzrośnie jak na 30% zacznie trafiać?), zbiórki może mu "zabrać" Sullinger, bo wiemy że Patterson czy Caroll to nie są królowie deski. Bloki - nawet jak dorzuci do swojej "średniej" to i tak raczej nie będzie pow. poziomu Klaya. Także ja mu absolutnie źle nie życzę, ale bez kontuzji w TOR jakiś kluczowych graczy to produkcja niechybnie spadnie i nawet jak walnie jakąś życiowkę - to raczej różnica będzie niewielka. http://www.basketball-reference.com/players/d/derozde01.html#advanced::none Ale powiem tak - niech mnie pozytywnie zaskoczy. Za te pieniądze należy się Raptorsom rekord kariery w każdym elemencie BTW. Jak DMR będzie grał na 35%USG to szybciej złapie kontuzje na 20 meczową przerwę, więc wolę chyba planowe DNP co 20 gier Klaya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 A tak w ogóle chętnie oddam trochę asyst - najlepiej za bloki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.TM Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Nie mam pojecia jaka powinna byc cena za ta dwojke, ale czy to ogloszenie dotyczy rowniez Lina i Nance'a? Nance już gra, Lin też zaraz wraca, więc oni zostają u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Tabelka na srednich by wrzucic jakis punkt odniesienia dla tych wszystkich klepnietych trejdow... rfg% rft% r3m rpkt rreb ras rprz rbl rto roto team 09 08 13 12 09 15 15 05 02 88 Wolves 14 14 07 13 05 10 11 12 01 87 HKS 1946 Kem 15 03 15 04 14 01 03 13 15 83 Daily Tomorr 10 11 04 15 07 07 12 07 09 82 Sopockie Tre 13 15 10 09 03 06 05 08 10 79 MKS Milejów 11 01 01 01 15 12 14 15 06 76 Peaches N Cr 12 09 06 14 02 09 01 14 08 75 LGW TEAM 05 02 02 02 13 14 13 11 12 74 WARSAW HORNE 01 12 09 11 06 13 09 06 05 72 Nocna Straż 06 13 08 05 08 11 04 03 11 69 High End Ave 07 04 05 10 11 05 07 09 07 65 Wild Snails 08 07 12 08 01 02 10 02 13 63 L.MP 04 06 14 06 10 03 02 10 03 58 Lysy z Wizar 03 10 11 03 04 04 06 01 14 56 Tłoki II War 02 05 03 07 12 08 08 04 04 53 Planetariani plus srednie sr3m srpkt srreb sas srprz srbl sto GP roto team 1,35 15,55 5,63 3,97 1,15 0,53 2,07 210 88 Wolves 1,22 16,09 5,28 3,24 1,07 0,75 2,07 207 87 HKS 1946 Kemizo LM 1,43 13,03 6,30 1,96 0,87 0,77 1,43 230 83 Daily Tomorrow 1,16 16,34 5,56 3,00 1,07 0,64 1,79 225 82 Sopockie Trefliki 1,26 14,60 5,17 2,78 0,91 0,64 1,76 220 79 MKS Milejów 0,95 12,33 6,81 3,27 1,14 0,82 1,90 217 76 Peaches N Cream 1,21 16,21 4,97 3,20 0,87 0,79 1,80 219 75 LGW TEAM 1,04 12,36 5,98 3,42 1,07 0,73 1,73 224 74 WARSAW HORNETS 1,26 15,48 5,51 3,37 1,00 0,59 1,92 208 72 Nocna Straż 1,23 13,04 5,61 3,25 0,89 0,49 1,75 220 69 High End Averageness 1,19 14,82 5,82 2,75 0,91 0,69 1,88 216 65 Wild Snails 1,33 14,59 4,86 2,24 1,02 0,46 1,60 189 63 L.MP 1,38 14,17 5,77 2,60 0,87 0,70 1,99 213 58 Lysy z Wizardsa 1,26 12,67 5,24 2,61 0,91 0,45 1,50 212 56 Tłoki II Warszawa 1,12 14,52 5,84 3,01 0,94 0,52 1,94 227 53 Planetarianie LM Dannygd wrocil na pozycje lidera, ale czolowka sie zrobila tak wyrownana, ze na dzis 5 druzyn ma realne szanse na podium. Kto wygra, a kto zostanie z reka w nocniku? Dalej jest szturmujacy Kriszot [+7 pkt roto, czyzby trejd ze mna tak pomogl??? ;-)], ktory moze sie wlaczyc do tej walki o ile utrzyma ten trend zwyzkowy i inne dwie druzyny, ktore klepnely niedawno wieksza wymiane, wiec tez moga liczyc na jakies zmiany [inna sprawa czy pozytywne!]