Skocz do zawartości

moja lista GOAT

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Ma wszystko:

Russel zdobył 8 mistrzostw z rzędu, Jordan tylko 3. Czemu? Bo był k**** najlepszy. 

Nadal nie wiem, co ma jedno z drugim wspólnego.

Rozumiem, że według Twojego rozumowania Russel był lepszy od Jordana ,bo Russell wygrał 3 razy "po raz pierwszy", a Jordan tylko dwa?

Ja nie rozumiem dalej - wysunąłeś przez zaprzeczenie tezy(A teraz zrozum, że próbujesz wykazać, że nie można traktować, jako GOAT, kogoś, dlatego, że przez ileś lat z rzędu był najlepszy,), że jeśli ktoś przez ileś lat z rzędu jest najlepszy, jest GOATem. Najdłużej był Russel, więc jest GOAT. Proste. 

Ja nie rozumiem dalej - wysunąłeś przez zaprzeczenie tezy(A teraz zrozum, że próbujesz wykazać, że nie można traktować, jako GOAT, kogoś, dlatego, że przez ileś lat z rzędu był najlepszy,), że jeśli ktoś przez ileś lat z rzędu jest najlepszy, jest GOATem. Najdłużej był Russel, więc jest GOAT. Proste. 

Nic takiego nie napisałem. Napisałem tylko, że seryjne wygrywanie jest argumentem za tym, że ktoś jest GOAT, a nie przeciwko, jak uważasz Ty.

Nic takiego nie napisałem. Napisałem tylko, że seryjne wygrywanie jest argumentem za tym, że ktoś jest GOAT, a nie przeciwko, jak uważasz Ty.

A ty uważasz, że wygrywanie z przerwą jest argumentem przeciw, mimo że oznacza to zdolność do pokonania większej liczb różnorodnych przeciwników i zdolność do dopasowania się do większej liczby zawodników. 

Dlatego mj jest koza, bo potrafil wygrywac tak I tak. Mamy konsensus, mozna zamknac temat :grin:

A ty uważasz, że wygrywanie z przerwą jest argumentem przeciw, mimo że oznacza to zdolność do pokonania większej liczb różnorodnych przeciwników i zdolność do dopasowania się do większej liczby zawodników. 

no a z drugiej strony skoro wygranie kolejnego mistrzostwa jest łatwiejsze niż pierwszego to rozumiem że brak repeatu wpływa negatywnie na zawodnika w kontekście goat?

Edytowane przez kulfon

Nie, ja cały czas twierdzę, że nie ma różnicy.

zaesze myslalem ze do zdobycia tytulow trzeba pokonac tylu samych rywali ale okazuje sie ze majac przerwe trzeba pokonac wiecej?? ciekawe

Różnica jest taka, że trudniej zrobić three-peat w 5 lat niż wygrać 3 mistrzostwa w 5 lat według jakiejkolwiek innej konfiguracji.

Chyba, że... ktoś planuje zdobywać mistrza dokładnie co dwa lata - wtedy ma jeszcze trudniej :smile:

Edytowane przez Hoolifan

cała dyskusja rozbija się o to, że zeby repeatowac trzeba wygrac 8 serii z rzedu + zaliczyc w miare przyzwoite 2 regulary w ciagu 2 lat z rzedu, i jakiego by Rappar prawdopodobienstwa nie uzywal to zawsze łatwiej jest wygrac 4 serie z rzedu + kolejne 4 serie z rzedu w przeciagu powiedzmy kilku czy kilkunastu nastepnych lat niz wygrac 8 serii z rzedu.

tutaj mozna zatem mowic o tym jak dobry byl zespol a nie tylko jeden badany zawodnik, ze potrafil repeatowac. z tym, ze imo granie w superteamie nie powinno byc wada danego zawodnika, wrecz przeciwnie Ci najwieksi jesli chca byc i sa zwyciezcami powinni domagac sie jak najlepszych zespolow, naciskac na zarzad tak aby taki uzyskac lub ewentualnie odejsc jesli zarzad nie spelnia oczekiwan. to jest sport zespolowy  i nikt sam nie wygrywa, jesli chcesz byc w rozmowach o goat to przynjamniej kilka sezonow musi miec super sklad, bo samemu raczej multipliemistrza nie ugrasz.

a Russell nie jest goat przed Jordanem z prostej przyczyny, ze gral w slabszej lidze z mniejsza iloscia druzyn i jego mistrzostwa nie sa rownoznaczne Jordana i patrzac pod wzgledem pure talent to Jordan byl chyba lepszy

cała dyskusja rozbija się o to, że zeby repeatowac trzeba wygrac 8 serii z rzedu + zaliczyc w miare przyzwoite 2 regulary w ciagu 2 lat z rzedu, i jakiego by Rappar prawdopodobienstwa nie uzywal to zawsze łatwiej jest wygrac 4 serie z rzedu + kolejne 4 serie z rzedu w przeciagu powiedzmy kilku czy kilkunastu nastepnych lat niz wygrac 8 serii z rzedu.

tutaj mozna zatem mowic o tym jak dobry byl zespol a nie tylko jeden badany zawodnik, ze potrafil repeatowac. z tym, ze imo granie w superteamie nie powinno byc wada danego zawodnika, wrecz przeciwnie Ci najwieksi jesli chca byc i sa zwyciezcami powinni domagac sie jak najlepszych zespolow, naciskac na zarzad tak aby taki uzyskac lub ewentualnie odejsc jesli zarzad nie spelnia oczekiwan. to jest sport zespolowy  i nikt sam nie wygrywa, jesli chcesz byc w rozmowach o goat to przynjamniej kilka sezonow musi miec super sklad, bo samemu raczej multipliemistrza nie ugrasz.

No nie, bo jak sam przyznajesz - trzeba mieć superteam, by wygrać mistrzostwo. A dużo łatwiej mieć ten sam super team w dwóch latach z rzędu, niż stworzyć dwa różne w różnych okresach czasowych.

A dużo łatwiej mieć ten sam super team w dwóch latach z rzędu, niż stworzyć dwa różne w różnych okresach czasowych.

to tez jest dyskusyjne bo moim zdaniem jesli grasz w lidze 20 lat to latwiej dostac 2-3 razy superteam  na przestrzeni 20 lat i te 2 misie ugrasz jesli jestes w okolicach goat niz wygrac back2back, gdzie trzeba utrzymac motywacje, roster, a takze drugi raz z rzedu ominac kontuzje oraz pokonac innych pomimo zasady bij mistrza

Edytowane przez steve