Skocz do zawarto艣ci

The Big Fundamental

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Smutny dzie艅, bardzo smutny, ale to musia艂o nast膮pi膰. Dla mnie to koniec pewnej epoki. Takiego zawodnika jak Tim Duncan ka偶dy chcia艂by mie膰 w swoim zespole.

Ju偶 poza tymi wszystkimi osi膮gni臋ciami, kt贸re wypisa艂 Eld, to a偶 19 lat w jednym klubie, zero jaki艣 wpadek, eksces贸w, gwiazdorzenia... Zamiast tego lojalno艣膰, niesamowita etyka pracy, wsp贸艂zawodnictwo i charakter. To robi wra偶enie.

Duncan to pow贸d, dla kt贸rego od kilkunastu lat kibicowa艂em i ogl膮da艂em Spurs jako w艂a艣ciwie jedyny zesp贸艂 po 76ers. Szkoda, 偶e nie zako艅czy艂 kariery w fina艂ach bo ca艂y sezon czeka艂em, 偶eby go znowu tam poogl膮da膰.聽

Wielki szacunek dla tego zawodnika!聽

Edytowane przez Monty
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

A ja nie zapomn臋 jak sir Charles po pierwszym meczu vs Tim powiedzia艂 w艂a艣nie ujrza艂em przysz艂o艣膰 NBA i ma ona na koszulce nr 21.... Bo prawda jest taka 偶e od razu by艂 w pierwszej pi膮tce... ( I mog膮 co niekt贸rzy tu wypisywa膰 jak to by艂 w pierwszym sezonie cho膰by Davisa 偶e m艂odzi s膮 lepsi i b臋d膮 lepsi od Tima ale to nie ten kaliber) od razu wzi膮艂 lig臋 za mord臋... Nie przypadkowo kiedy KEvin martin wraca艂 bodaj偶e z Chin i m贸g艂 podpisa膰 z kim chce to na wie艣膰 o zainteresowaniu Spurs odrzek艂 no fuckin way z tym Timem... Tim obro艅c膮 by艂 genialnym nie wiem czy nie najlepszym jakiego widzia艂em.... Potrafi艂 odbiera膰 ch臋膰 do 偶ycia,,, W 2003 roku stoczy艂 tak ipojedynek z Shaqiem i Lakers nie maj膮c dos艂ownie nawet 膰wier膰 zawodnika ofensywnego do pomocy... Facet by艂 wielki i gdyby nie kurde pierdolony rzut Ray Allena mia艂y 6 tytu艂贸w i 4 MVP bo tamten mecz nr 6 pokaza艂 偶e facet jest wielki nawet jako p贸艂cie艅 samego siebie...

PRzyznam si臋 偶e nie cierpia艂em go tak mniej wiecej do 2003 ale w艂a艣nie w tamte PO pokaza艂 mi sie jako niewiarygodny gracz lider i sk****syn co si臋 nigdy nie poddaje w jednym

Odno艣nik do komentarza

Co by nie pisa膰 wielki gracz. Tak jak jeszcze za g贸wniarza za nim nie przepada艂em, z racji 'nudnego' stylu gry, tak od kilku dobrych lat na prawd臋 go podziwia艂em, zar贸wno za poziom sportowy, jak i za to, jakim jest cz艂owiekiem. Osi膮gni臋cia m贸wi膮 same za siebie - przy jednym b2b by艂by we wszystkich rankingach na pewno jeszcze wy偶ej, pewnie nawet w top3. Ultimate anchor w obronie, 艣wietny skillset w ataku, znakomita inteligencja boiskowa, a przy tym wybitnie skromny i wierny jednej organizacji przez ca艂膮 swoj膮 karier臋.

I w szczeg贸lno艣ci za te dwie ostatnie cechy MEGA SZACUN - panie Timmy, czuj臋, 偶e takich jak Pan b臋dzie w tej lidze coraz mniej (jeszcze mniej :(), bo takie idealistyczne podej艣cie do sportu maj膮 ju偶 tylko nieliczni. Czuj臋, 偶e ko艅czy si臋 pewna era, a z ni膮 gracze oddani koszyk贸wce ponad wszystko.

Co tu du偶o pisa膰 - smutno :(

Odno艣nik do komentarza

My艣la艂em, 偶e odejd膮 razem i w贸wczas b臋d臋 m贸g艂 wrzuci膰 moj膮 ulubion膮 fotk臋, kt贸ra oddaje wi臋cej ni偶 elaborat na 3000 s艂贸w.聽

Te偶 macie wra偶anie, 偶e przez cyrk jaki Kobe zrobi艂 wok贸艂 siebie - decyzja Duncana wydaje si臋 czym艣 tak zwyczajnym i normalnym jak p贸j艣cie do sklepu po piwo?

Najlepszy PF w historii.聽

70crc9.jpg

Odno艣nik do komentarza

Mam bardzo podobne odczucia co Ely3. Kiedy艣 wkurza艂 mnie Tim The Manequin tym swoim automatyzmem i - jak mi si臋 wydawa艂o - nudn膮 gr膮. Ale od kilku lat, w艂a艣ciwie nieco od dekady, moje serce by艂o podzielone tak 70/30 mi臋dzy Jazz a Spurs. Zreszt膮 zawsze, podobnie jak elwariato, w SAS widzia艂em to, czym Jazz mogliby by膰, gdyby...

Wraz z odej艣ciem Tima ko艅czy si臋 nie tylko pewna epoka, bo z tych m艂odych, wielkich, kt贸rzy zadebiutowali w NBA w II po艂.lat 90 zosta艂 tylko Garnek, ale te偶 - u mnie -聽 ten dreszczyk ciekawo艣ci "co tam Tim i Pop" znowu wymy艣l膮. Szkoda :(

Odno艣nik do komentarza

Wraz z odej艣ciem Tima ko艅czy si臋 nie tylko pewna epoka, bo z tych m艂odych, wielkich, kt贸rzy zadebiutowali w NBA w II po艂.lat 90 zosta艂 tylko Garnek, ale te偶 - u mnie -聽 ten dreszczyk ciekawo艣ci "co tam Tim i Pop" znowu wymy艣l膮. Szkoda :(

Jeszcze Dirk nie powiedzia艂 ostatniego s艂owa.

Odno艣nik do komentarza

W jednym sezonie odchodz膮 dwie legendy tak ogromnego kalibru. Kobe i Tim.

I to w diametralnie innym stylu. Nie, nie chodzi mi tu, by sili膰 si臋 na warto艣ciowanie, nic z tych rzeczy.

Jeden w 艣wietle jupiter贸w i z przytupem w postaci cho膰by ostatniego meczu i 60 punkt贸w, dok艂adnie w stylu miasta, kt贸re ca艂膮 karier臋 reprezentowa艂, bezkompromisowo, nawet w obliczu ponoszonych seryjnie pora偶ek. Drugi odchodzi po najlepszym sezonie swojej dru偶yny. Po sezonie, kolejnym, w kt贸rym coraz bardziej odsuwa艂 si臋 w cie艅 i oddawa艂 innym pa艂eczk臋. Skromnie, bez rozg艂osu, po prostu zgasi艂 艣wiat艂o i poszed艂.

Smutne. Dla mojego pokolenia to postacie, kt贸re kojarz臋 z pocz膮tkami zainteresowania NBA, szczeniackim okresem podstaw贸wki / liceum聽 :(

Edytowane przez Szak
Odno艣nik do komentarza

We wrze艣niu 1989 roku Huragan Hugo przyczyni艂 si臋 do 艣mierci oko艂o setki ludzi i spowodowa艂 straty wyceniane na 10 miliard贸w dolar贸w. Zniszczenie wszystkich basen贸w w St. Croix na Wyspach Dziewiczych wydaje si臋 przy tym b艂ahostk膮 ale dla utalentowanego 13-letniego p艂ywaka o imieniu Tim by艂 to nie lada problem - brat Tricii Duncan kt贸ra rok wcze艣niej p艂ywa艂a na olimpiadze w Seulu za bardzo ba艂 si臋 rekin贸w by p艂ywa膰 w morzu. Z braku laku skupi艂 si臋 wi臋c na grze w koszyk贸wk臋.

Niszczycielska si艂a natury przyczyni艂a si臋 do zbudowania wielkiej kariery. Ciesze si臋, 偶e za艂apa艂em si臋 na ogl膮danie Tima, gdy zaczyna艂em by艂 ju偶 co prawda 4-krotnym mistrzem NBA wi臋c troch臋 mnie omin臋艂o ale co tam. Moment na zako艅czenie do艣膰 dobry. 19 sezon贸w i ka偶dy ze Spurs w playoffs (Tim opu艣ci艂 playoffs 2000 przez kontuzj臋 z艂apan膮 na koniec sezonu regularnego).

Troch臋 szkoda, 偶e nie obejrza艂em ostatniego meczu Tima "na 偶ywo" tak jak 60pkt Bryanta ale przyjm臋 to ze spokojem, takim jaki zawsze towarzyszy艂 Duncanowi. Cho膰 w sumie nie widzia艂em jak reaguje na widok rekina.

Edytowane przez Bogut
Odno艣nik do komentarza

cicho spokojnie, bez ha艂asu, bez owacji, napinki i rozg艂osu, po prostu its over po ciezkiej walce w PO i wspanialym sezonie.

a nie k**** jakies 17-55 i wymuszone standing ovation w kazdej hali caly obsrany sezon i na koniec jeszcze jakies 60 obsranych oka bo tak bo ja musze jeszcze raz sie pokazac. bleeeeee ;]

miazdzaca roznica klas.

Wielki Duncan.

Odno艣nik do komentarza

Czuje sie jakby ktos mi zmarl w rodzinie, ogladajac video tributes na fb oczy mi sie zeszklily.

Co mialo byc powiedzianie, zostalo powiedziane. Odchodzi wielka legenda, ikona NBA ktora mozna powiedziec ze zdominowala NBA na prawie cala dekade 00's gdyby nie frajerskie wpadki moglby miec wiecej pierscionkow niz MJ (Faul Manu na Dirku w 2006, fuksiarscy Lakers w 2004 czy game6 i rzut Allena).

Juz powoli odechciewa mi sie ogladac NBA, najpierw Kobe i teraz Tim.

Ide sie napic

Odno艣nik do komentarza

cicho spokojnie, bez ha艂asu, bez owacji, napinki i rozg艂osu, po prostu its over po ciezkiej walce w PO i wspanialym sezonie.

a nie k**** jakies 17-55 i wymuszone standing ovation w kazdej hali caly obsrany sezon i na koniec jeszcze jakies 60 obsranych oka bo tak bo ja musze jeszcze raz sie pokazac. bleeeeee ;]

miazdzaca roznica klas.

Wielki Duncan.

W j臋zyku angielskim jest takie pi臋kne s艂owo, kt贸re okre艣la zachowanie takie jak twoje w takich sytuacjach

"Pathetic"

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.