Skocz do zawartości

Najlepszy center ligi

Reikai

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy center ligi?

• DMC
      42
    • Marc Gasol
      10
    • Deandre Jordan
      3
    • Dwight Howard
      1
    • Rudy Gobert
      0
    • Andre Drummond
      7
    • KAT
      7
    • Okafor
      1
    • Vucević
      1
    • Brook Lopez
      1
    • Whiteside
      2
    • Ktoś inny
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Zaś co do ankiety/tematu:

Po pierwsze, jaką wartość ma nazwanie kogoś najlepszym na swojej pozycji w lidze? Według mnie żadną, za to fajnie brzmil, ale nic nie mówi o klasie danego zawodnika, zwłaszcza na tak specyficznej pozycji w lidze jak C. Bardziej zasadne byłoby, którzy centrzy w lidze prezentują impaktem poziom ~top20 ligi?

Po drugie, niewielką wartość ma tworzenie ankiety przed sezonem gdy mamy całą grupę młodych/bardzo młodych zawodników którzy powinni zanotować bardzo duży progres już w przyszłym roku. Osobiście jestem przekonany, że na starcie sezonu Towns będzie już graczem na poziomie ~top15 ligi, ale jest to nieweryfikowalne. 

Na ten moment Marc i DMC. 

DMC to dość specyficzny gość, z jednej strony daj go do SAS i jego procenty mogą mega poszybować do góry, z drugiej może okazać się, że gdy ograniczymy mu różnorodność akcji ofensywnych, często dość idiotycznych, trochę ulicznych to spadną jego statystyki. Do tego trzeba dodać, że w prawdzie jest duży i silny to jego motoryka, wyskok są w porównaniu np do Shaqa będącego w jego roczniku taka sobie. Pozytywem można nazwać rozwój zasięgu, jest utalentowany rzutowo, ma dobrą technikę, tego typu gracze często są leniwi, on chyba jednak pracuje nad sobą.

KAT to kozak, ma papiery na dosłownie wszystko, od dobrego obrońcy do świetnego strech 5, typowy przykład nowoczesnego centra, mobilny, szybki w kontrze, bez niepotrzebnej masy, która może powodować kontuzje, świetna gra przodem do kosza, świetne podania, dojrzałość, obecnie DMC jest o krok wyżej, ale za 5 lat to KAT powinien być lepszy, i to o kilka ładnych kroków...

Embiid - zobaczymy kiedy i czy w ogóle zagra, miejmy nadzieję, że będzie drugim Zydrunasem, w sensie ogarnięcia kontuzji stopy.

Hassan - tutaj myślę, że on po prostu od jakiegoś czasu nie ma kompleksów, chyba najlepsze warunki fizyczne, większy talent niż DAJ czy AD, od zera do bohatera. Teraz pytanie czy od bohatera do super bohatera czy od bohatera do zera..,

Jak bardzo ta pozycjavzeszla na psy, skoro deandrzej jest rozwazany w jakimkolwiek top centrów?

Aż przykro się robi

Jordan jest wyróżnikiem, żadna gwiazda, dmc potrsfi najwiecej, ale w dużej mierze sam sobie zasłużył na tskie gówno jak Kings. Stracił mnóstwo czasu na pajacowanie i obrażanie siecna koszykówkę, ale indywidualnie jest niekwestionowanym liderem aktualnie

Choć ja jako jedynkę zawsze biorę Gasola, który potrafi niewiele mniej, a jednocześnie potrafi poświęcić się dla zespolu. Szkoda tylko tych kontuzji

I na koniec

Dlaczego ktoś kwestionuje KATa jako topowego C? Tylko dlatego że grał rookie season? A czy to jego wina, że dziś centrzy są tak ujowi, że rookas może ich niszczyć?

Jest aktualnje jednym z najlepszych i bardzo mocna liczę, że już niedługo klasycznie zbudowana Sota pokaże całej small ballowej hołocie gdzie ich miejsce

KAT mi bardziej przypomina PF

Demarcus jest najlepszy ale jako fan Kings wkurwiam się na niego za bycie pojebem i bucem , dla mnie to jest Derrick Coleman 2.

Derrick Coleman który miał skill najlepszy w latach 90tych, back to basket, półdycha, trója ,passing skill wszystko i nie można było się przyczepić, potrafił nawet w PO najlepszej defensywie czyli Knicks  Ewingom Oakleyom późniejszym finalistą NBA 24/14 przy 54%TS

ale z łbem miał coś nie tak

żeby nie kontuzje to overall wygrywa Marek , biorę go zawsze i wszędzie zdrowego przed każdym w tym zestawieniu

A ktoś z tych centrów zrobiłby playoffy z Kings? Nie sądzę.

Jeśli to ma być jedyny argument przeciwko DMC to jest to żaden argument - szczególnie w zestawieniu z Jordanami czy innymi Whiteside'ami tej ligi

Boogie bije obecnie na głowę resztę centrów, zapewne w ciągu 1 - 2 lat dołączy do niego Towns, reszta jest o krok z tyłu.

Brak Hotforda w wyliczance, do której załapali się Okafor czy Vucevic to spore niedopatrzenie.

Moje top5 na przyszły sezon:

Cousins - Towns - Horford - M. Gasol* - DAJ

Gasol przy założeniu, że będzie zdrowy, a kontuzja nie odciśnie na nim wielkiego piętna.

Gdzieś tam dalej widzę Brooka i Howarda, ale też z gwiazdką ( Brook -- zmiana teamu, Howard - zdrowie plus zmiana mentalności).

A to nie czasem Golden przerżneło finały jak tylko Green został centrem?

Według Ciebie, jako center grał w tych finałąch słąbo? (chociażby game7). Jeśli to ma tęz być jakiś argument, to chyba lepiej nie wypalić w finałach, niż przez kilka lat nie wejść w ogóle do PO..

Według Ciebie, jako center grał w tych finałąch słąbo? (chociażby game7). Jeśli to ma tęz być jakiś argument, to chyba lepiej nie wypalić w finałach, niż przez kilka lat nie wejść w ogóle do PO..

Dopóki mieli boguta to wygrywali z Greenem na centrze w calych PO slabo im szlo a to dyskusja chyba kto najlepszym centrem a nie kto gra w finalach. a green jako center nie jest nr 1

Z dupy argumenty. Po pierwsze z Greenem na C Sacramento też by nie weszli do Po a po drugie nie Green może źle nie grał ale na pewno nie grał jak 1st C ligi.

Przecież to nie wina Cousinsa że trafił do Sac a ni zasługa Greena że gra w superteamie i jest co rok w finałach

Z dupy argumenty. Po pierwsze z Greenem na C Sacramento też by nie weszli do Po

A to już jest dobry argument? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo jak mamy się bawić w gdybanie, to myślę, że Sacto miałoby dużo lepszy bilans z zamianą Green - Cousins, podczas gdy GSW nie zbliżyło by się to rekordu byków.

po drugie nie Green może źle nie grał ale na pewno nie grał jak 1st C ligi.

A kto grał?

Przecież to nie wina Cousinsa że trafił do Sac a ni zasługa Greena że gra w superteamie i jest co rok w finałach

Tutaj pełna zgoda. Ja patrzę na to, co kto każdy z nich wnosi na parkiet. DGreena możesz sparować z każdym wysokim dzięki temu co wnosi na parkiet bez piłki.

A to już jest dobry argument? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo jak mamy się bawić w gdybanie, to myślę, że Sacto miałoby dużo lepszy bilans z zamianą Green - Cousins, podczas gdy GSW nie zbliżyło by się to rekordu byków.

A kto grał?

Tutaj pełna zgoda. Ja patrzę na to, co kto każdy z nich wnosi na parkiet. DGreena możesz sparować z każdym wysokim dzięki temu co wnosi na parkiet bez piłki.

Nikt nie grał jak 1st ligi bo nie grał Dmc :D

Nie wiem jak Gsw bo Green tam pasuje idealnie więc z Dmc mogłoby być gorzej ale to raczej zasługa systemu.

Natomiast w Sac jakoś nie widzę Greena którego podwajaja i nie ma strzelców obok siebie. Co on by tam wnosil? Przecież Rondo z Gayem by mu nawet piłki nie dali

A kto grał?

Nikt nie grał jak 1st ligi bo nie grał Dmc :D

Nie wiem jak Gsw bo Green tam pasuje idealnie więc z Dmc mogłoby być gorzej ale to raczej zasługa systemu.

Natomiast w Sac jakoś nie widzę Greena którego podwajaja i nie ma strzelców obok siebie. Co on by tam wnosil? Przecież Rondo z Gayem by mu nawet piłki nie dali

ale to raczej zasługa systemu.

Nigdy nie rozumiałem co ma 'system' drużyny do oceny danych gracza, zwłaszcza jak jest stawiany przeciwko graczom, pasującym prawie do każdego systemu (takim według mnie jest Green).

Natomiast w Sac jakoś nie widzę Greena którego podwajaja i nie ma strzelców obok siebie. Co on by tam wnosil?

Dawałby bardzo dobrą obronę.