. Czyli ogolnie nie zapowiada sie tu na statyczna tabelke... Z drugiej strony medalu nie bardzo rozumiem pasywnosc 3-4 druzyn na dnie bo ponizej 60 pkt roto po 1/4 sezonu to juz sie samo nie naprawi. Na ich miejscu bym probowal jakis wiekszych zmian kierunku/zawodnikow... co zreszta sam zrobilem w podobnej sytuacji, wiec to nie tylko goloslowna teoria ;-) A propos... U mnie niewiele zostalo z draftu i po klepnieciu tej trzeciej wiekszej wymiany zaczynam sciezke z ostrym i porzadnym tankowaniem kategorii punktow, ktora na pewno nie przyniesie mi wygranej, ale wydaje mi sie, ze istotnie poprawilem swoje warianty optymistyczne i realistyczne [pesymistyczny bez zmian]. Tzn przy sprzyjajacych wiatrach moze powalcze o okolice podium, ale wieksze sa szanse, ze skoncze gdzies w okolicach przecietnosci [co wciaz byloby poprawa w stosunku do pierwszego miesiaca]. Kluczowe beda statsy defensywne gdzie mam najwiecej do zyskania i na nie w sporej czesci postawilem swoimi ruchami, ale tez zaczynam ze sporego dolka, wiec nie jest oczywiste, ze sie to uda. Zobaczymy, ale przynajmniej bedzie fajniejsza zabawa niz bylaby gdybym zostal ze starym skladem ;-) BTW, ale przyfarcilem z tym Sefolosha, shevcu chcial go wywalic, a ja go przygarnalem bo pasowal do strategii, a tu nagle stal sie starterem i jeszcze wyskoczyla jakas kontuzja Bazemore'a. Moze to dobry znak? ;-) A jak to wyglada z Waszej perspektywy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Z mojej perspektywy to wyglada tak ze musze cos zmienic. Wymiana Kemba-DMC na razie nie przyniosla oczekiwanych skutkow ale tez na szczescie nie popsula jakos specjalnie mojej sytuacji w statsach na ktorych w tej wymianie stracilem. Dalej kuleje tam gdzie kulalem a w pozostalych kategoriach dalej jestem wysoko. Time to move on... Ogloszenia: Mam do oddania sporo trojek steali oraz asyst i zbiorek. Handluje Teafue,Ariza i Batumem. Na razie nie ruszam George'a i Walkera. Cala reszta skladu jest jak najbardziej "wymienialna". Szukam dobrego FG FT i trojek a co za tym idzie troche punktow. Tak wiec: Teague oddalbym (moge do niego kogos dodac) za jakiegos PG/SG z lepszym FG i przynajmniej rownie dobrym FT oraz duza iloscia trojek. Tak wiec asysty i steale za skutecznosc i trojki. Ariza i Batum (osobno lub w pakiecie) sa do oddania za jakiegos SG/SF tez z dobrym FG i FT oraz trojkami i punktami. Tak wiec duuzo trojek i steali wraz ze zbiorkami i asystami za rownie dobre trojki i duzo punktow przy dobrej skutecznosci. Ktos?Cos? Zainteresowanych zapraszam na PW. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 BTW. Jak DMR będzie grał na 35%USG to szybciej złapie kontuzje na 20 meczową przerwę,Skad sie bierze wniosek, ze wysoki USG% prowadzi do kontuzji? więc wolę chyba planowe DNP co 20 gier Klaya Oj raczej czesciej, chyba nie zakladasz, ze DNP-Rest zdarza sie tak samo czesto w pierwszych 20 meczach co w ostatnich? Ariza i Batum (osobno lub w pakiecie) sa do oddania za jakiegos SG/SF tez z dobrym FG i FT oraz trojkami i punktami. Tak wiec duuzo trojek i steali wraz ze zbiorkami i asystami za rownie dobre trojki i duzo punktow przy dobrej skutecznosci. Ktos?Cos? Czy tylko mi sie wydaje, ze ten trading block jest bardzo trudny do zrealizowania? Jak sprzedajesz swietnych gosci w kategoriach, w ktorych szukasz to jacy zawodnicy w lidze spelniaja te kryteria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Szukam FG FT punktow i trojek a oddaje steale asysty i zbiorki poswiecajac sporo trojek. Wydaje mi sie ze te kategorie sie nie pokrywaja Dlatego oddajac ich razem w pakiecie oczekuje w zamian jednego gracza z top 20 ktory da mi duzo punktow przy dobrej skutecznosci FG i FT i chociaz troche trojek (wiadomo ze nie tyle co daja razem Ariza i Batum. Idealnym przykladem takiej wymiany byla moja oferta skierowana do szkoda-czasu gdzie proponowalem Ariza+Batum+ktos (na przyklad Evan Turner) za samego Butlera. Niestety szkoda-czasu oferte odrzucil. Uwazacie ze to za niska cena za Butlera? Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Mikowal83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Szukam FG FT punktow i trojek a oddaje steale asysty i zbiorki poswiecajac sporo trojek. Wydaje mi sie ze te kategorie sie nie pokrywaja Dlatego oddajac ich razem w pakiecie oczekuje w zamian jednego gracza z top 20 ktory da mi duzo punktow przy dobrej skutecznosci FG i FT i chociaz troche trojek (wiadomo ze nie tyle co daja razem Ariza i Batum. Idealnym przykladem takiej wymiany byla moja oferta skierowana do szkoda-czasu gdzie proponowalem Ariza+Batum+ktos (na przyklad Evan Turner) za samego Butlera. Niestety szkoda-czasu oferte odrzucil. Uwazacie ze to za niska cena za Butlera?Solidna, choc to trzeba lubic/wierzyc/chciec pozyskiwanych graczy. Ale jakby potwierdziles to co pisalem - jest paru gosci w lidze, ktorych mozna sprzedac za taka paczke ;-) Czyli z tego nie wychodzi ogloszenie dla wszystkich tylko pytanie do wybranych GMow czy sa zainteresowani rozmienieniem swojej gwiazdy. Najwiekszy haczyk polega na tym, ze ilu zawodnikow daje dobre FG%, FT%, punkty i trojki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Mikowal, napisałem, że mógłbym negocjować, ale szybko sprawę uznałeś za zakończoną. Czyli skoro tak, to albo ja proponuję taką ofertę wyjściową, że nie ma sensu negocjować dalej (a tak na pewno nie jest), albo Twoje wyobrażenia zdecydowanie przewyższają realia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Wlasnie Butler ale rowniez Hayward (gdyby nie fakt ze obawiam sie tego jego palca) Melo, Beal (gdyby rzucal FT chociaz na 80%) Kawhi (ale to chyba troche za wysoka polka, no i to chyba tyle jesli to mialby byc ktos na pozycji SG/SF. Ogloszenie czy pytanie tak czy inaczej zainteresowani niech pisza bo teraz juz dokladnie wiadomo o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Myślę, że jest kilku innych graczy bardziej spełniających te kryteria niż Carmelo. A jeśli już Carmelo, to czemu nie np. Gay? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 No to kto inny Twoim zdaniem daje to co daje Butler? Bo to moj "ideal" jesli chodzi o gracza ktorego chcialbym dostac w zamian (pomijajac Kawhi'ego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Butler to już jest all-star. Nie dziwię się, że niektórzy nie kwapią się, by takich oddawać. Ja bym się też pewno nie kwapił. Łatwiej handluje się zawodnikami z trzeciej dziesiątki i dalej, którzy mogą coś wnieść do danej drużyny. Niekoniecznie muszą być to od razu gwiazdy. Ja zgodziłem się na Biyombo, choć jest on w czeluściach tabeli roto, ale ma coś w sobie, co mnie interesuje. I o to właśnie chodzi. Jak się szuka jednego elementu łatwiej o trejdy, niż jak się szuka wszystkich czterech na raz. Ja nie patrzę tylko i wyłącznie na ranking roto, gdyż nie do końca jest on zgodny ze stanem faktycznym. Ja szukam graczy do rotacji, nie top20 rankingu roto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Ja tez nie patrze na ranking (pisalem o tym juz wczesniej) ale niestety niektorzy tak. Wlasnie dlatego pewnie nie udalo sie z wymiana Butlera. Ja uwazalem ze to sprawiedliwa rowna wymiana gdzie kazdy by zyskal tam gdzie tego potrzebuje ale chyba wlasnie fakt ze Butler to gwiazda spowodowal ze nic z tego nie wyszlo. Mi wcale nie chodzi o gwiazde tylko zebym dostal jednego gracza ktory da mi pewnosc ze bedzie mi dostarczal wlasnie tych 3-4 kategorii ktorych szukam na wysokim poziomie. Nie bede rozmienial na drobne graczy ktorzy moga rozmienic jakiegos topowego gracza ktory da mi wlasnie to czego szukam. Niemniej jednak napisalem juz wczesniej ze moge wymienic ich tez pojedynczo wiec wcale nie upieram sie ze musi to byc rozmienianie gwiazdy. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Mikowal83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi